FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Alfa_i_Omega

#77851 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Povedi nas Amare. :thumbup:
Četvrti razlog tiče se samog Osima. Njegova velika želja bila je selektorska klupa Bosne i Hercegovine. Više puta je bio kandidat, a posljednji put prošle godine, kada je mjesto selektora zauzeo Robert Prosinečki. Motiv da ponovo dokaže svoju veličinu, da možda i nadmaši sve svoje dosadašnje uspjehe, vjerovatno leži u Osimu. A njegov iskorak ovaj put bio bi da od Željezničara napravi ekipu koja konačno može ciljati grupnu fazu evropskih takmičenja. Sve ostalo od Osima u Željezničaru već je viđeno. To je jedan dugoročan proces, ali od trenera poput njega i kluba poput Željezničara to je ono što treba očekivati.
Charuga
Globalni moderator

#77852 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Sve je to lijepo, vratio se, i neka je, euforija, očekivanja, nadanja. Mišljenja su podjeljena, jedni očekuju ponovni uspjeh, drugi ne očekuju ništa previše, možda se samo nadaju.

Ali spominjati grupnu fazu evropskih takmičenja je malo smiješno. U stanju u kakvom jesmo, sa finasijama kakve imamo, u takmičenju u kojem učestvujemo, i u zemlji u kojoj živimo, to mi je nekako više san nego java, makar i u nekoj budučnosti.

Sreća je samo pa je to spomenuo neki novinar, a ne neko iz kluba ...
wewa

#77853 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Amar je to svojevremeno, cini mi se za Petrovicevog mandata, pomenuo u jednom intervjuu, kao cilj koji bi mu bio izazov da se nekad vrati...
a da li cemo i kad to gledati, tesko je naslutiti u ovim okolnostima besparice, tu se slazem.

u svakom slucaju, to moze biti samo dugorocni plan, a kratkorocno valja pospremiti trenutno stanje u igrackom kadru i omladinskoj skoli da bismo se mogli nadati ikakvom napretku.
Plavo-bijeli

#77854 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Ma kakva grupna faza, pa kad smo dominirali u ligi i imali 20 utakmica bez primljenog gola sa Amarom i ekipu predvođenu Zebom, Bekrićem na vrhuncu karijere, Edinom Višćom itd... nismo mogli kolo u LP proći, ne da nismo mogli nego smo se i brukali. Jeste moguće su grupe, ali su nam šanse ravne ko i da Husref sa Sarajevom to uradi.
zipoo

#77855 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Za grupnu fazu moras biti ozbiljan klub, prije prosle uprave nismo bili, a poslije njih jos smo manje. Drzati se realnog cilja, ganjaj titulu.
Alfa_i_Omega

#77856 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Plavo-bijeli wrote:Ma kakva grupna faza, pa kad smo dominirali u ligi i imali 20 utakmica bez primljenog gola sa Amarom i ekipu predvođenu Zebom, Bekrićem na vrhuncu karijere, Edinom Višćom itd... nismo mogli kolo u LP proći, ne da nismo mogli nego smo se i brukali. Jeste moguće su grupe, ali su nam šanse ravne ko i da Husref sa Sarajevom to uradi.
Ako gledamo te utakmice kada smo dominirali u ligi ja se ne bih slozio kako smo se brukali. Vise smo pored manjka kvaliteta bili nedorasli i prepadnuti da napravimo nesto vise. Konkretno, u Mariboru imas vodstvo nakon poluvremena, pocnemo glumiti igracine i primimo golove kakve nismo za cijeli tok prvenstva primili. Protiv Plzena na Kosevu ispadne golmanu lopta u drugoj minuti, bas maler i glupost. Hapoel na Kosevu prvo poluvrijeme izdominiras i ne krunises nadmoc, kasnije padnes psihicki.

Vidjecemo koliko smo naucili, prvo u odabiru igraca pa u pripremi. I da treba srece, treba, ipak je razlika u kvaliteti ogromna kao kada smo izvukli nenosioca Hapoela. Trebat ce vremena da se sklopi ekipa i da je zadrzimo dovoljno dugo pa da se ne desi kao odlazak recimo Nyeme pred Maribor sa kojim sam siguran da bar tri gola od ona cetiri ne bi primili.

