http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hi ... ovima-isilProcjenjuje se da se u redovima ISIL-a i Al-Nusre u Siriji i Iraku bori između 1.500 i 2.000 Rusa.
MOSKVA - Vadim Dorofeev (31) iz Rusije bio je porodičan čovjek, oženjen i otac dvoje djece. Radio je kao filmski glumac. Međutim, u septembru prošle godine iznenada je nestao. Nije se ni oprostio od svoje porodice. Ubrzo potom stigla je i vijest da se Dorofeev bori u Siriji na strani ISIL-a.
Irak
- skupljac_zeljeza
#7801 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Point.
#7802 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta sam sad ruzno napisao?Fantassin wrote:Point tvoj temparement je definitivno prigodan za tvoj avatarPoint. wrote:
Taj fazon pisanja engleskog na bosanski naci je izaso iz fore jos 1991 godine.ali nemoj se spustati na bradati nivo sa izrazavanjem
- Fantassin
#7803 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nista lose
ali gledaj da umanjis upotrebu "smradovi zatucani" i slicnih izjava hhhh mada si upravu ali trebamo drzati raspravu na uctivom nivou 
- Rampage
#7804 Re: ISIS zauzeo Mosul
Čuo sam ponešto o tome, nevjerovatno koliko daleko su spremni ići.salik79 wrote:Ne znam koliko ti je poznato, ali netom nakon rata na hadzu su odredjene grupe instruiranih placenika hodale naokolo i sirile propagandu kako su u Bosni sije, zajedno s cetnicima, klale sunije.Rampage wrote:Žalosno je to do čega smo se mi doveli, nije nam malo što nam sa istoka i zapada falsficiraju historiju... Sada jedni drugima ovdje moramo dokazivati koliko nam je Iran valjao tokom agresije na BiH.salik79 wrote:
Kako je u jednom interviewu za magazin DANI (1997, ili ´98) rahmetli Alija Izetbegovic, upitan koje su nam je zemlje u ratu najvise pomogle, odgovorio: "Na prvom mjestu Iran, pa deset praznih mjesta, onda...".
S druge strane, Bošnjaci su itekako svjesni pomoći koju je Iran pružao Bosni tokom agresije. Mogu ovdje pojedinci pokušavati podvaljivati raznorazne laži, jednostavno im to ne može proći:)
-
sumirprimus
#7805 Re: ISIS zauzeo Mosul
pa pomogla nam je amerika i tokom a bogami i nakon rata,pa se ovde kuka i motika po tom lihvaro cionistickom zastitinku osipa....
- Rampage
#7806 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno, Bošnjo je to nezahvalni:)
-
sumirprimus
#7807 Re: ISIS zauzeo Mosul
rekao bih vise ovi sa may siti foruma...a i tradiocionalno ovi iz veh bi aj zajednice...Rampage wrote:Naravno, Bošnjo je to nezahvalni:)
- Rampage
#7808 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja bih rekao da su to uglavnom oni ljudi kojima je sve u životu "crno - bijelo", "istok - zapad", "naše - njihovo", "USA - Rusija" i sl., odnosno oni koji neće da shvate da postoji neko ko voli, poštuje i cijene kako vrijednosti jedne tako i druge strane:)
-
sumirprimus
#7809 Re: ISIS zauzeo Mosul
hos rec forumske sveznalice?Rampage wrote:Ja bih rekao da su to uglavnom oni ljudi kojima je sve u životu "crno - bijelo", "istok - zapad", "naše - njihovo", "USA - Rusija" i sl., odnosno oni koji neće da shvate da postoji neko ko voli, poštuje i cijene kako vrijednosti jedne tako i druge strane:)
- Rampage
#7810 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma dobro, ima nas svakakvih:)
Ali definitivno je to izraženo na ovoj temi - ako si za Siriju onda si automatski i za Rusiju i Iran, odnosno protiv Turske i Amerike (i obratno, naravno:))
Zanimljivo razmišljanje, baš "crno - bijelo", zar ne:)?
Ali definitivno je to izraženo na ovoj temi - ako si za Siriju onda si automatski i za Rusiju i Iran, odnosno protiv Turske i Amerike (i obratno, naravno:))
- Fantassin
#7811 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja sam za Sirijsku vladu,protiv ISISa i FSA,ne gotivim Rusiju,Iran mi je ok (ni za ni protiv)Izrael ni tam ni vam , Amerika titoRampage wrote:Ma dobro, ima nas svakakvih:)
- Point.
