TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#7801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ado81 wrote: Btw, radi fazon sa lampom, samo je treba malo udaljiti.
Kao sto sam i pretpostavio iznad, pozadinsko osvjetljenje ne radi. To se popravlja jer je panel ispravan i samo kada on ode ne isplati se popravljati TV.
CooK

#7802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Tabijat wrote:
CooK wrote:
Tabijat wrote:Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja pica :mrgreen:

Cooke, evo sve što sam te htjela pitati neces da kažeš :sad:
(promakla mi je ona akcija za onaj samsung 43nu7022, sad sam opet u potrazi)
Ja sam te baš htjela pitati koji je najbolji (!) OS, ali evo kažeš da je pitanje ukusa, pa sad...ne znam. Ja ne gledam televiziju nikad, ali imam sve moguće pretplate HBOGO, Netflix, Amazon, plus imam Plex i vlastiti media server. Znači connectivity mi je prvo, zadnje i osnovno.
Drugo, htjedoh te pitati šta bi bilo best buy 700-1000 KM, ali i to reče maloprije da nećeš da predlažeš. Ja negdje u bespućima interneta pročitah da je najkraće pravilo ako OLED onda LG a ako ne onda Samsung. E sad, bi li se ti složio?
Da li je sad iz ovoga gore zaključak da trebam kupiti bilo koji - najveći - samsung koji mi upada u cjenovni rang ili ima tu još stvari o kojima nemam pojma?
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju :shock:
Svasta je ovdje napisano i na puno toga bih mogao odgovoriti ali niti imam vremena a niti volje. S obzirom da ti je velika soba treba ti i veliki TV. Evo ovaj ti ima sve spomenute aplikacije, solidnu sliku i 5 godina garancije pa dodaj 98KM na tu hiljadu i da zavrsis vise sa trazenjem televizora:
https://www.olx.ba/r/31784949/106934
Ne znam čime zasluzih takav stav ali ok. Hvala na sugestiji i izdvojenom vremenu. Lijep pozdrav :)
Kakav stav? Samo sam napisao da nemam kad odogovarati na to sto nije da necu da kazem koji je OS bolji kada je to licno a i na to da necu da predlazem televizore jer sam ih itekako predlagao ali ne mogu ja svakome ovdje ispostaviti listing televizora po njegovim zeljama, ukusu i finansijskom stanju. Ako je vama koji kupujete TV tesko otici na par web stranica i izabrati nekoliko televizora onda ne mozete ocekivati da neko deseti i to za vas uradi. Ja sam predlagao i predlagacu i dalje televizore ali i to zavisi od mog slobodnog vremena i koliko ljudi trazi prijedloge. Mislim da smo za tebe nasli fin TV i za svakog cemo naci, samo lagano(ili sto bi se reklo sabura). ;)
CooK

#7803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

use your illusion wrote:https://www.televizori.ba/tcl-televizor ... bazni-crni sta mislite o ovim Tcl tv treba mi neki manji tv za sobe..citam da nije los za svoju cijenu
Dobar je TCL ali u tim najnizim klasama malih televizora nema neke vece razlike i vise-manje su svi isti. Uzmi najjeftiniji sa sto duzom garancijom.
impress2

#7804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by impress2 »

Pozdrav ekipi, TV je kupljen . Samsung 58 NU 7102. Prvi utisci su :izet: . Dobar kontrast , HD kanali su dobo osjenčeni boje su žive ,duboke.UHD je priča za sebe .Htjeo bih još jednom da se zahvalim svima koji su dprinjeli ovom izboru ,a posebno gospodinu COOKu. koji nesebično troši svoje3 vrijeme na konstruktivne savjete prilikom kupovine TVa. :D :D :D
CooK

#7805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sencobih wrote:
diablobih wrote:Smece je philips.
Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?
U pravu je @diablobih, Philips ima samo dobre televizore u visokoj klasi a ovo ostalo se ne razlikuje puno od drugih low budget/low quality kineskih TV brendova(u koje spadaju svi kinezi osim TCL-a i Hisense-a). A ne mora ti on napisati svoje iskustvo, malo procesljaj forume i vidjeces vecinom losa iskustva sa tim brendom od kad su presli u kinesko vlasnistvo odnosno prestali biti holandski brend. Ustvari ne sjecam se kad sam naletio na nekog forumasa da imas jedan(isti) Philips TV 3-4 godine i da je i dalje zadovoljan sa njim osim slovenca Garfielda koji je placen da reklamira i hvali Philips ali je banovan sa vecine foruma jer su ga ljudi ukapirali a jedino mu je jos dozvoljeno da pise na bug.hr forumu jer je moderacija losa ali i tamo redovno dobija thumbs down od ostalih forumasa(ako ne znas sta mislim kada kazem da dobija thumbs down, tamo se moze pohvaljivati ili kritikovati svaki post tako sto klikces na thumb up ili thumb down).
Last edited by CooK on 14/12/2018 08:31, edited 1 time in total.
CooK

