Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#7801 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

arman1 wrote:
insomnia78 wrote:Zanimljivije je pitanje od koga li je Izrael dobio lokaciju djecoubice Samira
Mislim da za tako nešto mosadu nije trebala pomoć.
Ako se ne varam, neka "pobunjenička" frakcija je na sebe preuzela odgovornost za likvidaciju (kao ispalli raketne projektile) Samira i tako "pokrili" Izrael. U osnovi, sve te frakcije su svjesno ili nesvjesno, voljno ili nevoljno uvezane u taj proxy-lanac na čijem samo vrhu je svakako i Izrael.

Lično vjerujem da su njihovi saradnici dostavljali info izraelskim obavještajnim krugovima.
sarajevoxxxx

#7802 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Amnesti Internešenel u izvještaju koji je danas objavljen navodi kako je u ruskim zračnim udarima pogođena džamija, pijaca, i jedna medicinska ustanova, te kako se to smatra ratnim zločinom.Organizacija se fokusirala na 6 ruskih napada koji su izvedeni na Homs, Idlib, Haleb, a u kojima je ubijeno oko 200 civila.Također, Amnesti je optužio Moskvu da iznosi netačne podatke o broju stradalih civila u ruskim zračnim udarima.Zatim u izvještaju se navodi kako postoje dokazi da su ruski vojnici koristili zabranjene kasetne bombe, kao i nenavođene projektile na mjestima koja su prenaseljena stanovništvom, kao i to da su ti napadi izvođeni bez jasnog vojnog cilja.

- Također, u izvještaju kojeg je potpisao Philip Luther, direktor odjela organizacije AI za Bliski istok i Sjevernu Afriku, se spominje kako je ''neophodno da se nezavisno i nepristrasno istraže sva moguća kršenja.".Luther je rekao da se organizacija u svom izvještaju oslanjala na izjave svjedoka, i na prikupljeni video materijal.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%AA.html
jao_situacije

#7803 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote:šta je problem sad
mnogi ameri su sa rusima, na prvom mjestu pentagon koji podržava putina i njegove akcije, francuzi još i ranije, sisijev egipat, jordan, huti iz jemena, jedna od libijskih vlada, pola ukrajine, kina, indija, irak, iran, sjeverna koreja ... eu kita od papira, nato podijeljen i samo što se nije raspao(zato i primaju c.g. kao poslednju nadu)

ostadoše samo turci i saudija na vjetrometini, zajedno sa kerijem k.f. i barakom obumom

sve ih šahista matira
Nije to baš tako. Hershovo pisanje se, na žalost, odnosi na prošlost. U međuvremenu su smjenjeni ministar odbrane, načelnik generalštaba i mnogi generali... Oligarhija koja je otela USA svim silama pokušava da pod svoju punu kontrolu stavi i naznačajniji oficirski kadar.
ipak tamo ima i poštenih i pametnih ljudi, koji razmišljaju svojom glavom, ali problem je što su u manjini
sarajevoxxxx

#7804 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim hemijskim oružjem ponovo bombardovao Istočnu Gutu odnosno Mademijetu Šam.Najmanje četiri osobe poginule.

Challenger__

#7805 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:ipak tamo ima i poštenih i pametnih ljudi, koji razmišljaju svojom glavom...
Kako da ne, kako da ne... Masa prekrasnih, darovitih i vrijednih ljudi. Svaka negativna generalizacija bilo koga je idiotizam. Međutim, problem je u negativnoj metamorfozi koje je doživjelo američko društvo. Da nisu više (posredna) demokratija nego oligarhija nije privatna teza anonimnih "teoretičara zavjere" već opšte mjesto koje hladno izgovara i jedan :arrow: bivši američki predsjednik.

Raspojasana oligarhija je problem.
Akibh

#7806 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

arman1 wrote:
Akibh wrote:
Prijava sto me vezujes uz te bolesne umove i monstrume...
Svojim dosadašnjim postovima si se sam vezao. SIPA rules
Haha, vidi ovo, elementarna logika:

Ja osudjujem svaki napad, svako ubistvo i u Damasku, Halepu, Tartusu, Idlibu, Hasaki,... Molim se nekom mirovnom sporazumu, bilo kakvom. Osudjujem pobunjenike, vladine snage, nadam se istrebljenju nusre i isila,..

Ti likujes nad ubijenim civilima, prizivas ruse i jos jace bombardovanje gradova, opravdavas barel bombe, ravnanje gradova artiljerijom, deratizaciju cijelih gradova, etnicko ciscenje, podrzavas razne paravojske i zlocinacke milicije, prizivas krstarece rakete i najjace bombe,...

Sta mislis koga SIPA ima na piku? Ja ih molim da mi pokucaju na vrata ako nadju ijedan zlocinacki post kakvih ti imas na stotine, da ne cekaju drugi.
E dijete, dijete,...
jao_situacije

#7807 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:
jao_situacije wrote:ipak tamo ima i poštenih i pametnih ljudi, koji razmišljaju svojom glavom...
Kako da ne, kako da ne... Masa prekrasnih, darovitih i vrijednih ljudi. Svaka negativna generalizacija bilo koga je idiotizam. Međutim, problem je u negativnoj metamorfozi koje je doživjelo američko društvo. Da nisu više (posredna) demokratija nego oligarhija nije privatna teza anonimnih "teoretičara zavjere" već opšte mjesto koje hladno izgovara i jedan :arrow: bivši američki predsjednik.

a upozorio ih je čovjek na vrijeme

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7808 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Akibh wrote:
arman1 wrote:
Akibh wrote:

Ja osudjujem svaki napad, svako ubistvo i u Damasku, Halepu, Tartusu, Idlibu, Hasaki,... Molim se nekom mirovnom sporazumu, bilo kakvom. Osudjujem pobunjenike, vladine snage, nadam se istrebljenju nusre i isila,..

