Ukrajina

Post Reply
lajkujMe

#7801 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

A ove glupace, nek uzme oruzje ako smije, svaki Ukrajinac se moli da ne dodje do rata jer znaju da ce Rusi hirurski odstraniti Ukrajinu s mape :D
McMoy

#7802 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

lajkujMe wrote:A ove glupace, nek uzme oruzje ako smije, svaki Ukrajinac se moli da ne dodje do rata jer znaju da ce Rusi hirurski odstraniti Ukrajinu s mape :D

Nije ona glupača, nego su uglavnom svi političari takvi. Dok ona sa familijom sjedi u Njemačkoj, Ukrajinci i njihova djeca
bi ginuli za njenu vlast.
Ili što bi naš narod rekao: "lako je tuđim qrtzem gloginje mlatiti."
zilog

#7803 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ko je ono pisao da je Timosenko bila za Ruse, da ju je Putin hvalio? Ovaj telefonski razgovor je prica zene koja se, oko gasa, pokusala dogovoriti sa Rusima. Za to ju je, onaj koji je sada u Rusiji, bacio u zatvor.

Ko je s Rusima tikve sadio, qurci mu nicu.
zilog

#7804 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Za ove nase ljubitelje citata:
TANJUG wrote: Rusiji preti recesija zbog sankcija
IZVOR: TANJUG
Njujork -- U slučaju pooštravanja sankcija SAD i EU prema Moskvi zbog krize u Ukrajini, Rusija bi mogla skliznuti u recesiju, javlja agencija Blumberg.

U ocenama ruskih banaka, među kojima je i državna finansijska grupacija "VTB kepital", navodi se da će deveta najveća privreda na svetu zabeležiti negativan privredni rast bar u dva uzastopna kvartala, pošto su ekonomske sankcije koje su uvedene Rusiji zbog pripajanja Krima uzdrmale tržišta, ograničile investicije i poskupele troškove zaduživanja, preneo je Blumberg.

Nakon što su se stanovnici Krima, koji je 60 godina bio u sastavu Ukrajine, na referendumu izjasnili za pripajanje Rusiji, popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je potpisao sporazum o ulaskui tog poluostrva u sastav Ruske Federacije, porasla je na najviši nivo za poslednjih pet godina.

"Uprkos tome, cena ovakve odluke tek počinje da izlazi na površinu", izjavio je predstavnik rumunske vlade za diplomatiju i ekonomske projekte, Mirsea Geoana, navodeći da "ruski berzanski indeksi od početka ove godine beleže najlošije rezultate".
spreca

#7805 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Ovo je bilo za ocekivati.........ja sam ocekivao da ce se to desiti ranije.........ima ljudi koji imaju svoj ponos ija mislim da je to uradio neko iz onih koje je on maltretiro ili je neko iz njih platio nekome ko "umije"uraditi i nekome kome je to inace posao.........nepostoje nedodirljivi........mozda sad pocne cistka u svojim redovima
McMoy

#7806 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Ufur'o se čovjek da je Chuck Norris.
U suštini nebitan lik. U tim kriznim, pogotovo ratnim, situacijama na površinu isplivaju svakakve budale.
Ovaj je sa svojim potezima samo nanosio štetu trenutnoj vlasti.
Brkooo

#7807 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

lajkujMe wrote:A ove glupace, nek uzme oruzje ako smije, svaki Ukrajinac se moli da ne dodje do rata jer znaju da ce Rusi hirurski odstraniti Ukrajinu s mape :D
montirano 99%

I da nije montirano ... nije nista pogresno receno... dosta je Ruskog imperijalizma , malo im teritorije sto imaju ... :-)

Ukrajina nije Cecenija ... pa makar i pola Ukrajine... vrlo dobro su u stanju da pruze adekvatan otpor agresoru :thumbup: ...
sanjin_1

#7808 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Ma Hitlerovska politika se svima odbije od odglavu pa će i Rusima.

Popušili su u Afganistanu u sukobu sa mnogo neadekvatnijim protivnikom. Ne vidim nikakvog razloga da u Ukrajini prođu bolje.
E sada ovim "ekonomistima" koji buncaju o ekonomskoj moći Rusije samo jedno malo pitanje, koliki se procenat Ruskog budžeta puni od izvoza u EU a kolika je količina gasa koju EU uvozi iz Rusije ?

Pametnom dosta.
daxon

#7809 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Religious Fantastic wrote:LOL Ode nam Sasko Bily, "zvezda" jubitoua u vjecna lovista.

http://rt.com/news/sashko-bily-dead-reports-013/
Možda oni: Spetsnaz GRU?
Inače, jedinica pod kontrolom vojno - obavještajne službe, rade dosta izvan Rusije i rijetko kada griješe.

