Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
bingov buraz

#7801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

wind1 wrote:
bingov buraz wrote:Prvo poradi na citiranju,inace vezano za palestinske krscane sto si spominjao da ih ugrozavaju palestinski muslimani

The mayors of Ramallah, Birzeit, Bethlehem, Zababdeh, Nazareth, Jifna, Ein 'Arik, Aboud, Taybeh, Beit Jala and Beit Sahour are Christians. The Governor of Tubas, Marwan Tubassi, is a Christian. The former Palestinian representative to the United States, Afif Saffieh, is a Christian, as is the ambassador of the Palestinian Authority in France, Hind Khoury. The Palestinian women's soccer team has a majority of Muslim klix, but the captain, Honey Thaljieh, is a Christian from Bethlehem. Many of the Palestinian officials such as ministers, advisers, ambassadors, consulates, heads of missions, PLC, PNA, PLO, Fateh leaders and others are Christians. Some Christians were part of the affluent segments of Palestinian society that left the country during the 1948 Arab-Israeli War. In West Jerusalem, over 51% of Christian Palestinians lost their homes to the Israelis, according to the historian Sami Hadawi

izvini na citiranju ,i samo da napomenem ono što suizraelci radili krščanima danas rade palestinci,
ps,zašto se neboriš za prava kurda kao za prav palestinaca kao eto oni nisu ugroženi od bratske i demokratske nam turske,itd,itd,itd.
Da prvo zavrsimo sa ovim sto si nabrojao,Sirija
In many ways, it is an odd concern. Christians and Muslims have lived side-by-side with minimal friction during the decades of Assad family rule. Historically, local Christian communities have sometimes even welcomed Muslim overlords when they freed them of heavy-handed rule from Constantinople or Rome. In many places the two groups continue to reach out to each other even now. Even rebel extremists say that they don't have anything against Christians, either.

Spomenuo si i Egipat,toliko je lose egipatskim krscanima da je jedan Butros x2 Gali Kopt postao generalni sekretar UN (sa nasim iskustvom kamo srece da nije) a imas i sliku za vrijeme prosvjeda protiv rezima u Egiptu gdje krscani prave ljudski lanac da zastite muslimane koji klanjaju

Image

Lupio si i to zestoko ali oprosteno ti je za mladost :mrgreen: ,sto se tice Kurda otvori temu o njima niko ti ne brani,ja premalo poznajem njihovu istoriju da bih komentarisao ali svaku dobru i konstruktivnu temu iscitam sa zadovoljstvom.
zlata

#7802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

wind1 wrote: ps.to što je neko musliman nedaje mu za pravo mješanje u unutarnje pitanje izraela i palestine,zamisli kad bi svaki krščanin uzvratio na ono što rade krščanima u iraku ,siriji,pa i palestini,,
Pa ja bih prije rijekla da se Izrael i njegovi lobisti mjesaju u unutarnju politiku OVH OVAMO zemalja.

http://www.theglobeandmail.com/news/pol ... le4899693/

I evo sta vele Palestinci-Krscani

http://www.youtube.com/watch?v=ZdaWyFVKy4A
http://www.youtube.com/watch?v=6d9_jiG_jWs

ps. sto ste mi je draga ova nasa neo-krizarska BH patrola,
koja je nekad tako brzo izrucila Zidove Hitleru,
a sad bi istom tom brzinom izrucivala muslimane, Cionistima, Cetnicima, Ustasama, Crnom Vragu.
bingov buraz

#7803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

Oni svoju mrznju prema svojim zemljacima Bosnjacima prebacuju i na Palestince valjda zbog iste vjere,imbecilno.
zlata

#7804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

bingov buraz wrote:Oni svoju mrznju prema svojim zemljacima Bosnjacima prebacuju i na Palestince valjda zbog iste vjere,imbecilno.
Palestinci, Iracani, Sirijci, svi dobro znadu ko je najveci krivac za njihovo raseljavanje sa Bliskog Istoka.

Uvijek se postojat odredjena doza netolerancije i netrpeljivosti izmedju "razlicitih".
Pogledajte odnos I "silnu ljubav" :lol:
izmedju radikalnih muslimana i ostalih u BiH?

