Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- GeeTnT
#7801 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
.jbt...'afis nekog amnestir'o. Haj priznaj ero da to ne cinis zbog njih, nego zbog toga sto si ost'o sam... 
- House
#7802 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nositelji fašističkih vrijednosti u elementu. 
-
Hafis
#7803 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jok. To ti je novozavjetna mudrost. Ide otprilike ovako: Tko ne zna oprostiti ruši most kojim će i on sam jednom morati proći.GeeTnT wrote:.jbt...'afis nekog amnestir'o. Haj priznaj ero da to ne cinis zbog njih, nego zbog toga sto si ost'o sam...
- GeeTnT
#7804 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Klap...klap...Hafis wrote:Ma jok. To ti je novozavjetna mudrost. Ide otprilike ovako: Tko ne zna oprostiti ruši most kojim će i on sam jednom morati proći.GeeTnT wrote:.jbt...'afis nekog amnestir'o. Haj priznaj ero da to ne cinis zbog njih, nego zbog toga sto si ost'o sam...
-
glockov kolac
#7805 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koji most? Stari most?
-
zenit dozic
#7806 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ih da je samo stari. Srusili su sve mostove u i oko mostara i kao slag na tortu sabornu crkvu.glockov kolac wrote:Koji most? Stari most?
Jebiga evropske vrednote
- spreca
#7807 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kRmeMatic je meni naj gadljiviji iz svih ovih skutora.......koji bi to katil bio samo kad bi imao sansu.....ali moze nas povuci za fesliju jer mu se takva prilika nece ukazati dok je zivtandmand wrote:Marijo Karabatiću, Kralju.![]()
Na novo 51. izvješće visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je podnio Vijeću sigurnosti UN-a reagirao je predsjednik HSS-a i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Mario Karamatić. "U Federaciji, hrvatske stranke nastavljaju se zalagati za "federalizaciju" Bosne i Hercegovine, što sve više implicira daljnje etničke podjele zemlje na tri ili četiri "federalne jedinice", jedna od kojih bi imala hrvatsku većinu", između ostalog je konstatirao Inzko u iscrpnom izvješću o Bosni i Hercegovini. Karamatić, koji je i zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, oštro je reagirao na Inzkove ocjene. "Teze gospodina Inzka su apsolutno očekivane s obzirom da on već godinama pokušava provoditi unitarističku politiku koju zagovara dio političkoga Sarajeva i apsolutno očekivano ukoliko imamo u vidu da je, u posljednjih nekih devet godina, Saudijska Arabija OHR-u uplatila preko 600 tisuća KM. Gospodinu Inzku bi bilo dobro da nastavi spavati kao što je spavao do sada, njegove teze nemaju apsolutno nikakvog smisla. Osvrće se i na posljednje zasjedanje Hrvatskog Narodnog Sabora iako na HNS-u nije postojala nikakva izjava koja u bilo kojem kontekstu dovodi u pitanje suverenitet i cjelovitost BiH. Gospodin Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti što vam Bog hoće. Otprilike, to je moje mišljenje o njemu", kazao je Karamatić za N1.
-
Hafis
#7808 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pons Varoliglockov kolac wrote:Koji most? Stari most?
- mO k3
#7809 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ukrotio ga @ chmoljo
chmoljo ti si moj idol
-
Hafis
#7810 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dodao bih i vojarne bivše JNA. Valjda si gledao u dokumentarcima.zenit dozic wrote:Ih da je samo stari. Srusili su sve mostove u i oko mostara i kao slag na tortu sabornu crkvu.glockov kolac wrote:Koji most? Stari most?
Jebiga evropske vrednote
- Maraschino
#7811 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

ova slika je beton.
-
Us and them
#7812 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HRVATSKI AMBASADOR IVAN DEL VECHIO U SVOM OBRAĆANJU: “MI PRIPADAMO HISTORIJSKI SRETNOJ GENERACIJI KOJA JE U HRVATSKOJ ZAVRŠILA POSAO, DOK U BIH NIJE JOŠ ZAVRŠEN POSAO’.
U ponedjeljak 15. maja 2017. godine obilježen je Dan Općine Usora i Dan 110. brigade HVO Usora.
Prisutnima su se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratili hrvatski član Predsjedništva BIH Dragan Čović i ambasador Republike Hrvatske u BIH Ivan del Vechio.
Tom priliko hrvatski ambasador je u jednoj rečinici iznio svoj stav koji možemo shvatiti i kao stav službene hrvatske politike prema BiH: “Mi pripadamo historijski sretnoj generaciji koja je u Hrvatskoj završila posao, dok u BiH nije još završen posao’.
