Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#77751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:
Dr_Proka wrote:Onda svaki put trebam instalirati?
Aplikacija, kao i svaka druga aplikacija koju instaliraš bude ovdje.

Image

Hvala crnom, HBO radi sjajno i u HD je napokon. :thumbup:
Na ovom mjestu se nalaze samo aplikacije koje su izrađene samo za Android TV sisteme, dok instalirane aplikacije koje su izrađene za mobilne uređaje se nalaze na putanji Sistem -> Aplikacije -> Skinute aplikacije.

Inače drago mi je da ti je instalacije uspješno odrađena, i da ti aplikacije radi bez problema :)
goran387

#77752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Mislim da nemate potrebe instalirati mobilnu aplikaciju na box jer od prije nekoliko dana ima normalna aplikacija za skinuti za android boxove. Ja sam skinuo za mi box .
A I kad instalirate neku mobilnu aplikaciju pa je ne vidite zajedno sa ostalim aplikacijama onda instalirate sideload launcher I normalno preko njega pokrecete aplikacije
crnivrag

#77753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

goran387 wrote:Mislim da nemate potrebe instalirati mobilnu aplikaciju na box jer od prije nekoliko dana ima normalna aplikacija za skinuti za android boxove. Ja sam skinuo za mi box .
Ovo je Android TV aplikacija, koja se mora instalirati ručno, jer nije dostupna u okviru Google Play Store-a za ovaj box, jer iz nekog razloga nije certificiran, i za njega nije odobren download HBO GO Android TV aplikacije.
goran387

#77754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Pa onda skineš sa apkpure android Tv aplikaciju i ručno je instaliras na box . Opet će bolje raditi nego ova za mobilne uređaje
DON_eARL

#77755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Pa skinuo je apk za Android TV i radi uredno aplikacija, nije mobilna verzija. :D
crnivrag

#77756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

goran387 wrote:Pa onda skineš sa apkpure android Tv aplikaciju i ručno je instaliras na box . Opet će bolje raditi nego ova za mobilne uređaje
Ova aplikacija koju ja nudim jer aplikacija za Android TV uređaje, i potpuno je kompatibilna sa box-om, i svo upravljanje se vrši putem daljinskog od box-a, a mobilna HBO GO aplikacija svakako ne radi za box, odnosno prebaci se u neki horizontalni mode, i nije moguće upravljati njom.

Zato sam i postavio obavijest za ovu novu Android TV aplikaciju, koja omogućava korisnicima da koriste HBO GO na box-ovima u punom kapacitetu u full HD rezoluciji sadržaja koji se nude.
goran387

#77757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Ok razumijem te ali mi je nelogično ako je aplikacija za Android box a ne mobilna zašto je onda ne vidiš normalno na početnom ekranu boxa već moraš svaki put ići u postavke pa skinute aplikacije pa otvori. Čim nemaš ikonu od aplikacije na početnom ekranu znači da nije instalirana kompatibilna verzija
crnivrag

#77758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

goran387 wrote:Ok razumijem te ali mi je nelogično ako je aplikacija za Android box a ne mobilna zašto je onda ne vidiš normalno na početnom ekranu boxa već moraš svaki put ići u postavke pa skinute aplikacije pa otvori. Čim nemaš ikonu od aplikacije na početnom ekranu znači da nije instalirana kompatibilna verzija
Zato što je podešeno da samo aplikacije instalirane sa Google Play Store-a se automatski pojave na početnom ekranu, dok ove koje se "ručno" instaliraju, idu u listu instaliranih aplikacija.

S tim da je ova konkretna aplikacija potpuno kompatibilna sa Android TV sistemom na box-u (https://play.google.com/store/apps/deta ... production), i moguće ju je dodati na početni ekran, klikom na znak + i odabirom HBO GO aplikacije sa liste.
Dzematlija

#77759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzematlija »

crnivrag wrote:Obavijest:

Ko želi HBO GO Android TV aplikaciju koja radi savršeno na EON box-u, ili bilo kojem Smart TV-u, apk file za instalaciju iste može dobiti upitom na P.P.

Nakon instalacije, aplikaciju morate aktivirati putem svog korisničkog HBO GO računa na računaru, unosom koda sa ekrana....
Aplikacija pušta sadržaje u HD rezoluciji.
Samo malo: kakve veze sa nama korisnicima TM ima HBO GO račun? Ko ga ima, samo određena vrsta korisnika TM usluga?
crnivrag

#77760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzematlija wrote: Samo malo: kakve veze sa nama korisnicima TM ima HBO GO račun? Ko ga ima, samo određena vrsta korisnika TM usluga?
Pristup HBO GO servisu imaju korisnici HBO Premium paketa (koji nudi sljedeće sadržaje: HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, HBO on Demand (HBO OD) i HBO GO).
kormax

#77761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Pozdrav raja, može li neko napisati ili neki link baciti koji kanali spadaju u prošireni paket u odnosu na start paket... :D ,
mislim vrijedi li 7 markica
crnivrag

#77762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kormax wrote:Pozdrav raja, može li neko napisati ili neki link baciti koji kanali spadaju u prošireni paket u odnosu na start paket... :D
Kanali po paketima: https://telemach.ba/Binary/10638/D3-pro ... h-28-8.pdf

Dodatni kanali koji nisu na spisku su: SK 4K (Start paket), Hayat Plus (Start paket) i Nova BH HD (Start paket).
kormax

#77763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

crnivrag wrote:
kormax wrote:Pozdrav raja, može li neko napisati ili neki link baciti koji kanali spadaju u prošireni paket u odnosu na start paket... :D
Kanali po paketima: https://telemach.ba/Binary/10638/D3-pro ... h-28-8.pdf

