Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EFD22 wrote: ↑02/05/2022 07:57
Na gradskim ulicama sa više traka ne postoji preticajna traka, sve su vozne…
Neki dan ulazim u Tuzlu i imaju dvije trake i ja po navici skoro uvijek vozim lijevom,ogranicenje je tu 60-70 km/h kako gdje...kad vidim bajo mi se zalijepio za kraj auta i vozi tako i poce da svira nesto,mase rukama...kasnije me obilazi i gleda u mene...ja ono mrtav hladan gledam u njega i kontam vidi debila.
On isto u tripu da je lijeva traka za preticanje
A na istim tim kruznim tokovima na ulazu u Tuzlu,haman pa svaki puta kada idem,od 3 kruzna ,barem na jednom budu ove situacije da se ne zna prestorjiti prije ulaska u kruzni tok i da vanjskom trakom ide na drugi ili treci izlaz.Jedan me skoro nije udario prije 2-3 mjeseca...sreca ja sam ga ocijenio kao potencijalno kriticnog i usporio skroz i pustam ga da vidim hoce li skrenuti ili ce nastaviti pravo i bogami nastavi pravo.
Ja da sam krenuo izaci na skretanju,zabio bi se tacno u mene.
nova_pruga wrote: ↑01/05/2022 20:52
Zanima me, u kružnom toku, automobil koji je u desnoj traci i udari ga vozilo koje iz lijeve trake pokušava da se isključi desno na izlaz koji ima jednu traku samo. Ko je tu kriv?
To je sigurno ovaj asov ex koldzin a sada rotor dr.tanovic hasana kad se ljudine iskljucuju iz unutrasnje na tranzit i trube i guraju se oduzimas mi prednost ti u vanjskoj a i ovaj iz vanjske hoce na tranzit prema vracama
Pošto je tema za registracije zaključana, postavit ću ovdje pitanje..
Interesuje me da li je moguće auto registrovati na npr. 6 mjeseci ? Registracija mi 05.07, ljeto, nikako mi se ne sviđa datum za registraciju pa bih je pomjerio u zimu...
emotivac wrote: ↑04/05/2022 10:40
A stvarno mi nije jasno zašto ne bi moglo
zato sto je ovo banana sistem,ne mozes ti kad hoces i kako hoces sa svojim parama i svojim autom ,vec kako ti oni kazu ... kontas
nedavno sam imao problem s autom koji je bio odjavljen 12 godina...da vidis komplikacije pri ponovnoj registraciji
Ne znam da li je off topic, ali imam jedno pitanje. Bio sam u Bosni prije 15ak dana i iznajmio sam auto privatno od prijatelja. I sad mi taj prijatelj kaze da je dobio kaznu 100KM i 2 kaznena boda, oduzimanje vozacke na mjesec dana. Ja sam vozio s autom 80km/h gdje je ogranicenje bilo 60km/h. Imam austrijsku vozacku. Zna li neko kako to funckionise kada se napravi prekrsaj sa austrijskom vozackom u Bosni i kada policija uzima vozacku na mjesec dana?
Inace uzimanje vozacke na mjesec dana zbog 20km/h vise je tako i tako debilizam teze vrste. Hahahaha.
Peruzzi wrote: ↑16/05/2022 14:27
Ne znam da li je off topic, ali imam jedno pitanje. Bio sam u Bosni prije 15ak dana i iznajmio sam auto privatno od prijatelja. I sad mi taj prijatelj kaze da je dobio kaznu 100KM i 2 kaznena boda, oduzimanje vozacke na mjesec dana. Ja sam vozio s autom 80km/h gdje je ogranicenje bilo 60km/h. Imam austrijsku vozacku. Zna li neko kako to funckionise kada se napravi prekrsaj sa austrijskom vozackom u Bosni i kada policija uzima vozacku na mjesec dana?
Inace uzimanje vozacke na mjesec dana zbog 20km/h vise je tako i tako debilizam teze vrste. Hahahaha.
Dobijaš zabranu upravljanja vozilom te kategorije, al' samo u BiH, i to je to.
Jbg, dok ne dođeš tobe i treba uzimati vozačke
Ako je ogranicenje 60, sa 80 nećeš dobiti zabranu.
Nece ti se oduzeti nego ce ti samo zabraniti da se koristi na teritoriji BIH
emotivac wrote: ↑16/05/2022 14:33
Dobijaš zabranu upravljanja vozilom te kategorije, al' samo u BiH, i to je to.
Jbg, dok ne dođeš tobe i treba uzimati vozačke
Da sam vozio 100 ili 120 kao sto mnogi drugi rade, ne bi se sekunde bunio na bilo koju kaznu. Prekoracio sam brzinu za 20km/h i 3 kazne sam dobio. Hahahha.
