Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#77876 Re: Sirija vol. 2
SAA ne postoji. Iranske milicije vode akcije uz pomoć ruskih zračnih udara.
- dječak sa šibicama
#77877 Re: Sirija vol. 2
Kurd u Idlibu = Ujgur u Idlibu.
Isto sranje, drugo pakovanje.
Kako smo vec zakljucili, nakon propalih FSA i ISIL ubleha, Washington se okrece kurdskim pudlicama.
A sta su pudlice u stanju "osloboditi", najbolji je pokazatelj ruska tampon zona kod Manbija. Da ne bi Rusa, Turci bi ih samljeli.
Kako smo vec zakljucili, nakon propalih FSA i ISIL ubleha, Washington se okrece kurdskim pudlicama.
A sta su pudlice u stanju "osloboditi", najbolji je pokazatelj ruska tampon zona kod Manbija. Da ne bi Rusa, Turci bi ih samljeli.
-
sarajevoxxxx
#77878 Re: Sirija vol. 2
- SDF uskoro kreće prema Tenfu na zahtjev međunarodne koalicije.
- Dera: Režim sa 6 zračnih udara prekršio primirje
Inače u zadnjoj propaloj Asadovoj ofanzivi na grad Dera, revolucionari su uništili 7 tenkova, 2 buldožera, 2 Šilke, i 2 BMB-a. Likvidirano je 40 plaćenika među kojima i jedan pukovnik i jedan poručnik.
Inače u zadnjoj propaloj Asadovoj ofanzivi na grad Dera, revolucionari su uništili 7 tenkova, 2 buldožera, 2 Šilke, i 2 BMB-a. Likvidirano je 40 plaćenika među kojima i jedan pukovnik i jedan poručnik.
-
handžar88
#77879 Re: Sirija vol. 2
Ne bi bilo pozitivno, sta ce Amerika u Siriji, ko ju je zvao.. oslobodice Kurdi Siriju od sebe samih ako ovako nastave, a najvise bi mogli najebat oni u Afrinu, po obicaju oni koji su najmanje krivi za sve ovo sto se desava. Kurdsko vodstvo vodi citav narod u katastrofu, mogu se oni beskrajno qrcit trenutno ali pitanje je dokad, isti oni koji im danas cuvaju ledja su oni sto su ih zakinuli za drzavu kad se dijelilo.. a onaj koji ne uci na svojoj historiji znamo kako prolazi.Kikibombona wrote:Ti izgleda nisi procitao clanak.dječak sa šibicama wrote:YPG kao americka pudlica, nakon sto ISIL-u nije uspjelo "osloboditi Siriju od iranskih i siitskih zlocinaca i sebiha", sad ce to uraditi kurdski gitanosi.
Pa da puknes od smijeha.
Ovdje se pise o siitskim milicijama i dzihadistima u Idlibu i Dari. Ukratko, sunitskim i siitskim ekstremistima.
YPG nema namjeru boriti se protiv SAA.
Zar ne bi bilo pozitivno ako bi YPG oslobodio Idlib od dzihadistckih ekstremista, uz ponoc Amerike itd.!?
- Lincoln-Burrows
#77880 Re: Sirija vol. 2
Dvije su nelogičnosti:Kikibombona wrote:
Ti izgleda nisi procitao clanak.
Ovdje se pise o siitskim milicijama i dzihadistima u Idlibu i Dari. Ukratko, sunitskim i siitskim ekstremistima.
Zar ne bi bilo pozitivno ako bi YPG oslobodio Idlib od dzihadistckih ekstremista, uz ponoc Amerike itd.!?
1. Kakvi su to šiitski ekstremisti u Idlibu
2. Zašto YPG ratuje izvan područja Kurdistana
- Kikibombona
#77881 Re: Sirija vol. 2
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jabal_al-Akraddječak sa šibicama wrote:Kurd u Idlibu = Ujgur u Idlibu.
U Idlibu i Latakiji dominira Jabal al-Akrad ili 'Kurdska planina'. Kako to ako podrucje nema veze sa Kurdima? Na sjevero-zapadu Idliba ima dosta kurdskih sela.
Uostalom, Kurdi su Sirijci, pro-kurdske snage se zovu Sirijske demokratske snage... i u njima particiraju sve etnicke i vjerske zajednice na prostoru Sirije...
