Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- madner
#7801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odkud ova informacija o 7% nebosnjaka?
Bosnjaka je oko 60%, a najzastupljenija grupa naspram popisa su Ostali.
Bosnjaka je oko 60%, a najzastupljenija grupa naspram popisa su Ostali.
-
Pedja Kojovic
#7802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Na sjednici Doma naroda FBiH predsjedavajuca kluba Srba, Mira Ljubljankic je postavila to pitanje i u pisanom obliku smo dobili odgovor koji sam vam rekao.
p.k.
Na sjednici Doma naroda FBiH predsjedavajuca kluba Srba, Mira Ljubljankic je postavila to pitanje i u pisanom obliku smo dobili odgovor koji sam vam rekao.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#7803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maher
Postivanje zakona i drugih akata se podrazumijeva i ne znam zasto to, na osnovu mojih odgovora, dovodite u sumnju.
Mislim da smo svojim djelovanjem do sada pokazali da nismo za "revolucionarne metode" koji se praktikuju u posljednje vrijeme. Doduse, njihov lider je jednom i rekao da se nece "drzati zakona k'o pijan plota".
p.k.
Postivanje zakona i drugih akata se podrazumijeva i ne znam zasto to, na osnovu mojih odgovora, dovodite u sumnju.
Mislim da smo svojim djelovanjem do sada pokazali da nismo za "revolucionarne metode" koji se praktikuju u posljednje vrijeme. Doduse, njihov lider je jednom i rekao da se nece "drzati zakona k'o pijan plota".
p.k.
-
maher
#7804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sorry, nisam zaista nista dovodio u sumnju...samo se ne bih slozio da se postivanje zakona podrazumjeva...svih ovih slucajeva kao olomanka, podzemne garaze, rusevine na marindvoru ne bi bilo da se zakon postovao u potpunosti...Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
i tu je problem upravo sto je bilo partnertstva izmedju administarcije i poduzetnika...
takodjer, ne mislim da je policajac ispred skole rjesenje i da policija treba da se bavi djecjim svadjama...
-
Pedja Kojovic
#7805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maher
Zadatak policije pred skolama i obebjedjenja u skolama nije da se bave "djecjim svadjama" nego da ispred skole, i u skoli, uklone nasilnike i dilere droge kako bi se djeca u sigurnom ambijentu mogla baviti "djecjim svadjama". Skole (i put do skola) moraju postati bezbjedni od saobracaja i gore pomenutih "elemenata".
To je naravno samo dio onoga sto zelimo uraditi.
Doedukacija nastavnika, kompjuterizacija i stvaranje modernog obrazovnog sistema u kojem se izuzetno nadarenima i onima koji zaostaju moze pokloniti veca paznja.
p.k.
Zadatak policije pred skolama i obebjedjenja u skolama nije da se bave "djecjim svadjama" nego da ispred skole, i u skoli, uklone nasilnike i dilere droge kako bi se djeca u sigurnom ambijentu mogla baviti "djecjim svadjama". Skole (i put do skola) moraju postati bezbjedni od saobracaja i gore pomenutih "elemenata".
To je naravno samo dio onoga sto zelimo uraditi.
Doedukacija nastavnika, kompjuterizacija i stvaranje modernog obrazovnog sistema u kojem se izuzetno nadarenima i onima koji zaostaju moze pokloniti veca paznja.
p.k.
-
maher
#7806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ok, razumijem dobre namjere, ali taj se problem ne rjesava hvatanjem dilera pred skolama...
-
Pedja Kojovic
#7807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maher
Pa ako i vi imate dobre namjere otkrijte nam kako se rjesava.
p.k.
Pa ako i vi imate dobre namjere otkrijte nam kako se rjesava.
p.k.
-
maher
#7808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa recimo legalizacijom...da se zna ko i gdje prodaje i ko kupuje...za pocetak...i onda ne treba ni diler pred skolom kao ni policajac... ako je to bas najveci problem...
Last edited by maher on 02/07/2012 12:34, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#7809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maher
Mislim da govorimo o dvije razlicite stvari.
