Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#7801 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije konektovani nikad driftao sa dizelom pa ne zna kako ga zvaknuti 
- bleee_sa
#7802 Re: Pitamo Mehanicare ?
Probaj, lakše ti je to pa onda tražit dalje uzroke.
Samo ne sipaj ATF živ bio, nemoj da te ko nagovori
- skafiskafsnjak
#7803 Re: Pitamo Mehanicare ?
Naravno, probacubleee_sa wrote:Probaj, lakše ti je to pa onda tražit dalje uzroke.
ATF
Preferiram ova neka "bolja" goriva... Nisam vala nikad dodavao atf...
- amar1994
#7804 Re: Pitamo Mehanicare ?
[emoji38] [emoji38]
Ja sam ga ponovio jednom i necu vise , treba lamela da potraje malo, al fino zalijepi kad ga ponovis i zavrtis turbinu [emoji2]
Ja sam ga ponovio jednom i necu vise , treba lamela da potraje malo, al fino zalijepi kad ga ponovis i zavrtis turbinu [emoji2]
Last edited by amar1994 on 15/01/2017 20:35, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#7805 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma neće joj ništa bit', samo expresno trzneš do pola i pustiš, ode ko metak i bez turba 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7806 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta cu ja driftati sa citroenom i njegovih 66 kw, a jos prednji pogon, trebas biti velemajstor da to izvedeš.[emoji4] [emoji1]Bakir1 wrote:Nije konektovani nikad driftao sa dizelom pa ne zna kako ga zvaknuti
Sent from my C6603 using Tapatalk
- konektovan
#7807 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Kód mene nekako slabo vuce na nizim obrtajima, i ta inertnost se osjeti najvise u prvoj i trecoj, da i ja pokusam mozda dvadesetak puta u zaustavnoj to cimnuti?![emoji4] [emoji1]bleee_sa wrote:Ma neće joj ništa bit', samo expresno trzneš do pola i pustiš, ode ko metak i bez turba
- bleee_sa
#7808 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Tebi je najbolje da ga cimneš negdje niz stranukonektovan wrote:Kód mene nekako slabo vuce na nizim obrtajima, i ta inertnost se osjeti najvise u prvoj i trecoj, da i ja pokusam mozda dvadesetak puta u zaustavnoj to cimnuti?![emoji4] [emoji1]bleee_sa wrote:Ma neće joj ništa bit', samo expresno trzneš do pola i pustiš, ode ko metak i bez turba
- konektovan
#7809 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Valja naci adekvatnu stranu.[emoji1] [emoji1]bleee_sa wrote:Tebi je najbolje da ga cimneš negdje niz stranu [emoji38] [emoji38]konektovan wrote:Kód mene nekako slabo vuce na nizim obrtajima, i ta inertnost se osjeti najvise u prvoj i trecoj, da i ja pokusam mozda dvadesetak puta u zaustavnoj to cimnuti?![emoji4] [emoji1]bleee_sa wrote:Ma neće joj ništa bit', samo expresno trzneš do pola i pustiš, ode ko metak i bez turba
- O'zone
- Globalni moderator
#7810 Re: Pitamo Mehanicare ?
Taman kontaš sve si napravio kad nešto novo crkne....
Elem nakon pređenih 40-ak kilometara po gradu nekih 5 stajanja na zadnjem auto jednostavno neće da upali. Vergla i čudno štekće ali upaliti neće. Upalio sam ga onda na LPG i vozi i ide normalno izuzev što se svakih cca 2 minuta čuju 3 beep zvuka iz instrument table. Ubacio auto u garažu spojio onu bluetooth dijagnostiku i ne pokazuje ništa, instrument tabla ne pokazuje ništa niti se pali MIL izuzev ta 3 beepa.
Pokušao ga u garaži uplaliti na benzin i neće samo vergla i širi se neki čudan miris kao da nešto gori tipa izolacije na žici. Odspojio akumulator pričekao 10-ak minuta opet neće. Provjerio ono hazard crveno dugme i konektor na njemu što prekida dotok goriva u slučaju udesa nije iskočilo. Opet pokušam da upalim direktno na LPG i upali bez problema radi normalno.
Osluškivao pumpu u rezervoaru kad dam kontakt i ne čujem ono njeno zujanje od sekundu-dvije samo čujem ispod haube zujanje motorića ler gasa.
Kako me nervira kad tako nešto crkne a nigdje ništa ne pokazuje..
Elem nakon pređenih 40-ak kilometara po gradu nekih 5 stajanja na zadnjem auto jednostavno neće da upali. Vergla i čudno štekće ali upaliti neće. Upalio sam ga onda na LPG i vozi i ide normalno izuzev što se svakih cca 2 minuta čuju 3 beep zvuka iz instrument table. Ubacio auto u garažu spojio onu bluetooth dijagnostiku i ne pokazuje ništa, instrument tabla ne pokazuje ništa niti se pali MIL izuzev ta 3 beepa.
