Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#7801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

nKrkan wrote:Idel ovaj Telemach dalje od Sarajeva
Sarajevo, Mostar, Zenica, Kakanj, Visoko, Čapljina, Konjic, Travnik, Busovača, Kiseljak, Fojnica, Kreševo, Breza. Uskoro i Čitluk i Međugorje, tako su najavili.
avaks

#7802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

http://www.speedtest.net/result/2818397198.png

Lokacija Kakanj... Kablovske više nema nego što ima zadnjih 5 dana.
zenny

#7803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zenny »

ima li neko sa Telemachovim interfonom ili video nadzorom pred ulazom u zgradu?
mayab

#7804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

zenny wrote:ima li neko sa Telemachovim interfonom ili video nadzorom pred ulazom u zgradu?
Ima
zenny

#7805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zenny »

pa jel ti problem napisat koju rijec o tome.. kako se koristi, jesi li zadovoljan, preporucujes li, itd..?
StrelacAB80

#7806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Domy31 wrote:
StrelacAB80 wrote:Pa,sta ima "dame i gospodo" forumasi,i "dame i gospodo" Telemach "novi programi,kanali,Classic,B92 itd,koje jos imamo od kako ste dosli u Zenicu :D ! Pa,zaista da li vi uistinu mislite da je narod toliko glup,ili ste zaista vi toliko glupi,pa da necete da priznate da ne zelite ubaciti pink paket kanala,kao SVI provideri u BIH ,jer vam je skupo,ili mozda trazite rjesenje da ubacite,ali naravno,rasporedite ih po paketima i naravno,ono sto bi vi trebali placati pinku,ce te naplatiti od korisnika!

Znate sta: Nemojte uvoditi pink kanale,ni ovi vam nisu nista bolji,skart zivi,jedino sto vam je net dobar,tu imate sve pohvale,ali i tu ste ispali hinje! Kao povecali ste svima brzine,a kada vas na FB ili na forumu direkt pitaju,pa da li ste povecali brzine ,duo,trio paketima,pravite se mutavi! Naravno da niste,zelite da se sada prelazi na te super mix pakete! E,jeste i pametni :P
tipican prijemer gladnog covjeka, ono daj meni daj meni :-)

vidi Super Mix i crkni od muke

Image

:lol: :lol: :lol:

hehehehehe,evo bas crkajem od muke! Zaboli me za mix paket,ionako ne valja ni 1,osim interneta,a sasvim je dovoljno i ovih 15 Mbit! Uzivaj u svom mix hamelju! ;) Kanali ravno nuli,u svim paketima,znaci,nula,dok me kanali uopce i ne zanimaju,niti su ikada me zanimali,osim kvalitetnog interneta,i tu sam zadovoljan,sto se mene tice,ne trebaju vise nikada povecati brzinu sa sadasnjih 15 Mbit,ali preci na neke mix hamelje,ni u kom slucaju! Dovoljno sto imam ovaj hamelj od kanala,tu su najlosiji,po tom pitanju! Da mogu koristiti samo net,bez digitale,vrlo rado bih skartirao ovaj skart od kanala,jos najavljuju novitete,kanale classic,b92,aahahahahaha,koje narod ima od samog pocetka,samo da mi zamazali zbog pink kanala,koje svi traze,naravno,osim mene i onih koji to ne gledaju,tako da-pusti se suplje price!

Onaj jadni BH Telekom ,jadni provider i njegovi jadni korisnici,odmah im je uveo cijeli paket pink ponude,a i morali su,barem da ih malo zadovolje sa necim,a Telemah,glavni provider u BiH,najbolji,ma nema im ravnih,i ja se slazem sa tim,ali po pitanju net ponude,ali po pitanju kanala,digitale,analogne-tu su nula! I zbog toga bi ne trebali,vec morali uvesti cijeli paket pink ponude,jer taj paket ponude pink kanala,je bolji od svih kanala sto oni nude u start ili osnovnom paketu digitale,dok za mixeve,i ostale me ne zanima naravno,isto tako,ponavljam,ne zanima me ni za ove pakete,koristim sto moram jer ne mogu odjaviti da samo koristim net!Ali,zamisli koji su "oni" i obi "njihovi"-kada ih raja na FB profilu upita za pinkove kanale,odmah ih banuju-nevjerovatno,koji su kvarnjaci-i ne bili,nisu "nasi" naravno,a "prave" se! Prijatno,uzivajte,mixajte malo :D
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#7807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

strelac koliko su tebe puta banali sa ovog foruma :-) sta se imas prepirat,kazes da ne gledas tv,a onda pjenis jer nemas pink kanale....
StrelacAB80

#7808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Ma,sta mene zaboli za pink kanale,i za sve druge,meni je net bitan i ponavljam ,posto si izgleda corav,da mi je i ova brzina neta sasvim dovoljna,da mi tv nista ne znaci,vec sam napisao sve ovo gore zbog drugog razloga,a to sto mene banuje,sta tebe boli rac.u? I,ubuduce,ne obracaj mi se ako se ja tebi ne obracam,brnjo mali! ,A,sada ides,odnosno letis, u "kanturu za smece",kao i ostali planinari!-ignore!
Alkos

