Irak

Post Reply
skupljac_zeljeza

#7801 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by skupljac_zeljeza »

Procjenjuje se da se u redovima ISIL-a i Al-Nusre u Siriji i Iraku bori između 1.500 i 2.000 Rusa.

MOSKVA - Vadim Dorofeev (31) iz Rusije bio je porodičan čovjek, oženjen i otac dvoje djece. Radio je kao filmski glumac. Međutim, u septembru prošle godine iznenada je nestao. Nije se ni oprostio od svoje porodice. Ubrzo potom stigla je i vijest da se Dorofeev bori u Siriji na strani ISIL-a.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hi ... ovima-isil
Point.

#7802 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Fantassin wrote:
Point. wrote:
Taj fazon pisanja engleskog na bosanski naci je izaso iz fore jos 1991 godine.
Point tvoj temparement je definitivno prigodan za tvoj avatar :D ali nemoj se spustati na bradati nivo sa izrazavanjem ;)
Sta sam sad ruzno napisao?
Fantassin

#7803 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Nista lose :D ali gledaj da umanjis upotrebu "smradovi zatucani" i slicnih izjava hhhh mada si upravu ali trebamo drzati raspravu na uctivom nivou :)
Rampage

#7804 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

salik79 wrote:
Rampage wrote:
salik79 wrote:
Kako je u jednom interviewu za magazin DANI (1997, ili ´98) rahmetli Alija Izetbegovic, upitan koje su nam je zemlje u ratu najvise pomogle, odgovorio: "Na prvom mjestu Iran, pa deset praznih mjesta, onda...".
Žalosno je to do čega smo se mi doveli, nije nam malo što nam sa istoka i zapada falsficiraju historiju... Sada jedni drugima ovdje moramo dokazivati koliko nam je Iran valjao tokom agresije na BiH.
Ne znam koliko ti je poznato, ali netom nakon rata na hadzu su odredjene grupe instruiranih placenika hodale naokolo i sirile propagandu kako su u Bosni sije, zajedno s cetnicima, klale sunije. :-)
Čuo sam ponešto o tome, nevjerovatno koliko daleko su spremni ići.

S druge strane, Bošnjaci su itekako svjesni pomoći koju je Iran pružao Bosni tokom agresije. Mogu ovdje pojedinci pokušavati podvaljivati raznorazne laži, jednostavno im to ne može proći:)
sumirprimus

#7805 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

pa pomogla nam je amerika i tokom a bogami i nakon rata,pa se ovde kuka i motika po tom lihvaro cionistickom zastitinku osipa....
Rampage

#7806 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Naravno, Bošnjo je to nezahvalni:)
sumirprimus

#7807 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Rampage wrote:Naravno, Bošnjo je to nezahvalni:)
rekao bih vise ovi sa may siti foruma...a i tradiocionalno ovi iz veh bi aj zajednice...
Rampage

#7808 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ja bih rekao da su to uglavnom oni ljudi kojima je sve u životu "crno - bijelo", "istok - zapad", "naše - njihovo", "USA - Rusija" i sl., odnosno oni koji neće da shvate da postoji neko ko voli, poštuje i cijene kako vrijednosti jedne tako i druge strane:)
sumirprimus

#7809 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Rampage wrote:Ja bih rekao da su to uglavnom oni ljudi kojima je sve u životu "crno - bijelo", "istok - zapad", "naše - njihovo", "USA - Rusija" i sl., odnosno oni koji neće da shvate da postoji neko ko voli, poštuje i cijene kako vrijednosti jedne tako i druge strane:)
hos rec forumske sveznalice? :D
Rampage

#7810 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ma dobro, ima nas svakakvih:)

Ali definitivno je to izraženo na ovoj temi - ako si za Siriju onda si automatski i za Rusiju i Iran, odnosno protiv Turske i Amerike (i obratno, naravno:))

Zanimljivo razmišljanje, baš "crno - bijelo", zar ne:)?
Fantassin

#7811 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Rampage wrote:Ma dobro, ima nas svakakvih:)

Ali definitivno je to izraženo na ovoj temi - ako si za Siriju onda si automatski i za Rusiju i Iran, odnosno protiv Turske i Amerike (i obratno, naravno:))

Ja sam za Sirijsku vladu,protiv ISISa i FSA,ne gotivim Rusiju,Iran mi je ok (ni za ni protiv)Izrael ni tam ni vam , Amerika tito :D .... sta ce sad forumske sveznalice.
Rampage

#7812 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

E sad si ih zbunio :lol:
Point.