#7806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

impress2 wrote:Pozdrav ekipi, TV je kupljen . Samsung 58 NU 7102. Prvi utisci su :izet: . Dobar kontrast , HD kanali su dobo osjenčeni boje su žive ,duboke.UHD je priča za sebe .Htjeo bih još jednom da se zahvalim svima koji su dprinjeli ovom izboru ,a posebno gospodinu COOKu. koji nesebično troši svoje3 vrijeme na konstruktivne savjete prilikom kupovine TVa. :D :D :D
:thumbup: Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje.
sencobih

#7807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

CooK wrote:
sencobih wrote:
diablobih wrote:Smece je philips.
Na osnovu čega smatraš da je smeće? Imaš li ga pa iz iskustva ili šta?
U pravu je @diablobih, Philips ima samo dobre televizore u visokoj klasi a ovo ostalo se ne razlikuje puno od drugih kineskih low budget televizora. A ne mora ti on napisati svoje iskustvo, malo procesljaj forume i vidjeces vecinim losa iskustva sa tim brendom. Ustvari ne sjecam se kad sam naletio na nekog forumasa da imas jedan(isti) Philips TV 3-4 godine i da je i dalje zadovoljan sa njim osim slovenca Garfielda koji je placen da reklamira i hvali Philips ali je banovan sa vecine foruma jer su ga ljudi ukapirali a jedino mu je jos dozvoljeno da pise na bug.hr forumu jer je moderacija losa ali i tamo redovno dobija thumb down od ostalih forumasa(ako ne znas sta mislim kada kazem da dobija thumb down, tamo se moze pohvaljivati ili kritikovati svaki post tako sto klikces na thumb up ili thumb down).
@cook , imas li kakve informacije konkretno za ovaj model PHILIPS televizor 55PUS7303/12 ?
CooK

#7808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sencobih wrote:@cook , imas li kakve informacije konkretno za ovaj model PHILIPS televizor 55PUS7303/12 ?
Kao sto sam napisao iznad, samo visoka klasa Philips televizora je dobra a taj ocigledno nije visoka klasa pa mislim da nema potrebe da ti pisem neke informacije o njemu jer ne mislim da se radi o kvalitetnom televizoru vrijednom moje(ili necije) paznje. Imas displayspecifications.com pa ukucaj taj model TV-a i citaj njegove specifikacije ako te vec on toliko interesuje.
I da jos dodam, *ebes TV brend koji vise televizora proda radi svjetlosnih efekata oko sebe(ambilight) nego radi kvalitete slike i cjelokupnog TV-a. To dovoljno govori i o njima a i o tome koja im je ciljna klasa kupaca odnosno kakav tip ljudi kupuje njihove televizore.
SanskiBiser

#7809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

CooK wrote:
SanskiBiser wrote:Zna li neko koju kurirsku sluzbu koriste ovi sa Ekupi kad dostavljaju televizore??
Euroexpress i In Time. Jel to jedan TV uzimas, znam da si jedan uzeo nedavno? :)

Ma ne pada mi na pamet nov TV barem naredne 4 godine osima ako u prizemlju stara Toshiba ne crkne prije :lol: interesuje me zbog soundbar imaju sad na akciji LG SK5.

https://www.ekupi.ba/LG-soundbar-SK5-36 ... 81810.aspx
CooK

#7810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

SanskiBiser wrote:
CooK wrote:
SanskiBiser wrote:Zna li neko koju kurirsku sluzbu koriste ovi sa Ekupi kad dostavljaju televizore??
Euroexpress i In Time. Jel to jedan TV uzimas, znam da si jedan uzeo nedavno? :)

Ma ne pada mi na pamet nov TV barem naredne 4 godine osima ako u prizemlju stara Toshiba ne crkne prije :lol: interesuje me zbog soundbar imaju sad na akciji LG SK5.