#7813 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa kad smrde. Kroz monitor osjetim da smrde. A zatucani su do bola. Sta cu.Fantassin wrote:Nista loseali gledaj da umanjis upotrebu "smradovi zatucani" i slicnih izjava hhhh mada si upravu ali trebamo drzati raspravu na uctivom nivou
Znas sta kazu, stvari treba nazivati pravim imenom.
-
sumirprimus
#7814 Re: ISIS zauzeo Mosul
damn...ko ce ovo sve pohvatat..Fantassin wrote:Ja sam za Sirijsku vladu,protiv ISISa i FSA,ne gotivim Rusiju,Iran mi je ok (ni za ni protiv)Izrael ni tam ni vam , Amerika titoRampage wrote:Ma dobro, ima nas svakakvih:)
Zanimljivo razmišljanje, baš "crno - bijelo", zar ne:)?.... sta ce sad forumske sveznalice.
- insomnia78
#7815 Re: ISIS zauzeo Mosul
A kakav si sa "sunitskim plemenima"? 
-
sumirprimus
#7816 Re: ISIS zauzeo Mosul
jeko ti?insomnia78 wrote:A kakav si sa "sunitskim plemenima"?
samo se vi zajebajite,sace doc ovi sa ozbiljnijim izvjestajima, i kiki pro kurd...
- Rampage
#7817 Re: ISIS zauzeo Mosul
sumirprimus wrote:jeko ti?insomnia78 wrote:A kakav si sa "sunitskim plemenima"?![]()
![]()
![]()
samo se vi zajebajite,sace doc ovi sa ozbiljnijim izvjestajima, i kiki pro kurd...
Boli tebe za ozibljne teme, ti se ionako samo zabavljaš ovdje
ŽiviJo, odošmo debelo u off
-
sumirprimus
#7818 Re: ISIS zauzeo Mosul
jok ja mrtav ozbiljan zajebavam...
a jeste se naholcali,kodaj premier liga i zeljin statut...

a jeste se naholcali,kodaj premier liga i zeljin statut...
- Fantassin
#7819 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zavisi kakva su sunitska plemena samnominsomnia78 wrote:A kakav si sa "sunitskim plemenima"?
-
aldinjo
#7820 Re: ISIS zauzeo Mosul
Post prijavljen.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Govno vehabijsko, treba vas sve sterilisati da se ne razmnožavate. Džaba kisik trošite.
- salik79
#7821 Re: ISIS zauzeo Mosul
Fantassin wrote:Nista od prevoda aasarajevoxxxx wrote:Aha, poselami efendiju, mislim da ga poznajem. Pokaži mu i ono od Rafsandžanija obavezno hehehesalik79 wrote:Hajde nam ti prevedi, od rijeci do rijeci. Napominjem da sam danas na dzumi kod svog efendije, koji je diplomirao i magistrirao u Jordanu. Bujrum
Bas i ja nesto kontam
- salik79
#7822 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dobro se nisi sjetio u 12:00 selamit. A od koga bih ga poselamio?!sarajevoxxxx wrote:Aha, poselami efendiju, mislim da ga poznajem. Pokaži mu i ono od Rafsandžanija obavezno hehehesalik79 wrote:Hajde nam ti prevedi, od rijeci do rijeci. Napominjem da sam danas na dzumi kod svog efendije, koji je diplomirao i magistrirao u Jordanu. Bujrum
-
Naslovnica
#7823 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ima li koja mapa trenutnog stanja u Tikritu?
- Maharadza
#7824 Re: ISIS zauzeo Mosul
Još da nisu čekali gotovo 4 godine i izbijanje Armije RBiH pred samom Banja Luku kada su iznenada počeli urlati "STOP THE WAR!"...aha, pomogli...DAYTON...luđačka košulja...pomogli...nego šta!sumirprimus wrote:pa pomogla nam je amerika i tokom a bogami i nakon rata,pa se ovde kuka i motika po tom lihvaro cionistickom zastitinku osipa....
A i da nam nisu ovo uradili, logično je da će svako normalno i pošteno ljudsko biće "kukati" na monstrume koji štite druge monstrume koji okupiraju i bukvalno otimaju tuđu zemlju, protjeruju, zarobljavaju i ubijaju jedan narod, granatiraju bolnice (čak i one UN-a itd.), a mi i trebamo "kukati" pogotovu jer se valjda kao jedan od rijetkih naroda možemo itekako solidarisati sa njima i razumijeti iskušenja i muke kroz koje prolaze?!
- Point.
#7825 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dzesi dilbere.aldinjo wrote:Post prijavljen.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Govno vehabijsko, treba vas sve sterilisati da se ne razmnožavate. Džaba kisik trošite.
Ti samo prijavljujes kad neko pisne protiv tvoje brace venabinjosa, ha?