Bas rezim je nelegitiman. Porodica Asad je diktatorska, uzurpirali su vlast. Hafez je vojnim udarom dosao a vlast a umjesto sebe je postavio Bashara.
Kurdi, Arapi, Turkmeni i Asirci iz SDF imaju svako pravo osloboditi Idlib od ekstremista.
Ne znam da li ce do toga i doci, vidjet cemo...
Jedno je sigurno, za budicnost Sirije neophodno je odraniti sunitske i siitske vjerske fanatike.
- Kikibombona
#77882 Re: Sirija vol. 2
1. Siitski ekstremisti su oko Tanafa i na prostoru pod kontrolom rezima.Lincoln-Burrows wrote:Dvije su nelogičnosti:Kikibombona wrote:
Ti izgleda nisi procitao clanak.
1. Kakvi su to šiitski ekstremisti u Idlibu
2. Zašto YPG ratuje izvan područja Kurdistana
2. Zasto Hezbolah ratuje izvan podrucja Libanona? Iz istog razloga YPG ratuje iznad podrucja Kurdistana.
- Maystor
#77883 Re: Sirija vol. 2
Nekakvo primirje na 48 sati dogovoreno u Deri. Nejasno mi je to, koja je svrha onakve mobilizacije i bjesomučnog bombardovanja 
- Kikibombona
#77884 Re: Sirija vol. 2
SRO pise da su Asadovci u Dari udarili u tvrdo. Ka'e da su umjereni dzihadisti jedinstveni u tom dijelu Sirije i da je to njihova glavna prednost. U Idlibu i Hami su podijeljeni po svim savovima, plemenskim, ideoloskim, klanovskim itd.Maystor wrote:Nekakvo primirje na 48 sati dogovoreno u Deri. Nejasno mi je to, koja je svrha onakve mobilizacije i bjesomučnog bombardovanja
Asad ima premalo vojnika. Iako je mirno u mnogim djelovima Sirije, on nema 50 000 vojnika da snazno udari na jednu tacko. Bez Rusije, bilo kakav napredak bi bio nemoguca misija.
- Nadzornik
#77885 Re: Sirija vol. 2
LGBT zajednica se bori za priznavanje prava u irackom Kurdistanu.

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z4kG20gJ2e
p.s. Sta ti mislis @kiki o pravima LGBT zajednice u kurdskom drustvu...???

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z4kG20gJ2e
p.s. Sta ti mislis @kiki o pravima LGBT zajednice u kurdskom drustvu...???
- jao_situacije
#77886 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Dobro je što su se Kurdi probudili. Fašisti iz Damaska, zaslužili jesu dobre batine. Vidjet ćemo.Kikibombona wrote:YPG planira osloboditi cijeli Siriju od sunitskih ekstremista, iranskih placenika i siitskih milicija!
YPG to Send Forces to Syria’s Al-Tanf to Fight Iranian-backed Militia: Source
http://www.basnews.com/index.php/en/new ... sktop_ui=1ERBIL — A security source confirmed that the Syrian Kurdish People’s Defense Units (YPG) are expected to send forces to the Syrian al-Tanf area near the Iraqi border, in a bid to stop the advance of the Iranian-backed militia forces to the area.
The deployment of the YPG forces in al-Tanf is at the request of the US-led Global Coalition fighting the Islamic State (IS).
A source close to YPG, who wished to remain anonymous, told BasNews that the YPG-led Syrian Democratic Forces (SDF) would soon head towards al-Tanf to drive back the Syrian armed groups backed by Iran from the area.
Russian defence ministry reported on Thursday that the US strikes targeted the Syrian army and its affiliated militia groups advancing towards al-Tanf area near Iraq’s border.
SDF will not allow [Syrian] regime and its loyal militia to seize control of the border area with Iraq and Jordan, the source said.
"We have no relations with Iran, and the policy of Iran is no different from that of the Syrian regime," said Saleh Muslim, co-chair of the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD), the political wing of the YPG.
He stated that "Iran is hostile to the Kurds to obtain their basic rights, and therefore it fears that the Kurds will get their rights in Syria."
