Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sarajlija1971

#7801 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sarajlija1971 »

korektno wrote:E bas im je ova baterija bezveze. Valjda je fazon kod apdejta da nesto izgleda bolje, a ne gore.
Slazem se
agent_zero

#7802 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Koji mob?

Kod mene na A1 pie perfektno radi.
korektno

#7803 Re: Xiaomi mobiteli

Post by korektno »

agent_zero wrote:Koji mob?

Kod mene na A1 pie perfektno radi.
Mislim na ikonu baterije. A baterija gura ko i ranije. Valjda.
mobile94

#7804 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

https://www.youtube.com/watch?v=PETD4l-vgLI Usporedni test kamere redmi note 7 i redmi note 5. Pobjednik ce vas potpuno iznenaditi :D :D
mirzakaric2016

#7805 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Ja sam iznenađen haha, mada se nadam da ce note 7 pro verzija bolje odraditi posao. Valja sačekati da izbace pa vidjeti da li se isplati upgrade na njega!
Humljanin

#7806 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Mislio sam da će dvoboj biti tiješnjiji ali ostaje za očekivati da će Redmi Note 7 ispeglati nadogradnjama. Malo čudi da su i slike u tamnijim uvijetima bolje na Redmi Note 5. Prednost bi trebao imati veći senzor, ali izgleda da je softwer prevagnuo.

Za sada ostajem na RN5, ako bi i kada poboljšali kamere na RN7 da bi to bila značajna razlika, bez ustručavanja bih se prebacio.
mirzakaric2016

#7807 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Pitanje vezano za vrijednost posiljke:
Ako recimo prelazi 300 KM tj. ako kosta tacno 305.06 KM sa postarinom, mogu li ja reci kinezu da stavi malo nizu cijenu da bih izbjegao carinu i dadzbinu, a da mu ja garantujem da cu uplatiti puni iznos kada potvrdim da je stigla? Mislim da sam citao na temi o ovome, ali cisto da budem siguran da moze.
diablobih

#7808 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

mirzakaric2016 wrote:Pitanje vezano za vrijednost posiljke:
Ako recimo prelazi 300 KM tj. ako kosta tacno 305.06 KM sa postarinom, mogu li ja reci kinezu da stavi malo nizu cijenu da bih izbjegao carinu i dadzbinu, a da mu ja garantujem da cu uplatiti puni iznos kada potvrdim da je stigla? Mislim da sam citao na temi o ovome, ali cisto da budem siguran da moze.
Stavi ionako manju cijenu, ali mozes mu naglasiti. A ti platis kako god punu cijenu odmah i cekas dostavu, nema druge opcije.
zdruzdjo

#7809 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

globalno pitanje.

Otkljucavanje bootloader-a.
Na Huawei-ima sam to radio ko 1,2,3....
Na svom xiaomi-ju jos nisam. ima li kakvih rizika, zajeeeee, peglanja....
I da li ce mi obrisati sve sa telefona nakon otkljucavanja.
Humljanin

#7810 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

zdruzdjo wrote:globalno pitanje.

Otkljucavanje bootloader-a.
Na Huawei-ima sam to radio ko 1,2,3....
Na svom xiaomi-ju jos nisam. ima li kakvih rizika, zajeeeee, peglanja....
I da li ce mi obrisati sve sa telefona nakon otkljucavanja.

Odmah da kazem - neznam, nisam radio. Koliko sam uspio saznati za otkljucavanje bootloadera moras poslati zahtjev Xiaomiju na nekoj njihovoj stranici i onda se čeka tjedan-dva da ti otkljucaju. S obzirom da svi tako rade, ja se ne bih zezao sa nekim drugim metodama
zdruzdjo

#7811 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Humljanin wrote:Odmah da kazem - neznam, nisam radio. Koliko sam uspio saznati za otkljucavanje bootloadera moras poslati zahtjev Xiaomiju na nekoj njihovoj stranici i onda se čeka tjedan-dva da ti otkljucaju. S obzirom da svi tako rade, ja se ne bih zezao sa nekim drugim metodama

E vidis. Ovo sto sam nasao je prikljucivanje telefona na neki programcic. ucita ti xiaomi racun pa nesto provjerava.
Skida se sa xiaomi stranice, nije neki divljak.
e sad ...
nemezis

#7812 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nemezis »

zdruzdjo wrote:
Humljanin wrote:Odmah da kazem - neznam, nisam radio. Koliko sam uspio saznati za otkljucavanje bootloadera moras poslati zahtjev Xiaomiju na nekoj njihovoj stranici i onda se čeka tjedan-dva da ti otkljucaju. S obzirom da svi tako rade, ja se ne bih zezao sa nekim drugim metodama

E vidis. Ovo sto sam nasao je prikljucivanje telefona na neki programcic. ucita ti xiaomi racun pa nesto provjerava.
Skida se sa xiaomi stranice, nije neki divljak.
e sad ...
To je regularan metod. Brisanje podataka zavisi od telefona, na Pocophone se brišu svi podaci.
mirzakaric2016

