Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Rene Higuita

#7801 Re: Bitcoins

Post by Rene Higuita »

igorr wrote:Sada je idealno vrijeme za kupovinu bitcoina na $7100 usd. Očekuje se ogroman rast za par dana.
Vjerovatno mislis na ovo:
Bitcoin will surpass $15.000 in June.
https://twitter.com/officialmcafee/stat ... 4201254914
PS
Javi nam se cesce. :D
igorr

#7802 Re: Bitcoins

Post by igorr »

Rene Higuita wrote:
igorr wrote:Sada je idealno vrijeme za kupovinu bitcoina na $7100 usd. Očekuje se ogroman rast za par dana.
PS
Ne mislim na to, a to je nemoguća misija da dosegne 15 000 usd u Junu.
Realno je da dosegne oko 10 000 u junu, što je rast +40% za mjesec dana. :-)
HowForWhom

#7803 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Ovo kao raste
CPT

#7804 Re: Bitcoins

Post by CPT »

igorr wrote:
Rene Higuita wrote:
PS
Ne mislim na to, a to je nemoguća misija da dosegne 15 000 usd u Junu.
Realno je da dosegne oko 10 000 u junu, što je rast +40% za mjesec dana. :-)
jednako "realno" kao i 10k :wink: ili 5k €

Sve skupa je svakako Ponzi scheme
igorr

#7805 Re: Bitcoins

Post by igorr »

Isto kao i papirni novac, sa tom razlikom da se bitcoin ne može štampati po potrebi kao papirna novčanica uz pomoć malo tinte i papira. :)
CPT

#7806 Re: Bitcoins

Post by CPT »

igorr wrote:Isto kao i papirni novac, sa tom razlikom da se bitcoin ne može štampati po potrebi kao papirna novčanica uz pomoć malo tinte i papira. :)
Nije to bas tako jednostavno... Novac je cca stabilan, svuda prihvacen, itd, itd, itd...
igorr

#7807 Re: Bitcoins

Post by igorr »

CPT wrote:
igorr wrote:Isto kao i papirni novac, sa tom razlikom da se bitcoin ne može štampati po potrebi kao papirna novčanica uz pomoć malo tinte i papira. :)
Nije to bas tako jednostavno... Novac je cca stabilan, svuda prihvacen, itd, itd, itd...
Bilo kako bilo ali ovome cijena stalno skače. Sve je skuplji iz godine u godinu. :wink:
CPT

#7808 Re: Bitcoins

Post by CPT »

igorr wrote:
CPT wrote:
Bilo kako bilo ali ovome cijena stalno skače. Sve je skuplji iz godine u godinu. :wink:
Ponzi scheme
https://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

Skace jer se manji puste guziti...
igorr

#7809 Re: Bitcoins

Post by igorr »

CPT wrote: Ponzi scheme
https://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

Skace jer se manji puste guziti...
Zar Dolar nije Ponzi_scheme ?
xoklix

#7810 Re: Bitcoins

Post by xoklix »

Divi ovog padobranca, otkrio toplu vodu :D
Dozer

#7811 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

:lol:

Nego, da obnovimo gradivo za nove, ali i stare clanove teme :D

Da li kripto valute počinju preuzimati monetarni sistem zasnovan na papirnom novcu...?
Ako je suditi po trenutnom stanju i tendencijama, gdje mnoge kripto valute poput XRP, BTC, ETH, IOTA, itd. na razne načine postaju platežna sredstva u stvarnom životu i na taj način već zapravo zamjenjuju novac i kreditne kartice, izgleda da upravo u kripto valutama leži budućnost monetarnih sistema.

Ovo je na neki način i logično, jer kripto valute su decentralizovane, a transakcije pomoću njih na lokalnom ili globalnom nivou obavljaju se daleko brže, pouzdanije i, što je najbitnije - drastično jeftinije.
Ovo su već shvatili mnogi, poput Amazona koji od ove godine uvodi XRP kao sredstvo plaćanja, ali i Visa i Master Card koji trenutno testiraju upravo XRP kao moguću konverzionu valutu za međunarodne transakcije. Razlog je vrlo jednostavan i pragmatičan - transakcije putem postojećeg SWIFT protokola traju i do 3 dana, uz visoke provizije, dok se korištenjem xRapid tehnologije i XRP isto obavlja za svega par sekundi i uz drastično niže troškove.

Slično se dešava i s mnogim drugim valutama, tako da je samo pitanje vremena kada će kripto valute postati jedino platežno i transakciono sredstvo.
Dakle, ukoliko još niste ušli u kripto svijet i uložili u budućnost, možda je upravo sada vrijeme za to.

Najbrži i najlakši način na koji ljudi iz BiH mogu kupiti željenu kripto valutu ili valute jeste putem EXMO.com exchange portala. Nakon registracije i verifikacije jednostavno se napravi depozit s kartice ili na neki drugi ponuđeni način, i kupi se željena kripto valuta.

Sljedeći korak je prebacivanje kupljene valute sa Exmo.com na BINANCE.com exchange platformu, jer su ovdje provizije niže, ali je i obim trgovanja daleko veći nego na Exmo.com, i ovdje je moguće u relativno kratkom vremenskom periodu od 2-3 mjeseca uvećati količinu kupljenih coina i do 50%. Samim tim se uvećava i ukupna vrijednost, odnosno profit.