https://www.ekupi.ba/LG-soundbar-SK5-36 ... 81810.aspx
:thumbup:
sencobih

#7811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

CooK wrote:
sencobih wrote:@cook , imas li kakve informacije konkretno za ovaj model PHILIPS televizor 55PUS7303/12 ?
Kao sto sam napisao iznad, samo visoka klasa Philips televizora je dobra a taj ocigledno nije visoka klasa pa mislim da nema potrebe da ti pisem neke informacije o njemu jer ne mislim da se radi o kvalitetnom televizoru vrijednom moje(ili necije) paznje. Imas displayspecifications.com pa ukucaj taj model TV-a i citaj njegove specifikacije ako te vec on toliko interesuje.
I da jos dodam, *ebes TV brend koji vise televizora proda radi svjetlosnih efekata oko sebe(ambilight) nego radi kvalitete slike i cjelokupnog TV-a. To dovoljno govori i o njima a i o tome koja im je ciljna klasa kupaca odnosno kakav tip ljudi kupuje njihove televizore.
Ok Hvala
Tabijat

#7812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tabijat »

CooK wrote:
CooK wrote:
Tabijat wrote:Prvo, vazda su bolji ćevapi osim ako si u Mostaru, onda je bolja pica :mrgreen:

Cooke, evo sve što sam te htjela pitati neces da kažeš :sad:
(promakla mi je ona akcija za onaj samsung 43nu7022, sad sam opet u potrazi)
Ja sam te baš htjela pitati koji je najbolji (!) OS, ali evo kažeš da je pitanje ukusa, pa sad...ne znam. Ja ne gledam televiziju nikad, ali imam sve moguće pretplate HBOGO, Netflix, Amazon, plus imam Plex i vlastiti media server. Znači connectivity mi je prvo, zadnje i osnovno.
Drugo, htjedoh te pitati šta bi bilo best buy 700-1000 KM, ali i to reče maloprije da nećeš da predlažeš. Ja negdje u bespućima interneta pročitah da je najkraće pravilo ako OLED onda LG a ako ne onda Samsung. E sad, bi li se ti složio?
Da li je sad iz ovoga gore zaključak da trebam kupiti bilo koji - najveći - samsung koji mi upada u cjenovni rang ili ima tu još stvari o kojima nemam pojma?
Soba 4x4, ugao gledanja direkt. Trenutno gledam sve to na monitoru Dellovom Ultrasharp 1440p IPS panel. 27". Primaknem fotelju :shock:
Svasta je ovdje napisano i na puno toga bih mogao odgovoriti ali niti imam vremena a niti volje. S obzirom da ti je velika soba treba ti i veliki TV. Evo ovaj ti ima sve spomenute aplikacije, solidnu sliku i 5 godina garancije pa dodaj 98KM na tu hiljadu i da zavrsis vise sa trazenjem televizora:
https://www.olx.ba/r/31784949/106934

Kakav stav? Samo sam napisao da nemam kad odogovarati na to sto nije da necu da kazem koji je OS bolji kada je to licno a i na to da necu da predlazem televizore jer sam ih itekako predlagao ali ne mogu ja svakome ovdje ispostaviti listing televizora po njegovim zeljama, ukusu i finansijskom stanju. Ako je vama koji kupujete TV tesko otici na par web stranica i izabrati nekoliko televizora onda ne mozete ocekivati da neko deseti i to za vas uradi. Ja sam predlagao i predlagacu i dalje televizore ali i to zavisi od mog slobodnog vremena i koliko ljudi trazi prijedloge. Mislim da smo za tebe nasli fin TV i za svakog cemo naci, samo lagano(ili sto bi se reklo sabura). ;)
Nisam ni tražila da obrazlažeš stav. Primijeti da sam te pitala samo dvije stvari, nijedna nije uključivala traženje tv-a po internetu, a dobih ovo boldano. U svakom slučaju hvala tebi na izdvojenom vremenu.

diablobih wrote:@tabijat, trazis VA panel u tvu, za te pare tesko da ces naci, ali sretno :D Bili su prije te NU i MU serije, nisam siguran da li jos ima neko njih.
Hvala puno na sugestiji :thumbup:
ado_sar

#7813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

Najteze je sa zenama
use your illusion

#7814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by use your illusion »

Je li bitno da oko tv-a ima dovoljno prostora da moze zrak cirkulirati oko njega..ovaj jedan sto planiram uzeti mi je tu negdje skoro pa knap..ima po 1cm s lijeve i desne strane...dubina je ok..ima je dovoljno
sencobih

#7815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

pa sta ima da valja od 55 incha do milju i po? a da nije kinez, da nije 60hz,da nije ips , da nije va, i ne znam sta još da nije
amar1994

