FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Alfa_i_Omega

#78051 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Insistirat ću na tome da se usadi tačno mišljenje o sebi.
Kako je ovo jaka izjava. U njoj je sve ono zbog cega je lobotomija najvece zlo koje je pogodilo Zelju poslije rata. Niko kao oni nije tako zavadio i podijelio navijace, zloupotrijebivsi jedinstvo Zeljovaca kada se prelazilo sa ss.ba. Niko vise klub i Zeljine ljude od njih nije ispljuvao. Niko vise lazi kako je sve odlicno, bajno i krasno, nije napisao.

Samo jedan podatak i da ti se zgade. Trenutno tamo malac moderator iz Gracanice, koji nema utakmica kao Amar trofeja, orgija pljujuci po klubu, sa svog i jos tri acc. Papak mali.

Charuga@ izvini. Banuj, brisi, morao sam i necu vise. Pokvari sebi dan kada sam usao na ono smece.
ultima_palabra

#78052 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Pa nema njih više od 10-15 kad izbaciš duple acc. Ali da jedu muda, jedu... bolje nego maleni svojevremeno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#78053 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kakav izljev zuci na S1 :shock:
Sportsport je kamilica za ono :roll:
Alfa_i_Omega

#78054 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

ultima_palabra wrote:Pa nema njih više od 10-15 kad izbaciš duple acc. Ali da jedu muda, jedu... bolje nego maleni svojevremeno.
Zalosno. Onaj drugi malac u Sa tek par godina, dobije gosnju kartu i za nju opra legendu kluba a na tv-u ga nije vidio. Ono jadno zna.

Da me neko ne shvati pogresno, Zeljo ima i imat ce navijace sirom BiH ali pljuvati za godisnju kartu i jer si nekakav satro dopisnik, to je zalosno.
nosara

#78055 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

To se da rijesiti. Ja bih vec rijesio, za pola sata. Cuj, medijski partner, a poligon za istresanje licnih frustracija!
UnKnownBA

#78056 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Vjeruješ li sada @charuga da smo imali slabu ekipu, evo Amar je potvrdio (neko ko je kompetentan)? :D
FreakyStyley

#78057 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Ironija, poetska pravda je da se S1 pretvara u ono sto je ss.ba forum bio zadnje tri godine, a rugali su im se i ismijavali ih konstantno. :lol: Nekih 10-ak nikova koji jedni drugima drkaju qrac i govore da nista ne valja. Ne znam kako se ljudima da, ali eto, svako ima svoje. Moja preporuka toj raji je da malo spuste loptu i uzivaju u fudbalu, jer fudbala ce biti.

A vidi ovo:

http://source.ba/clanak/Haris/485760/Za ... msTtWRA-w0

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#78058 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

UnKnownBA wrote:Vjeruješ li sada @charuga da smo imali slabu ekipu, evo Amar je potvrdio (neko ko je kompetentan)? :D
To je njegovo misljenje a da li je ili nije kometentan to je stvar licnog misljenja. Zeljo je imao ekipu koja se mogla boriti za titulu i borila se sve dok Odovic nije skinuo gace u Sirokom. Odmah poslije utakmice sam napisao da ce nam se to osvetiti i tako je bilo jer Zeljo nije Zvijezda 09 da nesto kalkulise sa kupom ili prvenstvom nego svake godine mora igrati i za jedan i za drugi trofej. Dakle do te utakmice koliko se sjecam smo bili na vrhu ili pri vrhu.......sto znaci da je ekipa i te kako mogla da se kemfa sa Sarajevom i Zrinjskim. Amar sere....koje to igracke velicine imaju Zrinjski i Sarajevo??? Jedino sto imaju TOP to su treneri koji su od Odovica bolji za svjetslonu godinu. Doduse Zrinjski ima duze vrijeme jednu te istu ekipu i to je ono sto je i Amar rekao da je vazno i tu se 100% slazem sa njim. Znaci ajde da cujem odgvoro kako je jedna te ista ekipa mogla da igra odlicno do utakmice kupa u Sirokom a onda poslije toga katastrofalno???
AmiĐa_Idriz