Novcana kazna, bodovi i uzimanje vozacke. Da sam nekog ubio iz pistolja manju bi kaznu dobio.
mislm da mu moras poslati i kopiju pasosa jer on mora dostaviti policiji tvoje podatke. dobit ces rjesenje o zabrani upravljanja na teritoriji bih na ta 2 mjeseca i to je to. sama vozacka kao dokument ti se ne oduzima fizicki. i kaznu platiti svakako
btw. pa probaj u austriji voziti 20 preko u naselju pa vidi kolika je kazna
Optimist wrote: ↑16/05/2022 14:47
U Bosni si prekoracio za 20, a kako u austriji vozis? Jel strogo po ogranicenju?
Gle ovog sabita iz tarcina sa svojim forama. U austriji sam isto dobio jednu kaznu za prekoracenje 20km/h prilikom ulaska u naseljeno podrucje. Radar je bio postavljen iza autobuske stanice i uhvatio me s ledja prilikom ulaska u naselje. 60e kazna i to je to. Nikakvi bodovi i uzimanje vozacke.
Inace vozim vecinom po propisima i ne pravim belaje ni u austriji, ni u bosni. Dvije kazne sam dosad platio. Ovo mi je prva kazna u bosni, inace da se kurcim s autom kako ti mislis naplacao bi se dosad.
Dimu1927 wrote: ↑16/05/2022 14:49
mislm da mu moras poslati i kopiju pasosa jer on mora dostaviti policiji tvoje podatke. dobit ces rjesenje o zabrani upravljanja na teritoriji bih na ta 2 mjeseca i to je to. sama vozacka kao dokument ti se ne oduzima fizicki. i kaznu platiti svakako
btw. pa probaj u austriji voziti 20 preko u naselju pa vidi kolika je kazna
Vozio sam prijatelju. Prilikom ulaska u naseljeno podrucje me upecao radar. 60e kazna i to je to.
Optimist wrote: ↑16/05/2022 14:47
U Bosni si prekoracio za 20, a kako u austriji vozis? Jel strogo po ogranicenju?
Gle ovog sabita iz tarcina sa svojim forama. U austriji sam isto dobio jednu kaznu za prekoracenje 20km/h prilikom ulaska u naseljeno podrucje. Radar je bio postavljen iza autobuske stanice i uhvatio me s ledja prilikom ulaska u naselje. 60e kazna i to je to. Nikakvi bodovi i uzimanje vozacke.
Inace vozim vecinom po propisima i ne pravim belaje ni u austriji, ni u bosni. Dvije kazne sam dosad platio. Ovo mi je prva kazna u bosni, inace da se kurcim s autom kako ti mislis naplacao bi se dosad.
Jedini Saban ovdje si ti koji je dosao u tudju (tvoju bivsu) zemlju da krsi propise, pri tome se iscudjava zasto su zakoni tako napisani.
Posalji jaranu pare i podatke i poklopi se usima.
ogranicenje 50 vozis 60 nema kazne, 61-70 kazna 50 ako platis odmah 25, vozis 71 do 80 mjesec vozacka i 200km kazna, vozis 81 ili brze ode vozacka i 400km kazne
sad ovo prenesi i na ostale brzine
prekoracenje manje od 11kmh je nekaznjivo
prekoracenje 11-20kmh prekk kazna 50 km
prekoracenje 21-30kmh preko vozacka mjesec i 200km kazne
prekoracenje 31kmh i vise vozacka 2 mjeseca i 400km kazne
ako platis u prvih sedam dana kazne su 25,100 i 200km
na svim putevima su iste kazne i ista prekoracenja isto tretirane
problem su uglavnom magistralni putevi i ogranicenje 80 koje u slucaju natpisa naziva mjesta postaje 50 osim ako nije drugacije satom regulisano, a odmah iza znaka radar koji lovi ove sto voze 80 kmh
nivla wrote: ↑16/05/2022 23:33
ogranicenje 50 vozis 60 nema kazne, 61-70 kazna 50 ako platis odmah 25, vozis 71 do 80 mjesec vozacka i 200km kazna, vozis 81 ili brze ode vozacka i 400km kazne
sad ovo prenesi i na ostale brzine
prekoracenje manje od 11kmh je nekaznjivo
prekoracenje 11-20kmh prekk kazna 50 km
prekoracenje 21-30kmh preko vozacka mjesec i 200km kazne
prekoracenje 31kmh i vise vozacka 2 mjeseca i 400km kazne
ako platis u prvih sedam dana kazne su 25,100 i 200km
na svim putevima su iste kazne i ista prekoracenja isto tretirane
problem su uglavnom magistralni putevi i ogranicenje 80 koje u slucaju natpisa naziva mjesta postaje 50 osim ako nije drugacije satom regulisano, a odmah iza znaka radar koji lovi ove sto voze 80 kmh
Od 21-30 km/h kazna je 100 KM (50 KM ako platiš u roku od 7 dana)
Ako je ogranicenje 60, sa 80 nećeš dobiti zabranu.
Nece ti se oduzeti nego ce ti samo zabraniti da se koristi na teritoriji BIH
Kako funkcionisu te zabrane za strance, ako dobije zabranu mjesec dana, od kad se racuna? Da li kad iduci put dodje u drzavu? Ako ostane samo 10 dana recimo, da li se zabrana prenosi na iduci put kad dodje?