I da, igramo na Grbavici. :bih:
itekako

#77857 Re: FK Željezničar

Post by itekako »

iskoristimo ovu priliku da se prisjetimo Dinastije Misimovic koja nam je stvorila uslove za igranje na Grbavici.
Alfa_i_Omega

#77858 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

itekako wrote:iskoristimo ovu priliku da se prisjetimo Dinastije Misimovic koja nam je stvorila uslove za igranje na Grbavici.
Hvala ti Miske. :bih:
wewa

#77859 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

De ti dovu, a mi cemo amin.
cvrčak_na_hedonizmu

#77860 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wewa wrote:De ti dovu, a mi cemo amin.
:D
cvrčak_na_hedonizmu

#77861 Re: FK Željezničar

Alfa_i_Omega wrote:
Plavo-bijeli wrote:Ma kakva grupna faza, pa kad smo dominirali u ligi i imali 20 utakmica bez primljenog gola sa Amarom i ekipu predvođenu Zebom, Bekrićem na vrhuncu karijere, Edinom Višćom itd... nismo mogli kolo u LP proći, ne da nismo mogli nego smo se i brukali. Jeste moguće su grupe, ali su nam šanse ravne ko i da Husref sa Sarajevom to uradi.
Ako gledamo te utakmice kada smo dominirali u ligi ja se ne bih slozio kako smo se brukali. Vise smo pored manjka kvaliteta bili nedorasli i prepadnuti da napravimo nesto vise. Konkretno, u Mariboru imas vodstvo nakon poluvremena, pocnemo glumiti igracine i primimo golove kakve nismo za cijeli tok prvenstva primili. Protiv Plzena na Kosevu ispadne golmanu lopta u drugoj minuti, bas maler i glupost. Hapoel na Kosevu prvo poluvrijeme izdominiras i ne krunises nadmoc, kasnije padnes psihicki.

Vidjecemo koliko smo naucili, prvo u odabiru igraca pa u pripremi. I da treba srece, treba, ipak je razlika u kvaliteti ogromna kao kada smo izvukli nenosioca Hapoela. Trebat ce vremena da se sklopi ekipa i da je zadrzimo dovoljno dugo pa da se ne desi kao odlazak recimo Nyeme pred Maribor sa kojim sam siguran da bar tri gola od ona cetiri ne bi primili.

Makabi je bio nenositelj, pored jednog Alesunda recimo :skoljka:

Plzen, Hapoel - grupne faze LS
Maribor, Makabi - grupne faze EL

Svjetska nesreca, realno.
cvrčak_na_hedonizmu

#77862 Re: FK Željezničar

Promijenio se sistem kvalifikacija. Sada nakon sto ispadnes iz kvalifikacija za LS ti i dalje igras protiv ekipa koje su ispale ili koje ce naredno kolo ispasti iz kvalifikacija za LS.

Tehnicki mozes dobiti Helsinkija, Dundelangea ili nake Litvance u playoff-u za EL.

Problem je sto je koeficijent sjeban, a ova ekipa ne bi prosla Slobodu, kamoli neku europsku ekipu.
printer

#77863 Re: FK Željezničar

Post by printer »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Alfa_i_Omega wrote:

Ubili ljudi brasno u nama, Maribor, ovaj Makabi nas raznio 6:0. Hapoel nam utrpao 5 komada za 40 minuta i usput penal fulio. Jedino nas je Bog pogledao protiv Plzena pa su ljudi tamo fulali sve zivo a mi sve sto smo opalili uslo u go. Poslije Malage realno najvise sansi da prodjemo imali smo protiv standarda. Al to se ne pika jbg jer "sveti otac"nije bio na klupi
cvrčak_na_hedonizmu

#77864 Re: FK Željezničar

printer wrote:

Ubili ljudi brasno u nama, Maribor, ovaj Makabi nas raznio 6:0. Hapoel nam utrpao 5 komada za 40 minuta i usput penal fulio. Jedino nas je Bog pogledao protiv Plzena pa su ljudi tamo fulali sve zivo a mi sve sto smo opalili uslo u go. Poslije Malage realno najvise sansi da prodjemo imali smo protiv standarda. Al to se ne pika jbg jer "sveti otac"nije bio na klupi
Zato sada brasno u nama ubijaju (etno)sela i granicni prelazi, a kvalifikacije za LS misaona imenica + sjeban koeficijent ( koji je Gospodar Familije nakucao ) ;)
agnostic_front

