SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#7801 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

uzmes fino kremu za suncanje sa malo vecim faktorom i suncas se par dana uzastopce po nekih 10min
nema ti boljeg pudera foundation ili cega vec

ja od kako je pocelo ovo lijepo vrijeme ... luuudnica kako mi je i sminka super i sve
samo zato sto sam ono malo boje nabacila
ema_

#7802 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

VenomousV wrote:ne treba ti puder, ne treba ti cak ni tinted moisturizer... molim ne te nemoj se bezveze i bez ikakve potrebe sa tim petljati...

Nije za tooooo, nego neki eksperiment što bih voljela nekad raditi, nikako svakodnevno petljanje ;-)

@partizzanka

Ja i sunce nemamo dodirnih tačaka, isto Nicole Kidman :D
Partizzanka

#7803 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja nisam strucnjak ali mislim da ce ti tesko koji puder dati boju
i ja bih htjela samo boju licu ne neko prekrivanje i nista sl

puderi jal te ponarandzaste jal budes kao nacrtana
VenomousV

#7804 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

probaj sa nekim bronzerom u kamenu/prahu ali laaaaaaaaaaagano da naneses :D
ema_

#7805 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

VenomousV wrote:probaj sa nekim bronzerom u kamenu/prahu ali laaaaaaaaaaagano da naneses :D

Jel to ide na čitavo lice? :zoka: Koje boje mi treba? Idel šta ispod njega? :-)

Kad će druga šminkerijada, da ti dam drugu temu za rad, sram me bilo :lol: :lol: :thumbup:
VenomousV

#7806 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

pa izeksperimentises malo, vidis kako i sta ti odgovara :D

tako ja uvijek navece neke nove kombinacije isprobavam, kaze mama ti si jedina koja se sminka pred spavanje :lol:

(ofkors skinem sminku, ne bih mogla sa sminkom zaspat ni da mi zivot o tome zavisi)
Partizzanka

#7807 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e reci mami da se vara - grdno!!!
hahaha

ali najbolje se tako sminkati predvece ili navece ... lice je odmorno i nije ono kao ujutro kad tek ustanes nekavo frljavo
Deep red

#7808 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

anelie wrote:@ deep red
uzela sam pinkerbell i princess peach.jos cekam priliku da ih pronosam :) samo sam ih u kuci nosila.jesu meni simpaticna njihova imena lakova,ruzeva,rumenila :) planiram uzeti jos koji, be natural,frozen rose,pink me up,lobster love..vidjet cu jos
gel liner mi se jako svidja,nije bas cista smedja,na ocima izgleda skoro pa crn.ima neki pomalo metalni finish,ne brise se i ne mrlja.ja ga nanosim alverde kisticem.

a da stavim i ovo sto sam nasla http://www.misslipgloss.nl/catrice-ulti ... ip-colour/
Princess peach sam sinoc probala :thumbup: Cini mi se da je svjetliji nego na ovim slikama, njezno narandzasti. Pod onim neonkama ne mogu ni da procijenim boju. Moracu ga testirati na dnevnoj svjetlosti.Nemam nista slicno, mislim da cu ga uzeti.
Deep red

#7809 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Partizzanka wrote:ali najbolje se tako sminkati predvece ili navece ... lice je odmorno i nije ono kao ujutro kad tek ustanes nekavo frljavo
hahahaha-frljavo! E luda si! I ja sam sebi ujutro frljava!!! Sva podbula, natekla, ne licim na sebe. :-) :sad:
Mariella

#7810 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

ema_ wrote:Imam ja jedno pitanjce za iskusne šminkerice, hvala Bogu da me većina od takvih vidjela, pa ima predstavu :D

Eh, ima li neki puder (ili bilo šta što "boji"), da bi se mogao moj ten "prefarbati" i dobiti neki tamni, ali ne California klix narandžasti, nego ala ona blago tamna boja arapkinja? Ima li nešto da bi to uradilo, koja nijansa, koja marka, i najbitnije da ne našteti i da mi od toga ne dođu bubuljice i slično? :)

:thumbup:

Mozda ti ovo pomogne :)
VenomousV

#7811 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Mariella, bas sam se pitala sto te nema :D :D
Mariella

#7812 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ma fax :D

Citam ja stalno, al slabo pisem :) A i ne sminkam se :shock: Sad mi je rutina korektor, puder u kamenu, malo maskare, rumenila i labelo :D Otkako sam prestala koristiti tecni puder, lakse se dise :D
wel

#7813 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wel »

alica.k wrote:to je bila cijena kad je tek dosla...sjecam se ko jucer da je bilo, jer sam skuuuupljala da je kupim.
mozda je sad pojeftinila, ipak je to bilo prije 3-4 godine :S mada nisam znala da je praksa da pojeftine maskare, a ni da u beautique ima ysl :S:S:S

bolja mi je diorshow, al to je jer ja tu maskaru obozavam. nisam objektivna.
danas sam isla provjeriti i jeste jos uvijek 58 mada sam je prije placala oko 53.a u beautique ima ysl,dior,shiseido,clinique itd.samo nema chanel dok u npr.u celju imaju i chanel.sad cu i ja skupljati za diorshow.
alica.k

#7814 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma gdje to? kod nas u beautique ima samo collistar od tih jacih firmi, a u plazi u merkatoru imaju te sve ostale.
Michun

#7815 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zamzija wrote:iiiiiiiiiiii kako su ti ispale :)
a tu smeđu surmu pogledaću naravno, samo mi Michun objasni gdje se to tačno nalazi ? pored begove džamije ?
udjes u dvoriste begove, s lijeve strane ase prodaju knjige, tespihi, surma...
sagni glavu, niska vrata ;-)
Michun

#7816 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Veno...kakva je maskara buzdovan? Vrijedi li probati?
zamzija

#7817 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Michun wrote: udjes u dvoriste begove, s lijeve strane ase prodaju knjige, tespihi, surma...
sagni glavu, niska vrata ;-)
oh, hvala!
ma hajd', i ako udarim glavom nije neka šteta :lol:
wel

#7818 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wel »

alica.k wrote:ma gdje to? kod nas u beautique ima samo collistar od tih jacih firmi, a u plazi u merkatoru imaju te sve ostale.
ja vecinom kupujem u sloveniji,ali moja prijateljica je tu maskaru kupila u tuzli u mercatoru.mi cesto uporedjujemo cijene pa kupujemo jedna drugoj.u tuzli imaju dosta marki osim chanel,estee lauder.u celju u beutique drze i artdeco.
VenomousV

#7819 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:Veno...kakva je maskara buzdovan? Vrijedi li probati?
jasta vec vrijedi :D
samo sto je ja ne koristim svakodnevno nego kad mi naumpadne :D :D
alica.k

#7820 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

wel wrote:
alica.k wrote:ma gdje to? kod nas u beautique ima samo collistar od tih jacih firmi, a u plazi u merkatoru imaju te sve ostale.
ja vecinom kupujem u sloveniji,ali moja prijateljica je tu maskaru kupila u tuzli u mercatoru.mi cesto uporedjujemo cijene pa kupujemo jedna drugoj.u tuzli imaju dosta marki osim chanel,estee lauder.u celju u beutique drze i artdeco.
svastaaaaa :S
boracha

#7821 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

i koliko je ta diorshow
alica.k

#7822 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kad sam je ja zadnji put kupovala...a to je bilo prije 2 maskare (ne znam vremenski :)) kostala je nekih 50tak KM
boracha

#7823 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

hvala :)

edit: kad sam vec kod toga, ima li diorovih sjenila, ovih http://www.dior.com/beauty/int/en/makeu ... 48100.html
alica.k

#7824 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ja to nikad ne gledam :S sjene i te stvari.
ustvari zadnje sto sam gledala a da nije puder ni maskara je onaj chanelov karmin rouge coco u nijansi mademoiselle i to je nesto savrseno! da bar nosim te stvari...
anelie

#7825 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

meni taj mademoissele isti alverde kathrin ruz iz prosle limitirane kolekcije,bar mi se prema slikama s neta tako cini...a imam taj alverde i fin mi je skroz.
Post Reply