Ako aludirate na dekriminalizaciju marihuane mi smo vrlo skloni tom potezu.
Ja u prethodnim postovima govorim o osnvovnim i srednjim skolama, o djeci tog uzrasta, o teskim drogama, o oruzju...
p.k.
Ja u prethodnim postovima govorim o osnvovnim i srednjim skolama, o djeci tog uzrasta, o teskim drogama, o oruzju...
p.k.
- Čovjek
#7810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
"Naša Stranka" je potpuno nepotreban sudionik u BH društvenim okvirima. Prvo što je mala, a drugo što su u njoj sami lažnjaci. Danis Tanović je oskarovac i mislim da bi se trebao usredotočiti na svoju struku, a politiku ostaviti političarima.
-
volant
#7811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kako glup post!!!! isto ko kad odes u teretanu pa ti kazu sta ti hoces da treniras, vidi kolisni su ti misiciČovjek wrote:"Naša Stranka" je potpuno nepotreban sudionik u BH društvenim okvirima. Prvo što je mala, a drugo što su u njoj sami lažnjaci. Danis Tanović je oskarovac i mislim da bi se trebao usredotočiti na svoju struku, a politiku ostaviti političarima.
eto, hajde ti promovisi ove koji nisu laznjaci, koji te uzimaju ko levata
- madner
#7812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mozete li reci koji je to dokument, te ko je izdao isti?Pedja Kojovic wrote:madner
p.k.
Posto se prosle godine baratalo sa potpuno drugacijim ciframa.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#7813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mogu da shvatim da ni jedna Stranka u ovih 20 godina - PA NI VI GOSPODO - nije ponudila ''Projekt za sasvim čistu rijeku Miljacku'' koji je izvodljiv!?Pedja Kojovic wrote: ( i pjesacki most) graditi s druge strane Miljacke, a prostor oko Narodnog Pozorista pretvoriti u trg/park., trg Preserna pokriti staklenim podom, za sest mjeseci od preuzimanja vlasti rijesiti "Olomanku", prosjacenje, prodaju "djidja" na Ferhadiji, itd. - nabrajam kao primjer samo neke dijelove konkretnih prijedloga koje cemo ponuditi glasacima).
Za nas treba glasati samo ako mislite da se sistem koji ne radi ne moze popraviti nego se mora iz temelja promjeniti.
p.k.
Dovoljno je samo pohvatati svu kanalizaciju u kolektor i Sarajevo bi dobilo čistu rijeku.
Na izvoru Miljacke ova rijeka se može piti koliko je čista.
VJEROVALI ILI NE OVO JE IZVOR RIJEKE MILJACKE, a nalazi samo na par kilometara od Sarajeva u mjestu Begovina, gornje Pale!!!
POGLEDAJTE SAMO ...
DA, dobro ste vidjeli ovo je IZVOR RIJEKE MILJACKE na samo par kilometara od centra Sarajeva na Palama!
Gosp. Pedja,
Upalite auto, povedite vaše kolege iz parlamenta i otiđite da ovo vidite ...

Čista voda iz rijeke Miljacke koja se može piti !!!
POGLEDAJTE!

Prave nove trotoare i mostove, a kolektivno se gušimo u smradu kanalizacije!!!
NESHVATLJIVO!!
Kakva nam je korist hodati uređenim trotoarima i mostovima pored ovolikog smrada kanalizacije iz rijeke Miljacke i zaraze koja se širi na sve strane?
Last edited by antimobbing on 02/07/2012 13:06, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#7814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Odgovor na pitanje je dosao u pisanoj formi, dostavljen je, koliko se sjecam od agencije za drzavnu sluzbu. Predsjedavajuca kluba Srba ga je procitala na sjednici tako da se moze pronaci i u zapisnicima.
Cinjenica da se Dom naroda nje pozabavio ovim pitanjem i da su ga mediji ignorisali govori , s jedne strane, o tome
da se Dom naroda bavi temama kojima ne bi trebao (jer se radi o etnicki neutralnoj legislativi) a teme kojima se bi se trebao pozabaviti "preleti".
