Sirija vol. 2
- Challenger__
#78076 Re: Sirija vol. 2
Ja fino napišem Tabqa - Tenef, a onda upadne Muhafuca i počne da piše budalaštine. A da je pažljivije čitao šta pišem ne bi bio zatečen ovim što se upravo događa.
- nixon69
#78077 Re: Sirija vol. 2
E moj Kiki.Kikibombona wrote:Od Kurda.zrakomlat wrote:Od koga najebati Kiki? Kurda ili Amera?
Borbeni motiv kurdskih borac je presudan. Ako rezim bude insistirao na sukobu, satrat ce ih.
Da taj rezim dadne Turcima zeleno svjetlo da ganjaju Kurde po Siriji,nebi ni jedn Kurd ostao,pa jos i SAA i Rusi da im se na ledja natovare.
Turska samo ceka takav trenutak pa da zavrsi 50 godina podjebavanja od strane Kurda.
- Nadzornik
#78078 Re: Sirija vol. 2
Irak ne zeli Kurdistan
Sirija ne zeli Kurdistan
Iran ne zeli Kurdistan
Turska ne zeli Kurdistan
Izrael zeli Kurdistan
Saudijska Arabija zeli Kurdistan
Amerima je svejedno ali obzirom da je Izraelski lobi dominantan u toj zemlji oni nebi imali nista protiv Kurdistana.
Sirija ne zeli Kurdistan
Iran ne zeli Kurdistan
Turska ne zeli Kurdistan
Izrael zeli Kurdistan
Amerima je svejedno ali obzirom da je Izraelski lobi dominantan u toj zemlji oni nebi imali nista protiv Kurdistana.
- husein_kapetan
#78079 Re: Sirija vol. 2
zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
- Challenger__
#78080 Re: Sirija vol. 2
Prelaskom američkih snaga/satelita preko Eufrata sa ciljem da se pretekne SAA u Tabki, da im se zatvori eufratski pravac i istovremenim, koordinisanim napadom proxy-ekstremista na sjeveru provincije Hama. Ima nekoliko mjeseci.husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
Eto kako je počelo.
-
sarajevoxxxx
#78081 Re: Sirija vol. 2
RepublikanskaGarda wrote:Nema predsjednika do alevije niti stranke do Baath partijeDiljem Sirije niknut ce jos veci, ljepsi i stariji spomenici Hafeza i Bashara a navjeci, najljepsi i najstariji ce biti u Hasaci i Qamishliu.
-
handžar88
#78082 Re: Sirija vol. 2
Ma nisam ozbiljno mislio jesil zivChallenger__ wrote:Sad sam tu. Čitam šta ste ispisali zadnjih dana... da sa umro (gluho bilo) već bi se našao neko ko bi to ovdje napisao.Krokodajl wrote:I ja da upitam.handžar88 wrote:Šta nam je sa Čelendžera, jel živ?
-
sarajevoxxxx
#78083 Re: Sirija vol. 2
Iranski mediji objavili trenutak ispaljivanja balističkih projektila na Deir
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2793020646
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2793020646
- Nadzornik
#78084 Re: Sirija vol. 2
Ma neka Kurdkinja u PMS-u napravila neku glupost,umjesto signalne rakete ispucala minobacacku granatu koja je pala na stranu SAA.husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
- nixon69
#78085 Re: Sirija vol. 2
ISIS je popusio pa su sad u Kurdima nasli novu zrtvu koja ce ratovati za njihove ciljeve.Nadzornik wrote:Irak ne zeli Kurdistan
Sirija ne zeli Kurdistan
Iran ne zeli Kurdistan
Turska ne zeli Kurdistan
Izrael zeli Kurdistan
- Challenger__
#78086 Re: Sirija vol. 2
Po kom osnovu? Sa kojim pravom??Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji.
-
sarajevoxxxx
#78087 Re: Sirija vol. 2
Iran sa desetinama zračnih udara i balističkih prohektila bombardovao Deir Ez-Zour. Vjerovatno jedno od najvećih bombardovanja na tu sirijsku provinciju od početka rata:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2110487868
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2110487868
-
sarajevoxxxx
#78088 Re: Sirija vol. 2
Sa kojim pravom Asad 6 godina masakrira žene i djecu u Halebu, Damasku, Homsu itd.?Challenger__ wrote:Po kom osnovu? Sa kojim pravom??Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji.
