Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument .Boemica wrote:Spominjenanje tuđe djece kao ultimativni kontraargument.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- mirsek
#7801 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Fudo387
#7802 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kolko ja vidim, ovdje sve go’ pi ejch diiiii...
Sjevaju harvardi, a bogami i sorbone.
Hajmo havana tamo na ljubav i jebacinu, nije ovo za nas.
Doduse, nije ni to, al daj sta das
Sjevaju harvardi, a bogami i sorbone.
Hajmo havana tamo na ljubav i jebacinu, nije ovo za nas.
- Boemica
#7803 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, samo što za Dinamiku samu treba 2 sata dnevno da bi je položio. Dodaj tu ostale predmete iz mehanike, kojih ima na prve dvije godine 7, dodaj 3 matematike koje su jednako zahtjevne i 2 mašinska predmeta (Elementi) za koje ti treba svako dvije sedmice za jedan projektni (a kojih ima 10) po 10-15 sati i ove ubleharske predmete poput ekonomike i autocada za koje ti stvarno treba po 2 sata sedmično da ih spremiš + dodaj na to vježbe iz svih predmeta i predavanja koja su obavezna a u prosjeku svaki predmet zahtjeva 2 sata vježbi i 2 sata predavanja dobiješ neki fond sati kao da radiš full time. I onda dodaš 40 sati koje provedeš na poslu.HAVANA wrote:Negdje grijesis.Masinstvo se tako zavrsava.2 sata dnevno i eto ga.Boemica wrote:Jao šuplje priče, radiš, studiraš i još dva sata da učiš dnevno dovoljnoI to na stranom jeziku.
U svom gradu, na svom jeziku, radim 40h sedmično i studiram, i ne mogu dva predmeta koja su mi ostala sa ove godine da uklopim, da samo stignem na vježbe i predavanja
Ma nema, do mene je garant.
- HAVANA
#7804 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...mirsek wrote:Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument .Boemica wrote:Spominjenanje tuđe djece kao ultimativni kontraargument.
- HAVANA
#7805 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto ba,mogu ja jos guzit. Al kuci,ne smijem okolo.Fudo387 wrote:Kolko ja vidim, ovdje sve go’ pi ejch diiiii...
Sjevaju harvardi, a bogami i sorbone.![]()
Hajmo havana tamo na ljubav i jebacinu, nije ovo za nas.![]()
- HAVANA
#7806 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svaka tebi cast.Boemica wrote:Da, samo što za Dinamiku samu treba 2 sata dnevno da bi je položio. Dodaj tu ostale predmete iz mehanike, kojih ima na prve dvije godine 7, dodaj 3 matematike koje su jednako zahtjevne i 2 mašinska predmeta (Elementi) za koje ti treba svako dvije sedmice za jedan projektni (a kojih ima 10) po 10-15 sati i ove ubleharske predmete poput ekonomike i autocada za koje ti stvarno treba po 2 sata sedmično da ih spremiš + dodaj na to vježbe iz svih predmeta i predavanja koja su obavezna a u prosjeku svaki predmet zahtjeva 2 sata vježbi i 2 sata predavanja dobiješ neki fond sati kao da radiš full time. I onda dodaš 40 sati koje provedeš na poslu.HAVANA wrote:Negdje grijesis.Masinstvo se tako zavrsava.2 sata dnevno i eto ga.Boemica wrote:Jao šuplje priče, radiš, studiraš i još dva sata da učiš dnevno dovoljnoI to na stranom jeziku.
U svom gradu, na svom jeziku, radim 40h sedmično i studiram, i ne mogu dva predmeta koja su mi ostala sa ove godine da uklopim, da samo stignem na vježbe i predavanja
- Boemica
#7807 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ja, al' opet se satrah živa, vazda negdje trči i vazda kasni. A dočeka me kući kad dođem i ručak i večera i oprano i složeno. I da me ne dočeka, ne mora, niko od mene ne zavisi.HAVANA wrote: Svaka tebi cast.
Sad se zamišljam još i sa mužem, djetetom, u tuđini, da nakon 8 sati posla, trčim 4 sata na fakultet, pa onda 2 sata kući da učiš, ma daj ...
