Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#77826 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ko nam sta moze.... :D

Image
zrakomlat

#77827 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Ne može nam niko ništa
jači smo od Sirije
mogu samo da nas mrze
oni što nas ne vole :D

Aj laku vam noc drugovi forumasi.
Krokodajl

#77828 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Inače broj stanovika pokrajine Hasaka oko 1,5 miliona, Deir Ez-Zour oko 1,23 miliona.
Da, pokrajina Hasaka obuhvata i grad Hasaku i grad Kamišli.
Maystor

#77829 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

zrakomlat wrote:Pusti ti ove ženske akrepe
šuplji bataljon :lol:
Maystor

#77830 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Dok su amerikanci bombardovali SAA pokraj Tanfa, rekli su da pucaju na "proiranske snage". Sada Tillerson kaže da su na iračku granicu izašli - RUSI :shock: :lol:

Jebi ga, kako će reć "izgubili smo od iranaca", lakše je progutat "od rusa" :lol:

koje pičke, braćo mila. Rusi sa ovom operacijom nisu imali ništa.
salik79

#77831 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:.....
Kroks, jesu li tvoji inicijali Dz.K.?
muhafuca

#77832 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Americki "vojni experti" kazu cak i da jesu Rusi ubili AlBagdadija - nije velika stvar (!?)

Kad su Ameri (navodno) ubili Osamu - citava nacija stala - Obama izasao, odradio setnju do postolja i objavio kao da su svjetski rat pobjedili, ljudi na ulicama slave, to sator to nakoso :D

salik79

#77833 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

muhafuca wrote:Americki "vojni experti" kazu cak i da jesu Rusi ubili AlBagdadija - nije velika stvar (!?)

Kad su Ameri (navodno) ubili Osamu - citava nacija stala - Obama izasao, odradio setnju do postolja i objavio kao da su svjetski rat pobjedili, ljudi na ulicama slave, to sator to nakoso :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

To ukrivo....
jao_situacije

#77834 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Cuj SAA ne bi mogla bez avijacije nista Kurdima, a koju je to avijaciju imao Isil kada je umalo istrijebio Kurde dok Amerikanci nisu uletili sa avionima? :lol: Kurdi su kukavice u sukobu sa SAA bi se razbjezali ko zecevi pogotvo u arapskim gradovima. Kaze zgazili rezim u Hasaki i Qamislou a rezim tamo i dalje prisutan i vojsku i baze ima, sve fol hoce nezavisnost e pa morace prvo stisnuti muda i probati istjerati SAA sa svoje teritorije...

Opet bi postavio pitanje sve i da se desi to njihovo cudo i mit o nezavisnom Kurdistanu na teritoriji Iraka i Sirije kako bi ta drzava opstala okruzena neprijateljskim drzavama koje je ne bi priznale i koje bi je blokirale i drzale u izolaciji? Ako je jedan Katar zavrsio na humanitarnoj iako je milion puta bogatiji, i u boljem polozaju, ima izlaz na more i nije u potpunosti okruzen, kako li ce to Kurdistan opstati izmedju Turske, Sirije, Iraka i Irana bas me zanima?
Režim ima par vojnih baza koje preko noći mogu pasti. Prisutan je još uvijek u Hasaki jer je koristan Kurdima, a polako nestaje, davno je to završena priča baš kao i u Efrinu samo što ih tamo Rusija ucjenjuje.
gotova stvar 100% :thumbup:
nema šta, kad salih muslim nešto kaže istok i zapad se tresu od tako moćnog kurdistana
jao_situacije

#77835 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote: :thumbup:

Samo do aprila 2017. Rusi su izveli 70 000 letova. Gdje je ostala pomoć u ljudstvu, teškom oružju, balističkim projektilima.

Ne da ne bi završili rat, nego bi ekspresno izgubili i Damask a kasnije i sve ostalo.