Ti likujes nad ubijenim civilima, prizivas ruse i jos jace bombardovanje gradova, opravdavas barel bombe, ravnanje gradova artiljerijom, deratizaciju cijelih gradova, etnicko ciscenje, podrzavas razne paravojske i zlocinacke milicije, prizivas krstarece rakete i najjace bombe,...

Sta mislis koga SIPA ima na piku? Ja ih molim da mi pokucaju na vrata ako nadju ijedan zlocinacki post kakvih ti imas na stotine, da ne cekaju drugi.
E dijete, dijete,...
Idi se naspavaj, sutra moraš u školu.
Challenger__

#7809 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Svašta... :-) Na graničnom prelazu Tal Abyad navodno došlo do žestokog obračuna turskih snaga i YPG...
Report: Heavy clashes btw #Turkish security forces and ypg militants near "0" point for #TalAbyad border gate.
:arrow: LINK

Ima li đe Kikija da ovo potvrdi/negira?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7810 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Akibh wrote:
arman1 wrote:
Akibh wrote:

E dijete, dijete,...
:thumbup: :bih: :thumbup:
salik79

#7811 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:

Zato mu je u cionistickim krugovima "dodijeljeno" i srednje ime: Killalljews.
sunceKOtepsija

#7812 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Rijad Hidžab:Nema ustupaka po pitanju odlaska Asada.

who the fuck is rijad hidzab, cuj hidzab :lol: :lol: :lol:
Amidzic od Nikaba
sve mi je jasno
Doha Nikab i Rijad Hidzab:"Nema ustupaka po pitanju odlaska Asada." :lol:
Challenger__

#7813 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

:lol:
oridjidji

#7814 Re: Sirija vol. 2

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote:
oridjidji wrote:
U ovoj prici svak vidi sta zeli da vidi.
Za stradanje sirotinje u Siriji najvecu odgovornost snose oni koji su projektovali ublehu zvanu 'arapsko proljece'. To se prvenstveno odnosi na zapadne sile. Oni su glavni krivci. Nakon njih Saudi i kompanija, te Turci koji su imali bolesnu ambiciju i nadu o sirenju ihvanijskog zla na BI. U samoj Siriji najodgovorniji je bolesnik i diktator Basar Asad. Nakon njega su odgovorni vjerski fanatici koji su pokrenuli satro revoluciju. Onda uskacu u igru bolesnici poput Iranaca i Rusa.

Eto ko je kriv.
Bez obzira narod Sirije je pravio demonstracije mjesecima prije pocetka rata, da bi potom eskaliralo. Ne moze se reci da nije bilo nezadovoljnika, a gdje ima nezadovoljnika nije tesko dodati ulje. Dodavali su ga svi pomalo nazalost.

Sada se nakon toliko godina vidi sva uzaludnost toga rata, svi su pali na tome ispitu, Asad, podjeljeni narod i MZ koja nije doprinjela nicim da rat stane.
zrakomlat

#7815 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

walter kurtz wrote:Znaci najnovija konstrukcija je da su zajedno ameri rusi i asad zanimljivo :-)
Ruski USAF
zrakomlat

#7816 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sunceKOtepsija wrote:

Image
Predstavnik umjerenih. Da je u ISILU bio bi Rijad Niqab
salik79

#7817 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
walter kurtz wrote:Znaci najnovija konstrukcija je da su zajedno ameri rusi i asad zanimljivo :-)
Ruski USAF
Kad hotel more bit motel, Hizbullah saudijski, sto USAF ne bi mogo bit ruski!?
salik79

#7818 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Image
Predstavnik umjerenih. Da je u ISILU bio bi Rijad Niqab
:mrgreen: :kiss:
insomnia78

#7819 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
zrakomlat wrote:
Ruski USAF
Kad hotel more bit motel, Hizbullah saudijski, sto USAF ne bi mogo bit ruski!?
Nemere, Iran zauzeo prije
Kasim i Martin ko birvaktile Boro i Ramiz
Co0l

#7820 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Tuci po pijacama,tamo nema rezimskog zivlja mnogo!
salik79

#7821 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Zar nije Kasim ubiVen?! I to vise puta?
insomnia78

#7822 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jedino Kasim moze ubiti Kasima
salik79

#7823 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ne znam, sta veli Rijad na to?!
insomnia78

#7824 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

To ces morati s kolegama :D
Ironmen

#7825 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:
Ironmen wrote:

Tesko da ga moze penetrirati ovako kada samo kupola viri :)
Igras ti WOT covjece? :D

Slicna situacija, vjerovatno ni jedan pokusaj nije izbacio tenk.

Igram WOT :D :D
Locked