Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#7776 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Da li ikako nas MUP radi subotom? Trebam vaditi novi pasos, a ne mogu sa posla (8-16:00). Moze li neko umjesto mene sa mojom licnom?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7777 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Da li ikako nas MUP radi subotom? Trebam vaditi novi pasos, a ne mogu sa posla (8-16:00). Moze li neko umjesto mene sa mojom licnom?
Hebiga moras se uslikat za sošku :-?
BlackCaviar

#7778 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Što se tiče slike, mogu je uzeti sa lične, ali mislim da ipak moraš ti otići jer moraš i potpisati nešto. A za subotu ne'am pojma :D
kakavdanakneiskustvu

#7779 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:Da li ikako nas MUP radi subotom? Trebam vaditi novi pasos, a ne mogu sa posla (8-16:00). Moze li neko umjesto mene sa mojom licnom?

ne radi,moras se uslikati za pasos
miss_gemini

#7780 Re: Zeničani

Post by miss_gemini »

MUP počinje raditi od 7.30, tako da to možeš završiti prije posla, s tim da odeš malo ranije zbog reda ljudi :)
cenecimoveocino

#7781 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Gdje u sopingu ima snizenje obuce ovih dana.Nesto sam citao al sam zaboravio.
celeron

#7782 Re: Gdje u Zenici...?

Post by celeron »

Njabolji palačinci u gradu, gdje?
celeron

#7783 Re: Zeničani

Post by celeron »

cenecimoveocino wrote:Gdje u sopingu ima snizenje obuce ovih dana.Nesto sam citao al sam zaboravio.
Imas neku rasprodaju u SportVision-u al gore na spratu gdje je Emporio (seljačka jazbina inače :D ). Prodaja je buvljak karaktera u nekom objektu, al ima fine obuće po nekim solidnim cijenama u odnosu na kvalitet.
cenecimoveocino

#7784 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

celeron wrote:
cenecimoveocino wrote:Gdje u sopingu ima snizenje obuce ovih dana.Nesto sam citao al sam zaboravio.
Imas neku rasprodaju u SportVision-u al gore na spratu gdje je Emporio (seljačka jazbina inače :D ). Prodaja je buvljak karaktera u nekom objektu, al ima fine obuće po nekim solidnim cijenama u odnosu na kvalitet.
Ma evo sad sam bio,sve ove sto valjaju za trcanja su vec razgrabljene (ostali ovi brojevi 46,47 :mrgreen: )
Ponuda patika onako,koliko kostaju moze proci,a dukserice po 70-80KM nide veze,pa onakvih ima i na pijaci.
Visok Pritisak

#7785 Re: Zeničani

Post by Visok Pritisak »

Ljudi kako se zove prodavnica tehnike kod shena, ono pored diskonta za picha, u tome redu prodavnica.
Imajul web stranicu na netu, jel se moze gdje pogledat na netu ponuda.
channel10

#7786 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Trebao bi biti Tehnomag.
Visok Pritisak

#7787 Re: Zeničani

Post by Visok Pritisak »

hvala care :)
didzej1602

#7788 Re: Gdje u Zenici...?

Post by didzej1602 »

celeron wrote:Njabolji palačinci u gradu, gdje?

nije bas grad, ali cula sam dosta njih da hvale palacinke na almy :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7789 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sta se dogadja sa Centrom? Koliko sam cuo reklamu i Tom Talior (Outlet jbt) se zatvara :roll:
Ci-Nick

#7790 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote:Sta se dogadja sa Centrom? Koliko sam cuo reklamu i Tom Talior (Outlet jbt) se zatvara :roll:
Već se zatvorio,.. ostat će na kraju samo ove pijačaske trgovine. Valjda je to naš realan i ukus i standard.
Žao mi je što se bar ove trgovine iz SCC-a (koje su poprilično prihvatljive cijenama) ne otvore u Zenici.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7791 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sta se dogadja sa Centrom? Koliko sam cuo reklamu i Tom Talior (Outlet jbt) se zatvara :roll:
Već se zatvorio,.. ostat će na kraju samo ove pijačaske trgovine. Valjda je to naš realan i ukus i standard.
Žao mi je što se bar ove trgovine iz SCC-a (koje su poprilično prihvatljive cijenama) ne otvore u Zenici.
Pa ne znam bas da nam je to mjera, jer sam cesto u SCC i skoro uvijek vidim nekog iz Zenice. Sto znaci da musterija ima. Sad je li to kao fazon i pomodarstvo kupovati u SCC ili na ove soping ture po Austriji i Sloveniji, ne znam...