#78059 Re: FK Željezničar

Post by AmiĐa_Idriz »

UnKnownBA

#78060 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

hrasno38 wrote:
UnKnownBA wrote:Vjeruješ li sada @charuga da smo imali slabu ekipu, evo Amar je potvrdio (neko ko je kompetentan)? :D
To je njegovo misljenje a da li je ili nije kometentan to je stvar licnog misljenja. Zeljo je imao ekipu koja se mogla boriti za titulu i borila se sve dok Odovic nije skinuo gace u Sirokom. Odmah poslije utakmice sam napisao da ce nam se to osvetiti i tako je bilo jer Zeljo nije Zvijezda 09 da nesto kalkulise sa kupom ili prvenstvom nego svake godine mora igrati i za jedan i za drugi trofej. Dakle do te utakmice koliko se sjecam smo bili na vrhu ili pri vrhu.......sto znaci da je ekipa i te kako mogla da se kemfa sa Sarajevom i Zrinjskim. Amar sere....koje to igracke velicine imaju Zrinjski i Sarajevo??? Jedino sto imaju TOP to su treneri koji su od Odovica bolji za svjetslonu godinu. Doduse Zrinjski ima duze vrijeme jednu te istu ekipu i to je ono sto je i Amar rekao da je vazno i tu se 100% slazem sa njim. Znaci ajde da cujem odgvoro kako je jedna te ista ekipa mogla da igra odlicno do utakmice kupa u Sirokom a onda poslije toga katastrofalno???
E jbg sad, ako Amar nije kompetentan da ocijeni ekipu onda smo fkt skrenuli sa kolosijeka.

Ti baš navalio da optužuješ Odovića i ne popuštaš, vjeruj da Oda uopšte nije kriv. Evo i ova izjava to dokazuje ...
BLAGOJEVIĆ ZA SPORTSKE.BA: Još ne znam zašto sam bio suspendovan, ne zna ni Odović on je samo klimao glavom

Sto se tiče suspenzije, jos uvijek nisam saznao razlog, a razlog ne zna ni Milomir Odović koji je “kao” predložio tu suspenziju, pa upravni odbor “kao” podržao njegovu odluku. Ne znam samo, ako je on predložio moju suspenziju zbog navodnog kvarenja atmosfere u svlačionici, zašto je poslije tri dana tražio da me vrate? Uglavnom čovjek se ništa nije pitao, klimao je glavom i to mu mnogo zamjeram.
http://sportske.ba/blagojevic-za-sports ... ao-glavom/
Čovjek je samo radio po instrukcijama (na našu žalost) totalnih amatera i neznalica koji su vodili klub gurajući nos u sportski dio o kojem veze nemaju. Kriv je samo što je takvo nešto dozvolio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#78061 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

UnKnownBA wrote:
hrasno38 wrote:
E jbg sad, ako Amar nije kompetentan da ocijeni ekipu onda smo fkt skrenuli sa kolosijeka.

Ti baš navalio da optužuješ Odovića i ne popuštaš, vjeruj da Oda uopšte nije kriv. Evo i ova izjava to dokazuje ...
BLAGOJEVIĆ ZA SPORTSKE.BA: Još ne znam zašto sam bio suspendovan, ne zna ni Odović on je samo klimao glavom