Inače u Hasaki i Kamišliju Samouprava po prvi put provodi opštu mobilizaciju. Svi se prisilno mobilizuju i vjerovatno pravac Reqqa.
kad su korištene balističke rakete ?
Krokodajl

#77836 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

salik79 wrote:
Nisu
:)

Koga li si to zamislio :D
salik79

#77837 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
salik79 wrote:
Nisu
:)

Koga li si to zamislio :D
Eh, onda je neko tvoj status "zloupotrijebio" i sada se pod tudjim imenom i prezimenom dijeli bespucima interneta, tacnije facebooka :mrgreen:
Krokodajl

#77838 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Gdje, šta, ko ? davaj davaj :D

Jedan mi je ukro kartu što sam iscrtao Hanano kvart, kad je Alepo trebao da bude oslobođen.

Objavili na redditu, ne znam ni sad ko je.

Prate nas... :D

A i tamo ima neki krokodil, i to haman iz Hrvatske lik, pitalo me ljudi jesam to ja.

Ja i on ko i savoxxx i zvonimirko, mogu mislit kako je njemu kad ga napadnu da je on :lol:
salik79

#77839 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:Gdje, šta, ko ? davaj davaj :D
Javno, ili na p.p.? :D

Rijec je o sljedecem tvom upisu:
Pise Dzevad Kuduzovic (imamo i jednog normalnog Kuduzovica ;-) )

Prije možda pola godine i više sam pisao "u Siriji ratuje ne ko mora nego ko hoće".
Situacija se promjenila, iz više razloga, prvo, jasna je situacija da vlada neće pasti i da nikakve drastične promjene se neće desiti, druga stvar jasno je da "prijatelji Sirije" nemaju toliko aduta i da oni koji su izabrali da podrže FSA, Nusru i ostale, sada imaju izbor ili da se bore do smrti (koja je sigurna samo je pitanje dana) ili da se pridruže pobjedniku.
Živiti valja, običnom Sirijcu, valja živjeti u takvoj zemlji, nova Sirija se rađa, nove "elite" oni koji su prije rata čvrsto držali stolice tipa Hidžab i Tlas su prošlost, neki su poginuli, neki su smjenjeni, Bašar je rat iskoristio da sprovede čistke i smjeni ljude koji su ostavština Hafeza, mnoga mjesta su prazna, pogotovo sunitski krajevi.
Veliki dio Sirije je plemensko-familijarno ustrojen, ako izuzmemo velike gradove tipa Damask, Homs, Hama i Alep te dijelove gdje žive Alaviti i Druze ostatak Sirije je uglavnom u rat ulazio ovisno o tome kome je glava porodice/plemena dao zakletvu, vidjeli smo u Šejk Miskinu gdje brat na brata puca, slično je u Deri, selima i gradovima Hame i Homsa...
Mnogi su u svom tom ratu ostali neutralni, recimo primjer grada Karjatajna kod Palmire, mješovito sunitsko/kršćanski grad, oni su surađivali i sa SAA i sa FSA, nisu htjeli probleme, sve dok ISIL nije došao, onda su vidjeli na šta je "revolucija spala" hiljade kilometara kvadratnih su predali u ruke ISIL-a koji je manastire i crkve Karjatajna pretvorio u prah i pepeo, do tada možda niko iz Karjatajna nije bio u SAA/NDF, tada su mnogi momci koji su spasili živi glavu kako kršćani tao i suniti stigli u Mahin i Sadat i prvom prilikom pristupili SAA, jer su vidjeli kako se ista grčevito bori kod Sadata.
Situacija se promjenila u selima Homsa, Hame i Damaska, ti krajevi su cijelo vrijeme rata bili prilično suzdržani, sada je postalo jasno da će SAA pobjediti i mnogi šejhovi su prisegli odanost SAA, sada se bore da ugrabe poziciju, ostale su popražnjene mnoge pozicije u regionalnim vijećima, šejhovi se sada dokazuju ko je veći patriota. Pisao sam skoro o Šejhovima Homsa koji prodaju bogastva da bi naoružali pastire i seljake da idu u rat, vidjeli smo isto i na jugu Kamišlija.
Tako funkcioniše Sirijska/Arapska provincija, tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti.
Vidjeli smo one Turkmene koji su pristupili SAA koji su se borili za Turke, to je tek početak, izdani su, Turci ne razmišljaju kao Arapi, Turci su uzeli taj kraj i misle ga zadržati za sebe, i dalje su glavne baje u gradovima Džarabuluskog emirata, oni i njihovi plaćenici iz Kine i stepe, lokalni Turkmeni i Arapi su očekivali nešto zauzvrat, za borbu, kao u srednjem vijeku što borac očekuje nagradu za borbu u vidu progašavanja vitezom ili dodjeljivanjem komada zemlje, tako su i te lokalne "poglavice" očekivali nagrade, od Turaka su izostale, SAA ih neće propustiti nagraditi.
Jer ako sistem funkcioniše, onaj koji je mislio to sve srušiti i uspostaviti "demokratiju" se gadno zavarao, kao i u Libiji.
8-) :D
Krokodajl

