GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gorgonzola

#7801 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

I da ako imate sta o dijaspori, imatepodforum dijaspora pa se tamo zalite. Ovdje mozete o grasu i njihovom strajku. Sto nisu dobili topli obrok. Hahahaahahahaha. Je li se podrazumjeva i supa ?
trcicu trceci

#7802 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trcicu trceci »

gorgonzola wrote:
kokuz_sa wrote::lol: :lol: :lol:

da hoce centotrans i aerodrom pocet strajkovat samo da nas rijese ove dijaspore koja dodje ovamo na 10 dana da nam pokaze kako zivimo u prknu

Ma dijasporaje kriva. I jok vi ne ziviteu prknu. Nego ste sami sebi napravili prkno. Ebe vas kako ko stigne u mozak a vi sutite i trpite. Eno parlamentarci dobise jos 700 maraka vecu platu a vi se ljutite na dijasporu, da vam nije dijasporske love , bankrotirali bi za mjesec dana.nebi ni za hljeba imali.
Fazon je jarane sto mi imamo, nego govorimo da nemamo kako vi, bas takvi k'o ti, ne bi dosli u Bosnu i pokrali nam ovo nase blago... Ja ja, pa ti vidi... Mi Evropu preko mape trazimo, ali me'scini da ti jos vise gubis sto nisi u ovoj nasoj lijepoj. Eto, imao sam potrebu da ti odgovorim, vidim da imas problem sa sobom, reko da ti pomognem, sevap je :thumbup:
goran16v

#7803 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

gorgonzola wrote:I da ako imate sta o dijaspori, imatepodforum dijaspora pa se tamo zalite. Ovdje mozete o grasu i njihovom strajku. Sto nisu dobili topli obrok. Hahahaahahahaha. Je li se podrazumjeva i supa ?
Sta ti koji qurac onda radis na ovoj temi?????
gorgonzola

#7804 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

goran16v wrote:
gorgonzola wrote:
Ja sam sposoban da zivim od svog rada i da ne mislim kako ce me neko prevariti i da li cu sutra morati da prodam kupon da bih imao para da odem na posao. Ali da dijaspora nista ne zna. Najpametniji ste vi koji evo od rata ni pedlja niste napredovali. Uporedi njemacku 16 godina od 2 sv. rata rata i bosnu. Ali jok , vi ste najpametniji. Uzivajte i ne kukajte.
Posto si poceo da vrijedas red je da ti odgovorim.
Nisu ni Njemacka ni Holandija takve sto si ih ti stvarao ili takvim napravio pa da se time hvalis i drzis predavanje niti9 im ti donis ikakav napredak, nego do jucer bio jedan od nas, ali neposoban da se snadje i zato ne seri!
Ja nisam ni rekao da sam stvarao , nego otisao i naucio. A covjek se uci dok je ziv. Samo eto ti stagniras. I kad ti neko nesto kaze kontas ja supka sta on zna.
I da poslat cu mail u gradski saobracaj u amsterdamu sa slikom onih tramvaja sto vam je moj sadasnji grad poslao , a oni trune u krugu grasa. Sadaka nas je odrzala. I sta ono neko rece , kako su prevarili da ce prevoz gras platiti, pa kad su tramvaji dosli oni racune poslali u amsterdam. Ali ne mi smo posteni, gdje bi mi koga prevarili.
gorgonzola

#7805 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

goran16v wrote:
gorgonzola wrote:I da ako imate sta o dijaspori, imatepodforum dijaspora pa se tamo zalite. Ovdje mozete o grasu i njihovom strajku. Sto nisu dobili topli obrok. Hahahaahahahaha. Je li se podrazumjeva i supa ?
Sta ti koji qurac onda radis na ovoj temi?????

Zezam se. I pokusavam da vam dam koji savjet. Nego ima li kupona jeftino?

