Nema,po mom mišljenju,loše može biti i slučaj i priroda ili te ugrize poskok,,Dozer wrote:Patriota... Jos mi nisi odgovorio na pitanje:
Da li ima ista lose od boga, ili je sve lose rezervisano samo za ljude i djavola?
Adio sad,,,,
Nema,po mom mišljenju,loše može biti i slučaj i priroda ili te ugrize poskok,,Dozer wrote:Patriota... Jos mi nisi odgovorio na pitanje:
Da li ima ista lose od boga, ili je sve lose rezervisano samo za ljude i djavola?
Točan odgovor ti nitko nebi mogao dati!Dozer wrote:Imam i ja par ratnih slucajeva, pa bi i mene zanimao odgovor na njih..
1. Jednom prilikom ćurim u nekakvoj zgradi i iza prozora, zaklonjen zaluzinama. U jednom momentu imam osjecaj da me neko gleda s one strane, i instiktivno se sagnem. U sljedecem momentu iznad mene, u zidu i tamo gdje mi je bila glava, zavrsava kratki rafal od 3 metka.
2. Hodam ulicom i imam osjecaj da ce pasti granata. Tacno takav osjecaj. Ne da ce se nesto desiti, nego bas da ce pasti granata. I nastavljam se kretati uz same zgrade, kontajuci da cu je mozda cuti u dolasku i uspjeti zbrisati u neki ulaz. Prilazim parku, prolazim kroz njega, i u jednom momentu instiktivno cucnem jer sam, iako nista nisam cuo, tacno osjetio da granata dolazi. Aktivirala se u krosnji drveta tacno iznad mene, minobacacka 120.
3. Hodam ulicom, na dijelu gdje je cesto znao tuci snajper, i na ledjima tacno osjetim kao da me neko przi cigarom, ali bez bola. Tacno sam znao da me drzi na nisanu, ali sam i znao da nece pucati. Zasto, kako?
Da li mi je ovo sve bog dojavljivao, ili se ipak radi o nekim pradavnim zivotinjskim instiktima koji su kod mene, mozda, ostali malo jaci nego kod vecine drugih ljudi?
Ne zaboravimo - ateista sam otkad znam za sebe, i nikad se nisam pomolio na bilo koji nacin.
P.S. Pretpostalvjam da ce odgovor biti da mi je bog ukazivao na svoje postojanje i time me htio okrenuti na pravi put
Ili, hajmo na drugu stranu. Recimo, uvijek sam se "razumio" sa zivotinjama, pogotovo s psima i mackama, na nacin da sam uvijek tacno osjetio i znao kako ce neka zivotinja reagovati na mene. Recimo, psi me se generalno boje iako im nikad nista nisam radio, niti bih, jer volim zivotinje. Ali tacno se moze vidjeti kako me u susretu gledaju pravo u oci i izgledaju kao da su spremni da pobjegnu, bez obzira koliki su i koliko ih je.
Da li je to zato sto instiktivno prepoznaju jacu zivotinju, ili mozda i njima bog nesto sugerise...?
Možda,Bog je čudan,on voli i one koji nisu dobri!Dozer wrote:Sto, po defaultu, znaci da sam ja dobar co'jek
Ali, moje pitanje nije bilo zato da dam primjer nekog čuda. Ja nisam osjetio ni da će se nešto desiti niti išta slično.Dope_Man wrote:Ma joj, tih primjera koliko hoces...
Ovo je moje bilo komentar na Dozerovo. Na tvoje, pa naravno kao ateista ne mogu uopste boga uplitati, sve je ljudskih ruku djelo. Znam i da je pitanje bilo za patriotu ali po njemu je jasno: sve lose NE MOZE biti od boga, a dobro moze, ali ne mora nuzno, zavisi kako je raspolozen taj dan.Hakiz wrote:Ali, moje pitanje nije bilo zato da dam primjer nekog čuda. Ja nisam osjetio ni da će se nešto desiti niti išta slično.Dope_Man wrote:Ma joj, tih primjera koliko hoces...
Moje pitanje je bilo precizno, da li me je bog kaznio pa me je preko nekoga kao izvršioca ranio ili me je pogledao pa iako sam ranjen ostao sam (milošću njegovom) živ.
Ili je meni uradio oboje, kaznio me ranjavanjem ali samo kao opomenu, nije htio da nestanem. Možda zato što ima neki plan, ja sam predodređen da obavim neki važan posao na Zemlji pa moram opstati. Samo još da mi je znati šta je posao koji trebam obaviti...
-Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
Meni dođe večeru, što pitaš?Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
Čuj što?! Pa da mi odgovoriš, eto što.broj dva wrote:-Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
Prva rodica od zene moje u mene, sto pitas ?
Dodje mi cvaju, posudio jos prosle godine jos nije vratila.Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
Otkako se prekrstila u Atija meni ne dođe više ništa...Dope_Man wrote:Dodje mi cvaju, posudio jos prosle godine jos nije vratila.Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
muslimani, pravoslavci, katoliciPretpostavljam da si ranjen od strane Srba ili Hrvata ako si Musliman?
Star Wars od pocetka do krajairac300 wrote:Imaš kakav bolji ScFi film? Ovaj je njesra!

Ja da se ovoliko oznojim samo od pricanja izgled'o bi k'o Apollon. Gledaj njega... Pa mi reci da ima bogaDope_Man wrote:Svi vi nevjernici spavate, probudite se iz vasih halucinacija i pustite gospoda u vasa srcaaaahh..
https://www.facebook.com/9gag/videos/10156324847796840/
Nemere bit! Ja mislim da je ona od bule Saldagićke neđe sa Budakovića, jal šći, jal snaha.broj dva wrote:Prva rodica od zene moje u mene, sto pitas ?Sabovic Adis wrote:Ateisti, dođel' vam Atea šta?
I raise you:beni-bu-man wrote:Francuska: Evangelički svećenik vodio mrežu s 50 nigerijskih prostitutki
http://tribun.hr/francuska-evangelicki- ... ostitutki/
![]()
![]()