#7816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

nista :lol: :lol:

ne treba previse ocekivati od televizora nize srednje klase ;-)

kad vec ne moze OLED,ima QLED za 1700 ako zelis dobru HDR slliku https://www.sancta-domenica.ba/qled-tv- ... -flat.aspx

kolik ovas inace gleda full 4K materijal ?Da li koristite 4K blu ray playere,skida sa torrenta i slicno,jer bez njih je bacanje para svakako :thumbup:
arnes_king

#7817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

amar1994 wrote:nista :lol: :lol:

kad vec ne moze OLED,ima QLED za 1700 ako zelis dobru HDR slliku https://www.sancta-domenica.ba/qled-tv- ... -flat.aspx

kolik ovas inace gleda full 4K materijal ?Da li koristite 4K blu ray playere,skida sa torrenta i slicno,jer bez njih je bacanje para svakako :thumbup:
Najvise sam nabavio 4K TV radi PS4 Pro, tako da koristim sadrzaj. Cesto gledam ponesto na youtube, ali cesto sadrzaj nije 4K. A filmove se sada trudim da nabavim u 4K kada je to moguce.
Doda37

#7818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

Nesto na satelitu, sport mada je meni SP 2018 na TRT 4K bilo negledljivo, F1, Travel ... filmove od 50 GB prestao sam skidati, skinem film i skontam da je pola filma u tami, sta ce mi 4K u mraku :)
diablobih

#7819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

sencobih wrote:
diablobih wrote:
sencobih wrote:
Ako je jedini razlog taj što se proizvodi u Kini, onda to ne mora ništa da znači. Ima li konkretno nešto da ne valja, iz iskustva onoga koji ima taj tv. Po specifikacijama je fantastičan, ali kakav je u praksi to pitam? Ovdje ljudi kad se pomene kina odmah misle na kineze u rajlovcu i njihovu robu.
Pa nista, uzmi vox ili tako neko slicno smece, isto je to tu negdje ako ti nije bitno ko ga pravi. Paneli su nekvalitetni, samim tim i slika pati, ali posto ti uzivas u SD kanalima, tebi ce svaki televizor biti isti.
Bravo stručnjak, hvala na savjetu
Nema na cemu, i drugi put.
typeOnegative

#7820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

+1
Netflix, amazon prime i naravno UHD filmovi s torrenta kojih ima vagon. Inače, mislim da je glupost kupovati 4k TV a na njemu gledati SD kanale.
Što se 4K Bluray filmova i playera tiče , nije neophodan. PowerDVD ih uredno otvara, naravno u slučaju da ga svi
uređaji u lancu reprodukcije podržavaju.
SanskiBiser

#7821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

Image

Tiha akcija u Bingu, znaci nema zutih cijena i u katalozima, Samsung 50MU6172 je sad 858KM.
channel10

#7822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

sencobih wrote:pa sta ima da valja od 55 incha do milju i po? a da nije kinez, da nije 60hz,da nije ips , da nije va, i ne znam sta još da nije
Bio je SAMSUNG QLED televizor QE55Q6FNATXXH za 1650KM prije 10-15 dana. Jbg, nabaci malo i sacekaj jer ce sigurno opet biti do NG ili iza NG na ekupi.ba (49-ka ti je sad 1511KM ukoliko platis sa RB karticom).

Prati malo tu stranicu jer su tu stalno neka snizenja+ popust za placanje karticom neke banke.
Last edited by channel10 on 14/12/2018 15:57, edited 1 time in total.
mirza_15

#7823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mirza_15 »

Pretpostavljam da je prvi broj (6-ca) serija. Imaš 50" u DOMODU (7022) u tom cjenovnom rangu. E sada, koji je bolji neka neko ko to malo više prati prokomentariše, ali mislim da je ovaj drugi noviji :mrgreen:
ado81

#7824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado81 »

CooK wrote:
Kao sto sam i pretpostavio iznad, pozadinsko osvjetljenje ne radi. To se popravlja jer je panel ispravan i samo kada on ode ne isplati se popravljati TV.
Hvala druže puno, mada bi volio iskoristiti ovu situaciju i kupiti novi a ovaj nekad kasnije popraviti.Znači popravak bi trebao biti do 100 km, da znam da mi ne bubaju cifre.
CooK

#7825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ado81 wrote:
CooK wrote:
Hvala druže puno, mada bi volio iskoristiti ovu situaciju i kupiti novi a ovaj nekad kasnije popraviti.Znači popravak bi trebao biti do 100 km, da znam da mi ne bubaju cifre.
Ma da, ne bi smjelo biti skuplje od 100KM. Panel je ispravan a on je skup a kada posvijetlis lampom vidis da radi ali je crna slika zato sto ne dolazi svjetlost od pozadinskog osvjetljenja.
Post Reply