Ali cinjenica je da nam je grad uvijek bio poprilicno tanak sa izborom odjece. Dok se New Yorker i Granoff nisu otvorili, tacno ne znam kad sam prije toga ista kupovao kod nas. Govorim o periodu prije nekih 10-tak godina kada su glavni butici bili Adi, Kratina i Heda :-?
Warashii

#7792 Re: Zeničani

Post by Warashii »

_BataZiv_0809 wrote: Pa ne znam bas da nam je to mjera, jer sam cesto u SCC i skoro uvijek vidim nekog iz Zenice. Sto znaci da musterija ima. Sad je li to kao fazon i pomodarstvo kupovati u SCC ili na ove soping ture po Austriji i Sloveniji, ne znam...

Ali cinjenica je da nam je grad uvijek bio poprilicno tanak sa izborom odjece. Dok se New Yorker i Granoff nisu otvorili, tacno ne znam kad sam prije toga ista kupovao kod nas. Govorim o periodu prije nekih 10-tak godina kada su glavni butici bili Adi, Kratina i Heda :-?
Pa moglo bi se reci da je to vezano za SCC pomodarstvo u velikoj mjeri, pogotovo jos kada uhvate da objavljuju po facebook-u k`o da su ne znam ti gdje, mada nekad definitivno ima i potrebe jer se kod nas svakog dana izbor suzava.
Sto se tih soping tura tice jbga svi znamo sta je s njima, dobar dio artikala jeftiniji nego li kod nas a uz to i kvalitetniji. Ono sto se zamjeralo nekadasnjem sistemu zbog odlaska u Trst donekle Madjarsku je danas Austrija i Njemacka, tuzno. Iz ovog se vidi da se s mjesta pomjerili nismo i dalje idemo u inostranstvo kupovati nesto sto kod nas ili nema ili je precijenjeno ili je u ino. kvalitetnije.
Sto se centra tice on je davno ispricana prica.
Ci-Nick

#7793 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Namlatio se Adi love prodavajući falsfikate.
Sjećam se jednom sam prije petnaestak godina kupio dvije majice kratkih rukava u tom butiku Kratina koji spominješ,.. i jedna se maja koju platih tad basnoslovnih 40 ili 45 KM totalno deformisala, dužine je nestalo a otišla u širinu. Oprana u hladnoj vodi. Gospođa, vlasnica se naljutila što joj vratih tu majicu s obrazloženjem da je pogrešno oprana. :lol: :lol:
Najviše i nabolje odjeće sam se nakupovao u Tom Tailor-u i Benettonu u GMS-u Vitez ali u zadnje dvije, tri godine nisu više što su bili.
A kupovao sam svuda. Iznenadi se čovjek da npr u Espritu ili Benetonnu u Dubrovniku pazari povoljnije nego u Sarajevu.
BBI je čini mi se najgore mjesto za kupovinu, cijene previsoke a sniženja i rabati tanki.
Fino bi bilo kada bi te trgovine iz SCC-a kao što su Bershka, Zara, Pull and Bear,... našli svoje mjesto u našem tržnom centru.
Norm

#7794 Re: Zeničani

Post by Norm »

SCC je sasvim prihvatljiv obicnom gradjaninu BiH pa i Zenice...i ne nije to pomodarstvo jer cijene robe u SCC-u za kvalitet koji se nudi je povoljno u odnosu na ono sto nam trgovci u Ze. nude...pogotovo za djecije stvari i kvalitetniju zimsku odjecu...a da ne pricam o robama u Austriji...problem sa Austrijom jesu troskovi puta, ali sve se nadoknadi cijenom i kvalitetom kupljene robe, pogotovo sad kada su snizenja...mislim na odlazak automobilom a ne na ove bus shopping ture...
a ko hoce da placa bofl po cijenama EU-a i da pritom na sav glas vice kako je patriota ima brate 'najveci trgovacki centar na Balkanu'... :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7795 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Upravu ste ljudstvo.

Mislim da sam se brat bratu jedno 7 godina oblacio u GMS-u u Vitezu.

Sto se tice SCC-a, pa tacno je da ima bruku radnji gdje se realtivno povoljno mozes obuci (LC Waikiki, Kotton, P&B, Bershka, Deza) i koji su cjenovno na nivou New Yorkera (koji je meni licno Tito i Partija za dzempere, farmerice i trenerke). Samim tim mogli bi raditi. Ima u Zenici sasvim dovoljno platezne moci, da se ne lazemo.