-
Fudo387
#7808 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
TobejarebiBoemica wrote:Da, samo što za Dinamiku samu treba 2 sata dnevno da bi je položio. Dodaj tu ostale predmete iz mehanike, kojih ima na prve dvije godine 7, dodaj 3 matematike koje su jednako zahtjevne i 2 mašinska predmeta (Elementi) za koje ti treba svako dvije sedmice za jedan projektni (a kojih ima 10) po 10-15 sati i ove ubleharske predmete poput ekonomike i autocada za koje ti stvarno treba po 2 sata sedmično da ih spremiš + dodaj na to vježbe iz svih predmeta i predavanja koja su obavezna a u prosjeku svaki predmet zahtjeva 2 sata vježbi i 2 sata predavanja dobiješ neki fond sati kao da radiš full time. I onda dodaš 40 sati koje provedeš na poslu.HAVANA wrote:Negdje grijesis.Masinstvo se tako zavrsava.2 sata dnevno i eto ga.Boemica wrote:Jao šuplje priče, radiš, studiraš i još dva sata da učiš dnevno dovoljnoI to na stranom jeziku.
Sto bona ne upises likovnu umjetnost, nema tih dosadnih dinamika i matematika.
-
detroit-mercy
#7809 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam sa 24 izasao iz BiH. Fax zavrsio u USA i to ne dzabe nego platio. Radio puno radno vrijeme i uporedo studirao. Na MBA isto tako, puno radno vrijeme i jos dijete u pelenama.insomnia78 wrote:Ti si rodjak bio balavac bez kuceta i maceta i pride izbjeglica. Pusti ba suplje. Kako ce tvoje iskustvo pomoci nekom sa foruma sa porodicom?
Nego sta velis, nije to za Bosnje, samo za domace
- Bloo
- Globalna šefica
#7810 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zajeba ženu...HAVANA wrote:Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...mirsek wrote:Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument .Boemica wrote:Spominjenanje tuđe djece kao ultimativni kontraargument.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7811 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meno najteži predmet bio saobraćajna geografija 
- HAVANA
#7812 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebem je evo 24 godine. 
- Boemica
#7813 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zato što meni smisao za umjetnost ni iz voza nije mahnulaFudo387 wrote:
Tobejarebi![]()
-
Fudo387
#7814 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jest, al su zato zena, punica i punac po tri posla radili dok si ti to skonto.detroit-mercy wrote:Ja sam sa 24 izasao iz BiH. Fax zavrsio u USA i to ne dzabe nego platio. Radio puno radno vrijeme i uporedo studirao. Na MBA isto tako, puno radno vrijeme i jos dijete u pelenama.insomnia78 wrote:Ti si rodjak bio balavac bez kuceta i maceta i pride izbjeglica. Pusti ba suplje. Kako ce tvoje iskustvo pomoci nekom sa foruma sa porodicom?
Nego sta velis, nije to za Bosnje, samo za domace.
- Bloo
- Globalna šefica
#7815 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Možda dođe tobe...HAVANA wrote:Jebem je evo 24 godine.
-
detroit-mercy
#7816 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako se ne mozes zamisljati, nemoj ni razbijati glavu nepotrebnim stvarima.Boemica wrote:Ma ja, al' opet se satrah živa, vazda negdje trči i vazda kasni. A dočeka me kući kad dođem i ručak i večera i oprano i složeno. I da me ne dočeka, ne mora, niko od mene ne zavisi.HAVANA wrote: Svaka tebi cast.
Sad se zamišljam još i sa mužem, djetetom, u tuđini, da nakon 8 sati posla, trčim 4 sata na fakultet, pa onda 2 sata kući da učiš, ma daj ...
-
detroit-mercy
#7817 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I sad to bi trebla biti tvoja poruka svima koji odlaze, motaj pelene i suti. Nemoj slucajno da bi pokusao nesto. Ili ako si bio ucenik generacije, zajebi to, fataj se bilo kakvog posla.HAVANA wrote:Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...mirsek wrote:Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument .Boemica wrote:Spominjenanje tuđe djece kao ultimativni kontraargument.
-
Fudo387
#7818 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onda zurnalistika,Boemica wrote:Zato što meni smisao za umjetnost ni iz voza nije mahnulaFudo387 wrote:
Tobejarebi![]()
Zavrsis i zaposlis se kod fahre u avaz.