#7813 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

diablobih wrote:
Stavi ionako manju cijenu, ali mozes mu naglasiti. A ti platis kako god punu cijenu odmah i cekas dostavu, nema druge opcije.
Extra. Nista onda cu mu naglasiti u porukama. Znas li mozda jel moguce ovo uraditi ako posiljka iznosi recimo 350 KM? Fakat bih volio znati za ubuduce kada budem porucivao, plus planiram majci da uzmem Redmi Note 5 4/64 gb, nekako mi idealan za nju. Hvala puno za info!
Humljanin

#7814 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

mirzakaric2016 wrote:
diablobih wrote:
Extra. Nista onda cu mu naglasiti u porukama. Znas li mozda jel moguce ovo uraditi ako posiljka iznosi recimo 350 KM? Fakat bih volio znati za ubuduce kada budem porucivao, plus planiram majci da uzmem Redmi Note 5 4/64 gb, nekako mi idealan za nju. Hvala puno za info!

Gledaj, možeš ti zamoliti Kineza da ti napiše na pošiljku od 1000$ da je vrijednost 1$. Ali carina ima pravo provjeriti svaku pošiljku pogotovo kada sumnjaju u vrijednost.
E sad, kada otvore pošiljku i vide da je mobitel, prvo çe proguglati da vide koliko to košta, pa te tek onda pitati koliko si platio.

Još jedna zanimljiva stvar, carinu ne zanima koliki je tečaj bio kada si ti platio, nego koliki je tečaj na dan kad je njima došla pošiljka. Tako da, može se dogoditi da platiš nešto unutar 300KM a da dolar skoči pa da ti puknu poreze. Ali se moze dogoditi i obrnuto.

Ja pretpostavljam da ne bi trebali praviti probleme za pošiljke vrijednosti oko 300KM +/- 5KM. Ali nikad neznaš.
Isto tako se može dogoditi da naručiš mobitel od 800KM a da pošiljku opće ne provjeravaju i da ti nekim čudom prođe.

Ima tu dosta sreće
sarmantni papak

#7815 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sarmantni papak »

A sta ako carinici citaju ovo sto pises pa sacekaju paket sa tvojim imenom i prezimenom te sa osmjehom naplate carinu?
Registrovan si sa imenom i prezimenom a ovakva pitanja pitas,kao da oni nemaju internet :-)
tap3ah75

#7816 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tap3ah75 »

.
mirzakaric2016

#7817 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

Haha jbg zaboravio totalno na tu mogucnost.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7818 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

mirzakaric2016 wrote:Haha jbg zaboravio totalno na tu mogucnost.
Vec si prijavljen, carina je uzela vec tvoje podatke. ;-)
:mrgreen:
agent_zero

#7819 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

mobile94 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=PETD4l-vgLI Usporedni test kamere redmi note 7 i redmi note 5. Pobjednik ce vas potpuno iznenaditi :D :D
Ja ne znam u šta vi gledate, ali pobjednu je apsolutno odnio redmi note 7, osim kod one slike gdje je figura vjenčanja.

U svim ostalim kadrovima note 7 bolji. Svjetije slike i video, više detalja, boje realnije.
Cossack

#7820 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Cossack »

konektovan wrote:
mirzakaric2016 wrote:Haha jbg zaboravio totalno na tu mogucnost.
Vec si prijavljen, carina je uzela vec tvoje podatke. ;-)
:mrgreen:
http://www.letmegooglethat.com/?q=Mirza+Kari%C4%87

8-) :mrgreen:
sarmantni papak

#7821 Re: Xiaomi mobiteli

agent_zero wrote:
mobile94 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=PETD4l-vgLI Usporedni test kamere redmi note 7 i redmi note 5. Pobjednik ce vas potpuno iznenaditi :D :D
Ja ne znam u šta vi gledate, ali pobjednu je apsolutno odnio redmi note 7, osim kod one slike gdje je figura vjenčanja.

U svim ostalim kadrovima note 7 bolji. Svjetije slike i video, više detalja, boje realnije.
Evo recenzija ,telefon je odlican ovaj klip nije realan.

https://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-n ... pozitivni/
mobile94

#7822 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

agent_zero wrote:

Ne bih se uopšte složio. Slike u dnevnim uslovima su bolje na note 5, a u slabijim svjetlosnim uvjetima malo je bolji note 7. Što se videa tiče note 5 ima bolji focus a o mikrofonu da ne pričam, valjda svi imamo uši pa možemo čuti užasan zvuk na note 7. Selfi kamera bolja na note 7, ali note 5 ima bjeskalicu pa će i slike biti bolje u noćim uvjetima. Ja sam očekivao dosta bolju kameru na note 7 ali možda će se to srediti kroz neka ažuriranja. Valjda se note 7 pro pokaže bolji na polju kamera.
sarmantni papak

#7823 Re: Xiaomi mobiteli

Ja vise vjerujem recenzijama ljudi koji se bave tim duzi niz godina nego forumasima koji gledanjem klipa dolaze do zakljucaka.
tnt-tunja

#7824 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tnt-tunja »

Koji je Xiaomi telefon koji parira Pocophone-u?
EvoMeneJopet

#7825 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

tnt-tunja wrote:Koji je Xiaomi telefon koji parira Pocophone-u?
Ne razumijem pitanje, pocophone je Xiaomi.
Post Reply