-
handžar88
#78089 Re: Sirija vol. 2
Ne prave Amerikanci Kurdima Kurdistan nego sebi i Izraelu.. sto se tice Turske ne moraju ni metka ispalit dovoljno je da im kazu da ce gorit pola Tursk ako budu radili nesto protiv njihove volje. Vrlo vjerovatno da ce buduci Kurdistan sadrzavati i dijelove Turske i Irana.. u Iranu ce goriti kao i u Siriji u naredne dvije godine, to je po meni 100%, a moguce i na istoku Turske ali sam za Iran siguran.ultrajvosa 1987 wrote:"Drzava" u Iraku, i povezivanje sa autonomijom, eventualnom, u Siriji a bez dijelova Irana i Turske nije Kurdska drzava. To oni zamisljaju i sanjaju a igraju na pomoc Amera, e mogu macku o rep. Ameri ih koriste za svoje interese, al Ameri nece zaratiti sa Asadom, Rusima, Irancima, Turcima, Irackim milicijama zbog Kurda. Nisam vidovit i ne petljam se u Bozije, al iskreno mislim da su male sanse za tako nesto. Evo nek se Rusi povuku iz onog dijela gdje su tampon zona izmedju kurda i turaka, turci ce ih pregaziti i nema trika da ce Ameri podici svoje avione na turske. NATO saveznici folovi golovi...handžar88 wrote:Kurdi ce dobiti drzavu najkasnije 2018. u Iraku.. koji ce sese vremenom povezati i sa Rojavom, to je vec sad neupitno, Ameri su duboko zagazili i ne mozes ih otjerat odatle.. jedino atomsku bacit.ultrajvosa 1987 wrote:Kiki i dalje ne konta da ce se prije udruziti ISIL i Hezbollah nego sto ce Kurdi dobiti drzavu.
Nisam neki ekspert, citam , rijetko pisem.... al' ne djeluje mi da su sad kurdi neki aman faktor u poredjenju sa velikim igracima. Vise da su topovsko meso...kao sto je bila i ona smijesna FSA.
Zanimljivo jeste, i iskreno se nadam da ce SAA doci do Zora, jer ti ljudi na celu sa Brkom zasluzuju slobodu, napokon.
Last edited by handžar88 on 18/06/2017 23:53, edited 1 time in total.
- husein_kapetan
#78090 Re: Sirija vol. 2
Misli na konkretno današnji sukob..na dinamiku događaja.. znam da kada je SAA prišla na puškomet Rasafi kurdi pokrenuše svoje snage u istom pravcu sa sjevera..Challenger__ wrote:Prelaskom američkih snaga/satelita preko Eufrata sa ciljem da se pretekne SAA u Tabki, da im se zatvori eufratski pravac i istovremenim, koordinisanim napadom proxy-ekstremista na sjeveru provincije Hama. Ima nekoliko mjeseci.husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
Eto kako je počelo.
Ovo sa rusima mi nije nikako jasno..obavjeste ih sat vremena prije..Sada bi SAA i pred kurdima trebala uzmicati..
- Challenger__
#78091 Re: Sirija vol. 2
Nisam ja uhljup iz paradžemata kome možeš tu priču pričati. Ne diraju oni namjerno žene i djecu, oni pobiše tvoje "borce" ISIL-a i Nusre, to tebe muči.sarajevoxxxx wrote:Sa kojim pravom Asad 6 godina masakrira žene i djecu u Halebu, Damasku, Homsu itd.?
-
sarajevoxxxx
#78092 Re: Sirija vol. 2
Što si nervozan? Lupaju Asada po glavi, da nije zbog toga?Challenger__ wrote:Nisam ja uhljup iz paradžemata kome možeš tu priču pričati. Ne diraju oni namjerno žene i djecu, oni pobiše tvoje "borce" ISIL-a i Nusre, to tebe muči.sarajevoxxxx wrote:Sa kojim pravom Asad 6 godina masakrira žene i djecu u Halebu, Damasku, Homsu itd.?