#77865 Re: FK Željezničar

Post by agnostic_front »

wewa wrote:De ti dovu, a mi cemo amin.
:lol: :lol:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#77866 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Da vidimo, odlaze Blagojevic, Jazvic, Vranjes, Anel...
cvrčak_na_hedonizmu

#77867 Re: FK Željezničar

Slo Burner wrote:Da vidimo, odlaze Blagojevic, Jazvic, Vranjes, Anel...
Treba se Bakraca i Zeca rijesiti
Mea_parvitas

#77868 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Zato sada brasno u nama ubijaju (etno)sela i granicni prelazi, a kvalifikacije za LS misaona imenica + sjeban koeficijent ( koji je Gospodar Familije nakucao ) ;)
"Gospodar" nam je i sjebao korficijent jer je nakon njegovog odlaska klub bio u dubiozi pa nismo izasli u Evropu sa Livajom Diatom, Kokotom i kompanijom, ili i to pripisujete Misketu
Kinaski

#77869 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Puno vi tog Amara dizete u nebesa, mi ga kudimo. Istina je negdje na sredini, vidjet cemo. Nek je na hajr
Alfa_i_Omega

#77870 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mea_parvitas wrote:
"Gospodar" nam je i sjebao korficijent jer je nakon njegovog odlaska klub bio u dubiozi pa nismo izasli u Evropu sa Livajom Diatom, Kokotom i kompanijom, ili i to pripisujete Misketu
:lol:

Stvarno nema smisla. :mrgreen:
Slo Burner wrote:Da vidimo, odlaze Blagojevic, Jazvic, Vranjes, Anel...
Bakrac, Curjuic...

Od dolazaka na zimu tesko neko vece ime. Vjerovatno ce se probati par "potencijala" uz neke igrace koji mogu odgovoriti zadatku i viziji. Za cilj koji imamo, evropu, sasvim dovoljno. Trenutni je problem kako se rijesiti skarta.
ultima_palabra

#77871 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Mea_parvitas wrote:
Nakon njegovog odlaska klub jeste bio u dubiozi, ali se izaslo u Evropu, pa se doslo do nekih para. Tek dolaskom procedura desio se neizlazak u Evropu, iako se pritom strovalilo brdo para (koje je neko drugi obezbjedio) u 12 igraca u zimskom prelaznom roku.
cvrčak_na_hedonizmu

#77872 Re: FK Željezničar

Mea_parvitas wrote:
Ili namjerno izmisljas ili ne pratis Zeljeznicar predugo :) mislim da je ovo drugo u pitanju ( to ti je kompliment da znas ) :D

Diata, Mladenovic dovedeni na ljeto kada smo igrali sa Standardom. Miske cim je zajahao mi smo zijanili Europu, a bilo je para, jer je to sezona Ferenca i Standarda, prodaje Bajica, Kvesica, Amira i para od Dzekinog transfera. I boomova i dovodjenja kapitalaca tipa Zahirovica, oteli ga njanjama :oops:

Znaci, mi bez Europe nismo ostali jer nije bilo para nego kad su se procedure unaprijed ustanovile.

Il ti kazes da je bilo drugacije :) to ljeto se znalo da imamo pare, jer smo igrali 3 pretkolo EL, prodali Bajica, Kvesica i vec je bila dogovorena prodaja Amira na zimu. Mi bez Europe ostajemo na kraju te sezone.

Neko ne zna ili neko laze :)
RasAlGhul

#77873 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Kakve grupne faze sa Amarom i novinari se provaljuju, mi s njim u Evropi možemo samo plakati i brojati do 5-6 i gledati kako nas pune kao neku moldavsku kuravu :lol:
Alfa_i_Omega

#77874 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Ko zna Ras@, sada na ovnovljenoj Grbavici, pred preko petnaest hiljada Manijaka. Jos novi teren, krov na istoku. Sve je moguce.

Jedva cekam da zagrmi, ja volim Zelju, za njega sve...

Ponesi apaurina. :mrgreen:
UnKnownBA

#77875 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Treba li im skupljati pare opet? Dajte da im skupimo pare, Amar cenera sa vrata to ti je 100 000 godišnje, treba li da mu skupimo da sa "Violinom" popije sampanjac. Klub treba ugsaiti!
Post Reply