The Syrian armed factions supported by the International Coalition forces are competing with the Iranian-backed Shi’ite militias loyal to Syrian the regime to recapture the territories under the control of IS organization in the Badia triangle, which is considered a link between Baghdad, Jordan and Damascus.
The source stressed that SDF will move to any area chosen for them by the Global Coalition in Syria, whether in Daraa or in the province of Idlib.
SRO pise da Saudija i ostale zaljevske drzave, izuzev teroristickog Katara, planiraju naoruzati SDF i privoliti ih da krenu na Zor.
- jao_situacije
#77887 Re: Sirija vol. 2
buldožeri su ključni, građevinski zločinci će platitisarajevoxxxx wrote:- SDF uskoro kreće prema Tenfu na zahtjev međunarodne koalicije.
smrt bagerima i buldožerima
-
Naslovnica
#77888 Re: Sirija vol. 2
Euro-asfalt na aparatima.
- husein_kapetan
#77889 Re: Sirija vol. 2
Nije za smijeh..rekoh ja lijepo prije par mjeseci da če kurdi postati veliki problem..mada se o klasicnoj propagandi radi, preslikava današnje raspoloženje i orijentaciju apetita onih koji se do juče za goli opstanak boriše..dječak sa šibicama wrote:YPG kao americka pudlica, nakon sto ISIL-u nije uspjelo "osloboditi Siriju od iranskih i siitskih zlocinaca i sebiha", sad ce to uraditi kurdski gitanosi.
Pa da puknes od smijeha.
Šta reći.."arapsko(kurdsko) proljeće" VOL.2.0
Na nebulozne projekcije nekih tamo ostrašćenih koji bi da Sirijom ureduju po mjeri amera ni odgovarati ne treba..ovo što od @kikija trenutno imamo je klasični spin kojim nas zatrpava..
Kurdi da imalo mozga imaju bi izabrali najbolje između sebe i za sto sa Vladom sjeli i definisali svoj status u postratnoj Siriji..i mislim da im ga niko u određenim granicama negirao nebi..ovako srljaju u neizvjesnost i moguću propast..
Nikakav oni legimitimitet nemaju niti im ga iko može na ovaj način može dati da govore u ime Sirije i određuju partnerstva ili nepoželjne..
niti oni koji ih ovoj budalaštini uče predstavljaju bilo koga osim svoje mračne interese..
Ako silom žele svoje ciljeve naučene provoditi..Bogme će mnogo jaču silu u odgovor dobiti
Ovaj scenario direktnog sukoba koji ameri preko kurdskih proksija žele iscenirati u svrhu sukoba protiv strateških partnera Sirije..je poodavno pripremjen i nećemo dugo čekati na njegovu aktualizaciju..
kurdi kao branioci Sirije..dobro "nadaren" trebaš biti da ovo svariš..svašta..
Ne.. nema mira u Siriji u dogledno vrijeme..jednoj zmiji glavu otkineš..druga na njeno mjesto ponovo raste..
-
zrakomlat
#77890 Re: Sirija vol. 2
Slažem se od A do Ž. Kurdi su davno trebali, a posto nisu, sad nekad je krajnje vrijeme, da kazu mi želimo to i to, nudimo to i to, pa da probaju naći rješenje koje svima odgovara (svima= njima i vladi). Jer SAA i vlada ce iz ovoga izaci ko pobjednici, kakvi-takvi. Isil ce se unistiti, FSA svakako ne postoji, razni Jaishi i Liwe ce se pokajati i prebjeći/amnestirati/promjeniti dres, e onda ostaju Kurdi sa svojim megalomanskim zahtjevima. A ako se vladini nisu bojali ovih do sad, nece ni brkatih zena i onih gej plavušana iz internacionalnih brigada.husein_kapetan wrote:Nije za smijeh..rekoh ja lijepo prije par mjeseci da če kurdi postati veliki problem..mada se o klasicnoj propagandi radi, preslikava današnje raspoloženje i orijentaciju apetita onih koji se do juče za goli opstanak boriše..dječak sa šibicama wrote:YPG kao americka pudlica, nakon sto ISIL-u nije uspjelo "osloboditi Siriju od iranskih i siitskih zlocinaca i sebiha", sad ce to uraditi kurdski gitanosi.