Sto se tiče suspenzije, jos uvijek nisam saznao razlog, a razlog ne zna ni Milomir Odović koji je “kao” predložio tu suspenziju, pa upravni odbor “kao” podržao njegovu odluku. Ne znam samo, ako je on predložio moju suspenziju zbog navodnog kvarenja atmosfere u svlačionici, zašto je poslije tri dana tražio da me vrate? Uglavnom čovjek se ništa nije pitao, klimao je glavom i to mu mnogo zamjeram.
http://sportske.ba/blagojevic-za-sports ... ao-glavom/
Čovjek je samo radio po instrukcijama (na našu žalost) totalnih amatera i neznalica koji su vodili klub i gurali nos u sportski dio o kojem veze nemaju.
Odovic je najkrivlji jer je dozvolio da mu se neko mjesa u posao i cutao je ko pizda. Sto odmah nakon Sirokog nije izasao u javnost i rekao da su mu iz uprave naredili da izgubi utakmicu protiv Sirokog ili kasnije da mu je uprava trazila da se suspenduju Bogicevic, Blagojevic, Arezina i Vranjes. Pusti ba nije ni Odvoicevo maslo za Ramazana.
Jebe se meni sta Amar kaze ja znam sta sam vidio na terenu i koliko ova ekipa moze. Uzmi i sam pa pregledaj izvjestaje do Sirokog i poslije Sirokog. I naravno kad poslajes na tribine ubjedljivo najboljeg igraca (Blagojevica) da ce ekipa otici u kurac. Znaci klub u prvih 11 kola odigra 6 pobjeda, 5 nerjesenih i 1 poraz i ne vlaja ekipa??? Od tih 6 pobjeda drmnu i Zrinjski kuci i Siroki u gostima i sa Pitarima odigraju 2:2! Pusti ba ima i Brko suplje.......
Alfa_i_Omega

#78062 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Fin trening. "Sto" puta trcanje preko cijelog terena. Jos snijeg. :mrgreen:
ultima_palabra

#78063 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:
Odovic je najkrivlji jer je dozvolio da mu se neko mjesa u posao i cutao je ko pizda. Sto odmah nakon Sirokog nije izasao u javnost i rekao da su mu iz uprave naredili da izgubi utakmicu protiv Sirokog ili kasnije da mu je uprava trazila da se suspenduju Bogicevic, Blagojevic, Arezina i Vranjes. Pusti ba nije ni Odvoicevo maslo za Ramazana.
Jebe se meni sta Amar kaze ja znam sta sam vidio na terenu i koliko ova ekipa moze. Uzmi i sam pa pregledaj izvjestaje do Sirokog i poslije Sirokog. I naravno kad poslajes na tribine ubjedljivo najboljeg igraca (Blagojevica) da ce ekipa otici u kurac. Znaci klub u prvih 11 kola odigra 6 pobjeda, 5 nerjesenih i 1 poraz i ne vlaja ekipa??? Od tih 6 pobjeda drmnu i Zrinjski kuci i Siroki u gostima i sa Pitarima odigraju 2:2! Pusti ba ima i Brko suplje.......
Mislimo da mnogo stvari kada je ovaj dio u igri nije štimalo. Dugo se to nije odražavalo na rezultate. Dugo neki loši potezi koji su povlačeni, koji su se povlačili nisu bili kažnjavani i nisu dovodili do toga da su rezultati loši. Ne kažem da je ovo normalno stanje, ali u jednom kratkom periodu sve stvari su došle na naplatu. Izgubili smo od nekih protivnika od kojih ne bismo trebali gubiti, dešavale su se stvari koje se ne bi smjele dešavati u našem klubu. Sve se skupilo i došlo na naplatu. Sve je ispalo ružno kad gledaš iz vana. Bila je katastrofa. Ekipa nije samo u jednom segmentu bila loša već u mnogo stvari
Charuga
Globalni moderator

#78064 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Veca umro nakon nepuna tri kruga ... :mrgreen:
Alfa_i_Omega

#78065 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Sta reci. Covjek u par recenica objasni sve.