Na koji to način ambasador Del Vechio i hrvatska politika misle završiti posao u BiH sasvim nam je izvjesno, kad znamo na koji je način taj posao otpočet 92. i 93. godine, rušenjem bošnjačkih gradova i sela, formiranjem logora i zatiranjem svega bošnjačkog.
http://www.bh-vijesti.com/hrvatski-amba ... sen-posao/
-
zenit dozic
#7813 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne trebaju meni dokumentarci. Na vlastitoj kozi sam osjetio vasu uljudbu. Dokumentarci su za svijet da znaju ono sto smo mi doziviliHafis wrote:Dodao bih i vojarne bivše JNA. Valjda si gledao u dokumentarcima.zenit dozic wrote:Ih da je samo stari. Srusili su sve mostove u i oko mostara i kao slag na tortu sabornu crkvu.glockov kolac wrote:Koji most? Stari most?
Jebiga evropske vrednote
- Acid25
#7814 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Us and them wrote:HRVATSKI AMBASADOR IVAN DEL VECHIO U SVOM OBRAĆANJU: “MI PRIPADAMO HISTORIJSKI SRETNOJ GENERACIJI KOJA JE U HRVATSKOJ ZAVRŠILA POSAO, DOK U BIH NIJE JOŠ ZAVRŠEN POSAO’.

- Alfons Kauders
#7815 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mater mu jebem onu krvoločnu. Rekoh ja, neće se oni smiriti dok im opet ne liferujemo odgovarajući broj rahmetli bojovnika u crnim vrećama.Us and them wrote:HRVATSKI AMBASADOR IVAN DEL VECHIO U SVOM OBRAĆANJU: “MI PRIPADAMO HISTORIJSKI SRETNOJ GENERACIJI KOJA JE U HRVATSKOJ ZAVRŠILA POSAO, DOK U BIH NIJE JOŠ ZAVRŠEN POSAO’.
U ponedjeljak 15. maja 2017. godine obilježen je Dan Općine Usora i Dan 110. brigade HVO Usora.
Prisutnima su se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratili hrvatski član Predsjedništva BIH Dragan Čović i ambasador Republike Hrvatske u BIH Ivan del Vechio.
Tom priliko hrvatski ambasador je u jednoj rečinici iznio svoj stav koji možemo shvatiti i kao stav službene hrvatske politike prema BiH: “Mi pripadamo historijski sretnoj generaciji koja je u Hrvatskoj završila posao, dok u BiH nije još završen posao’.
Na koji to način ambasador Del Vechio i hrvatska politika misle završiti posao u BiH sasvim nam je izvjesno, kad znamo na koji je način taj posao otpočet 92. i 93. godine, rušenjem bošnjačkih gradova i sela, formiranjem logora i zatiranjem svega bošnjačkog.
Suvišno je pregovarati i izlaziti im u susret. Ovdje neće biti političkog rješenja, niti postoji prostor za takvo rješenje, imajući u vidu njihove stavove i najave povlačenja iz DMS. Samo staviti na ignore i spremati se za vojni sukob, kako bi im planove učinili što skupljim.
Ukratko - snaga je jedini garant mira na ovim prostorima. Takva je jednačina jebeš ga, drukčije se s njima ne može, to samo silu razumije, šta ćeš?
- Point.
#7816 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ja odavno govorim. Poprimili su visoku dozu srbstva a znamo da srbstvo mozes samo ukrotiti silom.Alfons Kauders wrote:Mater mu jebem onu krvoločnu. Rekoh ja, neće se oni smiriti dok im opet ne liferujemo odgovarajući broj rahmetli bojovnika u crnim vrećama.Us and them wrote:HRVATSKI AMBASADOR IVAN DEL VECHIO U SVOM OBRAĆANJU: “MI PRIPADAMO HISTORIJSKI SRETNOJ GENERACIJI KOJA JE U HRVATSKOJ ZAVRŠILA POSAO, DOK U BIH NIJE JOŠ ZAVRŠEN POSAO’.
Suvišno je pregovarati i izlaziti im u susret. Ovdje neće biti političkog rješenja, niti postoji prostor za takvo rješenje, imajući u vidu njihove stavove i najave povlačenja iz DMS. Samo staviti na ignore i spremati se za vojni sukob, kako bi im planove učinili što skupljim.
Ukratko - snaga je jedini garant mira na ovim prostorima. Takva je jednačina jebeš ga, drukčije se s njima ne može, to samo silu razumije, šta ćeš?