To sto vi, kao ni ja do tada, nisam znao taj podatak, govori o kvalitetu, objektivnosti i profesionalizmu javnih i privatnih informativnih kuca.
p.k.
p.s.
Za sutra je zakazana hitna sjednica Doma naroda.(Smjene?)
Potrazicu u parlamentarnim sluzbama da li mogu doci do tog "papira", skenirati ga i postaviti ovdje.
Odgovor na pitanje je dosao u pisanoj formi, dostavljen je, koliko se sjecam od agencije za drzavnu sluzbu. Predsjedavajuca kluba Srba ga je procitala na sjednici tako da se moze pronaci i u zapisnicima.
Cinjenica da se Dom naroda nje pozabavio ovim pitanjem i da su ga mediji ignorisali govori , s jedne strane, o tome
da se Dom naroda bavi temama kojima ne bi trebao (jer se radi o etnicki neutralnoj legislativi) a teme kojima se bi se trebao pozabaviti "preleti".
To sto vi, kao ni ja do tada, nisam znao taj podatak, govori o kvalitetu, objektivnosti i profesionalizmu javnih i privatnih informativnih kuca.
p.k.
p.s.
Za sutra je zakazana hitna sjednica Doma naroda.(Smjene?)
Potrazicu u parlamentarnim sluzbama da li mogu doci do tog "papira", skenirati ga i postaviti ovdje.
- Čovjek
#7815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odlično poređenje i pametan post! Svaka ti čast pametni. Vidim koristiš se i poređenjem u rečenici, ma bravo, odlično! To je bilo baš stilski. Shvatio sam šta hoćeš reći iako sam glup. Dakle, u teretani radiš sam na sebi i društveni interes tu uopšte ne postoji.volant wrote:kako glup post!!!! isto ko kad odes u teretanu pa ti kazu sta ti hoces da treniras, vidi kolisni su ti misiciČovjek wrote:"Naša Stranka" je potpuno nepotreban sudionik u BH društvenim okvirima. Prvo što je mala, a drugo što su u njoj sami lažnjaci. Danis Tanović je oskarovac i mislim da bi se trebao usredotočiti na svoju struku, a politiku ostaviti političarima.![]()
![]()
eto, hajde ti promovisi ove koji nisu laznjaci, koji te uzimaju ko levata
Pa zašto nisi odmah rekao da "Naša Stranka" u suštini misli samo na sebe, da je njena okolina i društvo uopšte ne interesuju?
- madner
#7816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Problem je sto je prosle godine na osnovu te iste agencije objavljen potpuno drugaciji izvjestaj. S tim da je % Srba bio mal, ali zato % ostalih i Hrvata znatno veci.
Zahvaljujem se
Zahvaljujem se
-
Pedja Kojovic
#7817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner
Ja sam taj podatak spomenuo samo radi poente o pitanjima kojima bi, po mom misljenju, Dom naroda, mogao eventualno baviti.(Mi smo, inace, predlozili ukidanje tog Doma i prenos njegovih specijalnih nadleznosti na Predstavnicki Dom).
Sasvim je sigurno da se demografska struktura u FBiH promjenila zbog/nakon rata.
( U SKS je, na primjer, izabran samo jedan Hrvat i 4 Srbina).
Takodje, ocigledno je da je u RS-u ista, samo obrnuta, situacija.
Ali, kao sto rekoh.
Ako vec postoji taj Dom naroda cija je osnovna zadaca da vodi racuna o ravnopravnosti etnickih grupa i ako ga gradjani placaju onda se on treba baviti ovakvim pitanjima. Demokratski je da drzavna administracija reflektuje stanovnistvo, odnosno poreske obveznike za koje radi. Ali ne samo u etnickom, nego i u rodnom, starosnom i geografskom smislu.
p.k.
Ja sam taj podatak spomenuo samo radi poente o pitanjima kojima bi, po mom misljenju, Dom naroda, mogao eventualno baviti.(Mi smo, inace, predlozili ukidanje tog Doma i prenos njegovih specijalnih nadleznosti na Predstavnicki Dom).