Sto se shopping tura tice, imao sam namjeru ici, cisto da vidim kako to hoda (mada znam otprilike, dok sam radio kao turisticki gonic :D ), ali ne moze se sve stici monetarno.
channel10

#7796 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Navodno ce se Waikiki ubrzo otvoriti u Zenici. Ako cemo posteno, slaba ponuda je u cijelom gradu sto se tice muske obuce i odjece. U centru nema pismene radnje da mozes sebi nesto kupiti, osim ovih sportskih radnji kod kojih je kvalitet jako upitan.

I GSM je poodavno cucnuo ( da se tako izrazim ). Nekad su znali stvarno lijepe jakne nabaviti, ali su i malo vise kostale. Sad su im cijene iste, ali im je ponuda slaba. Imam osjecaj da samo nabave tek onako da imaju sta izloziti. Ne gledaju je li lijepo to sto nabave i hoce li uopste to uspjeti prodati.

Kad vec spominjete ove shopping ture za Graz, da li je iko od vas isao gore? Ja sam mislio ici sad u Decembru, ali ne znam koliko se uopste isplati otici. Da dvoje ode busom + hrana je cca 200KM, a ne znam sta me tamo ceka (mislim na cijene snizene robe, ako je uopste snizenje). Kakve su cijene kad su snizenja i isplatili se otici ( da li ima snizenja prije Bozica ili su snizenja poslije Bozica i NG) ?
Norm

#7797 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ma isplati se otici i da nista ne kupis osim orginalne Nutelle...da vidis malo kako se ljudi 'gore pate'...samo je jbn kada krenes nazad i skontas gdje se vracas... :sad:
Pazi i 'gore' vrijedi koliko para toliko muzike samo je to 'gore' realno...nije paljevina 'levata' kao kod nas...
A sto se tice GMS-a s vremena na vrijeme se isplati posjetiti i taj objekat...ono kad bas hoces nesto kvalitetno i imas da platis, uvijek mozes naci nesto ...barem ja mogu...
channel10

#7798 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ne znam koliko se bas isplati jer si donji 200KM u startu, ali eto. Bukvalno da g.zica vidi puta. Sto se tice nutele, ima je i kod nas kupiti (mislim na originalnu sa njihovog trzista ). Ako nista, nakupovati slatkisa pojeftino :).

Kako je na granici i bude li problema posto znaju da su to shopping ture? Da li bih trebao ponijeti jednu praznu torbu da imam u cemu ponijeti stvari "odozgo" da se ne bi mijesalo sa tudjim stvarima posto ce vecina uci u samoposlugu u svega nakupovati?

U GMS-u valja koja (ne sve) Colmar jakna, ali cijene su previsoke. Nekad su imali dobrih Northland jakni, ali recimo ove godine nista. Bile su sad gojzerice na finom snizenju, ali nista narocito i lijepo za te pare. Sve u svemu truba zesca. Volio bih uzeti sebi kakve lijepe (sportske) zimske cipele, sa meksim djonom ali toga kod nas nema. Bilo je nekad finih Merrelovih cipela ili gojzerica, ali nekad.
N.N.

#7799 Re: Zeničani

Post by N.N. »

LC Waikiki se otvara umjesto Tom-a u Centru :)

A slazemo se svi da je kod nas izbor katastrofalan. Ali, valjda to dikitira i situacija. Imali smo mi i Beneton na pocetku, pa TT i td td, ali sve propade....
Ci-Nick

#7800 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Na pitanje da li se isplati ići u šoping u Sloveniju, Austriju, Italiju, Njemačku....definitivno se ne isplati.
Bio sam npr. u Ljubljani par dana prije dvije godine, sniženja su od 07.01. i BTC je ogroman ali dopizdi sve to obilaziti.
Dobar dio robe i brendova je isti kao i kod nas. Osnovne cijene su iste ali su sniženja malo bolja. Bio sam i u Beču par dana, ni tu skoro ništa ne kupismo. Jedino se žena obradovala trgovini Charles Vogele, koja za žene nudi kvalitetnu odjeću po osrednjim cijenama.
Nekolko puta pokušavao kupiti jaknu Jack Wolfskin ali mi se ni jedna nije dopala 100% . Na kraju uvjek najviše love ostavimo u Muller-u.
Outlet centri su takođe podvala, bio sam u Mezingen-u kod Stuttgarta, npr. Farmerice snižene sa 199 eura na 99 eura a siguran sam da nikad nisu ni bile 199 eura,.. i tako sve po redu još je roba totalni demode, stara po par godina.
Naravno idemo uvjek više zbog odlaska nego zbog kupovine.
Ko ima strpljenja sad u SCC-u može pazariti bolje nego bilo gdje drugo.
Bit će sigurno jaka sniženja poslije 01.01.
Post Reply