Kupon! Kupon!
goran16v

#7806 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

gorgonzola wrote:Goran 16 ventila, po niku mogu zamisliti ko si i sta si. Ne znas ni ko sam ni kad sam otisao ni zasto. Ali kao pravi bosanac i to mislis da znas. A veze blage o zivotu nemas. Da nema interneta ne bi znao ni kako evropa izgleda. Sreca, pa postoji google maps sa street wiev pa mozes malo prosetati evropskim gradovima. I sutra se hvaliti kako si bio i obisao evropu.
Ja nisam bosanac nego hercegovac!!!!! :lol:
gorgonzola

#7807 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

goran16v wrote:
gorgonzola wrote:Goran 16 ventila, po niku mogu zamisliti ko si i sta si. Ne znas ni ko sam ni kad sam otisao ni zasto. Ali kao pravi bosanac i to mislis da znas. A veze blage o zivotu nemas. Da nema interneta ne bi znao ni kako evropa izgleda. Sreca, pa postoji google maps sa street wiev pa mozes malo prosetati evropskim gradovima. I sutra se hvaliti kako si bio i obisao evropu.

Hercegovina je vjestacka tvorevina. Eto vidis da nisi bio van hercegovine nigdje. U austriji reci da si hercegovac , pitat ce te ljudi gdje je to.
trcicu trceci

#7808 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trcicu trceci »

gorgonzola wrote:
goran16v wrote:

Hercegovina je vjestacka tvorevina. Eto vidis da nisi bio van hercegovine nigdje. U austriji reci da si hercegovac , pitat ce te ljudi gdje je to.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gorgonzola

#7809 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

I da vam pozelim laku noc. Uzivajte, mozda gras pocne raditi od sutra. A meni je svakako sa A8 po gradu krugove praviti. :D :D :D Valja starce vozati po soping centrima.
goran16v

#7810 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

gorgonzola wrote:
goran16v wrote:

Nek si to bio, a ko da gledam vise bio volio da si bio malo sposobniji i pametniji da nisi morao nigdje ici... :lol:
uglavnomja

#7811 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

gorgonzola wrote:
Ma kome je poslodavac duzan da plati? To samo u bosni ima da je poslodavac duzan nekom da plati dvije stanice. Ok moji su postovi nebuloza, ali vi zivite u uredjenoj drzavi gdje sve cvjeta. I da vi ste najpametniji a drzava se raspada.
po zakonu je duzan paltiti ako radnik stanuje 2 km od posla, ne dvije stanice.

drugo, na zapadu, bar gdje sam ja zadnjih par godina, radnicima se odbija od porezne osnovice trosak za prevoz, a kad je porez 36% svaka olaksica je ekstra.

i jos to poslodavac placa.
Last edited by uglavnomja on 09/04/2013 02:20, edited 1 time in total.
gorgonzola

#7812 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

Jarane, dok su starci zivi osudjen sam dolaziti ovamo. Jebi ga, neko se rodi na zapadu, neko pametan pa ode sa balkana a neko...... Pa ostane i konta meni je ovdje najbolje. A sto nema love da ode ni di jablanickog, nema veze. Nek je dusa mirna. :lol: :lol: :lol:
gorgonzola

#7813 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

uglavnomja wrote:
gorgonzola wrote:
Ma kome je poslodavac duzan da plati? To samo u bosni ima da je poslodavac duzan nekom da plati dvije stanice. Ok moji su postovi nebuloza, ali vi zivite u uredjenoj drzavi gdje sve cvjeta. I da vi ste najpametniji a drzava se raspada.
po zakonu je duzan paltiti ako radnik stanuje 2 km od posla, ne dvije stanice.

drugo, na zapadu, bar gdje sam ja zadnjih par godina, radnicima se odbija od porezne osnovice trosak za prevoz, a kad je porez 36% svaka olaksica je ekstra.

