Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfons Kauders

#7801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

potres_mozga wrote:Jedino je CIK jaci od Chuck Norris-a :D
A Chuck je Ivi Miri Jovicu oduzeo legitimitet...
zemo_online

#7802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

da ali je IMJ jaci i od Chuck Norisa na svom teritoriju.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote:halo ba vas dvojica, ne dirajte mi zensku... :D dibs... he's my bitch... :D
Plasim se da je tako :D
plasim se da ste ga ocerali... :D a ja jos imam makar po sata posla, koga cu sad usput mobovat i podjebavat? :D
ajd necem se vise mijesati u vase probleme :D

ali kad sam vidjela da se plasi, nisam mogla da odolim
zemo_online

#7804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

zdravo jarance,pa gdje si dosad?
plain vanilla

#7805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:zdravo jarance,pa gdje si dosad?
sto, jel te ko majorizirao da ga jaranica odmah sredi? :D
zemo_online

#7806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

non stop sam u manjini i cekam tebe da dodjes. a sad moram da idem bas kad si dosla. opet si me razocarala.
Alfons Kauders

#7807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: ajd necem se vise mijesati u vase probleme :D

e pa kasno je sad, zar ne? oCera coJka ni kriva ni duzna, pa gdje ce ti dusa?

zar nikad nisi cula za shaken manchild syndrome? zamisli sta ce mu mama reci kad sutra ustane u 10 i pita je da mu da petaka za kafu? sav umoran i izmobovan?

JBT

#7808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JBT »

convict wrote:Šta reći, štramplice se sve bolje prodaju u Hercegovini :-) Komentari ispod teksta na matičnoj stranici su posebno intelektualno iskustvo :-)
HERA DAJE UPUTE: Operacija totalni kaos
Četvrtak, 31 Ožujak 2011 19:50

Kaže Carla „oni su podli kurvini sinovi“. E pa vrijeme je da i budemo. Ovo su upute svim članovima i simpatizerima HERE. Pročitati. Proslijediti dalje...

Veliki je upitnik nad Ljubićevim i Čovićevim „građanskim neposluhom“? Što je to? Kako to izvesti? Hrvati imaju neugodna iskustva kada je većina hrvatskih političara posmicana s dužnosti na osnovi djelovanja u Hrvatskoj samoupravi, ajmo bit pametni i nešto naučiti.

Smjer br.1
Ključni hrvatski problem nisu Lagumdžija i Tihić, oni rade vjerojatno ono što bi i mi radili da smo u njihovoj poziciji, bore se za prevlast, na ljigav i podao način da , ali daleko od zamjerke da rade nešto izvan karaktera.

Problem su Sejde i Bajramovići, HSP i Lijanovići, dno dna hrvatske genetske kace koji su valjda kazna za sve grijehe naše generacije i svih prije nas. No, ovi bezličnici imaju jednu slabu točku, većina besprizornika živi u Hercegovini ( o Hercegovino jadna ti majka kakve zmije si odgojila).

Dakle nanovo „izabrani“ dužnosnici moraju bar jedan viked pokazat svoja lica u svom kraju, moraju doć na Uskrs u crkvu, popit kavu u gradu ili odvest ženu na večeru. E tu nastaje građanski neposluh, prijezir.
Ne dirajte govna, smrdit će, samo ih ignorirajte. Ako sjednu u klupu u crkvi pored vas, ustanite i premjestite se, ako ste konobar i naruče vam piće odbijte ih uslužiti, ako toče gorivo, kažu „hvaljen Isus“ što god..... samo ih ignorirajte.

Prestanite kupovati išta što ima veze s Lijanovićima, prestanite im pružati bilo kakve usluge, ako umiru od žeđi prođite pored njih kao da ne postoje. Ako ste dosada pili kavu s nekim od Lijanovića prestanite, ako uđu u birtiju vi izađite.

Jurišić vam je bio zubar? Kupovali ste Ćaninu ribu ili suhe jabuke?? Nemojte više, nek mu ih Lagumdžija kupuje. Nažalost da bi efekt bio potpun to se ne odnosi samo na njih osobno , nego na njihove obitelji prijatelje, poznanike.......... na sve koji ih se ne odreknu javno. Profesor u gimnaziji je član SDP-a? Ne vidim razloga da mu se slijedeći mjesec ijedan razred pojavi na nastavi. Nek predaje Tihiću. Fra Luka Markešić se pojavio da održi misu? Iziđite, nema taj čovjek veze s Bogom, Božiji ljudi ne govore svom narodu da iseli.

