Sirija vol. 2

Locked
vivaldi

#78051 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Nadzornik wrote:Iran fires missiles against 'terrorist bases' in E. Syria in retaliation for Tehran attacks

jel normalno da se rakete vleike razorne moci ispaljuju ovako blizu naselja i to u mirnodopskim uslovima i jos pritom po noci?

ps. jel se javljo fantasticni nedavno? bio je ranjen jel ok?
Herr Flick

#78052 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Sto nisu štitili partnere kad su ih Turci taslacili :D
fosna2014

#78053 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Image
von_admir

#78054 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:Od koga najebati Kiki? Kurda ili Amera?
Od Kurda.

Borbeni motiv kurdskih borac je presudan. Ako rezim bude insistirao na sukobu, satrat ce ih.
Hahaa scime ce satrat Tigrove jedinice? :lol: :lol: :lol: Mogu samo da dobiju po njonji i to samo tako kako nikad nisu :D .A ako im SAA pusti Sultana sa uzice joss najebace onda pravo ni 100 amerika im nece pomoci.E moj Kiki pa nisu kurdi ubermenschen haha kako ih it ovde predstavljas prika moj :D
Nadzornik

#78055 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:
Je, je :D

Jedino ako Besar u okolini Damaska digne New Hasakah i New Qamishli, te gradove nastani sijama iz Iraka i Afganistana. :izet: :D

U toku zestoke borbe SDF i SAA oko Safsafe!

Sta sad rade Isilovci,uz kokice prate sukob SAA i Kurda i navijaju za kurde.
Kikibombona wrote: Taj prostor brani HXP, borci bez narocitog iskustva. Ocekujem da YPG posalje pojacanja ako se ne smiri, a nadam se i smatram da hoce.

Ni rezimu ni Kurdima ne odgovara ovaj sukob. Odgovara jedno Iranu i narocito Turskoj. Rezim ovdje nastupa za interese Irana, Turske i Katara.
A za cije interese nastupaju Kurdi...??? :-)
Kikibombona

#78056 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:ps. jel se javljo fantasticni nedavno? bio je ranjen jel ok?
Duck kaze da je dobar i u stroju, valjda ima kontakt sa njim. Nije se ovdje javljao u posljednje vrijeme...

Inace...

Turci i kmetovi napadaju Efrin, tj. Tel Madik. Koriste tenkove i tesku artiljeriju. Dzihadisti iz Idliba napadaju sa juzne strane. Aktivisti prenose, zestoke borbe.

Sve je ovo malo cudno. Ne bi me iznenadilo da je pao dogovor na relaciji Asad - Rusi - Turci - Iranci. Koordinisani napadi na SDF.
RepublikanskaGarda

#78057 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Nema predsjednika do alevije niti stranke do Baath partije :thumbup: Diljem Sirije niknut ce jos veci, ljepsi i stariji spomenici Hafeza i Bashara a navjeci, najljepsi i najstariji ce biti u Hasaci i Qamishliu.

Jedino ako Besar u okolini Damaska digne New Hasakah i New Qamishli, te gradove nastani sijama iz Iraka i Afganistana. :izet: :D

Taj prostor brani HXP, borci bez narocitog iskustva. Ocekujem da YPG posalje pojacanja ako se ne smiri, a nadam se i smatram da hoce.

Ni rezimu ni Kurdima ne odgovara ovaj sukob. Odgovara jedno Iranu i narocito Turskoj. Rezim ovdje nastupa za interese Irana, Turske i Katara.
A cije interese zastupaju Kurdi :roll: prevest ce ih ameri zedne preko vode pazi sta ti kazem kiki...nije da i imaju nekog izbora s obzirom na rezim, tursku, manje umjerene i vise umjerene ali ne sluti mi ovo na dobro...
fosna2014

#78058 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:ps. jel se javljo fantasticni nedavno? bio je ranjen jel ok?
Duck kaze da je dobar i u stroju, valjda ima kontakt sa njim. Nije se ovdje javljao u posljednje vrijeme...

Inace...

Turci i kmetovi napadaju Efrin, tj. Tel Madik. Koriste tenkove i tesku artiljeriju. Dzihadisti iz Idliba napadaju sa juzne strane. Aktivisti prenose, zestoke borbe.

