Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#7801 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Hvala puno na odgovorima za pasos svima. Nazalost morat cu sa posla (ranije ne mogu ici, radim u drugom gradu pa idem autom).

Sto se tice prodavnica u centru. Ja fakat ne znam sta su kontali sa ovim tom tailorom koji prodaje jakne po 450 i kosulje po 100 KM ? Waikiki se otvara uskoro, vec 4-5 mjeseci traze radnike, a 1 godinu ispituju trziste. PB i Waikiki bi dobro prosli kod nas. Ima fine robe po ne tako visokom cijenama, nesto kao New Yorker i TRN.
Warashii

#7802 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote:Na pitanje da li se isplati ići u šoping u Sloveniju, Austriju, Italiju, Njemačku....definitivno se ne isplati.
Bio sam npr. u Ljubljani par dana prije dvije godine, sniženja su od 07.01. i BTC je ogroman ali dopizdi sve to obilaziti.
Dobar dio robe i brendova je isti kao i kod nas. Osnovne cijene su iste ali su sniženja malo bolja. Bio sam i u Beču par dana, ni tu skoro ništa ne kupismo. Jedino se žena obradovala trgovini Charles Vogele, koja za žene nudi kvalitetnu odjeću po osrednjim cijenama.
Nekolko puta pokušavao kupiti jaknu Jack Wolfskin ali mi se ni jedna nije dopala 100% . Na kraju uvjek najviše love ostavimo u Muller-u.
Outlet centri su takođe podvala, bio sam u Mezingen-u kod Stuttgarta, npr. Farmerice snižene sa 199 eura na 99 eura a siguran sam da nikad nisu ni bile 199 eura,.. i tako sve po redu još je roba totalni demode, stara po par godina.
Naravno idemo uvjek više zbog odlaska nego zbog kupovine.
Ko ima strpljenja sad u SCC-u može pazariti bolje nego bilo gdje drugo.
Bit će sigurno jaka sniženja poslije 01.01.
U biti 80% onog sto uzmes gore je kvalitetnije nego li isti artikal ovdje, narocito obuca i odjeca, jbga mi kao trziste smo trziste skarta.
kakavdanakneiskustvu

#7803 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

navodno smo dobili semafor
Kralj Tvrtko I.

#7804 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Gdje?
Casual's

#7805 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kod poligona. Radi 2 dana samo, valjda kad su polaganja.
lokalni_razdjevicar

#7806 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

Jeste li vi primjetili da u Zenici niko živ ne izdaje račune, pogotovo kafići i restorani.
Daryl Dixon

#7807 Re: Zeničani

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 02:04, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7808 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Warashii wrote: U biti 80% onog sto uzmes gore je kvalitetnije nego li isti artikal ovdje, narocito obuca i odjeca, jbga mi kao trziste smo trziste skarta.
Ne znam bas drug da je ovo tacno, a za procenat se nikako ne bih slozio. Ako ni zbog cega drugog, onda sto je moje iskustvo drukcije, ali eto mozda je i do mene.

Dok sam radio kao turisticki vodic, vodio sam se ovim tvojim razmisljanjem "ma uzecu gore, bolje je nego kod nas". U principu sve je to tu negdje. Cak sam u Parizu kupio kaput kojem se sintelinska postava izguzvala nakon 3 sezone nosenja (a nije bio jeftin), dok drugi Kula Gradacac iz FIS-a ubija sakama evo vec 7mu sezonu. Bilo je naravno i suprotnih primjera, kao jedne vojne cizme iz H&M koje su neunistive, a kupio sam ih u Spaniji.

Ali da mi se desilo da kupim nesto u npr. New Yorkeru (lupam) i da je ista ili slicna stvar kod nas losije kvalitete, to mi se nije desilo nikad.

Sad mozda je i do cinjenice da kupujem u buticima prihvatljivih cijena (C&A, H&M, Zara, New Yorker). Ali itekako smatram da je tu placebo najveci efekt. :)
Warashii

#7809 Re: Zeničani

Post by Warashii »

_BataZiv_0809 wrote:
Warashii wrote: U biti 80% onog sto uzmes gore je kvalitetnije nego li isti artikal ovdje, narocito obuca i odjeca, jbga mi kao trziste smo trziste skarta.
Ne znam bas drug da je ovo tacno, a za procenat se nikako ne bih slozio. Ako ni zbog cega drugog, onda sto je moje iskustvo drukcije, ali eto mozda je i do mene.

Dok sam radio kao turisticki vodic, vodio sam se ovim tvojim razmisljanjem "ma uzecu gore, bolje je nego kod nas". U principu sve je to tu negdje. Cak sam u Parizu kupio kaput kojem se sintelinska postava izguzvala nakon 3 sezone nosenja (a nije bio jeftin), dok drugi Kula Gradacac iz FIS-a ubija sakama evo vec 7mu sezonu. Bilo je naravno i suprotnih primjera, kao jedne vojne cizme iz H&M koje su neunistive, a kupio sam ih u Spaniji.

