Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#7801 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Boemica wrote::lol: Spominjenanje tuđe djece kao ultimativni kontraargument.
Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument . :-)
Fudo387

#7802 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Kolko ja vidim, ovdje sve go’ pi ejch diiiii...
Sjevaju harvardi, a bogami i sorbone. :D

Hajmo havana tamo na ljubav i jebacinu, nije ovo za nas. :D
Doduse, nije ni to, al daj sta das :(
Boemica

#7803 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

HAVANA wrote:
Boemica wrote:Jao šuplje priče, radiš, studiraš i još dva sata da učiš dnevno dovoljno :-) I to na stranom jeziku.

U svom gradu, na svom jeziku, radim 40h sedmično i studiram, i ne mogu dva predmeta koja su mi ostala sa ove godine da uklopim, da samo stignem na vježbe i predavanja :-)
Negdje grijesis.Masinstvo se tako zavrsava.2 sata dnevno i eto ga. :lol:
Da, samo što za Dinamiku samu treba 2 sata dnevno da bi je položio. Dodaj tu ostale predmete iz mehanike, kojih ima na prve dvije godine 7, dodaj 3 matematike koje su jednako zahtjevne i 2 mašinska predmeta (Elementi) za koje ti treba svako dvije sedmice za jedan projektni (a kojih ima 10) po 10-15 sati i ove ubleharske predmete poput ekonomike i autocada za koje ti stvarno treba po 2 sata sedmično da ih spremiš + dodaj na to vježbe iz svih predmeta i predavanja koja su obavezna a u prosjeku svaki predmet zahtjeva 2 sata vježbi i 2 sata predavanja dobiješ neki fond sati kao da radiš full time. I onda dodaš 40 sati koje provedeš na poslu.

Ma nema, do mene je garant.
HAVANA

#7804 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

mirsek wrote:
Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...
HAVANA

#7805 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Kolko ja vidim, ovdje sve go’ pi ejch diiiii...
Sjevaju harvardi, a bogami i sorbone. :D

Hajmo havana tamo na ljubav i jebacinu, nije ovo za nas. :D
Doduse, nije ni to, al daj sta das :(
Sto ba,mogu ja jos guzit. Al kuci,ne smijem okolo. :lol:
HAVANA

#7806 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Boemica wrote:
HAVANA wrote:
Boemica wrote:Jao šuplje priče, radiš, studiraš i još dva sata da učiš dnevno dovoljno :-) I to na stranom jeziku.

U svom gradu, na svom jeziku, radim 40h sedmično i studiram, i ne mogu dva predmeta koja su mi ostala sa ove godine da uklopim, da samo stignem na vježbe i predavanja :-)
Da, samo što za Dinamiku samu treba 2 sata dnevno da bi je položio. Dodaj tu ostale predmete iz mehanike, kojih ima na prve dvije godine 7, dodaj 3 matematike koje su jednako zahtjevne i 2 mašinska predmeta (Elementi) za koje ti treba svako dvije sedmice za jedan projektni (a kojih ima 10) po 10-15 sati i ove ubleharske predmete poput ekonomike i autocada za koje ti stvarno treba po 2 sata sedmično da ih spremiš + dodaj na to vježbe iz svih predmeta i predavanja koja su obavezna a u prosjeku svaki predmet zahtjeva 2 sata vježbi i 2 sata predavanja dobiješ neki fond sati kao da radiš full time. I onda dodaš 40 sati koje provedeš na poslu.

Svaka tebi cast. :kakoste:
Boemica

#7807 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

HAVANA wrote: Svaka tebi cast. :kakoste:
Ma ja, al' opet se satrah živa, vazda negdje trči i vazda kasni. A dočeka me kući kad dođem i ručak i večera i oprano i složeno. I da me ne dočeka, ne mora, niko od mene ne zavisi.

Sad se zamišljam još i sa mužem, djetetom, u tuđini, da nakon 8 sati posla, trčim 4 sata na fakultet, pa onda 2 sata kući da učiš, ma daj ...
Fudo387

#7808 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Boemica wrote:
HAVANA wrote:

Tobejarebi :lol:

Sto bona ne upises likovnu umjetnost, nema tih dosadnih dinamika i matematika.
detroit-mercy

#7809 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Ti si rodjak bio balavac bez kuceta i maceta i pride izbjeglica. Pusti ba suplje. Kako ce tvoje iskustvo pomoci nekom sa foruma sa porodicom?
Ja sam sa 24 izasao iz BiH. Fax zavrsio u USA i to ne dzabe nego platio. Radio puno radno vrijeme i uporedo studirao. Na MBA isto tako, puno radno vrijeme i jos dijete u pelenama.
Nego sta velis, nije to za Bosnje, samo za domace :mrgreen:.
Bloo
Globalna šefica