Pa da puknes od smijeha.
Na nebulozne projekcije nekih tamo ostrašćenih koji bi da Sirijom ureduju po mjeri amera ni odgovarati ne treba..ovo što od @kikija trenutno imamo je klasični spin kojim nas zatrpava..
Kurdi da imalo mozga imaju bi izabrali najbolje između sebe i za sto sa Vladom sjeli i definisali svoj status u postratnoj Siriji..i mislim da im ga niko u određenim granicama negirao nebi..ovako srljaju u neizvjesnost i moguću propast..
Nikakav oni legimitimitet nemaju niti im ga iko može na ovaj način može dati da govore u ime Sirije i određuju partnerstva ili nepoželjne..
niti oni koji ih ovoj budalaštini uče predstavljaju bilo koga osim svoje mračne interese..
Ako silom žele svoje ciljeve naučene provoditi..Bogme će mnogo jaču silu u odgovor dobiti
Ovaj scenario direktnog sukoba koji ameri preko kurdskih proksija žele iscenirati u svrhu sukoba protiv strateških partnera Sirije..je poodavno pripremjen i nećemo dugo čekati na njegovu aktualizaciju..
Ne.. nema mira u Siriji u dogledno vrijeme..jednoj zmiji glavu otkineš..druga na njeno mjesto ponovo raste..
A opet, ko zna kakvo je misljenje kurdskog naroda, običnog čovjeka. Možda njih i ne zanimau tolikoj mjeri ovo sve što čitamo ovdje. Ovi tviteraši, čije se mišljenje ovdje postavlja kao mišljenje i stav naroda kurdskog, svakako pišu iz Zapadne evrope, internet ratnici.
Last edited by zrakomlat on 17/06/2017 17:23, edited 1 time in total.
- husein_kapetan
#77891 Re: Sirija vol. 2
Nešto se kurdima u Rakki izgleda podrepilo..ne ide sve planiranom dinamikom..džaba bijeli fosfor i ostalo..izgleda da je obezlavljeni isil prilično nestabilan klijent..jedni slušaju i poštuju scenario..drugi ne..
-
zrakomlat
#77892 Re: Sirija vol. 2
Hahahusein_kapetan wrote:Nešto se kurdima u Rakki izgleda podrepilo..ne ide sve planiranom dinamikom..džaba bijeli fosfor i ostalo..izgleda da je obezlavljeni isil prilično nestabilan klijent..jedni slušaju i poštuju scenario..drugi ne..
-
zrakomlat
#77894 Re: Sirija vol. 2
Pogledaj tekst sto je Kiki zalijepio u vezi oslobadnja sirije od zlih dzihadistickih šija. Na kraju, boldirano kažedječak sa šibicama wrote:YPG kao americka pudlica, nakon sto ISIL-u nije uspjelo "osloboditi Siriju od iranskih i siitskih zlocinaca i sebiha", sad ce to uraditi kurdski gitanosi.
Pa da puknes od smijeha.
Ono, ići će dje im se kaze. A ovdje prica dogodine u istanbulu samo ako oni odluce. Ulaze u damask samo ako ih asad nasekira oni ce odluciti kad ce referendum, oni ce ovo, oni ce se odvojiti, oni će , hoće hoćeThe source stressed that SDF will move to any area chosen for them by the Global Coalition in Syria, whether in Daraa or in the province of Idlib.
