Znaš šta, uopšte se ne radi o tome. Nego o slijedećem. Sadizam je zbog toga što pokreti kamere i dosadna nadurivanja likova nisu nimalo produhovljena, niti prikazuju ljudske vrijednosti ili nedostatak istih na iole umjetnički iskren način. Nemam ništa protiv prikazivanja bilo koje teme na filmu, ali imam kada se bilo koja tema prikazuje na antiumjetnički i sadistički način od strane režije i glumaca. Celebration je oličenje antiumjetosti. FUUUJJJJ.johnnykola wrote:i, tako: ti za mene implicite kaza da sam sadist i neizivljen. najs.
celebration u bosni zivi tiha manjina i takvoj se taj film svidja.
a ako ti nigdje ne vidis teror jednih nad drugima po raznim osnovama
ti si presretan covjek i u tome uzivaj.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
jastuk1
#7801 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
- jasko_ba
#7802 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
pregledah ga ipak...prosjek prosjeka, nista posebnojasko_ba wrote:valja li ovo sta
The Thing (2011)
-
dassa
#7803 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
dassa, za tebe jos jedan zbog kojeg su mi se mnogi sjetili matere,
a defionitivno je medju tri najbolja u prosloj dekadi:

e ovo je jedan od rijetkih filmova koje nisam mogao da pogledam do kraja. ne znam jel do mene il do filma (mora da je do mene
). vjerujem da je dobar u nekom smislu. mozda ga i nekad pogledam do kraja, ako budem imao strpljenja. btw julien donkey boy dobar film

e ovo je jedan od rijetkih filmova koje nisam mogao da pogledam do kraja. ne znam jel do mene il do filma (mora da je do mene

- alica.k
#7804 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
@dassa, nije do tebe, ja nisam mogla isto do kraja gledat enter the void. posto imam prokletstvo da moram znat sta se desi u filmu bez obzira kolko ga ne mogla gledat uzela sam i procitala sta bude. mislim da moras bit drogiran dok gledas ovaj film da bi ga cijenio :S
zapravo, film treba u onu temu "ne preporucujem"
epilepticari, STAY AWAY.
zapravo, film treba u onu temu "ne preporucujem"
epilepticari, STAY AWAY.
- pirmin
#7805 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Je li ovo neka zajebancija ili stvarno postoji film?Black swan wrote: zato sam sinoć malo gledao poljski postapokaliptični SF
"O-bi, o-ba kraj civilizacije" (1985)
Sta cu kad se lozim na postapokalipsicna stanja.
-
usb
#7806 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
The Ides Of March (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1124035/
Puncture (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1582248/
The Help (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1454029/
King of California (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0388182/
http://www.imdb.com/title/tt1124035/
Puncture (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1582248/
The Help (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1454029/
King of California (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0388182/
- muftija
- johnnykola
#7808 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
hajde, bar si se potrudija izvuci iz nebuloze koju si bubno.:*jastuk1 wrote:Znaš šta, uopšte se ne radi o tome. Nego o slijedećem. Sadizam je zbog toga što pokreti kamere i dosadna nadurivanja likova nisu nimalo produhovljena, niti prikazuju ljudske vrijednosti ili nedostatak istih na iole umjetnički iskren način. Nemam ništa protiv prikazivanja bilo koje teme na filmu, ali imam kada se bilo koja tema prikazuje na antiumjetnički i sadistički način od strane režije i glumaca. Celebration je oličenje antiumjetosti. FUUUJJJJ.johnnykola wrote:i, tako: ti za mene implicite kaza da sam sadist i neizivljen. najs.
celebration u bosni zivi tiha manjina i takvoj se taj film svidja.
a ako ti nigdje ne vidis teror jednih nad drugima po raznim osnovama
ti si presretan covjek i u tome uzivaj.
za sve sadiste, neizivljene, pedere (ukljuciv ustase i cetalje) i lezbijke, te sve one
koji ce to tek postati ide preporuka:

- johnnykola
#7809 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
:ppppppppppppdassa wrote:dassa, za tebe jos jedan zbog kojeg su mi se mnogi sjetili matere,
e ovo je jedan od rijetkih filmova koje nisam mogao da pogledam do kraja. ne znam jel do mene il do filma (mora da je do mene). vjerujem da je dobar u nekom smislu. mozda ga i nekad pogledam do kraja, ako budem imao strpljenja. btw julien donkey boy dobar film
![]()
void ne gledah. idu novi:

i

<3<3<3
- snukey
#7810 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
džoni, čini mi se da si već jednom stavljao me and you and everyone we know, pa sam ga ja pogledala
.
- medvjed23
#7811 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
stavljo je i gummo... nije loš al nije za svakoga 
- KPNCTNJAH
#7812 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Otkako je otvorena tema postavlja 4-5 istih filmova 
- johnnykola
#7813 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
vec smo pisali sto hiljada puta. burazeri i sekice, nakacite se na nekog ko vam po
filingu odgovara i gledajte filmove u njiha. vidim, dasa je na fonu istom kao i ja
pa reko da mu preporucam ono sto i ja gotivim. pored toga, dolaze novi ljudi, sta sad
ce listati 15 hiljada strana? opet, pored toga sto sam sadist, neizivljen, cetnik, ustasa,
peder, a i generalno coik koji ce reci da je okej smaknuti koju lisicu
i iskoristiti njezino krzno za okovratnik,:ppppppppppp i legalist sam, tako ako administrator(i)
smatra da ne bih smio vise od max. 3,5 puta postaviti film isti, neka brise moje postove. simple as that.
šifili!!!
p.s. i, da, zakrpu adamsa sam dosad postavio 12 puta. cisto da se zna.:pppppppppppp
filingu odgovara i gledajte filmove u njiha. vidim, dasa je na fonu istom kao i ja
pa reko da mu preporucam ono sto i ja gotivim. pored toga, dolaze novi ljudi, sta sad
ce listati 15 hiljada strana? opet, pored toga sto sam sadist, neizivljen, cetnik, ustasa,
i iskoristiti njezino krzno za okovratnik,:ppppppppppp i legalist sam, tako ako administrator(i)
smatra da ne bih smio vise od max. 3,5 puta postaviti film isti, neka brise moje postove. simple as that.
šifili!!!
p.s. i, da, zakrpu adamsa sam dosad postavio 12 puta. cisto da se zna.:pppppppppppp
- snukey
#7814 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
a nisam mislila da će te svi sada napasti, ja sam to samo onako primijetila
.
(volim ja i gummo i me and you and everyone we know, i šteta što enter the void nisi pogledao do kraja, mada ga svi pljuju, osim mene
.)
(volim ja i gummo i me and you and everyone we know, i šteta što enter the void nisi pogledao do kraja, mada ga svi pljuju, osim mene
-
elSaik
#7815 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
johnnykola wrote:vec smo pisali sto hiljada puta. burazeri i sekice, nakacite se na nekog ko vam po
šifili!!!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7816 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Gdje ovo pregleda ?Mali_Vuk wrote:
Iznenađujuće dobar film. Mislim, iznenađujuće s obzirom na to da sam očekivao neku klasičnu izlizanu šerlokovsku priču.
Možda bi to i bila ta priča, da nema onih prilično dobrih specijalnih efekata i odlične glume. Sve u svemu, vrlo gledljiv film
-
jastuk1
#7817 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Johnnykola stalno stavlja jedne te iste filmove i ne bih ni reagovao da je barem jedan koji preporučuje neki zaista umjetnički film u kojim režiseri, scenaristi i glumci zaista daju sebe da prikažu nešto iole "davalački." Ali ne, on mora da postavlja one filmove u kojima režiseri i glumci pokvareno prodaju sadizam za tobože "orginalnost," i time samo dokazuju svoju umjetničku nedarežljivost. Pokvarenjaci. 
- despina
#7818 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
leet wrote:Gdje ovo pregleda ?Mali_Vuk wrote:
Iznenađujuće dobar film. Mislim, iznenađujuće s obzirom na to da sam očekivao neku klasičnu izlizanu šerlokovsku priču.
Možda bi to i bila ta priča, da nema onih prilično dobrih specijalnih efekata i odlične glume. Sve u svemu, vrlo gledljiv film
tek je 16 decembra premijera u USA..... možda misliš na prvi dio iz 2009 ?
- KPNCTNJAH
#7819 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Po opisu filma cini mi se da je gledao prvi dio, ali je greskom stavio poster drugog dijela koji ce izaci tek za desetak dana... 
sto se tice uvrijedjene mlade postavljaj koliko hoces puta sto se mene tice, ali bilo bi lijepo kad bi stavljao neke manje slike, jer ovako pola stranice zauzimaju isti filmovi, pa ce taj post opet neko citirati sa svim tim slikama itd... a bilo bi dobro i kad bi preporucio nesto novo, nije valjda da godinu dana nisi pogledao nista drugo osim toga... prije sam stalno kad mi se gleda neki film mogao ovdje na par stranica naci 2-3 dobra prijedloga, a u zadnje vrijeme se vrte isti filmovi koje su manje-vise svi gledali...
sto se tice uvrijedjene mlade postavljaj koliko hoces puta sto se mene tice, ali bilo bi lijepo kad bi stavljao neke manje slike, jer ovako pola stranice zauzimaju isti filmovi, pa ce taj post opet neko citirati sa svim tim slikama itd... a bilo bi dobro i kad bi preporucio nesto novo, nije valjda da godinu dana nisi pogledao nista drugo osim toga... prije sam stalno kad mi se gleda neki film mogao ovdje na par stranica naci 2-3 dobra prijedloga, a u zadnje vrijeme se vrte isti filmovi koje su manje-vise svi gledali...
- johnnykola
#7820 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
KPNCTNJAH wrote:Po opisu filma cini mi se da je gledao prvi dio, ali je greskom stavio poster drugog dijela koji ce izaci tek za desetak dana...
ako iz ovoga niste vidjeli da uopce nisam uvrijedjen:jastuk1 wrote:Johnnykola stalno stavlja jedne te iste filmove i ne bih ni reagovao da je barem jedan koji preporučuje neki zaista umjetnički film u kojim režiseri, scenaristi i glumci zaista daju sebe da prikažu nešto iole "davalački." Ali ne, on mora da postavlja one filmove u kojima režiseri i glumci pokvareno prodaju sadizam za tobože "orginalnost," i time samo dokazuju svoju umjetničku nedarežljivost. Pokvarenjaci.
opet, pored toga sto sam sadist, neizivljen, cetnik, ustasa,
i iskoristiti njezino krzno za okovratnik,:ppppppppppp
sta vam ja mogu. dodatno: http://www.imdb.com/event/ev0000147/1998
nadji tu celebration pa pisi ponovno o davljenju, ovom i onom.
eto ja kao veliki mag kritike pa ja nesto. dajte ljudi, manite se.
ali, sam za sebe jesam mag jer ja nista ne moram i nikom nisam
rekao da je sadist ili neizivljen. kontas? ides na osobni nivo,
o meni zbog filmskog ukusa sve znas. halo, ba, djeckic? e, to je smijesno i za
vidis, ja sam za tebe napisao djeckic, a ne da si sadist.
i, da, kristijane, hapliciraj za posao administratora pa dirigiraj ko ce i kakve slike stavljati.
isto k'o kad mi neko onomad imputira da pisem u stihu.
kakve to veze ima s filmoima koje volim!?!?!?!?!?!?!?
mozda je sad i konascno jasno zasto je meni festen tonbe, a vama nije.
uostalom, vidis moj post, preskocis, a ja bez obzira na sve, vidim tvoj, pa ga uzmem u razmatranje.
toliko demokracije nam je valjda ostalo.
alles klar?
- pustopoljina
#7821 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
ima filmova i filmova...i moze se stosta o ljudima reci prema njihovim ukusima...
neki se groze holivudskih ljubica i osoba koje ih gledaju...
a nekome je ovo dobar film
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Human_ ... equence%29
za mene je cisti bolesni sadizam...ne horor, nego sadizam.
kad se vec ponavlja...da i ja ponovim svoju preporuku
http://www.imdb.com/title/tt1540133/
kad se vec ponavlja...da i ja ponovim svoju preporuku
http://www.imdb.com/title/tt1540133/
- -danTe-
- despina
-
elSaik
#7824 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ja sam ovome oplakao.pustopoljina wrote:ima filmova i filmova...i moze se stosta o ljudima reci prema njihovim ukusima...
-
jastuk1
#7825 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Samo da bude jasno - ja ne govori o temi sadizma u filmu nego da su režija i glumci zbog načina na koji dočaravaju određenu temu (bilo koju temu) sadisti, jer to rade na sebičan, pokvaren, neiskren, lažan, podvaljivački način, te time pasivno-agresivno muče gledaoca.
johnnykola, Respect, man.
Nikakav osobni nivo mi ne pada na pamet, samo kritikujem i pljujem po režiji i glumi filmova koje preporučuješ.
Što se mene tiče, slobodno nastavi postavljati jedne te iste filmove ad infinitum, ali sada barem znaš da ima neko kao ja ko smatra da su ti filmovi čista podvala i bjesomučno pišanje po umjetnosti i stvarnoj stvarnosti koju tobože žele prikazati.
Ovaj warrior izgleda "impozantno."
johnnykola, Respect, man.
Što se mene tiče, slobodno nastavi postavljati jedne te iste filmove ad infinitum, ali sada barem znaš da ima neko kao ja ko smatra da su ti filmovi čista podvala i bjesomučno pišanje po umjetnosti i stvarnoj stvarnosti koju tobože žele prikazati.
Ovaj warrior izgleda "impozantno."
Last edited by jastuk1 on 04/12/2011 17:36, edited 1 time in total.