- Alfons Kauders
#7817 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja fakat ne vidim alternativu. Jasno je da ce ustrajati na takvoj politici dok ne dobiju po nosu. Trenutno ne mogu dobiti po nosu, pa se kurce.Point. wrote:To ja odavno govorim. Poprimili su visoku dozu srbstva a znamo da srbstvo mozes samo ukrotiti silom.Alfons Kauders wrote:
Mater mu jebem onu krvoločnu. Rekoh ja, neće se oni smiriti dok im opet ne liferujemo odgovarajući broj rahmetli bojovnika u crnim vrećama.
Nisu se ovako ponasali ni 1994, a ni 1996... Sad valjda misle da mogu, jer nemamo vojsku - pa je zakljucak jednostavan... Treba nam vojska i kapaciteti da neprijatelju nanesemo neprihvatljive gubitke kako bi ga odvratili od napada.
Mislim, ok politika i pregovori, ali da se ne lazemo - njihov konacni cilj se moze ostvariti iskljucivo ratom, koji im sada izgleda kao jeftina i prihvatljiva opcija. Na nama je da rat ucinimo preskupim i neprihvatljivim kako bi osigurali mir.
- Point.
#7818 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjerujem da ti hercegovacki uljudbeni misle da ce im Hrvatska, kao clanica Nato, cuvati djale. Tu su se zajebali, jer niko nece riskirati zbog tamo nekakvog hercegovackog krsa.
Da imamo malo odlicnije predstavnike bosnjackog naroda na vlasti, dalo bi se rijesiti ova situacija davno.
Da imamo malo odlicnije predstavnike bosnjackog naroda na vlasti, dalo bi se rijesiti ova situacija davno.
- Alfons Kauders
#7819 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cak i da Hrvatska ima volju da ratuje protiv BiH, nisam siguran da bas raspolazu nekim impresivnim vojnim kapacitetima.Point. wrote:Vjerujem da ti hercegovacki uljudbeni misle da ce im Hrvatska, kao clanica Nato, cuvati djale. Tu su se zajebali, jer niko nece riskirati zbog tamo nekakvog hercegovackog krsa.
- Oklop im je otprilike na istom nivou kao 1995, uz izuzetak borbeni vozila za pjesadiju, gdje su se ponovili
- Artiljerija im je na papiru dosta bolja no 1995, ali samo na papiru - jer PzH2000 i MLRS jos uvijek nisu u upotrebi
- RZ na koljenima, onih par MiGova su veca opasnost za pilote no za potencijalnog neprijatelja
- S helikopterima stoje dosta dobro, narocito kako je Ujka Sam poslao one Kiowe - ali ni Kiowe jos uvijek nisu u upotrebi (rade obuku)
Kao dodatni bonus... Cak i kada ih uvedu u naoruzanje, PzH2000, MLRS i Kiowe bas i ne bi mogli tako lako koristiti u BiH iz par razloga tehnicke i pravne prirode. Naime, sadaka dolazi uz neke uslove kojih se valja pridrzavati, tako da ne mozes raditi sta hoces s oruzjem koje ti donira SAD. Mogu pokusati, ali postoje kulturni i nenasilni nacini da se MLRS i Kiowa ucine neoupotrebljivim bez drasticnih intervencija na hardveru i softveru.
Hrvati izgleda ne kontaju da je SAD naucila neke lekcije u proteklim decenijama, tipa da nije pametno ostaviti arsenal nepozdanim saveznicima koji bi ga mogli koristiti protiv tvojih interesa. To su recimo naucili na primjeru Irana, kojem su 1979 morali fizicki sabotirati neke sisteme, poput radara i FCSa na F-14tkama.
Danas mogu uraditi dosta vise, digitalno i s drugog kontinenta, ali hajd ti objasni prosjecnom Srbinu ili Hrvatu da nije pametniji od Amerikanaca, Izraelca ili Iranca...
Zapravo, manje-vise svako s kim su imali dodira u proteklih 1000 i kusur godina.
- Kejn
#7820 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ljudi šta vam je. Kakav rat Hrvatske i Bosne. Oni znaju da gube zbog rahat patnje zato su se usplahirili ne bi li izazvali neki sukob. Evo Bošnjaci su postali većina u broju prvačića u Stocu. Dakle Stocu koji predstavljla čitavu politiku hrvatskog vodstva u BiH. (Segregacija, glasanje mrtvih, tlačenje ne Hrvata, krađa budžeta, nepotizam, kleorfašizam). Ako se tu raspadaju šta se tek dešava u Srednjoj Bosni.