Eno ih, u Izraelu su vecinom Zidovi, pa ekstremna desnica drzi demonstracije u kojim otvoreno prijeti da ce ljevicare satrat. Je'l' se iko sjeca da su i Rabina ubili.
Da je Rabin bio krscan u Egiptu, njegova smrt bi mogla bit intepretirana kao ubistvo krscana od strane islamskih fanatika.

Osim toga, krscani na Bliskom Istoku nekad djeluju i kao "peta kolona", iako su takvi tipovi vrlo rijetki u drugim zemljama Bliskom Istoka, u Libanonu su vrlo prisutni.

Krscani sa Bliskog Istoka najvise nestaju tamo, gdje se dogadja direktna invazija, okupacija ili kolonizacija od strane "Zapadnih Interesa": Irak, Palestina, i prije 100 godina, Anatolija, tj. danasnja Turska.
Vjerojatno bi jedan broj krscana odseljavao ionako, iz ekonomskih i drugih razloga, ali, nema sumnje da je najveci razlog za nestanak krscana iz Palestine direktan rezultat cionistikog etnickog ciscenja,
i pritiska na Palestince, opcenito.

Neovisno od tog koliko se mrzili ili ljubili u Egiptu, iz prve ruke znam, da su i krscani i muslimani slicno sovinisti.
Iako nisu najbrojiniji,
krscani u Egiptu jesu i dalje medju najutjecajnijim i najbogatijim u drzavi.

Evo ko se mjesa u ciju politiku, i koliko Afrikanaca crkaje zbog necije pohlepi i interesa....

http://dissidentvoice.org/2008/02/gertl ... orah-gang/

http://www.youtube.com/watch?v=HnnRoYZUiqw

http://www.consciousbeingalliance.com/2 ... in-africa/

ps. Molim vas, obratite paznju ovdje

"For some reason, between 350,000 and 500,000 settled in Chile[/u]"

http://goal.blogs.nytimes.com/2012/10/0 ... -and-back/
.....kad se novinar New York Times-a PRAVI MUTAV,
i ne govori o PRAVOM, i najvecem uzroku odseljavanja Palestinaca, vecinom krscana, u Cile.

http://www.youtube.com/watch?v=HNSmdmOAluY
Last edited by zlata on 09/12/2012 22:21, edited 3 times in total.
bonifacije

#7805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bonifacije »

bingov buraz wrote:Oni svoju mrznju prema svojim zemljacima Bosnjacima prebacuju i na Palestince valjda zbog iste vjere,imbecilno.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nemoguce vruce

#7806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

bonifacije wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da nema ovih smajlija, neki bi forumasi imali grdnih problema srociti misao u rijec... :mrgreen:
bingov buraz

#7807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

Imbecili velim ja :mrgreen:
sumirprimus

#7808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

I da,culi smo taj famozni govor mešala u gazi,nista novo...
Hoce ljudi,rat...cijelu palestinu bez zidova,pa kolika god da je cijena!!!
Ima li iko da je pogresno protumacio njegov govor ili da ga nije bas u potpunosti shvaTIO?
Ono sto je zBORAVIO DA objasni okupljenoj masi,a kako on to konta ostvarit,kad je sad prvi put stupio na tlo palestine poslje 40 i kusur godina,sa odobrenjem izraela,btw isto odobrenje nije dobio vodja IDŽ,sa objasnjenjem da primirje prestaje istog trenutka,vjerovatno nejgovim dizanjem u zrak...
E sad,nadali su se da je mešal umjeren,da ce vodti hamas ka dugorocnom primirju...I prevarili su se..Ili mozda upravo ono sto su i ocekivali i trazili...
Ocekivat je novu operACIJU u gazi za par mjseci,vjerovatno odmah iza izbora...
Ciasto sumnjam da ce iduci put stati,i pokusat odobrovoljit amere...
bingov buraz