Image
iPhone4

#7810 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

Brkooo wrote:
montirano 99%

I da nije montirano ... nije nista pogresno receno... dosta je Ruskog imperijalizma , malo im teritorije sto imaju ... :-)

Ukrajina nije Cecenija ... pa makar i pola Ukrajine... vrlo dobro su u stanju da pruze adekvatan otpor agresoru :thumbup: ...
nema od tog ništa...džaba laprdanje ove 'tice Timšenko
neće oni zaratovat radi Krima, jedino ako i ostale regije sa ruskom većinom ne krenu sličnim scenarijem, u što čisto sumnjam, jer nisu ni rusi glupi da idu dalje, da podržavaju svako jebeno selo koje želi da se izdvoji iz ukrajine i pripoji rusiji
sanjin_1

#7811 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Religious Fantastic wrote:
sanjin_1 wrote:Ma Hitlerovska politika se svima odbije od odglavu pa će i Rusima.

Popušili su u Afganistanu u sukobu sa mnogo neadekvatnijim protivnikom. Ne vidim nikakvog razloga da u Ukrajini prođu bolje.
E sada ovim "ekonomistima" koji buncaju o ekonomskoj moći Rusije samo jedno malo pitanje, koliki se procenat Ruskog budžeta puni od izvoza u EU a kolika je količina gasa koju EU uvozi iz Rusije ?

Pametnom dosta.
Ako neko vodi "Hitlerovsku" politiku onda je to amerika. A sto se tice Rusa u Afganistanu...uzrok njihovog povlacenja je malo kompleksniji a zasigurno nisu porazeni.
Bas me interesuje koliko dugo bi se nastavila okupacija afganistana od strane nato pakta kada bi ruje dale talibanima moderne protivzracne I protivoklopne prenosive sisteme...Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Okani se floskula...to ti kod mene ne prolazi..

Koju zemlju je Amerika aneksirala ? Isto ovako fašističko-agresorski kao što Rusi učinili prvo u Gruziji a sada u Ukrajini?

Uzrok Ruskog povlačenja iz Afganistana je jednostavan. Dobili nogu u dube od krezavih jahača kamila. Džaba i Mig-ovi kad se nema damu..
wyoming

#7812 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

sanjin_1 wrote:
Religious Fantastic wrote:
sanjin_1 wrote:Ma Hitlerovska politika se svima odbije od odglavu pa će i Rusima.

Pametnom dosta.
Ako neko vodi "Hitlerovsku" politiku onda je to amerika. A sto se tice Rusa u Afganistanu...uzrok njihovog povlacenja je malo kompleksniji a zasigurno nisu porazeni.
Bas me interesuje koliko dugo bi se nastavila okupacija afganistana od strane nato pakta kada bi ruje dale talibanima moderne protivzracne I protivoklopne prenosive sisteme...Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Okani se floskula...to ti kod mene ne prolazi..

Koju zemlju je Amerika aneksirala ? Isto ovako fašističko-agresorski kao što Rusi učinili prvo u Gruziji a sada u Ukrajini?

Uzrok Ruskog povlačenja iz Afganistana je jednostavan. Dobili nogu u dube od krezavih jahača kamila. Džaba i Mig-ovi kad se nema damu..

haha, sto moras anexirat zemlju. nije ni hitler aneksirao nacisticku ndh, ukrajinu, nedicevu srbiju... ruska "aneksija" vlastite zemlje se ne moze porediti sa globalnom agresijom amerike osim ako si retardiran ili bezobrazan.
iPhone4

#7813 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
haha, sto moras anexirat zemlju. nije ni hitler aneksirao nacisticku ndh, ukrajinu, nedicevu srbiju... ruska "aneksija" vlastite zemlje se ne moze porediti sa globalnom agresijom amerike osim ako si retardiran ili bezobrazan.
hajt ti s braćom rusima, a nas ostavi sa amerima; NATO-m i EU
DoZeN

#7814 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Vazno je za svijet da Rusija bude jaka, to nedostaje iz Hladnog rata
Oni koji se slepaju USA ( Bosnjaci najvise) neka se sjete ko je dao RS a bude na mapi svijeta.
Prije toga su bili "pobunjeni Srbi" :)
Jos jednom se mali pljuju zbog velikih :lol:
wyoming

#7815 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
jok. ostacu iznutra da rovarim i izdajem.
Brkooo

#7816 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
jok. ostacu iznutra da rovarim i izdajem.
Bosko Buha :lol: :D
wyoming

#7817 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

DoZeN wrote:Vazno je za svijet da Rusija bude jaka, to nedostaje iz Hladnog rata
Oni koji se slepaju USA ( Bosnjaci najvise) neka se sjete ko je dao RS a bude na mapi svijeta.
ne mogu oni to skontat i dzaba. ja svaki put kad odem u ameriku i cuju da sam iz bosne pitaju me jesi li musliman sa ponizavajucim pogledom a nasi svrsavaju kad im dođe hilari klinton. meni je to tužno.
DoZeN