Rahat patnja strategija se pokazala kao pencilin za separatiste. Zato su uznemireni i žele izprovocirati neki sukob ne bi li imali izgovor da se na silu umješaju i sprovedu politiku iz devedesetih. Važno je ne talasati, smireno prići problemu i ne davati značaj Bošnjačkim galamžijama tipa ekstremne ljevice suljage i i-reufa. To oni upravo hoće.
Istu metodu upotrebljavati sa Srbima. Dakle ne odgovarati na provokacije (ukoliko se ne prekrši Dejton). To je za njih puno veći udarac nego li bilo kakav izhitren potez od strane nas. I nije ovo ništa šta se priprema i šta je u planu. Kakve se sve provokacije pripremaju. Ovo što je ovaj budalaš izjavio je pik-nik.
Rahat patnja strategija se pokazala kao pencilin za separatiste. Zato su uznemireni i žele izprovocirati neki sukob ne bi li imali izgovor da se na silu umješaju i sprovedu politiku iz devedesetih. Važno je ne talasati, smireno prići problemu i ne davati značaj Bošnjačkim galamžijama tipa ekstremne ljevice suljage i i-reufa. To oni upravo hoće.
Istu metodu upotrebljavati sa Srbima. Dakle ne odgovarati na provokacije (ukoliko se ne prekrši Dejton). To je za njih puno veći udarac nego li bilo kakav izhitren potez od strane nas. I nije ovo ništa šta se priprema i šta je u planu. Kakve se sve provokacije pripremaju. Ovo što je ovaj budalaš izjavio je pik-nik.
- Alfons Kauders
#7821 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa upravo zato. Izgubili su ekonomski, demografski i politicki. Nemaju nade ni da poprave rezultat na bilo kojem od tih polja ukoliko se budu drzali sistema. Zato idu na vaninstitucionalnu, vojnu varijantu i zato mi, kao dobri susjedi, trebamo uciniti sve u nasoj moci da ih fino docekamo i ispratimo kuci.Kejn wrote:Ljudi šta vam je. Kakav rat Hrvatske i Bosne. Oni znaju da gube zbog rahat patnje zato su se usplahirili ne bi li izazvali neki sukob. Evo Bošnjaci su postali većina u broju prvačića u Stocu. Dakle Stocu koji predstavljla čitavu politiku hrvatskog vodstva u BiH. (Segregacija, glasanje mrtvih, tlačenje ne Hrvata, krađa budžeta, nepotizam, kleorfašizam). Ako se tu raspadaju šta se tek dešava u Srednjoj Bosni.
Ovdje se razmimoilazimo. Nisam fan Reufa i Suljage, ali na ovom primjeru igraju perfidnu i politicki isplativu igru. Oportunisti su, pa ovdje vide dobru priliku - u biti imaju minornu privatnu stranku ogranicenih resursa, i zato koriste Hrvate na ovaj nacin - kad nemaju para za kampanju, barem mogu biti sigurni da ce im HDZ i kojekakvi Susnjari i Raspudici dizati rejting i pobrinuti se da su svaki dan u vijestima.Rahat patnja strategija se pokazala kao pencilin za separatiste. Zato su uznemireni i žele izprovocirati neki sukob ne bi li imali izgovor da se na silu umješaju i sprovedu politiku iz devedesetih. Važno je ne talasati, smireno prići problemu i ne davati značaj Bošnjačkim galamžijama tipa ekstremne ljevice suljage i i-reufa. To oni upravo hoće.
Tako je i Trump vjesto iskoristio medije s kojim je ko fol bio u sukobu, a zapravo su mu upravo ti mediji koji su ga pljuvali osigurali dobar rezultat. I to gratis.
Za Reufa i Emira neko moze reci da su budale, radikali ili nesto deseto, ali vjeruj mi da ljudi vrlo dobro znaju sta rade i da ce svoju konfrontaciju sa HDZ-om dobro naplatiti na izborima, jer ce im fakticki HDZ finansirati kampanju.
Ja nisam rekao da treba "odgovarati" na provokacije, vec da treba biti spreman na sve opcije. Kad-tad, jedni ili drugi, ili jedni i drugi zajedno, ce preci granicu i poceti ubijati ljude. Mozda to nece uraditi ni planski, ni namjerno, jer jebiga, jednostavno su takvi da im je to u prirodi. Kada to naprave, a vjeruj mi da hoce, tek tada treba uslijediti reakcija.Istu metodu upotrebljavati sa Srbima. Dakle ne odgovarati na provokacije (ukoliko se ne prekrši Dejton). To je za njih puno veći udarac nego li bilo kakav izhitren potez od strane nas. I nije ovo ništa šta se priprema i šta je u planu. Kakve se sve provokacije pripremaju. Ovo što je ovaj budalaš izjavio je pik-nik.