- HAVANA
#7819 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bili su kod mene na moru prijatelji iz amerike.I upali mu zena popodne kompjuter,radi u operacionij sali,dodaje ona cudesa za rezanje...
Reko sta to radis? Kaze studiram,ja to online.Aha.Ok.
- HAVANA
#7820 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto izvrces moje rijeci? Tad su bila druga vremena.Ja napisah sta je poruka mom djetetu...I drugoj djeci.Ucite,moze vam se.Imate gdje i sta...detroit-mercy wrote:I sad to bi trebla biti tvoja poruka svima koji odlaze, motaj pelene i suti. Nemoj slucajno da bi pokusao nesto. Ili ako si bio ucenik generacije, zajebi to, fataj se bilo kakvog posla.HAVANA wrote:Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...mirsek wrote: Pa on kuka kako mora hraniti dijete, sam to spomenuo kao argument .
-
detroit-mercy
#7821 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.Fudo387 wrote:Pa jest, al su zato zena, punica i punac po tri posla radili dok si ti to skonto.detroit-mercy wrote:Ja sam sa 24 izasao iz BiH. Fax zavrsio u USA i to ne dzabe nego platio. Radio puno radno vrijeme i uporedo studirao. Na MBA isto tako, puno radno vrijeme i jos dijete u pelenama.insomnia78 wrote:Ti si rodjak bio balavac bez kuceta i maceta i pride izbjeglica. Pusti ba suplje. Kako ce tvoje iskustvo pomoci nekom sa foruma sa porodicom?
Nego sta velis, nije to za Bosnje, samo za domace.
-
Fudo387
#7822 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zezam se,detroit-mercy wrote: Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.
Dobro, i tetka je pogurala.
- amidzazeher
#7823 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Zezam se,detroit-mercy wrote: Ti bio uz mene pa znas, ne lupetaj bezveze.
Dobro, i tetka je pogurala.
-
detroit-mercy
#7824 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ti cijelo vrijeme pricas o sebi, a ovo je tema o onima koji idu. I cijela tvoja poruka je nema sanse da mozete nesto napraviti.HAVANA wrote:Zasto izvrces moje rijeci? Tad su bila druga vremena.Ja napisah sta je poruka mom djetetu...I drugoj djeci.Ucite,moze vam se.Imate gdje i sta...detroit-mercy wrote:I sad to bi trebla biti tvoja poruka svima koji odlaze, motaj pelene i suti. Nemoj slucajno da bi pokusao nesto. Ili ako si bio ucenik generacije, zajebi to, fataj se bilo kakvog posla.HAVANA wrote:
Pa naravno da mora.Kakva ba skola, izadjes bez gaca na guzici ,nemas ni kreveta,radi po 3 posla dok se iole skucis,salji svojim,u to trudna,dijete...I 3 posla malo sta sve treba,ucis jezik,ganjas papire,poslove...Kakva ba skola? Od cega? Kako? Haj jebo mene,ja cu lako gdje god,da je moglo zena bi...To u koju god je skolu islo ,ucenik generacije bila.Pa masinstvo do 3 godine i rat.Nikad ga nije zavrsila.Radi,motaj pelene ,suti i zivi.Ziva,zdrava,sretna...jebaji ga.Zivot tako tekao...
Ja neki dan letio iz BiH za Svabiju, masa mlade raje, ti mislis da je ovoj mladjoj raji jezik takva prepreka kakva je bila u nase vrijeme. Pa vecina njih dobro parla ili engleski ili njemacki. Moje znanje jezika nije bilo ni blizu ovih danasnjih generacija pa sam opet zavrsio fax a njima bi trebala biti prepreka.
I onda dodje Insomnia i kaze treba jezik. Je li Francuz ima ideju koliko nasih iz BiH nakon srednje ide da studira u Austriju, sta je sa djece koja dobiju stipendije na americkim univerzitetima. To njima svima engleski ili njemacki maternji?
-
detroit-mercy
#7825 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve zavisi od kapaciteta, ja sam sretao ljude koji ni nakon 30 godina provedenih vani neznaju beknutinsomnia78 wrote:![]()
E cuj za dvije godine
Mores i za manje. Samo gledas filmove na njemackom
A ima ih koji nakon par mjeseci dobro vladaju konverzacijom bilo koje vrste