#7809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

sumirprimus wrote:I da,culi smo taj famozni govor mešala u gazi,nista novo...
Ima li iko da je pogresno protumacio njegov govor ili da ga nije bas u potpunosti shvaTIO?
Ono sto je zBORAVIO DA objasni okupljenoj masi,a kako on to konta ostvarit,kad je sad prvi put stupio na tlo palestine poslje 40 i kusur godina,sa odobrenjem izraela,btw isto odobrenje nije dobio vodja IDŽ,sa objasnjenjem da primirje prestaje istog trenutka,vjerovatno nejgovim dizanjem u zrak...
E sad,nadali su se da je mešal umjeren,da ce vodti hamas ka dugorocnom primirju...I prevarili su se..Ili mozda upravo ono sto su i ocekivali i trazili...
Na dobrom si putu.
sumirprimus

#7810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

PA KO TU ISPADA LUD?
pardon,budala,pardon naivan???pardon sumnjiv??? i za koga raja ovde navija,za iste te???
i onda ja ispadnem cionista... :-)
zlata

#7811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:I da,culi smo taj famozni govor mešala u gazi,nista novo...
Je'l' zbilja rekao da hoce "Palestinu bez Zidova"?
Il' je rekao da se hoce vratit svojoj kuci, na svoju zemlju?

Nisam uopce slusala taj govor, pa me zanima JE'L' NAM TI PRENOSIS istinu, ili laz. 8-)

Je'l' ima igdje isjecak gdje covjek govori da ce ih satrat, samo zato sto su Zidovi.

Israel could only survive by ‘killing all the Arabs’– Netanyahu’s father :roll: :roll:

http://mondoweiss.net/2012/12/israel-co ... ather.html
sumirprimus

#7812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: zbilja si brza,ko je ovde placen :D
ocu reci,ono sto je vodja haamsa izgovorio u gazi je u kontri onog sto je dogovoreno a itekako je dogovoreno i sa egipcanima i sa izraelcima i sa amerima...
tebo je biti glas razuma u hamasu,medjutim...
sljedeca operacija je neizBJEZNA,,,mjesec dva...
nemoguce vruce

#7813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nemoguce vruce »

Njemacki ministar za razvoj Dirk Niebel izjavio da je stanje u gazi nepodnoslivo i da se pod hitno moraju otvoriti granice. Doticni je bio posjetio Gazu i razgovarao sam vodjstvom Hamasa. Ovaj potez je vise nego diplomatski samar cionistima, narocito ako se u obzir uzmu podanicki odnosi na relaciji Njemacka- Izrael. ;-)
zlata

#7814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote::lol: :lol: zbilja si brza,ko je ovde placen :D
ocu reci,ono sto je vodja haamsa izgovorio u gazi je u kontri onog sto je dogovoreno a itekako je dogovoreno i sa egipcanima i sa izraelcima i sa amerima...
Pa mislim da Hamas nikad nije skrivao, da se zalazu za legalan povratak prognanih Palestinaca, svojim kucama.

NEMA RAZUMA
dok Cionisti jedno melju (o miru i suzivotu :roll: )
dok i dalje otimaju,
i posve drugo rade
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... stine.html

Cak ni medjunarodna zajednica NE RAZUMI'
to sto ti ocekujes da Hamas RAZUMI.

Cudi mi da imas jedne kriterije za Palestince,
a druge za ostatak svijeta.

Medjunarodni zakoni valjda vaze za SVE.
Il' po tebi, Palestinci nisu ziva bica, nisu narod,
pa zato ti medjunarodni zakoni ne vaze za njih.

"The right of return is a universal right that is binding under international law, enjoyed by every people regardless of where they come from"

http://www.aljazeera.com/indepth/opinio ... 03743.html

Ako Spanjolska moze otvorit vrata potomcima prognanih Zidova porjeklom iz Spanjolske, poslije 550 godina,
valjda je fer da i Izrael dozvoli Palestincima da se vrate na svoju zemlju.
A ako je Izrael RAZLOG zasto su prognani, onda nije ni cudo zasto su protiv postojanja takve drzave.

ps. ne vidim da je Turska ikad djelovala anti-Izraelski, u smislu, da su bili a priori stvaranja "zidovske domovine". Dapace, cak su i pomagali, odobravali, kumovali stvaranje Izraela.