Kolabracionisti i njihove obitelji ne mogu osjećati dobrodošlicu u narodu koji se bori za opstanak.

Smjer br.2.

Radite u državnoj instituciji? Odlično vi ste na najbolje mjestu da najviše štete nanesete bezbolno. Usporiiiii......te. Taman toliko da vas ne mogu otpustiti, znači radite sve što rade državni službenici pijte kavu, pravite se ludi, čitajte novine samo opsežnije. Dobrodošli u eru bijelog štrajka. Boli vas briga, jedino što usporavate je Lijanovićevo pljačkanje državnog proračuna.

Vaša pozicija je bitna za neko strano ulaganje? Ako nije na području MŽV, napravite sve da ulagač ode lud od bijesa i da mu nikada ne padne na pamet da dođe u BiH.

Vi ste carinik? Nemojte kršiti zakone, samo sve radite polako, pregledajte SVAKI kamion, provjerite svaku osobnu iskaznicu. Ako roba ide u područje pod Bošnjačkom samoupravom, super ! Pogledajte ga još jednom, nije valjda da nećemo savjesno raditi svoj posao.
Inspektor ste u županiji? Vi već znate što trebate raditi ......:).

Ne postoji šteta dovoljno mala da je ne napravimo ako možemo. Ili riječima radnika Zastave „kakva plata, takva i vrata“. Zamislite sebe kao klinca koji stoji na vrhu mlina i ubacuje kamenčiće, dovoljno klinaca i dovoljno kamenčića i mlin će stati.

Smjer br 3.

Izabrani ste političar? Ne budite ludi, pa nećete valjda donijeti odluku a da ne pitate Inzka, predlažem prijedlog pisma koje će se podjeliti po općinskim, županijskim pa čak i mjesnim zajednicama. Popunite prazninu u vezi odluke i pošaljite na adresu OHR-a, a može i američke ambasade! Pitajte je li ustavno jer eto ne bi donijeli odluku bez njegovog odobrenja. Ako Vam ne odgovori, najmanji problem, pošaljite opet.
Član ste parlamenta? Svaki dan bar na jedan zakon pošaljite zamjerku Ustavnom sudu, bio bi red od HDZ-a da pruži pravnu potporu u pisanju zahtjeva Ustavnom sudu. Što više bio bi red da napišu prvih nekoliko desetina.

Pravite se ludi, na jedno uho ušlo na drugo izišlo ako vam govore SDp-ovci, oni ionako govore da bi čuli zvuk svog glasa, vidi Lagumdžija na HTV-u.

Postavljajte bezobrazna pitanja npr: u svakoj prilici pitajte Živka „Antu“ Budimira da vam objasni kako je on to rušio avione i jeli tako zaradio nelegalnu mirovinu ili u prometnoj? Ili recimo gosp. Jurišića da vam detaljno objasni kamo to nestade ruda iz Boksita u Posušju i s kim su bili povezani ljudi optuženi za pljačku?

Ili novog „ministra“ Čambera da usporedi svoju prihodovnu karticu i svoju imovinu i imovinu svoje obitelji. Pitajte ga je li dobio poziv i za jednu od devet kaznenih prijava koje je nakupio u briljantnoj karijeri županijskog ministra prosvjete.

Jerku Lijanovića nemojte ništa pitati. Nitko normalan ga ništa pita. Ako dođe u parlament samo mučite, blejite i rokćite, postoji daleka mogućnost da vas razumije.
Ma mislim ako vam nije jasno pogledati sabrana djela Nenada Stazića J.

Ovo više nije pitanje HDZ-a, ovo je pitanje dostojanstva jednog naroda i bezočnog laganja u ime viših interesa .A ako je već bolje da „odemo“ kako nam to dragi crveni franjevac veli onda bar nek bude sa stilom. Nek poslije nas ostane potop.
plain vanilla

#7809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote: ajd necem se vise mijesati u vase probleme :D

e pa kasno je sad, zar ne? oCera coJka ni kriva ni duzna, pa gdje ce ti dusa?

zar nikad nisi cula za shaken manchild syndrome? zamisli sta ce mu mama reci kad sutra ustane u 10 i pita je da mu da petaka za kafu? sav umoran i izmobovan?

za dusu znam gdje ce, i sigurna sam da ce biti u dobrom drustvu :oops: :D

a nazalost :D , danas ga diskreditovah, pa navukoh njegov bijes i optuzbe da sam troll i spamer i da nemam pojma o zivotu :-) :D
heckler