#7818 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

wyoming wrote:
ne mogu oni to skontat i dzaba. ja svaki put kad odem u ameriku i cuju da sam iz bosne pitaju me jesi li musliman sa ponizavajucim pogledom a nasi svrsavaju kad im dođe hilari klinton. meni je to tužno.
Obican narod u USA je neinformisan, njihova vlada i mediji ih prave debile
S druge strane Ruska politika je u istoj mjeri pogubna za narod,Putin je kreten i diktator
iPhone4

#7819 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
DoZeN wrote:Vazno je za svijet da Rusija bude jaka, to nedostaje iz Hladnog rata
i šta je tu čudno, jel im možeš zamjerit što su neki arapi debili a muslimani učinili najveći nezaboravni cilj terorizma: srušili simbol Big Apple-a i pobili toliko ljudi
i ja bi te gledo s velikim upitnikom iznad glave i pito se jel te vrbovo neki vehabija i mudžahedin i jesil potencijalni ludak koji će automatskom puškom pobiti ljude u tržnom centru (kao što je bio slučaj sa jednim idiotom) ili ćeš negdje u u nekom kvartu postavit bombu (slučaj dva brata Čečena krelca)

što su zaustavili rat i što i dan danas ovo nije Liban ili Palestina gdje se i dalje ratuje možemo samo zahvalit amerima
a to što su morali ugoditi rusima, englezima i francuzima šupcima koji su navijali za postojanje četniteta...to je bio takav odnos snaga
ne zaboravi šupka matorog miterana koji je spriječio intervenciju amera koji su bili raspoloženi da četnicima malo tomahavcima razjebu mozak još '92
wyoming

#7820 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
i šta je tu čudno, jel im možeš zamjerit što su neki arapi debili a muslimani učinili najveći nezaboravni cilj terorizma: srušili simbol Big Apple-a i pobili toliko ljudi
i ja bi te gledo s velikim upitnikom iznad glave i pito se jel te vrbovo neki vehabija i mudžahedin i jesil potencijalni ludak koji će automatskom puškom pobiti ljude u tržnom centru (kao što je bio slučaj sa jednim idiotom) ili ćeš negdje u u nekom kvartu postavit bombu (slučaj dva brata Čečena krelca)

što su zaustavili rat i što i dan danas ovo nije Liban ili Palestina gdje se i dalje ratuje možemo samo zahvalit amerima
a to što su morali ugoditi rusima, englezima i francuzima šupcima koji su navijali za postojanje četniteta...to je bio takav odnos snaga
ne zaboravi šupka matorog miterana koji je spriječio intervenciju amera koji su bili raspoloženi da četnicima malo tomahavcima razjebu mozak još '92

naravno da mogu. sta su koji k... amerikanci dotad radili u iraku, s. arabiji, palestini... nisu arapi roknuli zgrade jer im se nije svidila bejzbol utalmica.
Last edited by wyoming on 25/03/2014 09:04, edited 1 time in total.
Brkooo

#7821 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
i št aje tu čudno, jel im možeš zamjerit što su neki arapi debili a muslimani učinili najveći nezaboravni cilj terorizma: srušili simbol Big Apple-a i pobili toliko ljudi
:-) :-)

Govna su i Amerikanci i Rusi... a sa ovakvim izjavama nisi ni ti daleko od tog "epiteta" .. :thumbup:

cuj mozes li im zamjerit... pa jebu covjecanstvo od 1 svjetskog rata :-) ... isto kao da na Marsu zivis :-)
iPhone4

#7822 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
naravno da mogu. sta su koji k... dotad radili u iraku, s. arabiji, palestini... i ti me pitas mogu li zamjerit, hahhhahhahaha
ne prdi...jel isto srušit civilne zgrade i pobit civile čisitm terorističkim aktom
i ratovat gdje se ubijaju protivnički VOJNICI
ako ti tu ne vidiš razlike onda nisi ništa ni bolji od talibana, mudžahedina, vehabija, kuraca, palaca svih ostalih vrsta idiota...uključujući i četnike koji su granatirali gradove i civilne ciljeve....svojom izjavom podržavaš i ovu vrstu gamadi
Last edited by iPhone4 on 25/03/2014 09:08, edited 1 time in total.
iPhone4

#7823 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

Brkooo wrote:
Govna su i Amerikanci i Rusi... a sa ovakvim izjavama nisi ni ti daleko od tog "epiteta" .. :thumbup:

cuj mozes li im zamjerit... pa jebu covjecanstvo od 1 svjetskog rata :-) ... isto kao da na Marsu zivis :-)
možda u nekoj tvojoj sjebanoj percepciji stvari, i tebi sličnih koji nisu sposobni razlikovat crno od bijelog, nego im je ono ...sve sivilo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7824 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» wyoming, Hlapoje
McMoy

#7825 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Image
Post Reply