#7813 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Fantassin wrote:Nista lose :D ali gledaj da umanjis upotrebu "smradovi zatucani" i slicnih izjava hhhh mada si upravu ali trebamo drzati raspravu na uctivom nivou :)
Pa kad smrde. Kroz monitor osjetim da smrde. A zatucani su do bola. Sta cu. :)

Znas sta kazu, stvari treba nazivati pravim imenom.
sumirprimus

#7814 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Fantassin wrote:
Rampage wrote:Ma dobro, ima nas svakakvih:)

Ja sam za Sirijsku vladu,protiv ISISa i FSA,ne gotivim Rusiju,Iran mi je ok (ni za ni protiv)Izrael ni tam ni vam , Amerika tito :D .... sta ce sad forumske sveznalice.
damn...ko ce ovo sve pohvatat.. :skoljka:
insomnia78

#7815 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

A kakav si sa "sunitskim plemenima"? :D
sumirprimus

#7816 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:A kakav si sa "sunitskim plemenima"? :D
jeko ti? :lol: :lol: :lol:
samo se vi zajebajite,sace doc ovi sa ozbiljnijim izvjestajima, i kiki pro kurd... :D
Rampage

#7817 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

sumirprimus wrote:
jeko ti? :lol: :lol: :lol:
samo se vi zajebajite,sace doc ovi sa ozbiljnijim izvjestajima, i kiki pro kurd... :D
:lol: :lol: :lol:

Boli tebe za ozibljne teme, ti se ionako samo zabavljaš ovdje :D

ŽiviJo, odošmo debelo u off :thumbup:
sumirprimus

#7818 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

jok ja mrtav ozbiljan zajebavam...
a jeste se naholcali,kodaj premier liga i zeljin statut... :D :skoljka:
Fantassin

#7819 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Zavisi kakva su sunitska plemena samnom :D
aldinjo

#7820 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Govno vehabijsko, treba vas sve sterilisati da se ne razmnožavate. Džaba kisik trošite.
Post prijavljen. :wink:
salik79

#7821 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:Hajde nam ti prevedi, od rijeci do rijeci. Napominjem da sam danas na dzumi kod svog efendije, koji je diplomirao i magistrirao u Jordanu. Bujrum 8-)
Aha, poselami efendiju, mislim da ga poznajem. Pokaži mu i ono od Rafsandžanija obavezno hehehe
Nista od prevoda aa :D

Bas i ja nesto kontam :skoljka: :lol:
salik79

#7822 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:Hajde nam ti prevedi, od rijeci do rijeci. Napominjem da sam danas na dzumi kod svog efendije, koji je diplomirao i magistrirao u Jordanu. Bujrum 8-)
Aha, poselami efendiju, mislim da ga poznajem. Pokaži mu i ono od Rafsandžanija obavezno hehehe
Dobro se nisi sjetio u 12:00 selamit. A od koga bih ga poselamio?! :D Mislis da ga poznajes? Daj bar inicijale, ili mi reci gdje je hatib, koji dzemat...Stvarno me zanima jesi li skont'o o kome je rijec?
Naslovnica

#7823 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Ima li koja mapa trenutnog stanja u Tikritu?
Maharadza

#7824 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maharadza »

sumirprimus wrote:pa pomogla nam je amerika i tokom a bogami i nakon rata,pa se ovde kuka i motika po tom lihvaro cionistickom zastitinku osipa....
Još da nisu čekali gotovo 4 godine i izbijanje Armije RBiH pred samom Banja Luku kada su iznenada počeli urlati "STOP THE WAR!"...aha, pomogli...DAYTON...luđačka košulja...pomogli...nego šta! :run:

A i da nam nisu ovo uradili, logično je da će svako normalno i pošteno ljudsko biće "kukati" na monstrume koji štite druge monstrume koji okupiraju i bukvalno otimaju tuđu zemlju, protjeruju, zarobljavaju i ubijaju jedan narod, granatiraju bolnice (čak i one UN-a itd.), a mi i trebamo "kukati" pogotovu jer se valjda kao jedan od rijetkih naroda možemo itekako solidarisati sa njima i razumijeti iskušenja i muke kroz koje prolaze?!
Point.

#7825 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

aldinjo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Govno vehabijsko, treba vas sve sterilisati da se ne razmnožavate. Džaba kisik trošite.
Post prijavljen. :wink:
Dzesi dilbere. :-D

Ti samo prijavljujes kad neko pisne protiv tvoje brace venabinjosa, ha?
Post Reply