Sve je ovo malo cudno. Ne bi me iznenadilo da je pao dogovor na relaciji Asad - Rusi - Turci - Iranci. Koordinisani napadi na SDF.
Nije to nikakav napad na SDF. Puskaranja je uvijek bilo na skakljivim zonama. Ovo ce se smiriti ubrzo. Naravno, Ameri za pogibiju pilota ce morati nesto ponuditi Rujama. To tako ide.
vivaldi

#78059 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:Duck kaze da je dobar i u stroju, valjda ima kontakt sa njim. Nije se ovdje javljao u posljednje vrijeme...
:thumbup:

a jel i patak u siriji? za koga on navija?
Kikibombona

#78060 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:A za cije interese nastupaju Kurdi...??? :-)
Rezim je napao a ne Kurdi.

Kurdima bi najbolje odgovaralo da rezim prihvati Rojavu u sklopu Sirije i da onda zajedno eliminisu teroriste. Al' to rezim ne zeli i tu nastaje problem.

Kurdima nw preostaje nista drugo nego da traze saveznike kako bi se zastitili od osovine Asad - Turska - Iran - Katar i ekipa

PYD officials meet representatives of US, UK, Saudi, Jordan, and UAE in Rojava according to local media

Image

http://www.nrttv.com/EN/Details.aspx?Jimare=15098
Nadzornik

#78061 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

vivaldi wrote:
Nije se javljao,ljut je,osim @kikija i Save svi ostali na forumu su protiv Kurda i kad je jos skontao da se Kurdi bore za Americke interese
ponekad mu dodje da se sam upuca ali sta je tu je,nazad nema a i kad bi htjeo nazad mora preko Turske,Irana ili Damaska ili da
ga CIA direkto prebaci na njihov nosac aviona u Mediteranu... :D
husein_kapetan

#78062 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Nema predsjednika do alevije niti stranke do Baath partije :thumbup: Diljem Sirije niknut ce jos veci, ljepsi i stariji spomenici Hafeza i Bashara a navjeci, najljepsi i najstariji ce biti u Hasaci i Qamishliu.

Taj prostor brani HXP, borci bez narocitog iskustva. Ocekujem da YPG posalje pojacanja ako se ne smiri, a nadam se i smatram da hoce.

Od kada pišeš ovdje veću glupost ne napisa'..
"režim" brani interese Irana Turske i Katara..u Rakki.. šalje sinove nabolje Sirije da ginu zarad šićara trećih..ovo iz tebe adrenalin akutni proradio pa ti u glavu udario..
Ti nemaš pravo od junaka SAA nečije plaćenike praviti..nisu oni kurdski uhljupi da pljuju po zemlji za koju živote daju..
Požnjeće ovi tvoji ono što su posijali..nije im SAA isil...
Niti je Sirija na prodaju..
Kikibombona

#78063 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:
Kikibombona wrote:Duck kaze da je dobar i u stroju, valjda ima kontakt sa njim. Nije se ovdje javljao u posljednje vrijeme...

Evo ti Patkov profil :D

https://mobile.twitter.com/bosnjoboy

A bio je tamo vise puta, ne znam je li sada tamo, neka on napise :D
fosna2014

#78064 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Nadzornik wrote:
vivaldi wrote:
Nije se javljao,ljut je,osim @kikija i Save svi ostali na forumu su protiv Kurda i kad je jos skontao da se Kurdi bore za Americke interese
ponekad mu dodje da se sam upuca ali sta je tu je,nazad nema a i kad bi htjeo nazad mora preko Turske,Irana ili Damaska ili da
Mislim da forumasi nisu protiv Kurda, nego vise te ideje oko neke federalne Sirije.
Challenger__

#78065 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:
handžar88 wrote:Šta nam je sa Čelendžera, jel živ?
I ja da upitam.
Sad sam tu. Čitam šta ste ispisali zadnjih dana... da sa umro (gluho bilo) već bi se našao neko ko bi to ovdje napisao.
Challenger__

#78066 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Hoću reći, imam ja Real-life stalkere, nema brige.