#7810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Povlacimo se iz povlacenja :lol: :lol: :lol:

Dosadašnji federalni dopremijer Vjekoslav Bevanda namjerava se konsultirati sa stručnjacima o daljnjim postupcima • Može li se povući odluka o povlačenju zahtjeva

Dosadašnji federalni dopremijer i ministar financija Vjekoslav Bevanda sačekat će zvaničnu obavijest Ustavnog suda FBiH, nakon čega će odlučiti o svojim daljnjim postupcima, potvrdio je u četvrtak za Oslobođenje.
Na pitanje da li će, nakon što je iz Ustavnog suda FBiH saopćeno da su u svezi sa njegovim zahtjevom za davanje mišljenja o izboru federalne vlasti imali namjeru organizirati javnu raspravu, obavijestiti tu pravosudnu instituciju o povlačenju odustajanja od postupka, čime bi on bio obnovljen, ističe kako će "o svemu razmisliti".
- Nisam informiran o detaljima. Razlog zbog kojega sam povukao svoj zahtjev za davanje mišljenja Ustavnog suda FBiH bila je činjenica da je najavljeno kako će se rasprava održati bez prisustva javnosti. Konzultirat ću se s pravnicima i stručnjacima i vidjeti koje ću daljnje korake poduzeti, naveo je danas za naš list Bevanda.

Ša (ni)je znao Bevanda

Predsjednica Ustavnoga suda FBiH Kata Senjak saopćila je u srijedu kako je "u pogledu zahtjeva dopremijera Vjekoslava Bevande o očitovanju o konstituiranju Doma naroda Parlamenta FBiH od 17. marta, te donošenja odluka o izboru predsjednika i dopredsjednika FBiH, praksa Suda bila da u takvim slučajevima predmet posmatra u širem kontekstu okolnosti važnih za davanje mišljenja".
- Ustavni sud FBiH u ovom predmetu donio je internu odluku da održi javnu raspravu, imajući u vidu svoju dosadašnju sudsku praksu kod načina odlučivanja Suda u postupku davanja mišljenja, jer smo smatrali da postoje činjenice koje je neophodno neposredno utvrditi, istakla je predsjednica Ustavnog suda FBiH.
Da je predmet federalnog dopremijera Bevande važniji čak i od zahtjeva za ocjenu ustavnosti koji je podnijela, pa također povukla predsjednica FBiH Borjana Krišto, vidi se iz dokumentacije koju je za taj slučaj pribavio Ustavni sud FBiH.
Od Doma naroda Parlamenta FBiH pribavljeni su stenogrami i zapisnici sa konstituirajuće sjednice od 17. marta, te odluke o izboru predsjedatelja i dopredsjedatelja tog zakonodavnog organa i njegovih radnih tijela, kao i predsjednika i dopredsjednika FBiH.
Osim tih, Ustavni sud FBiH je došao u posjed stenograma i zapisnika s konstituirajućih sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH nakon izbora provedenih 2006 i 2002. te odluka koje su na njima donesene.
hajducka travica

#7811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

Alfons Kauders wrote:
poznanik wrote:
Alfons Kauders wrote:ej to, koji ono rece sud? vrhovni? :lol: tako ti svega, mani se bilo kakvog fakulteta :lol:
ne sikiraj se oko zaposlenja, uvijek ce nam trebati KV radna snaga... evo meni nesto magnolija u dvoristu trokira, treba mi neko da je okopa i baci malo gnojiva... inace s gnojivom te ide za 10, usmjeri svoju karijeru shodno tome... :D
I pretpostavljao sam da sam pogriješio u pretpostavci provincijalizma i primitivizma... :(
eto ga zaplaka ljudi, a jos nije ni okusio madnerov mobbing... :D

nisi ti sekunde pogrijesio, provincije se ne stidim, naprotiv... :D fin kraj, pitaj zemljakinju vanillu... :D

primitivac jesam... familijarno to ide druze, sve krkan do krkana, svi metar i devedeset, a sto kila je za nas dobra linija... :D vojnicka porodica, sta ces, primitivci i hajvani - bili smo i 1878, i 1914, i 1941, i 1992... :D

dakle vazda smo bili primitivna krkanska stoka, ali i dan danas na djedovini, deset kilometara od mene, stoji porodicna kuca stara 300 godina... :D

krkani jesmo, zajebani jesmo, ali to ne znaci da se usput nismo i obrazovali gospodine moj prosvijetljeni... :D gazimo i intelektualno i fizicki... :D gospodu intelektualno, stoku fizicki... :D
dakle vazda smo bili primitivna krkanska stoka, ali i dan danas na djedovini, deset kilometara od mene, stoji porodicna kuca stara 300 godina... :D
:thumbup: svaka cast,eh,da nam je ovakvih Bosanaca samo pola miliona.
madner