Povlačenje, tj. unovčavanje se odradi na suprotan način, tj. valuta se sa Binance.com prebaci na Exmo.com, i povuče se novac na neki od mogućih načina.
richa

#7812 Re: Bitcoins

Post by richa »

Prolaze li kartice iz BIH na exmo? Nisam nikako probao, ali ako neko jeste dobro bi bilo da nam da info.
Konkretno kod mene RF banka.
igorr

#7813 Re: Bitcoins

Post by igorr »

Ode bitcoin danas preko 8000 usd
HowForWhom

#7814 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

richa wrote:Prolaze li kartice iz BIH na exmo? Nisam nikako probao, ali ako neko jeste dobro bi bilo da nam da info.
Konkretno kod mene RF banka.
Ima tema kako iz BiH kupiti crypto valutu.

Advcash - exmo - binance.
Na binance ne moras ako se zadovoljavas ponudom na exmo.
richa

#7815 Re: Bitcoins

Post by richa »

Meni ne radi na advcash jer mora kartica biti 3D secured, a moja to nije.
Narucio preko moneypola karticu, al evo vec skoro tri mjeseca i jos ne stize. Moracu izgleda ponovo placati.
Pa me zato interesuje jel neko probao sa exmo isplacivati na nase kartice.
phillie

#7816 Re: Bitcoins

Post by phillie »

richa wrote:Meni ne radi na advcash jer mora kartica biti 3D secured, a moja to nije.
Narucio preko moneypola karticu, al evo vec skoro tri mjeseca i jos ne stize. Moracu izgleda ponovo placati.
Direktno sa Exmo-e ne moze (bar nije moglo), ali moze preko advcasha i moneypola. Ne razumijem sto si narucivao karticu od Moneypola. Depozit novca sa kartice na Moneypolo radi sasvim ok, kao i povlacenje novca sa Moneypola na karticu. Licno sam koristio RF debitnu karticu za ove transakcije i prolazilo je sve u roku 10tak minuta.
CPT

#7817 Re: Bitcoins

Post by CPT »

igorr wrote:Ode bitcoin danas preko 8000 usd
samo sto nije....
Today's High$7,551.88Today's Low$7,286.17
-2.11%
HowForWhom

#7818 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Ima jos 4 sata.
igorr

#7819 Re: Bitcoins

Post by igorr »

Pitar_na_motoru wrote:
Ima jos 4 sata.
Malo strpljenja, vrijeme je za oversold.
Dozer

#7820 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

richa wrote:Meni ne radi na advcash jer mora kartica biti 3D secured, a moja to nije.
Na Exmo rade i nase kartice, ali tek nakon verifikacije koja traje i traje.
A bez verifikacije mozes koristiti MoneyPolo account, ne treba ti njihova kartica.
Jednostavno prebacis lovu sa svoje kartice na MoneyPolo account, i onda na Exmo odradis depozit s MoneyPolo. Obrati se MoneyPolo supportu, online chat. Kartica ti je trebala stici za max. 10 dana.
Za povlacenje love s Exmo mozes koristiti isti nacin - Exmo > MoneyPolo > Tvoja RF kartica. Probano, radi.
richa

#7821 Re: Bitcoins

Post by richa »

Mislio ako bih nekad neku vecu lovu (kako ovo zvuci optimisticno) isplacivao da nemam sa ovim nasim idiotima nista pa sam zato i narucio Moneypolo, ali eto nije stigla, a ni ne vjerujem da hoce.
Ja sam na Exmo full registrovan, proslo je sve bez problema i brzo, samo treba iscimati njihovu podrsku i bude to brzo gotovo.
Tako da pretpostavljam da bih mogao sa exma direkt na karticu.
Koliko moneypolo otme provizije za isplate na nase kartice?
Dozer

#7822 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Trebalo bi da mozes onda direkt sa Exmo-a na karticu. MoneyPolo uzima, cini mi se, 2,5%.
phillie

#7823 Re: Bitcoins

Post by phillie »

richa wrote:Mislio ako bih nekad neku vecu lovu (kako ovo zvuci optimisticno) isplacivao da nemam sa ovim nasim idiotima nista pa sam zato i narucio Moneypolo, ali eto nije stigla, a ni ne vjerujem da hoce.
Ja sam na Exmo full registrovan, proslo je sve bez problema i brzo, samo treba iscimati njihovu podrsku i bude to brzo gotovo.
Tako da pretpostavljam da bih mogao sa exma direkt na karticu.
Koliko moneypolo otme provizije za isplate na nase kartice?
Nema veze sto si verifikovan (dokument, adresa, potpisan ugovor - sve odradjeno) na Exmi, jer exmo iako ima opciju povlacenja novca putem kartice ne podrzava nasu zemlju. Ustvari lazem te, NIJE PODRZAVAO (posto sam ja probavao tu varijantu i bilo na pendinug nego vrijeme, nakon cega su mi vratili pare na exmo racun i suport mi rekao da ne podrzavaju Bosnu za kartice), sad jel se sta promjenilo u zadnjih par mjeseci ne znam jer nisam pokusavao.
Moneypolo uzima cini mi se 4$+2% za povlacenje (imas kalkulator na njihovoj stranici, pa izracunas sebi koliko i sta)
victom

#7824 Re: Bitcoins

Post by victom »

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 04:02, edited 3 times in total.
CPT

#7825 Re: Bitcoins

Post by CPT »

važno je sudjelovati :evil:
Post Reply