#7810 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:
mirsek wrote:
Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...
Zajeba ženu... :shock:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7811 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Meno najteži predmet bio saobraćajna geografija :lol:
HAVANA

#7812 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jebem je evo 24 godine. :lol:
Boemica

#7813 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

Fudo387 wrote:

Zato što meni smisao za umjetnost ni iz voza nije mahnula :D
Fudo387

#7814 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:Ti si rodjak bio balavac bez kuceta i maceta i pride izbjeglica. Pusti ba suplje. Kako ce tvoje iskustvo pomoci nekom sa foruma sa porodicom?
Ja sam sa 24 izasao iz BiH. Fax zavrsio u USA i to ne dzabe nego platio. Radio puno radno vrijeme i uporedo studirao. Na MBA isto tako, puno radno vrijeme i jos dijete u pelenama.
Pa jest, al su zato zena, punica i punac po tri posla radili dok si ti to skonto. :D
Bloo
Globalna šefica

#7815 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Jebem je evo 24 godine. :lol:
Možda dođe tobe... :mrgreen:
detroit-mercy

#7816 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Boemica wrote:
HAVANA wrote: Svaka tebi cast. :kakoste:
Ma ja, al' opet se satrah živa, vazda negdje trči i vazda kasni. A dočeka me kući kad dođem i ručak i večera i oprano i složeno. I da me ne dočeka, ne mora, niko od mene ne zavisi.

Sad se zamišljam još i sa mužem, djetetom, u tuđini, da nakon 8 sati posla, trčim 4 sata na fakultet, pa onda 2 sata kući da učiš, ma daj ...
Ako se ne mozes zamisljati, nemoj ni razbijati glavu nepotrebnim stvarima.
detroit-mercy

#7817 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
mirsek wrote:
I sad to bi trebla biti tvoja poruka svima koji odlaze, motaj pelene i suti. Nemoj slucajno da bi pokusao nesto. Ili ako si bio ucenik generacije, zajebi to, fataj se bilo kakvog posla.
Fudo387

#7818 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Boemica wrote:
Fudo387 wrote:

Zato što meni smisao za umjetnost ni iz voza nije mahnula :D
Onda zurnalistika,
Zavrsis i zaposlis se kod fahre u avaz.
HAVANA

#7819 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bili su kod mene na moru prijatelji iz amerike.I upali mu zena popodne kompjuter,radi u operacionij sali,dodaje ona cudesa za rezanje... :D Reko sta to radis? Kaze studiram,ja to online.Aha.Ok.
HAVANA

#7820 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
mirsek wrote: Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument . :-)
I sad to bi trebla biti tvoja poruka svima koji odlaze, motaj pelene i suti. Nemoj slucajno da bi pokusao nesto. Ili ako si bio ucenik generacije, zajebi to, fataj se bilo kakvog posla.
Zasto izvrces moje rijeci? Tad su bila druga vremena.Ja napisah sta je poruka mom djetetu...I drugoj djeci.Ucite,moze vam se.Imate gdje i sta...
detroit-mercy

#7821 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
Pa jest, al su zato zena, punica i punac po tri posla radili dok si ti to skonto. :D
Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.
Fudo387

#7822 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote: Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.
Zezam se,
Dobro, i tetka je pogurala. :D
amidzazeher

#7823 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote: Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.
Zezam se,
Dobro, i tetka je pogurala. :D
:lol: :lol: :thumbup:
detroit-mercy

#7824 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
Zasto izvrces moje rijeci? Tad su bila druga vremena.Ja napisah sta je poruka mom djetetu...I drugoj djeci.Ucite,moze vam se.Imate gdje i sta...
Pa ti cijelo vrijeme pricas o sebi, a ovo je tema o onima koji idu. I cijela tvoja poruka je nema sanse da mozete nesto napraviti.
Ja neki dan letio iz BiH za Svabiju, masa mlade raje, ti mislis da je ovoj mladjoj raji jezik takva prepreka kakva je bila u nase vrijeme. Pa vecina njih dobro parla ili engleski ili njemacki. Moje znanje jezika nije bilo ni blizu ovih danasnjih generacija pa sam opet zavrsio fax a njima bi trebala biti prepreka.
I onda dodje Insomnia i kaze treba jezik. Je li Francuz ima ideju koliko nasih iz BiH nakon srednje ide da studira u Austriju, sta je sa djece koja dobiju stipendije na americkim univerzitetima. To njima svima engleski ili njemacki maternji?
detroit-mercy

#7825 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote::lol:
E cuj za dvije godine
Mores i za manje. Samo gledas filmove na njemackom
Sve zavisi od kapaciteta, ja sam sretao ljude koji ni nakon 30 godina provedenih vani neznaju beknut :mrgreen: .
A ima ih koji nakon par mjeseci dobro vladaju konverzacijom bilo koje vrste :mrgreen: .
Post Reply