Barcelona, Bayern, Real, Manchester, Juventus... sve je to komercijala

Barcelona mi je bila simpaticna dok su tu vecinom bili igraci iz Holandije, kasnije su ih svi poceli gotiviti, a meni su postali pra'o mrski zbog igrackog kadra, pretvorili se u reprezentaciju ljigavaca... Bayern sam pratio dok je Salihamidzic igrao i bili su mi gotivni u to vrijeme, kasnije su i oni jednostavno prestali dovoditi igrace za koje bih ja mogao navijati...
Real je uvijek bio dominantan, otkako pratim fudbal, uvijek su imali simpatizera medju nasom rajom, bas zato sto su uvijek bili u vrhu... meni nikad nisu bili nesto, jedino sam Carlosa uvijek gotivio, kasnije je i Ronaldo presao, ali jednostavno nije tu bilo neke ljubavi

za Manchester su mnogi poceli navijati nakon onog finala protiv Bayerna, a i bez toga su bili dominantni u Engleskoj, jedno vrijeme se malo tackali s Arsenalom, koji je u tom periodu dobio neke simpatizere, ali do dolaska Chelsea oni su vladali sto se tice broja simpatizera kod nas... Liverpool isto tako nakon finala protiv Milana dobija "armiju navijaca"
Ja sam se furao na Beckhama jedno vrijeme

izvodio slobodnjake na njegov nacin kad god bi k'o djeca igrali fudbala, a to je bilo svaki dan, po 4-5 sati... kao i vecini, furka bilo reci ime igraca kad zabijes gol, pa sam nakon slobodnjaka bio Beckham, Tarnat, Carlos... kao napadac naravno Ronaldo
Chelsea je prije dolaska Abramovica imao malo simpatizera, ja sam znao samo jednu osobu koja je navijala za njih.. i to je bilo zensko.. zbog Viallia... jedno vrijeme trener-igraca... meni je bio gotivan Babayaro jer mi je Nigerija bila simpaticna, a i Zola mi je bio drag igrac izmedju ostalog... al' da ne sirim... za Juventus vazi isto sto i za Manchester...
Zanimljivo mi je to da i sad znam sastave ovih ekipa iz devedesetih, a one od prije par godina tesko da bih mogao nabrojati...
Bilo je tu jos zanimljivih i popularnih klubova u vrijeme kad sam ja pocinjao pratiti fudbal, ali izmedju svih tih ja bas Inter odaberem

cak i u to vrijeme pored Juventusa i Milana, tu su bili Lazio, Roma, Parma, Fiorentina, pa i Udinese... svi tu negdje s njima, cesto i ispred Intera... od osvajanja Kupa Uefa protiv Lazia, cekao desetak godina da uzmu Seriu A, a jos vise da napokon osvoje LP... cak su i za njih neki poceli "navijati" kad postadose nesto popularniji, ali eto "srecom" vratise se tamo gdje su bili godinama, pa ih opet prati samo nas par budala