Pa Izrael opet otvoreno suradjuje s'kurdskom gerilom, i kurdskim ultra-nacionalistima.
Vec dugo.
Drugim rijecima, ako Izrael ne postuje suverenitet svojih susjeda, ne postuje gradjanska i prirodna prava domorodaca, zasto bi ovi drugi trebali postivat izraelski suverenitet.....
sumirprimus

#7815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

nikad nisu skrivali za legalan povratak?? :lol: :lol:
draga zlato,da li ti ozbiljno ovako mislis???
mislim ono ne mogu da vjerujem,toliko vrijeme i trud, i nista :lol:
zlata

#7816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote::lol: :lol: zbilja si brza,ko je ovde placen :D
Slabo radis svoj pos'o! :D

Nas drugorazredni Hasbaras!

Ti se nadaj "slijedecoj operaciji".
Ja se nadam da ce ovi nasi normalni Zidovi, rasuti diljem svijeta, "doci tobe", i skuzit da se ne'MERE vise 'vako. ;-)
sumirprimus

#7817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol: slabo ti to :D
ne nadam se ja ničemu,ja vam kazem kako jeste, i kako necete cuti kod mladena marica...a sad,btisu postove,avatare,jos i slobodu govora i sta ja tu mogu... mislim ono go go hamas :lol: :lol: :bih:
zlata

#7818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:nikad nisu skrivali za legalan povratak?? :lol: :lol:
draga zlato,da li ti ozbiljno ovako mislis???
mislim ono ne mogu da vjerujem,toliko vrijeme i trud, i nista :lol:
"Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country."
- Article 13(b) UDHR

Nedaju ljudima da se vrate na svoje.

Evo, imam poznanika. Prognani sa ogromnog imanja.
Isprepadani namjerno, tako da se nikad nebi vratili.

Jedan od' njih se usudio vratit odmah po svrsetku prvih sukoba, poslije 48-e.... nadajuc se da ce mu Zidovi vratit natrag njegovu ocevinu.
Cak je neko vrijeme mirno zivio u Izraelu, i cekao "rijesenje". :roll:

Medjutim, jedan ga je dobar prijetalj Zidov, posavjetovao da ne gubi zivce i noce. Da on to imanje nikad nece dobit natrag. Da je to namjenjeno za Zidove. Podrazumjeva se da ce drzava uvijek nac izgovor i nacin da to otme.....isto kao sto sad rade u Jerusalimu i na Zapadnoj Obali, gdje trenutno grade naselja.

http://www.youtube.com/watch?v=zpDWU3roS3k
Last edited by zlata on 09/12/2012 23:36, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ma ja ba,isto ko sto i ovdje u bosni ne mrze zidove,samo ne znaju kome su pripadale ta i ta kuca,taj i taj prostor,culi su ima i groblje,al eto... :)
zivot vrijeme,,,, :)
kao i sto ne znaju gdje su vozovi isli, i koga su vozili,a sve,posteni ljudi,humanisti,smao malo imaju amneziju,ajte molim vas,i onda vi nadjete da osudjujete pstupke jludi na drugom kontinentu,a ni pred svojim dvoristem ocistili niste???
pardon nismo!!!
zlata

#7820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:ma ja ba,isto ko sto i ovdje u bosni ne mrze zidove,samo ne znaju kome su pripadale ta i ta kuca,taj i taj prostor,culi su ima i groblje,al eto... :)
zivot vrijeme,,,, :)
kao i sto ne znaju gdje su vozovi isli, i koga su vozili,a sve,posteni ljudi,humanisti,smao malo imaju amneziju,ajte molim vas,i onda vi nadjete da osudjujete pstupke jludi na drugom kontinentu,a ni pred svojim dvoristem ocistili niste???
pardon nismo!!!
Oprosti molim te,
ako su mnogi Zidovi bili nacisticki kolaboratori,

jer su se bojali za svoje dupe, isto k'o i ostali.
Sta onda ocekujes od obicnih ljudi kojim su nacisti prijetili smrcu?

http://www.bbc.co.uk/history/ww2peoples ... 9106.shtml

"When the Germans did see this happening they would gun down the people trying to help Jews."