#77840 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam ja, ne koristim FB.

Selam za Dževada, vidim čita :D

Neka, nek se širi istina o ratu u Siriji, nemam ništa protiv, kada bi svi pročitali manje bi bilo glupiranja tipa "genocid u Alepu"
:thumbup:

Al pazi, on piso, prije pola godine.

Mogo je makar prepričat bem mu miša :lol:
jao_situacije

#77841 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

možeš tražiti odštetu za ovo i fino na more na dževadov račun :mrgreen:
Krokodajl

#77842 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

jao_situacije wrote:možeš tražiti odštetu za ovo i fino na more na dževadov račun :mrgreen:
Ne znam ni šta ću s ovim parama što Mule šalju :lol:
salik79

#77843 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam ja, ne koristim FB.

Selam za Dževada, vidim čita :D

Neka, nek se širi istina o ratu u Siriji, nemam ništa protiv, kada bi svi pročitali manje bi bilo glupiranja tipa "genocid u Alepu"
:thumbup:

Al pazi, on piso, prije pola godine.

Mogo je makar prepričat bem mu miša :lol:
Faca si, sto jes', jes' :thumbup: Al' mi je pseudonim najjaci :D

Da je barem izmijenio, pa stavio "prije pet mjeseci", mozda ne bi ni skont'o :D

I od mene selam Kuduzu :D
salik79

#77844 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
jao_situacije wrote:možeš tražiti odštetu za ovo i fino na more na dževadov račun :mrgreen:
Jesu l' i tebe pojacali, kako Kataru tuse robu :lol:
Krokodajl

#77845 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

salik79 wrote:
Krokodajl wrote:
Jesu l' i tebe pojacali, kako Kataru tuse robu :lol:
Thani lično donosi u vrećama :lol:
salik79

#77846 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Hoce l' ostat sta za save? :D
Krokodajl

#77847 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

salik79 wrote:Hoce l' ostat sta za save? :D
Ostat će hurme što im Iran valja.

Nego sad me ovaj stavi na velik belaj, sad kad bi ovo htio štampat u memoare kakve, ove svoje upise, reće plagijat :lol:

Imal makar lajkova to tamo, ako ko bude komentariso "6 godina..." znaćemo ko je :lol:
salik79

#77848 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Krokodajl wrote:
salik79 wrote:Hoce l' ostat sta za save? :D
Ostat će hurme što im Iran valja.

Nego sad me ovaj stavi na velik belaj, sad kad bi ovo htio štampat u memoare kakve, ove svoje upise, reće plagijat :lol:
Tamam dosta, hurma i gutljaj vode...Jos kad bi mog'o i zalogaj one vocke sto samo u samu raste :D

Podjonili te, a da nisi svjestan nisi :D Tako su i mene jednom :lol:

Ima, jasta :thumbup:

Neki pomislili Kuduz doso tobe :lol:
jao_situacije

#77849 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

našao sam pandan salihu muslimu

radi se o nj. e. dr. sc. mensuru omerbašiću samoproglašenom prestolonasljedniku bih i srbije

i on ima twitter profil website linkedin profil i šta sve ne i on daje saopćenja za javnost itd itd

btw. podržava predsjednika assada :mrgreen:

https://twitter.com/KingdomOfBosnia
Krokodajl

#77850 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ništa odo ja spavat, al me ovo nasmija :lol:

Još jednom selam za Dževdu, slobodno ti i dalje, na kraju krajeva i jest forum, da se piše da neko čita, a ako će barem jednom insanu doć u glavu šta se u Siriji dešava, onda i nije pisanje u prazno. :thumbup:
Locked