Dodatni kanali koji nisu na spisku su: SK 4K (Start paket), Hayat Plus (Start paket) i Nova BH HD (Start paket).
Svaka čast ovo mi je trebalo, hvala puno :thumbup:
EasyWay

#77764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Obzirom da imam aktiviran HBO premium, koja je konkretno razlika između HBO on Demand i HBO Go servisa, u čemu je štos?
aditon

#77765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

duffy_duck wrote:Ti filmovi su valjda ukinuti ili su i ti filmovi sto se naplacuju prebaceni u onih 12.500 filmova i serija.
hahaha i kažu ponedjeljak težak...dobro je pa sam ovo tek vidio sada :gunjastajl:
duffy_duck wrote:Pa kod mene na resiveru sve filmove je moguce gledati bez naplate. Testirao sam negdje oko 11.000 filmova i svi se mogu gledati. Tako da moj odgovor i dalje stoji. Sto znaci da vise ne moras placati za neki film.

onaj osjećaj kad pogledaš 11 000 filmova za heftu :jbt: :zid: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Benq

#77766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

EasyWay wrote:Obzirom da imam aktiviran HBO premium, koja je konkretno razlika između HBO on Demand i HBO Go servisa, u čemu je štos?
Na HBO OD je sadrzaj u SD rezoluciji i tu se postavljaju filmovi i serije koje su vec prikazane na HBO kanalima, a na HBO GO je sadrzaj u HD-u i tu se postavljaju serije unaprijed. Npr ako danas na HBO 3 ide neka epizoda, ti vec mozes otici na HBO GO i pogledati sljedecu epizodu unaprijed.
aditon

#77767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach, jeste primili pp
Telemach

#77768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon » less than a minute ago

Telemach, jeste primili pp
Da :), javili smo Vam se prije par trenutaka.
megaribi1

#77769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

Hoće li biti kakav paket sličan prethodnim Duo Net paketima? Telefonirali su mi da pređem na EoN, ali ja bih radije gledao analognu televiziju nego se maltretirao sa Set Top Box-om. Koliko će se Duo Net paketi još moći koristiti sa CI karticama?
Telemach

#77770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

megaribi1 » 10 minutes ago

Hoće li biti kakav paket sličan prethodnim Duo Net paketima? Telefonirali su mi da pređem na EoN, ali ja bih radije gledao analognu televiziju nego se maltretirao sa Set Top Box-om. Koliko će se Duo Net paketi još moći koristiti sa CI karticama
Ukoliko koristite već Duo Net paket usluga, možete uredno nastaviti koristiti isti paket, sve dok Vam to odgovara. Korisnici koji žele mijenjati paket usluga, imaju mogućnost izabrati EON pakete.

U ponudi su i paketi bez EON Smart Box-a, te Vam preporučujemo da pogledate EON Duo Light paket, koji jeste sličan Duo Net paketima :

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi
Last edited by Telemach on 10/12/2018 10:27, edited 1 time in total.
EasyWay

#77771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Benq wrote:
EasyWay wrote:Obzirom da imam aktiviran HBO premium, koja je konkretno razlika između HBO on Demand i HBO Go servisa, u čemu je štos?
Na HBO OD je sadrzaj u SD rezoluciji i tu se postavljaju filmovi i serije koje su vec prikazane na HBO kanalima, a na HBO GO je sadrzaj u HD-u i tu se postavljaju serije unaprijed. Npr ako danas na HBO 3 ide neka epizoda, ti vec mozes otici na HBO GO i pogledati sljedecu epizodu unaprijed.
Aha. Hvala ti
crnivrag

#77772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Prošla je sedmica, a ovi problemi su i dalje prisutni, izgleda da mi ne prostaje ništa drugo, nego organizovati mirnu protestnu šetnju ispred Telemach-a na Stupu:

Još uvijek nisu otklonjeni sljedeći problemi u okviru Telemach digitalne i EON ponude:

1. Nema signala na radio kanalima "Radio BA", "Radio HRT Pula" i "Radio Breza".

2. Nedostaju logotipi za radio kanale: "Radio BHT1", "Radio Stari Grad", "Radio Dobre Vibracije", "Radio Kiss" (pogrešno imenovan, ovaj radio se naziva "Kiss FM"), "Radio Breza", "Radio Običan" i "Radio Narodni" u okviru EON box ponude i EON ponude na ostalim platformama.

Ozbiljnost vam je zaista na krajnjem nivou.
Leverage

#77773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

E bio bi super fol da se organizuje protestna šetnja ispred Telemacha jer Radio Dobre Vibracije nema logotip, toga se ni nadrealisti ne bi sjetili :mrgreen:
Telemach

#77774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » 42 minutes ago

Telemach wrote:

Prošla je sedmica, a ovi problemi su i dalje prisutni, izgleda da mi ne prostaje ništa drugo, nego organizovati mirnu protestnu šetnju ispred Telemach-a na Stupu:

Još uvijek nisu otklonjeni sljedeći problemi u okviru Telemach digitalne i EON ponude:

1. Nema signala na radio kanalima "Radio BA", "Radio HRT Pula" i "Radio Breza".

2. Nedostaju logotipi za radio kanale: "Radio BHT1", "Radio Stari Grad", "Radio Dobre Vibracije", "Radio Kiss" (pogrešno imenovan, ovaj radio se naziva "Kiss FM"), "Radio Breza", "Radio Običan" i "Radio Narodni" u okviru EON box ponude i EON ponude na ostalim platformama.

Ozbiljnost vam je zaista na krajnjem nivou.
Kolege su upoznate.
Radar71

#77775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Ima li još neko problema sa resiverom?
Od jučer već drugi put moram isključivati iz struje jer zaledi
Locked