Pokušao ga u garaži uplaliti na benzin i neće samo vergla i širi se neki čudan miris kao da nešto gori tipa izolacije na žici. Odspojio akumulator pričekao 10-ak minuta opet neće. Provjerio ono hazard crveno dugme i konektor na njemu što prekida dotok goriva u slučaju udesa nije iskočilo. Opet pokušam da upalim direktno na LPG i upali bez problema radi normalno.
Osluškivao pumpu u rezervoaru kad dam kontakt i ne čujem ono njeno zujanje od sekundu-dvije samo čujem ispod haube zujanje motorića ler gasa.
Kako me nervira kad tako nešto crkne a nigdje ništa ne pokazuje..
-
NediM17
#7811 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ozone, vjerovatno pumpa goriva (jos kazes da je ne cujes), ako si cesto vozao na rezervi ili ostajao skroz bez benzina i vozao onda na plin to nije nikako zdravo za istu i dosta joj skracuje radni vijek.
Prije toga pregledaj sve osigurace.
Ako su osiguraci ispravni digni zadnja sjedista, izvadi je iz rezervoara (prije toga pogledaj da nije koji kontakt zahrdjao) i probaj na momenat direktno na akumulator da je skopcas pa vidi hoce li raditi.
Na vecini LPG sekvent sistema u ECU je ograniceno direktno paljenje na LPG na 5 puta jer se to koristi samo u slucaju krajnje nuzde, tako da znas i taj podatak ako vise ne bude htio paliti na LPG direktno.
Ako su osiguraci ispravni digni zadnja sjedista, izvadi je iz rezervoara (prije toga pogledaj da nije koji kontakt zahrdjao) i probaj na momenat direktno na akumulator da je skopcas pa vidi hoce li raditi.
Na vecini LPG sekvent sistema u ECU je ograniceno direktno paljenje na LPG na 5 puta jer se to koristi samo u slucaju krajnje nuzde, tako da znas i taj podatak ako vise ne bude htio paliti na LPG direktno.
- O'zone
- Globalni moderator
#7812 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ne vozim nikad na rezervi uvijek imaju barem tri crtice benzina što je cca 20-23 litra.NediM17 wrote:Ozone, vjerovatno pumpa goriva (jos kazes da je ne cujes), ako si cesto vozao na rezervi ili ostajao skroz bez benzina i vozao onda na plin to nije nikako zdravo za istu i dosta joj skracuje radni vijek.
Nisam imao vremena da pogledam osigurače jer mimo onog seta što je unutra ima drugi set osigurača ispod haube.
Znam da ima ograničeni broj puta paljenja na LPG, kod mene je STAG4.
Jbga kad mi je vrijeme problem pa ne mogu da stignem da sve to prekontrolišem. Bit će kod majstora ići...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7813 Re: Pitamo Mehanicare ?
Interesuje me koliko je "Pametno" imati razlicite tipove (proizvodjac a samim time i sara) guma na automobilu? Uzeo bih dvije nove ljetne gume, jer su mi ove trenutne u solidnom stanju, pa skoro i u odlicnom, ali eto, uzeo bih barem dvije nove.
-
NediM17
#7814 Re: Pitamo Mehanicare ?
A koje su to gume? Uvjeren sam da se bez vecih poteskoca mogu naci dvije iste.
- pirmin
#7815 Re: Pitamo Mehanicare ?
Stavio oglas da prodajem auto na austrijski gebrauchtwagen.at, zove me Bosnjo, cijenim negdje iz Krajine. Kae zemo, " bil mogo doci jedan moj po njega, da ga doveze u Bosnu sa tvojim tablama". 
-
shheff
#7816 Re: Pitamo Mehanicare ?
molim za pomoc, upravo sam dosao u sarajevo iz bihaca, zadnji desni tocak mi je se malo cuo, ali od travnika je poceo grebati bas dosta i nekako sam se dovukao do sa u ove vecernje sate, disk je dosta vruc i provjerio sam prednji diskovi su ok, dok su zadnja dva sa nekim kao smedjim pjegama, e sad samo mi pravi problem ovaj zadnji desni, morao bi sutra biti u tuzli do 14.00. Mozete li mi preporuciti nekog majstora "postenog" za rano jutro sutra oko 7:00; 7:30 da napomenem i da je nedavno neki majstor ocu improvizirao neki feder-zicu jer ne radi dobro rucna kocnica. Mozda je nesto sitno a mozda treba mijenjati disk?
svaka pomoc je dobrodosla! Hitno!
svaka pomoc je dobrodosla! Hitno!
- Bakir1
#7817 Re: Pitamo Mehanicare ?
Blokira ti rucna pravi popravak nije brz
-
shheff
#7818 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li neko majstora za prepociti i ako je do rucne koliko bi kostao otprilike popravak?Bakir1 wrote:Blokira ti rucna pravi popravak nije brz
-
shheff
#7819 Re: Pitamo Mehanicare ?
hvala na pomociBakir1 wrote:Blokira ti rucna pravi popravak nije brz
-
shheff
#7820 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pisem iz tz, ipak je rijeseno jutros zadnji diskovi I plocice su bili u losem stanju, diskovi, plocice I ruke 130KM majstor je na Ilidzi iza Pejtona, sad trebalo da bude ok. Hvala I pozz mala raja.