:wink:
ultrajvosa 1987

#78067 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

handžar88 wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Kiki i dalje ne konta da ce se prije udruziti ISIL i Hezbollah nego sto ce Kurdi dobiti drzavu.
Kurdi ce dobiti drzavu najkasnije 2018. u Iraku.. koji ce sese vremenom povezati i sa Rojavom, to je vec sad neupitno, Ameri su duboko zagazili i ne mozes ih otjerat odatle.. jedino atomsku bacit.
"Drzava" u Iraku, i povezivanje sa autonomijom, eventualnom, u Siriji a bez dijelova Irana i Turske nije Kurdska drzava. To oni zamisljaju i sanjaju a igraju na pomoc Amera, e mogu macku o rep. Ameri ih koriste za svoje interese, al Ameri nece zaratiti sa Asadom, Rusima, Irancima, Turcima, Irackim milicijama zbog Kurda. Nisam vidovit i ne petljam se u Bozije, al iskreno mislim da su male sanse za tako nesto. Evo nek se Rusi povuku iz onog dijela gdje su tampon zona izmedju kurda i turaka, turci ce ih pregaziti i nema trika da ce Ameri podici svoje avione na turske. NATO saveznici folovi golovi...
Nisam neki ekspert, citam , rijetko pisem.... al' ne djeluje mi da su sad kurdi neki aman faktor u poredjenju sa velikim igracima. Vise da su topovsko meso...kao sto je bila i ona smijesna FSA.
Zanimljivo jeste, i iskreno se nadam da ce SAA doci do Zora, jer ti ljudi na celu sa Brkom zasluzuju slobodu, napokon.
walter kurtz

#78068 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Kikijeve logicke vratolomije jebo saudijski hezbolah i iranski isil :run:
vivaldi

#78069 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:

Evo ti Patkov profil :D

https://mobile.twitter.com/bosnjoboy

A bio je tamo vise puta, ne znam je li sada tamo, neka on napise :D
izgleda da je neki reporter..nisam znao da je i on tamo ili da je bio tamo.

ma ne zanima me ova sirija, vec pogledam poneki snimak i kad procitam neku vleiku vijest negdje pa dodjem ovdje da sazanm detalje :D

nego mi je nesto fantatsicni drag poslije one diskusije o sexu...nadam se da je dobro i da je poceo nesto jebat..
mirsek

#78070 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

fosna2014 wrote:
Nadzornik wrote:
vivaldi wrote:
Mislim da forumasi nisu protiv Kurda, nego vise te ideje oko neke federalne Sirije.
U biti svake prekonfiguracije Sirije koja odgovara zlocinackom izrahellu i ostalim destabilizatorima i huskacima na globalnoj sceni i njihovim zlocinackim interesima.
Kikibombona

#78071 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:A cije interese zastupaju Kurdi :roll: prevest ce ih ameri zedne preko vode pazi sta ti kazem kiki...nije da i imaju nekog izbora s obzirom na rezim, tursku, manje umjerene i vise umjerene ali ne sluti mi ovo na dobro...
Kurdi ne zele sukobe sa rezimom. Kurdi zele da ih rezim prizna kao teritorijalni, politicki faktor.

Rezim im ne ostavlja izbor, jos ako ih napadnu, sigurno ce se braniti.

A da li ce najebati...!?? Hmm. Nikad nisu bili jaci, jos od Saladina Ejubija. :D Imaju zaledjinu u Irackom Kurdistanu. Imaju jake saveznike. Sukob na relaciji Saudijska Arabija - Katar, koji se prenio na cijelu regiju, dodje im kao kec na desetku.

Husein Kapetan

Sirija je frankenstajn koji su nacrtali Britanci i Francuzi. To je njihova tvorevina.
husein_kapetan

#78072 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Nadzornik wrote:
vivaldi wrote:

Kada je počeo ovdje pisati mnogi su mu naklonjeni bili i odobravali njegovo..nisam od tih bio..danas manje nego ikad..njegovo je više nego jasno..
Nema tu ništa vrijedno pomena..
Nadzornik

#78073 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Prema AMN,ovaj raketni napad Islamske revolucionarne garde Irana je bio odgovor na napad Isila na iranski parlament prije dvije sedmice.

Krokodajl

#78074 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nadzornik wrote:Prema AMN,ovaj raketni napad Islamske revolucionarne garde Irana je bio odgovor na napad Isila na iranski parlament prije dvije sedmice.

Lahko je šijama sa raketom, valja imat muda pa se raznjet, po Saudijci.

Pih.
Nadzornik

#78075 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Teski sukobi izmedju SAA i zutih pacova.

Raqqa24‏
@24Raqqa
Seguir
Más
BREAKING: Heavy clashes between #SDF and #Assad forces around Rasafa town S #Tabqa.
#R24
Locked