Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7801 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Zamisli da imaju jaču grupu.. :-)
skafiskafsnjak

#7802 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

E nece Chicha u Fiorentinu ... :lol:

Drago mi je vidjeti nesto dobro od Cleverleya...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7803 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Image

:dance:

kraljevi preokreta :D
skafiskafsnjak

#7804 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

ovo je za kladionicu ... iz dvice u keca 8-)
The Realist

#7805 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Nego, Čiča jako dobar danas, pripremio je jednu sjajnu šansu, 2 gola, imao je ono 1 na 1 kada je opet ofsajd nepostojeći sviran, te mislim jedan promašaj. Jako dobro da se u šanse ponovo dovodi, ostalo će doći, pogotovo nakon ove doze samopouzdanja, a.B.d.!

Nani ušao i preokret :D, no stvarno, nije ništa posebno napravio. Po meni je čak bio bolji nakon što smo 3-2 poveli i šteta za onaj promašaj RVP, nakon njegovog pasa. Imao je i izgubljenih lopti, ali OK je to bilo (trebao je bolje kod one šanse reagovati).

RVP dosta lošiji u drugom, ali OK, drugačije se igralo i ne mogu reći da je bio loš. Ono što meni nije jasno je zašto on ostaje, ako ćemo na kontre igrati. Bolje je ostaviti Hernandeza. Pretpostavljam da je to radi čuvanja lopti, ali Čiči nakon 2 gola je trebalo tu ulogu ostaviti. I da, onaj promašaj je stvarno zeznuo.

Evans se dosta popravio u drugom, puno bolje čistio, te je i gol dao.

De Gea nesiguran, iako nije kriv za golove (mislim da nije za prvi kriv, moram bolje vidjeti).

Rooney mi se opet svidio. Nije bio agresivan toliko, ali ima odlična rješenja, ogromna razlika u odnosu na prošlu godinu i ono što je bitno, te lopte prolaze. Samo treba vidjeti kako njega i Kagawu najbolje spojiti, jer je Kagawa imao odličan end product danas (ono je trebala biti opet asistencija kod onog prvog ofsajda).

Fletcher ne može držati sredinu, ali kako nas je momak spasio kod one greške De Geae....

Clev više grešaka nego inače, ali opet dobar, nekoliko puta je učestvovao u akcijama koje su sjajne bile (opet ono kombiniranje na malom prostoru i tu mu Nani strašno odgovara), te je onaj fenomenalan centaršut imao. Vidi se da je igrao ranije na krilu, iako je to bilo lijevo, no tip je dešnjak.

Nisam sve gledao, ali vidi se da naprijed to jako dobro izgleda (nije bitno koji protivnik, do sada su svakoga, osim Evertona prvi meč, barem jedno poluvrijeme sabili u njihovih 16). Šanse se bez problema stvaraju, ali radi toga definitivno odbrana ispašta, jer United ipak manje drži loptu, nego igra direktnije i onda su osjetljivi na kontre.

No, ono što sam primjetio je da puno prostora ostavljaju i dok se brane, barem danas i nije to baš sigurno izgledalo, nego su više individualno kupili lopte, nego što su timski prostor zatvarali.

Što se suđena tiče, mislim da glavni i nije bio loš, ali su pomoćni loši bili. Osim dva nepostojeća ofsajda kod 100% šansi (onaj prvi i kod "veće šanse"), bilo je par davanja lopti Unitedu, gdje to nikakve logike nije bilo (mislim dva).

Sve u svemu, najviše mi je drago za Čiču, te mi je žao što Kagawa još jednu asistenciju nije dobio.
Better Man

#7806 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Kakve gluposti čitam danas u novinama da Manchester United želi prodati Chicharita? Pa to bi bila najveća greška Fergusona!
Logovan

#7807 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

Better Man wrote:Kakve gluposti čitam danas u novinama da Manchester United želi prodati Chicharita? Pa to bi bila najveća greška Fergusona!
Ako ga proda, onda će ta greška biti slična onoj kada je prodao Jaapa Stama. Koliko se sjećam priznao je da je prodaja Stama bila velika greška, neće valjda sada istu grešku učiniti i sa Meksikancem. :roll:
The Realist

#7808 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Better Man wrote:Kakve gluposti čitam danas u novinama da Manchester United želi prodati Chicharita? Pa to bi bila najveća greška Fergusona!
Činjenica je da je loš, ali zna se kakav je potencijal. Problem jeste što još uči uštopati loptu, ali sa druge strane, on se hoće dovoditi u šanse i u određenim utakmicama će biti zlata vrijedan i samo mu treba pouzdanje narasti još, a.B.d.!