- O'zone
- Globalni moderator
#7821 Re: Pitamo Mehanicare ?
Haj da i ja javim da je riješena pumpa goriva i da jbm francuze i njihova inženjerska/dizajnerska rješenja 
- Ned071
#7822 Re: Pitamo Mehanicare ?
imal majstor cuku velikog?shheff wrote:Pisem iz tz, ipak je rijeseno jutros zadnji diskovi I plocice su bili u losem stanju, diskovi, plocice I ruke 130KM majstor je na Ilidzi iza Pejtona, sad trebalo da bude ok. Hvala I pozz mala raja.
- ovajonaj
#7823 Re: Pitamo Mehanicare ?
pozdrav. imam jedan cudan problem ovih dana sa pezoom 206. 2002 godiste 66kw dizel.
upalim auto i sve ok osim sto kazaljka brzinomjera stoji na 0 i ne pomjera se.
I nakon par minuta ili kilometara odjednom na displeju iskoci poruka BREAKING FAULT, popale se lampice na instrument tabli kao da sam povukao rucnu, auto kao malo trzne naprijed kao da sam dodao malo gas, i proradi onda kazaljka brzinomjera...
A kocnice normalno rade...
Tj. moze se reci da auto normalno radi osim tih lampica i te poruke i kazaljke
A to se pocelo desavati poslije ovih velikih minusa prije dvije sedmice otprilike kad je padala kisa prije ovog zadnjeg snijega, ali kad je pao snijeg i kad su opet bili minusi ta se greska nije pojavljivala i sad kad je opet otoplilo opet se pojavljuje...
Jel to samo vlaga usla u elektroniku, neki slab spoj sa masom ili je neki dio otisao?
upalim auto i sve ok osim sto kazaljka brzinomjera stoji na 0 i ne pomjera se.
I nakon par minuta ili kilometara odjednom na displeju iskoci poruka BREAKING FAULT, popale se lampice na instrument tabli kao da sam povukao rucnu, auto kao malo trzne naprijed kao da sam dodao malo gas, i proradi onda kazaljka brzinomjera...
A kocnice normalno rade...
Tj. moze se reci da auto normalno radi osim tih lampica i te poruke i kazaljke
A to se pocelo desavati poslije ovih velikih minusa prije dvije sedmice otprilike kad je padala kisa prije ovog zadnjeg snijega, ali kad je pao snijeg i kad su opet bili minusi ta se greska nije pojavljivala i sad kad je opet otoplilo opet se pojavljuje...
Jel to samo vlaga usla u elektroniku, neki slab spoj sa masom ili je neki dio otisao?
- konektovan
#7824 Re: Pitamo Mehanicare ?
Daj nam vise detalja.O'zone wrote:Haj da i ja javim da je riješena pumpa goriva i da jbm francuze i njihova inženjerska/dizajnerska rješenja
- O'zone
- Globalni moderator
#7825 Re: Pitamo Mehanicare ?
Paaaaa francuz je smislio kako je dobra ideja da ako želiš da promjeniš pumpu u rervoaru moraš skinuti isti jer im nije palo na pamet da naprave otvor ispod zadnjih sjedišta. E sad da bi skinuo rezervoar moraš otkačit auspuh i poduprijet ga, odvrnuti dva šarafa koji drže sam rezervoar za auto i jednu metalnu šipku koja ide preko sredine rezervoara kao osiguranje.konektovan wrote:Daj nam vise detalja.O'zone wrote:Haj da i ja javim da je riješena pumpa goriva i da jbm francuze i njihova inženjerska/dizajnerska rješenja
Onda treba skinut zaštitni lim što čuva rezervoar od auspuha koji je pričvršćen plastičnim šarafima, posidati crijeva i sajle ručne koje su stručno provedene da bi ti što više zakomplikovale posao.
Eh kad se dođe do gornjeg dijela rezervoara skinu se crijeva i džek, odvrne se velika plastična šelna koja drži svu skalameriju pumpe i plovka unutar rezervoara
Onda sve to treba opet rasklopit da bi se došlo do električnog dijela koji je crkao (sama pumpa) a koji se nalazi unutar ove skalamerije

i onda svu tu skalameriju ponovo treba sklopiti sve strpati u rezervoar pa njega opet vratiti na auto i na kraju vratiti auspuh.
Kompletna zajebancija cca sat vremena možda malo više.
I od svega me najviše iznerviralo što jutros nikako nisam mogao na plin upaliti auto, čak sam donio grijalicu i grijao rasplinjač ali ništa i na kraju nazovem BIHAMK dođe čovjek puče gumenim čekićem odozdo po rezervoaru gdje stoji pumpa i kaže "haj sad" auto upali na po ključa