Sasvim je sigurno da se demografska struktura u FBiH promjenila zbog/nakon rata.
( U SKS je, na primjer, izabran samo jedan Hrvat i 4 Srbina).
Takodje, ocigledno je da je u RS-u ista, samo obrnuta, situacija.
Ali, kao sto rekoh.
Ako vec postoji taj Dom naroda cija je osnovna zadaca da vodi racuna o ravnopravnosti etnickih grupa i ako ga gradjani placaju onda se on treba baviti ovakvim pitanjima. Demokratski je da drzavna administracija reflektuje stanovnistvo, odnosno poreske obveznike za koje radi. Ali ne samo u etnickom, nego i u rodnom, starosnom i geografskom smislu.
p.k.
- Kona__
#7818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo da vas pohvalim za ovaj wifi na Bascarsiji, super! Respect!
-
maher
#7819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa ne treba od skola praviti zatvore koje cuvaju policajci...problem postoji, ali prvo treba vidjeti koliko je djece na teskim drogama ili koliko djece dolazi naoruzano u skole...mislim da to nije bas masovna pojava,a nije ni u svim skolama...Pedja Kojovic wrote:maher
p.k.
-
NKVD
#7820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Na stranu logička neodrživost gonje rečenice ali ja imam osjećaj (a taj me rijetko vara) da si ti nebouzdano provokativno nastrojen spram Peđinog vjerovatno manje lika ali svakako djela. I stranke koju on predstavlja.madner wrote:Senad kao prijateljski igrac.
Greska pri kraju, govoriti o dovodjenju Srba stvara potpuno drugu sliku od onog sto se zeli reci.
No, dobro. Razumljivo, predizborni je vakat, valja na vrijeme početi ujedati i tražiti četnika, šupka, vašku i petokolonaša. Pa kad istih ponestane ili oni pređu u "tvoj" tabor onda brže-bolje krenuti u proizvodnju istih.
Da ti odmah fino kažem - Senad nije prijateljski igrač. Niti on ima kuveta ni integriteta za tako nešto. To je jedna prehlivoda i interesdžija, doduše sa jednom opuštenošću i televizičnošću koja ga, pogrešno, lansira kao dobrog novinara. A u suštini je karina od novinara.
Sada mu paše da nije nigdje jer neće da napravi grešku. Balansira i pravi se fin. Postavlja neviđeno glupa pitanja (win-win) i samo činjenica da je Peđa suštinski veoma pristojan tip sa kojim se zna godinama čini ovu emisiju probavljivom. Inače na pitanja i glupe opaske tipa "koji se kurac zajebavate sa gradskim saobraćajem kad država treba novi ustav" treba dobiti lekciju iz petog osvovne, predmet poznavanje prirode i društva. I poslan na produžnu iz nekoliko predmeta.
Ali, Peđa je laf pa se ne koristi slabostima drugoga da na istima poentira.
Što se tiče tvoje nepismene rečenice o "dovođenju Srba" - o kakvom ti to dovođenju govoriš? O prijedlogu proširenju grada, u ovom slučaju distrikta, na ono što je bio prije rata? Jel' to dovođenje Srba (a dio je većeg prijedloga za uređenje ove smijurije od države)? I jel' problem u dovođenju ili u Srbima?
Kako tu tukne jedna vrlo opasna podvrsta šovinizma, skoro endemske prirode a koje protagonisti nisu ni svjesni. Sarajevo ljubavi moja, multi kurac, palac. Srbi može ali ako su fini. A naši? E, oni mogu svi, jebiga - rat je bio, agresija ovo, ono.
SDP.
Glavom i štucovanom bradicom.
- Banksy
#7821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedva dogurah do 10. minute ...-LIBERO- wrote:Ok, evo pronasao i na YT.![]()
Peđi čestitke, ali s Hadžifejzovićem, koji svaki razgovor sa svakim gostom pravi i radi isključivo s ciljem i namjerom da opet i iznova promoviše samo sebe i svoje mahalaško-mindersko novinarstvo, malo se toga suvislog i pametnog može reći i naglasiti ...