#7809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Pozdrav svima,

Treba mi broj nekog servisera koji mi može pomoći oko TV instalacija i uvođenja dodatnog priključka. Najbolje bi bilo kada bi to bio neko ko već radi u Telemachu da budem siguran da je to to. Naravno, platio bih to :D

Drugog izbora nemam jer sam već zvao korisničku službu Telemacha da to oni urade, kroz par dana kontaktirali su me serviseri, ali Bog zna kada ih mogu očekivati na adresi jer kako kažu "to su mali radovi, nađite koga privatno da to uradi". :oops:

Hvala vam puno unaprijed.
Eborg

#7810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Stavi na onu temu "Forumaši zapošljavaju", bilo je par ljudi koji se bave time.
brazzo19

#7811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ljudi "nana" mi prikljucila ovaj trio paket :D telefon net i d3 . Eh sad malo listajuci kanale uocim slijedece : Svi kanali su joj odkljucani , znaci nije samo kako pise na njihovom stranici da dobijes sve kanale iz analogne u digitalnom obliku i neke bonus kanale , nego gledam ona ima otkljucane i History i Pink Extra i Cinemax i Boomerang i sve meni se cini kanale , kako su njoj rekli ( ako je ona dobro razumila :D ) ovi kad su joj to ukjucili su rekli da ce joj svi ovi kanali ostat i da ce imat preko 150 kanala , eh sad mene zanima jel ovo ona dobila samo promotivno neki period ove kanale ili ce joj ostat stalno kad je prikljucila ovaj trio paket . Hvala unaprijed :)
Tiger 033

#7812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Namjerno postavljam text ovdje a NE na temi "BHtelekom" , da mi internet "patriJote" :bih: NE bi mogli spocitavali kako ovo NEma veze sa telekomom, a itekako ima :skoljka: samo bog zna kako je kod nas stanje :roll:

ISTRAŽIVANJE EVROPSKE KOMISIJE POKAZALO:

Pružatelji usluga Interneta varaju svoje korisnike

07 Srpanj 2013

U studiji u prvoj fazi nisu sudjelovali operateri, ali gotovo deset hiljada volontera iz svih zemalja EU (uključene su i Hrvatska, Island i Norveška), su po jedinstvenoj metodologiji proveli više od 75 miliona mjerenja. Rezultati su pokazali da među oglašanim i stvarnim brzinama postoje znatne razlike

Evropski ponuđači interneta oglašavaju veće brzine prijenosa podataka, nego što ih zapravo nude, pokazala je nedavna studija Evropske komisije.

Tokom mjerenja sposobnosti širokopojasne mreže otkrili su da najveće razlike postoje kod priključka na xdsl, a najpouzdaniji servis nudi kablovski internet. Komisija se mjerenjem odazvala na pritužbe potrošačkih organizacija da operateri oglašavaju veće vrijednosti brzine prijenosa podatak (do 20Mb/s), nego što ih omogućavaju korisnicima.

U studiji u prvoj fazi nisu sudjelovali operateri, ali gotovo deset hiljada volontera iz svih zemalja EU (uključene su i Hrvatska, Island i Norveška), su po jedinstvenoj metodologiji proveli više od 75 miliona mjerenja. Rezultati su pokazali da među oglašanim i stvarnim brzinama postoje znatne razlike.

Brzina prijenosa podataka je u nekim državama (Velika Britanija, Francuska...) ponekad je dostizala više od trećine oglašavane, a različite su bile brzine učitavanja internet stranica, dostupnost usluga, prijenosa videa i glasa putem internetske telefonije.

Najmanje pouzdani su najstariji bakreni širokojasni priključci xdsl, koji su najrašireniji i prosječno su dosegnuli više od 60 odsto obećane brzine isporuke.

Novije tehnologije su pouzdanije, pa su optički prikljiučci zadovoljili 84 odsto obećane brzine, kablovski više od 90 odsto.

U istraživanju su najslabije rezultate postigle države koje imaju zbog istorijskih i geografskih činilaca najstarije mreže. Ali, na rezultate nije uticala samo tehnologija, nego i oglašivačka pravila (koliku smiju ponuditi brzinu), oblikovanje podatkovih paketa i upotreba različitih usluga na jednom priključku.

Evropska komisije će do sljedeće godine objaviti još dva godišnja mjerenja. Tačnost podataka ovist će o broju volontera. Od rezultta će ovisiti naredni strateški koraci, a potpredsjednica komisije Neelie Kroes uvjerena je da evropski internetski potrošači u sadašnjem informacijskom neredu ne mogu informirano odlučivati.
Mehemed
Vozim: automobil

#7813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Tiger 033 wrote: Najmanje pouzdani su najstariji bakreni širokojasni priključci xdsl, koji su najrašireniji i prosječno su dosegnuli više od 60 odsto obećane brzine isporuke.

Novije tehnologije su pouzdanije, pa su optički prikljiučci zadovoljili 84 odsto obećane brzine, kablovski više od 90 odsto.
Sve je to meni jasno, ali opet ja vidim u nekog ADSL-a 2Mbita 255-256KB/s download a u kablovskog oko 240KB/s, to mi nije jasno
brazzo19

#7814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:Ljudi "nana" mi prikljucila ovaj trio paket :D telefon net i d3 . Eh sad malo listajuci kanale uocim slijedece : Svi kanali su joj odkljucani , znaci nije samo kako pise na njihovom stranici da dobijes sve kanale iz analogne u digitalnom obliku i neke bonus kanale , nego gledam ona ima otkljucane i History i Pink Extra i Cinemax i Boomerang i sve meni se cini kanale , kako su njoj rekli ( ako je ona dobro razumila :D ) ovi kad su joj to ukjucili su rekli da ce joj svi ovi kanali ostat i da ce imat preko 150 kanala , eh sad mene zanima jel ovo ona dobila samo promotivno neki period ove kanale ili ce joj ostat stalno kad je prikljucila ovaj trio paket . Hvala unaprijed :)

Iko ??? :D

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
avaks

#7815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Mehemed wrote:
Tiger 033 wrote: Najmanje pouzdani su najstariji bakreni širokojasni priključci xdsl, koji su najrašireniji i prosječno su dosegnuli više od 60 odsto obećane brzine isporuke.

Sve je to meni jasno, ali opet ja vidim u nekog ADSL-a 2Mbita 255-256KB/s download a u kablovskog oko 240KB/s, to mi nije jasno
Kao što je navedeno manja su odstupanja kod kablovskog interneta a to da je na ADSL na 2MB download 255 okači mačku o rep. To bi bilo u idealnim uslovima jer u stvari 2 megabita i dođe 256 kilobajta. U realnim uslovima je očekivati pad tako da je i 240KBps sasvim ok.

@brazzo19
Promotivni period od mjesec dana ako se ne varam a nakon toga će biti zaključani. Ne znam šta je sa HBO jer ako je ubola akciju trebalo bi 3 mjeseca da budu otključani.
brazzo19

#7816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ma uboli su oni nanu za 50 km mjesecno :D

Znaci ovo pink history bomerang i te saso mange ide mjesec dana i onda se sve kljuca a ostane samo ovaj analogni paket koji je digitalizovan i neki bonus kanali kao recimo prva tv , rtl hr , fight kanal , a HBO ide 3 mjeseca i onda se i on zakljuca ... :D
avaks

#7817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Tako bi trebalo ali izgleda da je različito od grada do grada... Nije ni programska šema ista u svim gradovima a tek kada pođu da brljaju sa tim akcijama, zlo i naopako. A poznati su po dezinformacijama i to znam iz ličnog iskustva!
motorola01

#7818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

KOliko trenutno kosta pretplata za dig. tv? 15KM ili 18 KM?
Asiklar

#7819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

motorola01 wrote:KOliko trenutno kosta pretplata za dig. tv? 15KM ili 18 KM?
18 + PDV + rentanje receivera + pdv na rentanje + pdv na kompletan racun + PDV :D
Magarece_godine

#7820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Asiklar wrote:
18 + PDV + rentanje receivera + pdv na rentanje + pdv na kompletan racun + PDV :D
Zaboravio si PDV na PDV
PIMP-Meister-2000

#7821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PIMP-Meister-2000 »

Magarece_godine wrote:
Asiklar wrote:
Zaboravio si PDV na PDV
Image
Last edited by PIMP-Meister-2000 on 07/07/2013 23:53, edited 1 time in total.
mumi80

#7822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Asiklar wrote:
Koji si ti moron! Ako nemas sta da kazes pametno i da pomognes nekom bolje ti je da sutis!
15 KM je analogna a pocetni paket digitalne je 18 KM.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
motorola01

#7823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

mumi80 wrote:
Asiklar wrote:
Koji si ti moron! Ako nemas sta da kazes pametno i da pomognes nekom bolje ti je da sutis!
15 KM je analogna a pocetni paket digitalne je 18 KM.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Hvala :thumbup:
motorola01

#7824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

brazzo19 wrote:Ma uboli su oni nanu za 50 km mjesecno :D

Znaci ovo pink history bomerang i te saso mange ide mjesec dana i onda se sve kljuca a ostane samo ovaj analogni paket koji je digitalizovan i neki bonus kanali kao recimo prva tv , rtl hr , fight kanal , a HBO ide 3 mjeseca i onda se i on zakljuca ... :D
Dok sam citao tvoj post na tv-u se vrtila reklama telemacha :D. U ovoj akciji(ako si dobio prikljucak u toku te akcije,a vjerovatno jesi) ko potpise trio paket dobija 3 mjeseca HBO paket free i 2 godine besplatnog snimanja takodjer free.

edit: reklama se vrtila na sportklubu tako da se nadam da je za podrucje BIH-a.
brazzo19

#7825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Znam to , to je potvrdjeno za hbo 3 mjeseca besplatno , zanima me sta je sa ostalim programima koji su trenutno otkljucani ???
Locked