Ali da mi se desilo da kupim nesto u npr. New Yorkeru (lupam) i da je ista ili slicna stvar kod nas losije kvalitete, to mi se nije desilo nikad.

Sad mozda je i do cinjenice da kupujem u buticima prihvatljivih cijena (C&A, H&M, Zara, New Yorker). Ali itekako smatram da je tu placebo najveci efekt. :)
Slazem se za objekte tipa New Yorker, njihova kvaliteta i nije neka.
Sportski brandovi tipa Adidas, Nike i slicno su razlika.
Druga stvar je i sama kontrola kod njih i kod nas.
Jedan primjer je recimo sportski dodatci prehrani. Ko kod nas, i da li uopste, to ikada kontrolise? Koliko li samo ima proizvoda koji su "razvodnjeni" s necim ( lupam sa mlijekom u prahu ili necim slicnima to je jos i dobro jer osim sto si zavaljen ne cini ti nikakav zdravstveni problem ) ? Pa samo pivo nije isto, za nase trziste je skoro sve Hrvatska i Srbija, pa ako je tako dobro ili isto sto ga onda one koje oni piju, npr. u Njemackoj ne dovoze iz Hrvatske ili Srbije na svoje trziste.
Last edited by Warashii on 05/12/2015 11:12, edited 1 time in total.
Warashii

#7810 Re: Zeničani

Post by Warashii »

x
channel10

#7811 Re: Zeničani

Post by channel10 »

channel10 wrote:Ne znam koliko se bas isplati jer si donji 200KM u startu, ali eto. Bukvalno da g.zica vidi puta. Sto se tice nutele, ima je i kod nas kupiti (mislim na originalnu sa njihovog trzista ). Ako nista, nakupovati slatkisa pojeftino :).

Kako je na granici i bude li problema posto znaju da su to shopping ture? Da li bih trebao ponijeti jednu praznu torbu da imam u cemu ponijeti stvari "odozgo" da se ne bi mijesalo sa tudjim stvarima posto ce vecina uci u samoposlugu u svega nakupovati?

U GMS-u valja koja (ne sve) Colmar jakna, ali cijene su previsoke. Nekad su imali dobrih Northland jakni, ali recimo ove godine nista. Bile su sad gojzerice na finom snizenju, ali nista narocito i lijepo za te pare. Sve u svemu truba zesca. Volio bih uzeti sebi kakve lijepe (sportske) zimske cipele, sa meksim djonom ali toga kod nas nema. Bilo je nekad finih Merrelovih cipela ili gojzerica, ali nekad.
Za one koji su vec isli bas u Graz i bas busom? Kakvu su snizenja prije Bozica?

Vidim da je trzni centar slican nasem po velicini.
kakavdanakneiskustvu

#7812 Re: Zeničani

channel10 wrote:
channel10 wrote:Ne znam koliko se bas isplati jer si donji 200KM u startu, ali eto. Bukvalno da g.zica vidi puta. Sto se tice nutele, ima je i kod nas kupiti (mislim na originalnu sa njihovog trzista ). Ako nista, nakupovati slatkisa pojeftino :).

Kako je na granici i bude li problema posto znaju da su to shopping ture? Da li bih trebao ponijeti jednu praznu torbu da imam u cemu ponijeti stvari "odozgo" da se ne bi mijesalo sa tudjim stvarima posto ce vecina uci u samoposlugu u svega nakupovati?

U GMS-u valja koja (ne sve) Colmar jakna, ali cijene su previsoke. Nekad su imali dobrih Northland jakni, ali recimo ove godine nista. Bile su sad gojzerice na finom snizenju, ali nista narocito i lijepo za te pare. Sve u svemu truba zesca. Volio bih uzeti sebi kakve lijepe (sportske) zimske cipele, sa meksim djonom ali toga kod nas nema. Bilo je nekad finih Merrelovih cipela ili gojzerica, ali nekad.
Za one koji su vec isli bas u Graz i bas busom? Kakvu su snizenja prije Bozica?

Vidim da je trzni centar slican nasem po velicini.

nije valjda da imaju samo jedan trzni centar?
Partijaner

#7813 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Normalno da imaju vise. :-)

Nego garant se ide u Seiersberg, ako mislite uzet nesto jeftino onda cete se prevariti, jedino Primark, C&A i H&M sto se moze nesto naci sasvim solidno za neku normalnu cijenu.