- husein_kapetan
#77895 Re: Sirija vol. 2
U ovom dijelu scenarija kurdi trebaju steći samopouzdanje ponukano "uspjesima" na terenu..onda ih treba instalirati kao"ključni faktor" u omjeru snaga na način da misle da su u stanju diktirati uslove,,i to sve praViti na "beskompromisan" način..kako su u milosti "koalicije" i niko ne upire prst u njih jer zločine dosad ne praviše..su klijent po mjeri za ciljeve njihove..zrakomlat wrote:Slažem se od A do Ž. Kurdi su davno trebali, a posto nisu, sad nekad je krajnje vrijeme, da kazu mi želimo to i to, nudimo to i to, pa da probaju naći rješenje koje svima odgovara (svima= njima i vladi). Jer SAA i vlada ce iz ovoga izaci ko pobjednici, kakvi-takvi. Isil ce se unistiti, FSA svakako ne postoji, razni Jaishi i Liwe ce se pokajati i prebjeći/amnestirati/promjeniti dres, e onda ostaju Kurdi sa svojim megalomanskim zahtjevima. A ako se vladini nisu bojali ovih do sad, nece ni brkatih zena i onih gej plavušana iz internacionalnih brigada.husein_kapetan wrote:Nije za smijeh..rekoh ja lijepo prije par mjeseci da če kurdi postati veliki problem..mada se o klasicnoj propagandi radi, preslikava današnje raspoloženje i orijentaciju apetita onih koji se do juče za goli opstanak boriše..dječak sa šibicama wrote:YPG kao americka pudlica, nakon sto ISIL-u nije uspjelo "osloboditi Siriju od iranskih i siitskih zlocinaca i sebiha", sad ce to uraditi kurdski gitanosi.
Pa da puknes od smijeha.
A opet, ko zna kakvo je misljenje kurdskog naroda, običnog čovjeka. Možda njih i ne zanimau tolikoj mjeri ovo sve što čitamo ovdje. Ovi tviteraši, čije se mišljenje ovdje postavlja kao mišljenje i stav naroda kurdskog, svakako pišu iz Zapadne evrope, internet ratnici.
Ipak treba reći da se je Sirija do sada nosila sa daleko ozbiljnijim prijetnjama..pročitano je ovo i sažvakano i mislim da ne zaslužuje pažnju koja se trenutno ovoliko poklanja..
@kiki faktor..šta li..
-
MaliDuje
#77896 Re: Sirija vol. 2
I ja sam vec mesecima.mislje ja da ce Kurdi na kraju dobiti po p...i...Vidim da ih u Raki ove zveri desetkuju,a onda ce da naidju na pravu vojsku...
Podsecaju me na Karadzicevo kurcenje iz 1993 kada je rekao nesto tipa"Kada zavrsimo ovde rat naredne godine,precicemo Drinu i procistiti se na prave Srbe i one kojih vise nece biti"
Podsecaju me na Karadzicevo kurcenje iz 1993 kada je rekao nesto tipa"Kada zavrsimo ovde rat naredne godine,precicemo Drinu i procistiti se na prave Srbe i one kojih vise nece biti"
- muhafuca
#77897 Re: Sirija vol. 2
Ako SAA uspije stici du juzne Raqqa-e uskoro i zatvoriti izlaz koji su im Ameri ostavili za evenntualnu bjezaniju - Mosul ce biti djecija igra kako ce Kurdi stradati u Raqqa-iMaliDuje wrote:I ja sam vec mesecima.mislje ja da ce Kurdi na kraju dobiti po p...i...Vidim da ih u Raki ove zveri desetkuju,a onda ce da naidju na pravu vojsku...
- Lincoln-Burrows
#77898 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su budale što sudjeluju u ovoj operaciji,
za ovako veliku operaciju morali bi imati čvrste garancije za Kurdistan.
za ovako veliku operaciju morali bi imati čvrste garancije za Kurdistan.
-
handžar88
#77899 Re: Sirija vol. 2
Kakva Raka i poredjenje s Mosulom, ne moze biti ni deseti dio onog u Mosulu.. prvo zbog velicine grada, Mosul je veci pet puta.. drugo mislim da su najbolji borci isilovi bili u Iraku, tj ostaci Sadamove vojske. Ovo sto je ostalo u Siriji je koncentrisano oko Deir Zora, u Raki buranija.muhafuca wrote:Ako SAA uspije stici du juzne Raqqa-e uskoro i zatvoriti izlaz koji su im Ameri ostavili za evenntualnu bjezaniju - Mosul ce biti djecija igra kako ce Kurdi stradati u Raqqa-iMaliDuje wrote:I ja sam vec mesecima.mislje ja da ce Kurdi na kraju dobiti po p...i...Vidim da ih u Raki ove zveri desetkuju,a onda ce da naidju na pravu vojsku...
- Kikibombona
#77900 Re: Sirija vol. 2
Abdulatiff Salafi, head of Wahabi movement in Kurdistan gives a fatwa and says "any Kurd who doesn't support referendum is not a real Kurd."