Ali dobro je, treba ići, gdje god ih pozovu. Svaki medij, svaki novinar, svaki gledatelj vrijedan je pažnje.
- madner
#7822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NKVD wrote:Na stranu logička neodrživost gonje rečenice ali ja imam osjećaj (a taj me rijetko vara) da si ti nebouzdano provokativno nastrojen spram Peđinog vjerovatno manje lika ali svakako djela. I stranke koju on predstavlja.madner wrote:Senad kao prijateljski igrac.
Greska pri kraju, govoriti o dovodjenju Srba stvara potpuno drugu sliku od onog sto se zeli reci.
No, dobro. Razumljivo, predizborni je vakat, valja na vrijeme početi ujedati i tražiti četnika, šupka, vašku i petokolonaša. Pa kad istih ponestane ili oni pređu u "tvoj" tabor onda brže-bolje krenuti u proizvodnju istih.
Da ti odmah fino kažem - Senad nije prijateljski igrač. Niti on ima kuveta ni integriteta za tako nešto. To je jedna prehlivoda i interesdžija, doduše sa jednom opuštenošću i televizičnošću koja ga, pogrešno, lansira kao dobrog novinara. A u suštini je karina od novinara.
Sada mu paše da nije nigdje jer neće da napravi grešku. Balansira i pravi se fin. Postavlja neviđeno glupa pitanja (win-win) i samo činjenica da je Peđa suštinski veoma pristojan tip sa kojim se zna godinama čini ovu emisiju probavljivom. Inače na pitanja i glupe opaske tipa "koji se kurac zajebavate sa gradskim saobraćajem kad država treba novi ustav" treba dobiti lekciju iz petog osvovne, predmet poznavanje prirode i društva. I poslan na produžnu iz nekoliko predmeta.
Ali, Peđa je laf pa se ne koristi slabostima drugoga da na istima poentira.
Što se tiče tvoje nepismene rečenice o "dovođenju Srba" - o kakvom ti to dovođenju govoriš? O prijedlogu proširenju grada, u ovom slučaju distrikta, na ono što je bio prije rata? Jel' to dovođenje Srba (a dio je većeg prijedloga za uređenje ove smijurije od države)? I jel' problem u dovođenju ili u Srbima?
Kako tu tukne jedna vrlo opasna podvrsta šovinizma, skoro endemske prirode a koje protagonisti nisu ni svjesni. Sarajevo ljubavi moja, multi kurac, palac. Srbi može ali ako su fini. A naši? E, oni mogu svi, jebiga - rat je bio, agresija ovo, ono.
SDP.
Glavom i štucovanom bradicom.
- Banksy
#7823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije nigdje? Krediti, prostori, plate, tehnika, ljudi ... Palo s neba, zaradio ...?NKVD wrote:
Senad ...
Sada mu paše da nije nigdje jer neće da napravi grešku. Balansira i pravi se fin. Postavlja neviđeno glupa pitanja (win-win) ...
Strpljenja ...
-
NKVD
#7824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naravno, u pravu si.Banksy wrote:Nije nigdje? Krediti, prostori, plate, tehnika, ljudi ... Palo s neba, zaradio ...?NKVD wrote:
Senad ...
Sada mu paše da nije nigdje jer neće da napravi grešku. Balansira i pravi se fin. Postavlja neviđeno glupa pitanja (win-win) ...
Strpljenja ...
Zato je trebalo podebljati i sada iz rečenice u kojoj ja kažem da mu paše da ne napravi grešku. Da se pozicionira.
Ljiga. Ali, šta ćeš.
-
NKVD
#7825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vrlo ti je interesantan prijedlog antimobinže!antimobbing wrote: ...Dovoljno je samo pohvatati svu kanalizaciju u kolektor i Sarajevo bi dobilo čistu rijeku.
Jel' ima kakva studija izvodljivosti ovoga iz gornje rečenice?
Problem, naravno, bi bio što ista izvire u maltene drugoj državi a nju slavno boli kurac za sve ispod Čeljigovića.