Ja samo govorim da je bolje da se rezultat nase eventualne reakcije mjeri brojem poginulih neprijatelja nego brojem rijeci i paragrafa u obracanju Vijecu Sigurnosti UN. Ukoliko takva reakcija izostane, nista ih nece odvratiti od jos sireg sukoba. Jedini garant stabilnosti je sposobnost vojnog odvracanja takvih ideja.
Najbolji rat je onaj koji ne moras voditi. Srbi i Hrvati danas racunaju da bi im se novi rat isplatio, i na nama je da promijenimo racunicu. Kada umjesto par desetina mrtvih budu primorani racunati na par hiljada mrtvih, tada ni Del Vechio i ekipa nece prijetiti ratom. Jednostavno da ne moze biti jednostavnije.
Last edited by Alfons Kauders on 20/05/2017 10:23, edited 1 time in total.
- Point.
#7822 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da nece doci do oruzanog sukoba Hrvatska-BiH, medjutim ne vidim nikakvu fajdu da samo sutimo. Vrijeme da se kaze pa dosta vise majku vam vasu.
- Alfons Kauders
#7823 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nece doci danas, ali da se primjetiti navika Hrvatske da se okomi na BiH cim namirise krv. Izbor Trumpa je bio odlican primjer.Point. wrote:Naravno da nece doci do oruzanog sukoba Hrvatska-BiH, medjutim ne vidim nikakvu fajdu da samo sutimo. Vrijeme da se kaze pa dosta vise majku vam vasu.
Oni ce uvijek cekati priliku da zavrse ono sto nisu mogli 1993. Treba im jasno staviti do znanja da to jedino mogu ostvariti istim sredstvima kao i 1993, a ne nekakvim supljim ucjenama i pozivanjem na EU.
Oni fakat misle da cemo pristati na bilo sta kako bi usli u EU, cak i na raspad drzave i novi val "humanog" preseljenja? U jednu ruku, zaista je tuzno da nas tako slabo poznaju nakon svih ovih godina. U drugu ruku, to mozda i nije lose - dobro je da nas potcjenjuju.
-
BAK-eV
#7824 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SDA,SBB i SDP ce pristati.Alfons Kauders wrote:Nece doci danas, ali da se primjetiti navika Hrvatske da se okomi na BiH cim namirise krv. Izbor Trumpa je bio odlican primjer.Point. wrote:Naravno da nece doci do oruzanog sukoba Hrvatska-BiH, medjutim ne vidim nikakvu fajdu da samo sutimo. Vrijeme da se kaze pa dosta vise majku vam vasu.
Oni ce uvijek cekati priliku da zavrse ono sto nisu mogli 1993. Treba im jasno staviti do znanja da to jedino mogu ostvariti istim sredstvima kao i 1993, a ne nekakvim supljim ucjenama i pozivanjem na EU.
Oni fakat misle da cemo pristati na bilo sta kako bi usli u EU, cak i na raspad drzave i novi val "humanog" preseljenja? U jednu ruku, zaista je tuzno da nas tako slabo poznaju nakon svih ovih godina. U drugu ruku, to mozda i nije lose - dobro je da nas potcjenjuju.
-
Hafis
#7825 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oooo jebem vas nepismene. Čudi me samo kako otkud Ive Andrića da se rodi gore.Acid25 wrote:Us and them wrote:HRVATSKI AMBASADOR IVAN DEL VECHIO U SVOM OBRAĆANJU: “MI PRIPADAMO HISTORIJSKI SRETNOJ GENERACIJI KOJA JE U HRVATSKOJ ZAVRŠILA POSAO, DOK U BIH NIJE JOŠ ZAVRŠEN POSAO’.
Čovjek je mislio na dio matice koji živi u BiH i kojem danas prijeti nestanak.
''Nije još završen posao'' znači da treba učiniti sve da taj narod opstane kao što je već opstajao 14 stoljeća na ovim prostorima.
i upravo je prijedlog izmjene izbornog zakona jedan od prvih koraka u tom procesu.
A ovi delegati odmah počeli paliti onaj tenkovski krš u Tuzli, pripremati suhu nafaku za proboj do Neuma... dalje nisam ni čitao.