#7812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Sta, ko to ovdje nije bar 190 i 100kg minimum? :x
plain vanilla

#7813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Da povucemo Bevandu iz Hdz-a? :D

Poravnateljko :kiss:
heckler

#7814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Na ovom forumu vise od jednom se provlacila teza o nekakvom postenju Bevande. Lik je kriminalac 1/1. Bice posla za tuziteljstvo kasnije kad se krene ceprkati po procesu fiskalizacije i privilegovanja odredjenih firmi za prodavanje fiskalnih kasa ;-)
Ako bude pravde mogao bi posteni strucnjak Bevanda malo na hladovinu u Zenicu :bih:
Alfons Kauders

#7815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: za dusu znam gdje ce, i sigurna sam da ce biti u dobrom drustvu :oops: :D

a nazalost :D , danas ga diskreditovah, pa navukoh njegov bijes i optuzbe da sam troll i spamer i da nemam pojma o zivotu :-) :D
sto bi rekla braca cvorovici...

"dobro, junacino, na zenu si ruku digao..." :D
hajducka travica

#7816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GiNCaiNJ ... r_embedded[/youtube]
dr.mr.Nino Raspudic..
Last edited by hajducka travica on 01/04/2011 01:13, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hajducka travica wrote:
Alfons Kauders wrote:
eto ga zaplaka ljudi, a jos nije ni okusio madnerov mobbing... :D

nisi ti sekunde pogrijesio, provincije se ne stidim, naprotiv... :D fin kraj, pitaj zemljakinju vanillu... :D

primitivac jesam... familijarno to ide druze, sve krkan do krkana, svi metar i devedeset, a sto kila je za nas dobra linija... :D vojnicka porodica, sta ces, primitivci i hajvani - bili smo i 1878, i 1914, i 1941, i 1992... :D

krkani jesmo, zajebani jesmo, ali to ne znaci da se usput nismo i obrazovali gospodine moj prosvijetljeni... :D gazimo i intelektualno i fizicki... :D gospodu intelektualno, stoku fizicki... :D
:thumbup: svaka cast,eh,da nam je ovakvih Bosanaca samo pola miliona.
ima drug, i uvijek ce biti... :D i hercegovaca :D
plain vanilla

#7818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

hajducka travica wrote:
dr.mr.Nino Raspudic..
star(i)mo

#7819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by star(i)mo »

plain vanilla wrote:
hajducka travica wrote:
dr.mr.Nino Raspudic..
:-)
17.4% na 24% drzave majorizira 27% BiH. Vrijeme je za Treci! :D
don vito

#7820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by don vito »

zagazaga wrote:
plain vanilla wrote:
hajducka travica wrote:
dr.mr.Nino Raspudic..
njaa, njaaa
Nemojte tako o velikom prijatelju Senada ABdica iz Slobodne Herceg Bosne.
A desnicarski sovinista Nino Raspudic, zvani brada filozof, je ovim nadahnutim nastupom sebi otvorio vrata gostovanja u Centralnom dnevniku Senada Hdzf. Dilema je samo ove ili naredne subote?
plain vanilla

#7821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Bit ce Treci, evo imamo i Poravnateljku :D

Ali dvoimeni nikako da zavrsi posao, fali mu jos koja daska
plain vanilla

#7822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
plain vanilla wrote:Bit ce Treci, evo imamo i Poravnateljku :D

Ali dvoimeni nikako da zavrsi posao, fali mu jos koja daska
u sjeni je :lol:

Image
:lol: :lol: :lol:

ha ja, sad ljudi vladaju iz sjene :D
JBT

#7823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JBT »

madner wrote:Sta, ko to ovdje nije bar 190 i 100kg minimum? :x
197, 101.
star(i)mo

#7824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by star(i)mo »

JBT wrote:
197, 101.
I ode u Kore'u da majorizira one patuljke tamo... Cccccc :D
Alfons Kauders

#7825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

niste vi, :D komunjare :D kad ste '46te izgladnjeli dosli sa komesarskim lenonkama da otimate ono sto niste mogli puskom i mudima... :D

al' osta' zato pet decenija inata... :D s kamatama :D
Locked