Ne znam zakon ovdje, u nl je do deset km. Vise od 10 km se placa. Poreznu olaksicu dobijes ako koristis gradski saobracaj ali ne i ako ides svojim autom. Znaci imas neki podsticaj da koristis gradski prevoz ili voz. Ali iskreno, i ja bih autom isao ovdje na posao. Nema sanse da bih sjeo u one kante od autobusa ili tramvaja
gorgonzola

#7814 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

I da gore imaju bicikla i uredjene biciklisticke staze. Tako da sam ja kad je lijepo vrijeme , vecinom isao biciklom na posao. 8 km i nije nesto.
gorgonzola

#7815 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gorgonzola »

Laku noc. Valja mi sutra ustati prije 12.
goran16v

#7816 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

gorgonzola wrote:Jarane, dok su starci zivi osudjen sam dolaziti ovamo. Jebi ga, neko se rodi na zapadu, neko pametan pa ode sa balkana a neko...... Pa ostane i konta meni je ovdje najbolje. A sto nema love da ode ni di jablanickog, nema veze. Nek je dusa mirna. :lol: :lol: :lol:
Da postedimo i tebe i strace, a i nas - oslobadjamo te dolaska vamo! :lol:
goran16v

#7817 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

gorgonzola wrote: Poreznu olaksicu dobijes ako koristis gradski saobracaj ali ne i ako ides svojim autom. Znaci imas neki podsticaj da koristis gradski prevoz ili voz. Ali iskreno, i ja bih autom isao ovdje na posao. Nema sanse da bih sjeo u one kante od autobusa ili tramvaja
Kakav primjer zapadne inteligencije????? :lol: :lol: :lol:
Kao i svaki rodjenih Holandjanin ibreti se sto radnik u BiH dobiva kupon, ali se pohvali kako gore kod "njih" za koristenje javnog prevoza dobijes poreznu olaksicu!
Toliko o pametnim sto odlaze sa Balkana! :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#7818 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

goran16v wrote:
gorgonzola wrote: Poreznu olaksicu dobijes ako koristis gradski saobracaj ali ne i ako ides svojim autom. Znaci imas neki podsticaj da koristis gradski prevoz ili voz. Ali iskreno, i ja bih autom isao ovdje na posao. Nema sanse da bih sjeo u one kante od autobusa ili tramvaja
Kao i svaki rodjenih Holandjanin ibreti se sto radnik u BiH dobiva kupon, ali se pohvali kako za koristenje javnog prevoza dobijes poreznu olaksicu!
ovdje gdje sam ja ide po km, ne po tome kako dolazis na posao :-)
goran16v

#7819 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

uglavnomja wrote:
Kao i svaki rodjenih Holandjanin ibreti se sto radnik u BiH dobiva kupon, ali se pohvali kako za koristenje javnog prevoza dobijes poreznu olaksicu!
ovdje gdje sam ja ide po km, ne po tome kako dolazis na posao :-)[/quote]

Nije bitno kako se obracunava, bitno je da ovaj strucnjak ismijava ovu drzavu jer radnici kod nekih poslodavaca (uglavnom drzavnih) dobiju kupon, u stilu gdje si vidio da poslodavac placa dolazak na posao, a od silne pameti zbog koje je otisao za balkana i silnog znanja koje je naucio u NL, ocigledno ne moze da skonta ono sto BH radnik ustedi ili zaradi na kuponu, i to samo onaj koji ga dobije, radnik na zapadu, i to svaki, dobije nazad kroz redukciju poreza i da je to sve isto!
hodža

#7820 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

još sat
uglavnomja

#7821 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

kad su meni dali kupon umjesto kesa, nije bilo vise od 30 km da ga prodam :cry:

dok je doslo dotle da je bilo viska kupona, ni za 20 se nije mogao prodati :roll:

a evo citam po 40 su kupovali, po 45 tusili :shock:
uglavnomja

#7822 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

laku noc :zzzz:
hodža

#7823 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hodža »

Image

još pola sata...
Tvrtko II Kotromanić

#7824 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet