Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#77951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

i agree wrote:
Benq wrote:Crni je u pravu 100%
Mozda tebi,ne kontam sta bi da mu dadnu kad imasve?U pitanju je poklon a ne umanjenje racuna i slicno sto bi mozda ocekivao jer ne vidim da mu drugacije mogu izaci u susret
Pa vidi ovako, i ja sam korisnik EON Premium paketa, imam sve kanale u paketu, zadovoljan sam uslugom. ALI , uvijek postoji to "ali", mogli su malo Premium korisnike pogledat, npr nekim simbolicnim umanjenjem racuna za taj period, ne treba biti umanjen za 66KM, to je on onako racunao po paketima, ali npr simbolicnih 10KM, njima to ne znaci nista, a korisnik bi se ugodno osjecao, zar ne ?

Ipak se radi o otkljucavanju svih paketa iz ponude, mozda samo Arena HD paket bude izuzetak, zato on kaze "otkljucavate pakete u vrijednosti od 66KM, a mi cemo to platiti". Znam da cu vjerovatno ovim postom navuci lavinu komentara od strane korisnika manjih paketa, i sto se mene tice neka im sve bude otkljucano godinu dana, neka gledaju ljudi, ali da se i korisnici najvecih paketa malo pogledaju ;)
kakaljin

#77952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
i agree wrote:
Benq wrote:Crni je u pravu 100%
Mozda tebi,ne kontam sta bi da mu dadnu kad imasve?U pitanju je poklon a ne umanjenje racuna i slicno sto bi mozda ocekivao jer ne vidim da mu drugacije mogu izaci u susret
Pa vidi ovako, i ja sam korisnik EON Premium paketa, imam sve kanale u paketu, zadovoljan sam uslugom. ALI , uvijek postoji to "ali", mogli su malo Premium korisnike pogledat, npr nekim simbolicnim umanjenjem racuna za taj period, ne treba biti umanjen za 66KM, to je on onako racunao po paketima, ali npr simbolicnih 10KM, njima to ne znaci nista, a korisnik bi se ugodno osjecao, zar ne ?

Ipak se radi o otkljucavanju svih paketa iz ponude, mozda samo Arena HD paket bude izuzetak, zato on kaze "otkljucavate pakete u vrijednosti od 66KM, a mi cemo to platiti". Znam da cu vjerovatno ovim postom navuci lavinu komentara od strane korisnika manjih paketa, i sto se mene tice neka im sve bude otkljucano godinu dana, neka gledaju ljudi, ali da se i korisnici najvecih paketa malo pogledaju ;)

U potpunosti je crni vrag u pravu kao i ti, i to sve stoji kako kazete, jer nje uredu da neko dobije mjesec dana djaba a drugi to placa

Fino je telemach napisao svima se otkljucavaju, znaci onaj ko ima kroz paket ili dodatno placa taj mjesec njemu se umanji racun za taj iznos i svi budu sretni.
i agree

#77953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

A sto se svima odkljucava,pa vjerovatno da navuku korisnike slabijih paketa na jace pakete.Jeste li stvarno tako naivni da smatrate kako bi vam danas neko nesto dao a pritom da on bude na gubitku?
Benq

#77954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

i agree wrote:A sto se svima odkljucava,pa vjerovatno da navuku korisnike slabijih paketa na jace pakete.Jeste li stvarno tako naivni da smatrate kako bi vam danas neko nesto dao a pritom da on bude na gubitku?
Mobilni, kablovski, iptv... operateri nikako ne mogu biti na gubitku :mrgreen:
i agree

#77955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Benq wrote:
i agree wrote:A sto se svima odkljucava,pa vjerovatno da navuku korisnike slabijih paketa na jace pakete.Jeste li stvarno tako naivni da smatrate kako bi vam danas neko nesto dao a pritom da on bude na gubitku?
U globalu da ali potezima itekako.Koliko je samo telekom radi glupih poteza izgubio korisnika.Sad se o ovom da naglabat ali bolje se zaustavit i ne ici u off.

Telemah hvala sve je odkljucano.
Tiger 033

#77956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Interesantno... za Bajram nikad NE otključavaju sve kanale :?: a dva Bajrama imamo
Telemach

#77957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

i agree » 11 minutes ago

Benq wrote:
i agree wrote:
A sto se svima odkljucava,pa vjerovatno da navuku korisnike slabijih paketa na jace pakete.Jeste li stvarno tako naivni da smatrate kako bi vam danas neko nesto dao a pritom da on bude na gubitku?

U globalu da ali potezima itekako.Koliko je samo telekom radi glupih poteza izgubio korisnika.Sad se o ovom da naglabat ali bolje se zaustavit i ne ici u off.

Telemah hvala sve je odkljucano.
Hvala za povratni info :)
Uživajte u promo kanalima!
sencobih

#77958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Laž je da se SVIMA otključava, meni npr.ništa nije otključano. Jedino što je istina na onoj obavijesti je ono da "nastavljaju tradiciju", ali onu zanemarivanja korisnika osnovne usluge
nekkem

#77959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Vrlo slicno je bilo i prethodne godine. Ko placa - placa i dalje, bez obzira sto je isto drugima dato dzaba. Ponudi se nesto sto realno ne moze proci ni kao zamazivanje ociju i to je to.
Kad je bilo spajanje sa HS, ljudi su mjesecima placali HD paket dok su HD kanali bili otkljucani svima preko DVB-C.
Telemach izgleda nema bas puno sluha za ove stvari. Jednom kad prodaju najskuplju uslugu koju imaju, vise nemaju ideja sta da ponude i izgleda da korisnik postaje manji prioritet. Nije bas najsretnija poslovna politika, ali izgleda da im se moze. Nema prave konkurencije na trzistu.

Meni skoro dva mjeseca nisu u stanju da realizuju prelazak sa Trio Grande Premium na EON Premium. Pri tome mi je na Trio Grande Premium isteklo obavezno trajanje ugovora, a za novi ugovor za EON Premium apsolutno nikakvih benefita nema.
Posljednji info, nakon sto sam trazio status zahtjeva, je da je neko zabiljezio u sistemu da sam odustao od promjene paketa koju sam trazio preko foruma i potvrdio telefonski kad su me zvali.
Za to vrijeme, racun uredno dolazi za Trio Grande Premium, dakle slabija usluga, a veca cijena.
Telemach

#77960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sencobih » 9 minutes ago

Laž je da se SVIMA otključava, meni npr.ništa nije otključano. Jedino što je istina na onoj obavijesti je ono da "nastavljaju tradiciju", ali onu zanemarivanja korisnika osnovne usluge
Možemo Vam predložiti akciju besplatne digitalizacije, javite nam se u inbox.
Benq

#77961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nekkem wrote: Meni skoro dva mjeseca nisu u stanju da realizuju prelazak sa Trio Grande Premium na EON Premium. Pri tome mi je na Trio Grande Premium isteklo obavezno trajanje ugovora, a za novi ugovor za EON Premium apsolutno nikakvih benefita nema.
Posljednji info, nakon sto sam trazio status zahtjeva, je da je neko zabiljezio u sistemu da sam odustao od promjene paketa koju sam trazio preko foruma i potvrdio telefonski kad su me zvali.
Za to vrijeme, racun uredno dolazi za Trio Grande Premium, dakle slabija usluga, a veca cijena.
Iskreno, meni je drago sto svim korisnicima digitalne otkljucavaju sve kanale, neka i oni malo uzivaju, a 30 dana prodje dok se okrenes.. Ali eto, ja sam dao cisto neku sugestiju sta bi mogli uciniti za Premium korisnike, a na njima je sta ce i kako ce..

Ti samim prelaskom sa Trio Premiuma na EON Premium dobijas bolju uslugu, brzi internet.. a cijena ti je manja za 13KM, i to je neki benefit. Mada, kao sto si vec rekao, sad placas skuplje stari paket nego sto bi placao novi Premium paket.
Telemach

#77962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nekkem » 8 minutes ago

Vrlo slicno je bilo i prethodne godine. Ko placa - placa i dalje, bez obzira sto je isto drugima dato dzaba. Ponudi se nesto sto realno ne moze proci ni kao zamazivanje ociju i to je to.
Kad je bilo spajanje sa HS, ljudi su mjesecima placali HD paket dok su HD kanali bili otkljucani svima preko DVB-C.
Telemach izgleda nema bas puno sluha za ove stvari. Jednom kad prodaju najskuplju uslugu koju imaju, vise nemaju ideja sta da ponude i izgleda da korisnik postaje manji prioritet. Nije bas najsretnija poslovna politika, ali izgleda da im se moze. Nema prave konkurencije na trzistu.

Meni skoro dva mjeseca nisu u stanju da realizuju prelazak sa Trio Grande Premium na EON Premium. Pri tome mi je na Trio Grande Premium isteklo obavezno trajanje ugovora, a za novi ugovor za EON Premium apsolutno nikakvih benefita nema.
Vaše navode smo proslijedili kolegama. Nastojat ćemo priključenje EON paketa, na Vašoj adresi, realizovati u najskorijem mogućem roku.
crnivrag

#77963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Mili moj ignorirung, kako nas samo obilazite, duškice moje drage :D
kakavdanakneiskustvu

#77964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tiger 033 wrote:Interesantno... za Bajram nikad NE otključavaju sve kanale :?: a dva Bajrama imamo

ni za uskrs i vaskrs
crnivrag

#77965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavijest:

Za korisnike koji žele koristiti Telemach EON TV uslugu, izašla je obavijest da se možete prijaviti i gledati sve pakete kanala, sve VOD kataloge, kao i koristiti uslugu TV Unazad 7 dana na svim kanalima putem internet mreže drugog providera: https://telemach.ba/Binary/10664/Postan ... -mreze.pdf
Adriatic

#77966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adriatic »

Telemach wrote:
sencobih » 9 minutes ago

Čovjek pita zašto otključavanje ne važi za korisnike osnovne usluge.
Nije tražio nikakve digitalizacije.
Dakle, odgovor?
crnivrag

#77967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Last edited by crnivrag on 12/12/2018 12:41, edited 1 time in total.
DON_eARL

#77968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

@crnivrag

Da li je ovo negdje oficijalno objavljeno ili si samo iskopao dokument kroz Google? :D

Prvi post Obavijest.
crnivrag

#77969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:@crnivrag

Da li je ovo negdje oficijalno objavljeno ili si samo iskopao dokument kroz Google? :D

Prvi post Obavijest.
Imaš ovdje sve dokumente, pa i taj koji se tiče korisnika sa drugih mreža: https://telemach.ba/podrska/cjenovnici- ... 0317/10363
TheWatcher

#77970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Telemach wrote:
sencobih » 9 minutes ago

koji hinjski odgovor od tm :run:
Telemach

#77971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adriatic » 4 minutes ago

Telemach wrote:
sencobih » 9 minutes ago

Dakle, odgovor?
Ne postoji tehnička mogućnost obezbijediti korisniku promotivno digitalne kanale, bez priključka digitalne televizije.
NediM17

#77972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Telemach wrote: Ne postoji tehnička mogućnost obezbijediti korisniku promotivno digitalne kanale, bez priključka digitalne televizije.
Naravno da postoji, dovoljno je da korisnik ima TV sa DVB-C tunerom, a to ima skoro svaki LCD TV od 2010.g. pa na gore.
sencobih

#77973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Telemach wrote:
Adriatic » 4 minutes ago

Telemach wrote:
sencobih » 9 minutes ago

Dakle, odgovor?
Ne postoji tehnička mogućnost obezbijediti korisniku promotivno digitalne kanale, bez priključka digitalne televizije.
Znači poklon dobijem ako ga kupim (besplatno) ? u stvari za minimalno dodatne tri marke na ovih dosadasnjih 20? Problem je u tome sto smo svi vaši korisnici, a nekom jeste nova godina i božić, a nekom nije, kad kažete SVIMA novogodišnji poklon onda ne može nekom poklon,a nekom ne, doduše vi nikada niste isti bili prema svima (da ne ulazimo ponovo u priču oko zatamnjenja)
crnivrag

#77974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Dakle više si nismo dobri, jer izgleda da je pukla naša specijalna veza, i to s vaše strane :place1:
Benq

#77975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: Znači poklon dobijem ako ga kupim (besplatno) ? u stvari za minimalno dodatne tri marke na ovih dosadasnjih 20? Problem je u tome sto smo svi vaši korisnici, a nekom jeste nova godina i božić, a nekom nije, kad kažete SVIMA novogodišnji poklon onda ne može nekom poklon,a nekom ne

Ne branim nikog, ali nadji to gdje pise "svima" ?
I ove godine, tokom tokom novogodišnjih i božičnih praznika, otključavamo sve kanale od 12.12. do 15.1.

Praznici su vrijeme okupljanja i porodične atmosfere u svakom domu, a Telemach je tu da bude dio svake porodice. Zato nastavljamo našu prazničnu tradiciju.

U velikom izboru naslova HBO programa moći ćete da uživate aktiviranjem ovog kanala putem portala Moj Telemach, dok će svi ostali kanali koje nemate u trenutnim paketima biti otvoreni automatski.

Za korisnike koji već imaju sve kanale u okviru svog paketa, pripremili smo poseban folder sa 20 atraktivnih filmova različitih žanrova.

Ali, to nije sve! Očekujte još veću ponudu Video kluba, koja će biti dostupna na svim uređajima. Video klub, sa preko 12.500 naslova postaje bogatiji.

https://telemach.ba/a33601/podrska/vije ... anale.html

Svake godine je bilo otkljucavanje kanala za korisnike digitalne, i bas svake godine je ista ova prica.
Locked