Danas americki Zidovi zive k'o bubreg u loju. Nikad im "obecanije" nece bit.
Pa opet imaju obraza podrzavat kolonizatorsku politiku Izraela i progon Palestinaca.

Niko ne dira Zidove u SAD-u. Ako ista, uveliko kroje americku politiku, ali oni i dalje furaju svoje, i uveliko podrzavaju cionisticko nasilje nad domorodcima u Palestini-Izraelu.

Za razliku od Drugog Svjetskog Rata, kad su Nacisti ubijali svaku opoziciju,
danas niko nece ubit Zidova koji se suprostavi kolonizatorskoj politici Izraela,
pa vecina Zidova opet pasivno SUTI.
A svojom sutnjom uveliko podrzavaju i aminuje nasilje koje prezivljavaju Palestinci.

ps. problem nije samo sto oni presuckuju i ignoriraju to nasilje. Sto se prave mutavi. Nego mnogi agresivno usutkuju i
cenzuriraju ljude koji se otvoreno suprostave takvoj nepravdi.

Casti iznimkama. Ima ih. Al' nemaju dovoljno moci, nit utjecaja da bi prekrajali politiku i pravac vecine.
Last edited by zlata on 10/12/2012 00:01, edited 5 times in total.
sumirprimus

#7821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ahhaaa znaci zidovi su to sami trazili...
i vecina su ionako bili kolaboratori ...
zasluszili su to...
pazi price.,..nadam se da ima objektivnih ljudi na forumu... nadam se... :)
cyprus

#7822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

sumirprimus wrote:...nadam se da ima objektivnih ljudi na forumu... nadam se... :)
Slabo vala... slabo :|
zlata

#7823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

sumirprimus wrote:ahhaaa znaci zidovi su to sami trazili...
i vecina su ionako bili kolaboratori ...
zasluszili su to...
pazi price.,..nadam se da ima objektivnih ljudi na forumu... nadam se... :)
STO LAZES.

Tipican cionisticki trolllas.

Koji se satire pokusavajuc dokazat da sam anti-Semita,

da mi be "ufatjo" na propustki. :-)

Cekas da me "ufatis" na "zamki".

Napisala sam da su Nacisti ubijali, porobljavali, kaznjavali sve koji im su se suprostavljali.

Napisala sam da su OD STRAHA i iz interesa, i mnogi Zidovi bili kolaboratori.

Varsavski logor je funkcionirao po tom sistemu.....

Imas dovoljno svjedocenja prezivjelih iz varsavskog i drugih lagera, koji bas govore o toj neprihvatljivoj suradnji.

Ljudi su gledali sebe i svoje dupe. Jer su htjeli prezivit. Jer im se prijetilo smrcu.

ps. Znam tvoju jetinu foru. Prepoznajem te smicalice.

Kad vec nemas argumenata,
kad se vec ne moze, nikako obranit oteto i nasilje

pokusavas me neutralizirat kao ozbiljnog sugovornika,
zeljeci dokazat da sam ANTISEMITA.
Last edited by zlata on 10/12/2012 00:10, edited 2 times in total.
mO k3

#7824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Nesto sam danas nacuo uvez "mirovnog plana" i road map koji je napravljen za vrijeme druge intifade ....

Pa posto je ovaj jarane ovdje sto brani politiku is raela i ima "veze" volio bih da nam to on objasni
sumirprimus

#7825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

haha koji ba cionista,koja zamka.. u zamku si sama upala oog trenutka kad si pocela da dokazujes nedokazivo... :)
al eto... ja sam cionist i trolas :)
od straha,mnogi ti zidovi kolaboratori kako velis,nisu ugledali sjvetlo dana na kraju rata,pitaj se zasto,i kako,vjerovatno su sami to trazili :)
i sad mi nesto oko palestine i ljudskih prava... e jebiga al ono iskreno :)
Locked