Uglavnom, nikakva prodaja (osim ako Keane i Henriquez ne ispadnu mega talenti, mada će do tada RVP imati barem 31 godinu), isto kao i sa Youngom, dobri su oni za određene situacije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7809 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Bolji je od mrtvog Welbecka 7 puta :roll:
The Realist

#7810 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

zlo87 wrote:
Ako ga proda, onda će ta greška biti slična onoj kada je prodao Jaapa Stama. Koliko se sjećam priznao je da je prodaja Stama bila velika greška, neće valjda sada istu grešku učiniti i sa Meksikancem. :roll:
Ne može biti tolika greška, jer postoji zamjena za Hernandeza, dok za Stama nije bilo.

No, Stam je i sam isprovocirao odlazak sa onom knjigom.

Btw. Rafaelu 100. meč, a 22 godine tek ima, te svi znamo koliko je problema sa povredama imao.
The Realist

#7811 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

leet wrote:Bolji je od mrtvog Welbecka 7 puta :roll:
Nije vala. Čičarito je ograničen samo na jedno i to može igrati. Welbeck je polivalentniji igrač i radi toga i ispašta ponekad, jer nekada je na krilu lijevom, nekada desnom, nekada iza napadača, nekada je špic. Kontrola lopte, dribling, kombinatorika su mu 3 klase iznad Hernandezovih, ali je završnica stvarno problem.

No, momak je definitivno veći talenat od Hernandeza i općenito, vjerovatno najtalentovaniji Engleski napadač, mada sada dolaze još neki igrači (mali Sterling je stvarno dobar).
BHF_Manijak

#7812 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Na temi o ublehama ja sam napisao da ce ovaj malac kasnije se ispostavit kao takav. Nisam daleko od istine. :mrgreen:
Usao je u 25 godinu, u godinama je kad bi trebao pruzati najbolje partije i biti na vrhuncu forme a njega ni na mapi nema. Bojim se da ga nece jos dugo Alex trpiti te da ce mali otici u neki manji klub.
Ipak ove sezone prije ove utakmice u 9 utakmica dao je jedan gol i ubiljezio jednu asistenciju. Premalo...Doduse nije aman zaman u tim utakmicama imao minutaze, ali Bogami se mora bas nametnuti da bi ostao u Unitedu...
Logovan

#7813 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

The Realist wrote: Ne može biti tolika greška, jer postoji zamjena za Hernandeza, dok za Stama nije bilo.

Btw. Rafaelu 100. meč, a 22 godine tek ima, te svi znamo koliko je problema sa povredama imao.
Ma dobro, jesam pretjerao kad sam mislio da će biti velika greška. Bilo kako bilo ne bi ga Fergi trebao prodavati.
cindrlimindrli

#7814 Re: Manchester United FC

Post by cindrlimindrli »

United je postao smijesan tim, dok njih onaj meksikanac ciji plafon je druga svapska liga vadi iz vanago, nema tu ekipe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7815 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

cindrlimindrli wrote:dok njih onaj meksikanac ciji plafon je druga svapska liga
The Realist

#7816 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

zlo87 wrote:
The Realist wrote: Ne može biti tolika greška, jer postoji zamjena za Hernandeza, dok za Stama nije bilo.

Ma dobro, jesam pretjerao kad sam mislio da će biti velika greška. Bilo kako bilo ne bi ga Fergi trebao prodavati.
Ne bih ga ni ja prodavao, tu se slažem.
skafiskafsnjak

#7817 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

pa dajj zovite Fergia i recite da ne prodaje :p

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
cindrlimindrli

#7818 Re: Manchester United FC

Post by cindrlimindrli »

leet wrote:
cindrlimindrli wrote:dok njih onaj meksikanac ciji plafon je druga svapska liga
Ma smiji se ti, ja kad sam vidio kako se odbio od Mravca u Atlanti jasno mi je bilo o kakvom se parmaku radi. Mislim da je smotaniji i od Ibisevica.
Bosanski_kralj

#7819 Re: Manchester United FC

Post by Bosanski_kralj »

cindrlimindrli wrote: Ma smiji se ti, ja kad sam vidio kako se odbio od Mravca u Atlanti jasno mi je bilo o kakvom se parmaku radi. Mislim da je smotaniji i od Ibisevica.
:lol: :lol: :lol:
The Realist

#7820 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

United 3-2 Fulham (gubili 0-1)
Southampton 2-3 United (gubili 1-0, 2-1)
Liverpool 1-2 United (gubili 1-0)
United 4-2 Stoke (gubili 0-1)
...