Porodica Zeljo.
"Ja bih se osvrnuo na to da imamo premalo igrača koji su duže u klubu i koji će prenijeti nešto na nove igrače. Prenijeti vrijednosti, tradiciju kluba i slično. Ko će objasniti npr. Čurjuriću i Krpiću šta je Željo? Ko će sada ovima što dođu objasniti šta je Željo i kako se treba ponašati. Ko? Krpić? Pavić? To su stvari koje se ne mogu desiti u normalnim klubovima. Mi smo veliki klub i moramo imati tu nit.
Charuga
Globalni moderator

#78066 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Zato je Staniću lako objasniti šta je Željo. On samo ode "trbuhom za kruhom", a onda je glavni navijač u svlačionici i proslavi ... :thumbup:

I neka nam Bogija još barem dvije sezone, zadužio nas je dobro, i zna tu priču "ko je Željo".
Ne, i dalje mislim da smo imali dovoljno jaku ekipu da ne izgubimo 5 utakmica uzastopno na Grbavici, i da ne gubimo od malih ekipa kući.
printer

#78067 Re: FK Željezničar

Post by printer »

FreakyStyley wrote:
ultima_palabra wrote:
prelako smo otpisivali igrače i govorili je*o Graovca, Stanića, Ubiparipa, Bogičevića
2009. godine smo bili u situaciji da smo sviju mogli nabiti nogom, a sada je drugačije sve
Mi smo gubili jer smo slabi. Sudija te može malo zeznut, ali ne možeš pet zaredom izgubiz. Ni Zvijezda 09 nije izgubila pet z aredom. Nije sramota reći da si slab.
Vjerujte da ja neke igrače ne znam. Ne možeš se identificirati. Ne znam igrače. Jazvić je evo igrao, a ne znam kako izgleda osim da je visok. I tako xxx igrača i to je jedan od razloga što neke stvari ne štimaju
Sensei u svom elementu :mrgreen: Falilo je ove iskrenosti i mangupluka...
Evo i ja citam, nasmijan. Vise supstance u 5 Amarovih izjava nego cijele prethodne tri godine.
Znao sam ! ipak su supstance u pitanju, kako inace objasniti da covjek sa osmijehom na licu primi vijest da stanic i bogicevic treba da objasne nekom sta Zeljo predstavlja. :D
FreakyStyley

#78068 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Fulas poentu.
ultima_palabra

#78069 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ko je poslušao čitavu presicu, jasno mu je zašto su potrebni Stanić i Bogičević.

Morate shvatiti da su prošla vremena kada je 10 ljudi sa 100 nickova na par foruma moglo stvoriti atmosferu u kojoj će igrač ili više njih biti otjerani. Ako Bog da, neće se ni ponoviti. Tako da vam kmečanje i pjena party po internetu može biti samo kontraproduktivno, poznavajući temperament onoga čija se pika :D
Alfa_i_Omega

#78070 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Internet brigada ce nam objasniti. Onaj It strucnjak moderator sto se ugradio u desetak poslova, on ce nam objasniti. Oni sto pisu za godisnju, oni znaju.

Sta zna najtrofejniji trener.

Stanicu dobro dosao.

Tako je Ultima@.
Morate shvatiti da su prošla vremena kada je 10 ljudi sa 100 nickova na par foruma moglo stvoriti atmosferu u kojoj će igrač ili više njih biti otjerani. Ako Bog da, neće se ni ponoviti. Tako da vam kmečanje i pjena party po internetu može biti samo kontraproduktivno, poznavajući temperament onoga čija se pika
UnKnownBA

#78071 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

To vezano za objašnjavanja ko je Željo ne može u tolikoj mjeri promijeniti stvar. Željin problem, kao i svih ostalih klubova, je što nema nikakav cilj vezano za ekipu, konkretno mislim na građenje ekipe. Igrači i dolaze i odlaze autobusima bez ikakvog plana, najbolji redovno. Samo kada pogledamo imena onih koji su prodefilovali kroz klub (Lendrić, Ubiparip, Stevanović, Đelmić, Zakarić, Tomić, Blagojević, Čurjurić, Kvesić, Graovac, Kosorić, Antolović ...) možemo samo zamisliti šta bi jedna takva ekipa radila ovoj ligi (zajedno sa Krpićem, Ramićem, Pavićem, Stevanovićem) a vjerovatno bi i uspjeli neke zapaženije rezultate imati u Evropi. Mi nismo u stanju nijednog igrača koji se pokaže i dokaže da zadržimo duže od prvobitnog ugovora. Ulaganje u jednog takvog igrača bi donijelo mnogo više nego jedan novi autobus igrača kojim kada plate sabereš klub dođu mnogo skuplje.
Last edited by UnKnownBA on 14/01/2019 15:07, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#78072 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Kmečanje je ako sam protiv Stanića? Sada kada je Amar došao, a neka je hvala Bogu, moram biti za Stanića, i mora mi biti drag? Teško ...