Patnja je brate ici jedanput i isti dan se vratit, imate u Slavonskom brodu soping sa finom robom.
kakavdanakneiskustvu

#7814 Re: Zeničani

Partijaner wrote:Normalno da imaju vise. :-)

Nego garant se ide u Seiersberg, ako mislite uzet nesto jeftino onda cete se prevariti, jedino Primark, C&A i H&M sto se moze nesto naci sasvim solidno za neku normalnu cijenu.

Patnja je brate ici jedanput i isti dan se vratit, imate u Slavonskom brodu soping sa finom robom.

ma i meni je to malo da ne kazem sta,osobito jos kad odu u grac pa odmah selfiji i na fb objave,patnja je i otici na dva dana a kamoli jedan dan,ja se umorim hodajuci po fisu pola dana
Ci-Nick

#7815 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Image
Danas na Smetovima prelijepo, malo sam se uplašio vozeći prema gore da je situacija ista jer je magla postajala sve gušća.
Na parkingu više od 100 auta. Ljudi šetaju, uživaju... Tuga se vraćati nazad. U jednom trenutku se pojavi magla na cesti i bukvalno se u sekundi zaroni ponovo u maglu i dim. :sad:
kakavdanakneiskustvu

#7816 Re: Zeničani

za ne povjerovati
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7818 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ne piše nigdje, je li pobjegao iz zatvora ili se nije vratio sa dopusta?

Inače kad skontam ne bih bio stražar u zatvoru sa dobre pare, imam poznanika i priča mi da itekako može biti opasno. Stražari nemaju čak ni paliju uz sebe nego samo peper sprej, nedavno je neka budala napala stražare žiletom i jednog je kaže dobro izrezo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7819 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ukrade mi misao.

U Slavonskom brodu, bukvalno, odmah iza granice, ima shopping centar u kojem imaju i H&M i C&A.

Mi cesto odemo, podijelimo trosak za gorivo i fakat uzmemo super povoljnih stvari. A ni Zagreb nije los po tom pitanju.

Samo valjda je nasem napacenom narodu bitno da objave status da su u Gracu, ko shisha Slavonski brod :lol:

Isto one ponude: Pariz, 4 dana, autobus :lol:
channel10

#7820 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mislilo se ici bas u taj Seiersberg jer samo tamo ide shopping tura u Graz-u.

Bio sam u S.Brodu i nije nista narocito. Jedini plus je sto ima gore navedene dvije prodavnice.

Sto se tice patnje, ne bih bas rekao da je patnja. To ti je pussy smoke za recimo turu u Istanbul ili Pariz autobusom :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7821 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:Mislilo se ici bas u taj Seiersberg jer samo tamo ide shopping tura u Graz-u.

Bio sam u S.Brodu i nije nista narocito. Jedini plus je sto ima gore navedene dvije prodavnice.

Sto se tice patnje, ne bih bas rekao da je patnja. To ti je pussy smoke za recimo turu u Istanbul ili Pariz autobusom :D
Kao nekom ko je isao autobusom u Pariz, Brisel, Barselonu i Lisabon, meni jeste pussy smoke, ali nije svima.

Mislim, evidentno je da se tebi ide tamo, pa drug, ako imas mogucnosti i vremena, samo daj :thumbup:

I napisi nam utiske.

P.S. U Slavonskom brodu jeste C&A malo skromniji, ali ako bas nista ne nadjemo, sto je rijetkost, Zagreb je 2 sata voznje udaljen :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7822 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

Ukrade mi misao.

U Slavonskom brodu, bukvalno, odmah iza granice, ima shopping centar u kojem imaju i H&M i C&A.

Mi cesto odemo, podijelimo trosak za gorivo i fakat uzmemo super povoljnih stvari. A ni Zagreb nije los po tom pitanju.

Samo valjda je nasem napacenom narodu bitno da objave status da su u Gracu, ko shisha Slavonski brod :lol:

Isto one ponude: Pariz, 4 dana, autobus :lol:

ma ja bolan,ne bi se ja patio zbog hlaca i majice do graca nema teorije
didzej1602

#7823 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

ima li ko iskustva sa wellness i spa centrima (ili bar nekim pokusajima istih) u i oko zenice? vidim da u fransiznom u vitezu nude wellness pakete, je li isao ko slucajno? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7824 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

didzej1602 wrote:ima li ko iskustva sa wellness i spa centrima (ili bar nekim pokusajima istih) u i oko zenice? vidim da u fransiznom u vitezu nude wellness pakete, je li isao ko slucajno? :D
Isao. Odlican je.

Doduse to mi je ukupno drugi i zadnji wellnes koji sam probao, pa i nemam iskustva :D

Ali je ekstra-dzakuzi, tursko kupatilo, finska sauna, bazen, relax soba. Ekstra stvar :thumbup:
ExNihilo

#7825 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Bilo kuda, Bata svuda. :D
Post Reply