LIGA PRVAKA:
CFR Cluj 1-2 United (gubili 1-0)
United 3-2 Braga (gubili 0-2)

A blizu je bilo i protiv Tottenhama, ali se osvetilo tu.
Edge

#7821 Re: Manchester United FC

Post by Edge »

Čist gol je poništen Unitedu, gdje su sad ovi dežurni kompleksaši da nešto kažu. I čuj ovog, zamisli da imaju težu grupu. Pa onda se nebi zvali Man United nego Mlada Boleslav. Nije ovo još sve kako treba ali garantujem da u drugom djelu sezone ima da budu ko pišta. Čuće se još za United. Moja prognoza je titula u ligi i najmanje polufinale lige prvaka.
lethalthreat

#7822 Re: Manchester United FC

Post by lethalthreat »

Neko ranije spomenu kao lošu osobinu, ali po meni je činjenica da braniči postižu golove odlična stvar. Čim vidim da braniči doprinose napadu a napadači aktivno sudjeluju u odbrani, ističe se timski duh, uigranost i zrelost. Problem je što odbrana bolje odrađuje svoj posao u napadu nego tamo gdje treba. Ne sjećam se sezone sa više primljenih golova na startu :/
Logovan

#7823 Re: Manchester United FC

Post by Logovan »

The Realist wrote:United 3-2 Fulham (gubili 0-1)
Southampton 2-3 United (gubili 1-0, 2-1)
Liverpool 1-2 United (gubili 1-0)
United 4-2 Stoke (gubili 0-1)
...

LIGA PRVAKA:
CFR Cluj 1-2 United (gubili 1-0)
United 3-2 Braga (gubili 0-2)

A blizu je bilo i protiv Tottenhama, ali se osvetilo tu.
Evo još preokreta. :-) :D
1999: Manchester United - Bayern sa 0:1 na 2:1 (91. i 93. minut)
2001: Tottenham - Manchester United sa 3:0 na 3:5
2002: West Ham - Manchester United sa 1:0 i 2:1 na 3:5
2003: Manchester United - Real sa 0:1, 1:2 i 2:3 na 4:3
2005: Arsenal - Manchester United sa 1:0 i 2:1 na 2:4
2009: Manchester United - Tottenham sa 0:2 na 5:2
2011: Blackpool - Manchester United sa 2:0 na 2:3
2011: West Ham - Manchester United sa 2:0 na 2:4
2012: Chelsea - Manchester United sa 3:0 na 3:3
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7824 Re: Manchester United FC

Post by un1ted »

Ako koji prekoret boli, to je onda onaj Citya :D
Teufik

#7825 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

BHF_Manijak wrote:Na temi o ublehama ja sam napisao da ce ovaj malac kasnije se ispostavit kao takav. Nisam daleko od istine. :mrgreen:
Usao je u 25 godinu, u godinama je kad bi trebao pruzati najbolje partije i biti na vrhuncu forme a njega ni na mapi nema. Bojim se da ga nece jos dugo Alex trpiti te da ce mali otici u neki manji klub.
Ipak ove sezone prije ove utakmice u 9 utakmica dao je jedan gol i ubiljezio jednu asistenciju. Premalo...Doduse nije aman zaman u tim utakmicama imao minutaze, ali Bogami se mora bas nametnuti da bi ostao u Unitedu...
Od njega se i ne moze ocekivati da svake sezone zabija 15-20 golova.Minutaza mu je vrlo reducirana.Svjetska klasa najvjerovatnije nikad nece biti.Ali dobar za backupa.Fergie je u zadnje vrijeme vise sanse davao Welbecku.Koliko je to opravdano to samo on zna.Za razliku od Welbecka,Hernandez ubode od prve one sanse u kojima se Welbeck posteno isfula.Neka ga,takvi znaju pomoci i preokrenuti kada drugi zapnu.
E sad,na njemu je da na najbolji nacin korsiti svaku priliku.
Post Reply