Bezveze je priča.

@Alfa

Pričamo mi ovde, ne mora se svaka priča prebacivati na onaj forum, i njihovu priču, ili mišljenje. Kada dođu ovde, i počnu pisati, onda im odgovori, a dok su tamo jebe mi se šta pišu, i koliko plaču. Znači, diskusiju vodimo mi među sobom, a ne sa njima preko dva foruma.

Dovoljno postova o njima je napisano, neće više ni jedan ostati.

;-)
ultima_palabra

#78073 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

UnKnownBA wrote:To vezano za objašnjavanja ko je Željo ne može u tolikoj mjeri promijeniti stvar. Željin problem, kao i svih ostalih klubova, je što nema nikakav cilj vezano za ekipu, konkretno mislim na građenje ekipe. Igrači i dolaze i odlaze autobusima bez ikakvog plana, najbolji redovno. Samo kada pogledamo imena onih koji su prodefilovali kroz klub (Lendrić, Ubiparip, Stevanović, Đelmić, Zakarić, Tomić, Blagojević, Čurjurić, Kvesić, Kosorić, Antolović ...) možemo samo zamisliti šta bi jedna takva ekipa radila ovoj ligi (zajedno sa Krpićem, Pavićem, Stevanovićem) a vjerovatno bi i uspjeli neke zapaženije rezultate imati u Evropi. Mi nismo u stanju nijednog igrača koji se pokaže i dokaže da zadržimo duže od prvobitnog ugovora. Ulaganje u jednog takvog igrača bi donijelo mnogo više nego jedan novi autobus igrača kojim kada plate sabereš klub dođu mnogo skuplje.
To su igrači sa karakterom i znanjem, a takve je teško dovesti i još teže zadržati.

Ali ako imaš igrača sa nešto slabijim znanjem, a jačim karakterom koji se dokazao u klubu, ne treba ga se odricati za nekoga koga znaš preko YT videa (vidi pod Stanić vs. Projić / Mehremić).
UnKnownBA

#78074 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

ultima_palabra wrote:Ko je poslušao čitavu presicu, jasno mu je zašto su potrebni Stanić i Bogičević.

Morate shvatiti da su prošla vremena kada je 10 ljudi sa 100 nickova na par foruma moglo stvoriti atmosferu u kojoj će igrač ili više njih biti otjerani. Ako Bog da, neće se ni ponoviti. Tako da vam kmečanje i pjena party po internetu može biti samo kontraproduktivno, poznavajući temperament onoga čija se pika :D
Ja se slažem sa Amarom da oni mogu ruke dati ali sa njima je to samo popuna igračkog kadra, želji trebaju pojačanja bar na 4 pozicije i to igrača koji mogu donijeti prevagu. Ni Stanić, ni Bogičević niti Jamak i slični bivši to nisu u stanju. Mi se tek tako odreknemo Čurjurića, Blagojevića pa i Bakrača a iza njih samo ostade duboka rupa sa alternativama u vidu omladinaca. Msm politika nam je da izvinete qurac, kakva je bila do dolaska Amara takva je i nakon njegovog dolaska. Ja sam za tjeranje igrača ali samo u slučaju da imaš bolje. Mi tjeramo igrače a ostaju nam još gori u vremenu zimskog prelaznog roka gdje su slobodni kvalitetniji igrači ravni čudu.
Last edited by UnKnownBA on 14/01/2019 15:20, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#78075 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Pa ne pocinje liga sutra, siguran sam da ce se dovesti nekoliko igraca.
Post Reply