- Challenger__
#78093 Re: Sirija vol. 2
Povod ne znam jer sam tad bio na putu, ali ovo je bilo za očekivati. Pa nisu se spustili u Tabku da gledaju kako ih SAA zaobilazi. Kad kažem njih mislim naravno na ZIO-USA koaliciju i njihove pijune na terenu.husein_kapetan wrote:Misli na konkretno današnji sukob..na dinamiku događaja.. znam da kada je SAA prišla na puškomet Rasafi kurdi pokrenuše svoje snage u istom pravcu sa sjevera..Challenger__ wrote:Prelaskom američkih snaga/satelita preko Eufrata sa ciljem da se pretekne SAA u Tabki, da im se zatvori eufratski pravac i istovremenim, koordinisanim napadom proxy-ekstremista na sjeveru provincije Hama. Ima nekoliko mjeseci.husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
Eto kako je počelo.
Ovo sa rusima mi nije nikako jasno..obavjeste ih sat vremena prije..Sada bi SAA i pred kurdima trebala uzmicati..
- Point.
#78094 Re: Sirija vol. 2
Ubi Amer! Nadam se da je ruska letjelica.
- husein_kapetan
#78095 Re: Sirija vol. 2
Minobacačka signalna raketa..?Nadzornik wrote:Ma neka Kurdkinja u PMS-u napravila neku glupost,umjesto signalne rakete ispucala minobacacku granatu koja je pala na stranu SAA.husein_kapetan wrote:zna li neko kako je ovo danas oko Tabqe počelo?
- NajdraziVodjaa
#78096 Re: Sirija vol. 2
Ja ne bi volio zbog vas, valjalo bi vama dijasporcima opet bjezati kad bi bojeve glave pocele da lete, ali haj bar ste navikliPoint. wrote:Ubi Amer! Nadam se da je ruska letjelica.
- Kikibombona
#78097 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Po kom osnovu? Sa kojim pravom??Kikibombona wrote:Amerikanci su sat vremena prije nego ce djelovati upozorili Rusiju da naredi rezimu da povuce rucnu... Rusi su ignorisali ili je rezim ignorisao, da bi im onda Uncle Sam dao po labrnji.
Asadovci su napali SDF. Amerikanci su naredili da prestanu. Ovi nisu i onda su reagovali.
-
sarajevoxxxx
#78098 Re: Sirija vol. 2
Vrlo moguće da su Rusima odvalili šamarčinu. Zlikovci navikli ratovati sa daleko slabije naoružanim protivnikom očigledno velika promjena. Kukavice bijedne.Point. wrote:Ubi Amer! Nadam se da je ruska letjelica.
Inače Asad i društvo dobili batine u Hami, kontaju može u Deri. Popili još veće batine u Deri, kažu može l' primirje. I sada jad jadni hoće nešto Deir Ez-Zour, Raaqa, uživili se, kažu mi ovo sve sami, naša hrabra vojska, nije zbog ruskih 70 000 zračnih udara.
Bijeda jedna, vrijeme je da odgovaraju za silno šestogodišnje nasilje od Haleba do Damaska.
-
zrakomlat
#78099 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Nisam ja uhljup iz paradžemata kome možeš tu priču pričati. Ne diraju oni namjerno žene i djecu, oni pobiše tvoje "borce" ISIL-a i Nusre, to tebe muči.sarajevoxxxx wrote:Sa kojim pravom Asad 6 godina masakrira žene i djecu u Halebu, Damasku, Homsu itd.?
- mirsek
#78100 Re: Sirija vol. 2
Kad god ovi mali i bradati simpatizeri isilovih i alkaidinih radikala i koljaca sa BI dodju da se raduju zbog nekih dogadjaja uvijek se u narednih par dana ili najkasnije sedmica desi nova velicanstvena pobjeda SAA i njenih saveznika koja jos vise priblizi ponosnu Siriji konacnoj pobjedi.
Pa shodno s tim zelim im da se sto vise i bolje istresu preko tastature.
Ah da,
Smrt izrahellu i vehabocionistima
Pa shodno s tim zelim im da se sto vise i bolje istresu preko tastature.
Ah da,
Smrt izrahellu i vehabocionistima
Last edited by mirsek on 19/06/2017 00:28, edited 1 time in total.