Logosoft
Moderator: Benq
-
Dzontra_Volta
#7776 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izašli su i novi Opšti uslovi, zanimljiva mi je sljedeća odredba:
"5.6. U slučaju izmjene ili ukidanja usluge, odnosno paketa usluga, Logosoft će obavijestiti pretplatnike
usluge pisanim ili elektronskim putem, uključujući SMS, najmanje 30 dana prije takve namjeravane
izmjene ili ukidanja, te im ponuditi drugi paket usluga, ukoliko je to primjenjivo."
Znači, ne očekujem ukidanje nikakvog kanala na postojećem paketu barem narednih 30 dana.
Pozivni za mobitele će izgleda biti 067.
Cijene su iste za pozive prema svim mobilnim mrežama 0,17 KM + PDV po minuti (tarifni model 60+1), s tim da možeš odabrati jedan "prijateljski broj" (iz bilo koje mreže) i on je upola manje.
SMS je 5 feninga + PDV.
"5.6. U slučaju izmjene ili ukidanja usluge, odnosno paketa usluga, Logosoft će obavijestiti pretplatnike
usluge pisanim ili elektronskim putem, uključujući SMS, najmanje 30 dana prije takve namjeravane
izmjene ili ukidanja, te im ponuditi drugi paket usluga, ukoliko je to primjenjivo."
Znači, ne očekujem ukidanje nikakvog kanala na postojećem paketu barem narednih 30 dana.
Cijene su iste za pozive prema svim mobilnim mrežama 0,17 KM + PDV po minuti (tarifni model 60+1), s tim da možeš odabrati jedan "prijateljski broj" (iz bilo koje mreže) i on je upola manje.
SMS je 5 feninga + PDV.
-
Sakazulu
#7777 Re: Logosoft ALL ABOUT
[quote="Dzontra_Volta"]Izašli su i novi Opšti uslovi, zanimljiva mi je sljedeća odredba:
SMS je 5 feninga + PDV.[/quote]
Postojeći pretplatnici paketa DUO+, TRIOlight, TRIO i TRIO+, koje su koristili po osnovu ranije ponude, moći će nastaviti koristiti te pakete i nakon 15.12.2014. godine pod istim uslovima i cijenama kao i do sada. Na zahtjev, svim postojećim pretplatnicima bit će omogućen prelazak na LoGO! pakete.
SMS je 5 feninga + PDV.[/quote]
Postojeći pretplatnici paketa DUO+, TRIOlight, TRIO i TRIO+, koje su koristili po osnovu ranije ponude, moći će nastaviti koristiti te pakete i nakon 15.12.2014. godine pod istim uslovima i cijenama kao i do sada. Na zahtjev, svim postojećim pretplatnicima bit će omogućen prelazak na LoGO! pakete.
- MTV
#7778 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim da ce nam sutra pisati na svim onim kanalima PRETPLATI TE SE. Daj boze da se varam.
Onda nek podebljaju HD paket i plus npr: RTL Kockica, CMC, Balkanika, Nat Geo HD, Discovery Science HD.
A Boze na kojem sam ja operateru tu trava vise ne raste. Prvo HS bili exstra na pocetku pa usrali stvar sa ukidanjem kanala, sad izgleda i Lol. A da imam mogucnost telemacha i tu bi dodatno podijelili kanale. Ocito sam baksuz
Onda nek podebljaju HD paket i plus npr: RTL Kockica, CMC, Balkanika, Nat Geo HD, Discovery Science HD.
A Boze na kojem sam ja operateru tu trava vise ne raste. Prvo HS bili exstra na pocetku pa usrali stvar sa ukidanjem kanala, sad izgleda i Lol. A da imam mogucnost telemacha i tu bi dodatno podijelili kanale. Ocito sam baksuz
- Qler
#7779 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni opet ne odgovaraju ovi novi paketi. Recimo ovaj novi trio, 40KM + HD Paket 8KM plus PDV opet dodje cca 60KM koliko sad placam. I opet meni ne treba Arena, jer iskreno i ne gledam je, ali ostale HD kanale gledam ,pa zbog njih placam i arene. A ne mogu u budget ubaciti jos jedan HD receiver...
Da je 40KM sa HD kanalima, i dodam jos jedan HD receiver, bilo bi extra...
Da je 40KM sa HD kanalima, i dodam jos jedan HD receiver, bilo bi extra...
-
Libertas
#7780 Re: Logosoft ALL ABOUT
Razocaran sam. Integrisani paketi su najgore prosli. Trio+ sam paket a vec godinu i nesto nije bilo sluzbenih unapredjenja. Jako los potez Logosofta, jos ako nas degradiraju na 'osnovni' paket SuperTV prece se na konkurenciju.
- MTV
#7781 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na koju konkurenciju da se prebacim? Bh Telecom i HS. Znate dobro kakvi su.
Evo mobitela:
https://www.lol.ba/privatniKorisnici.as ... 20e1ebe68c
Evo mobitela:
-
lider
#7782 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kako ide prenos ovih mobilnih brojeva, jel se zadrži isti pozivni ako se prebacuje npr. sa telekoma broj, hoce li i dalje biti 061 ili se dobija novi pozivni odnosno taj 067?
I ne znam o kakvim ukidanjima pricate kad pise ovo
- MTV
#7783 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa na ugovoru koji smo potpisali cini mi se da pise Super TV osnovni paket. A od sutra je drugaciji osnovni paket pa nam to nije jasno. Procitao sam sve samo mi nije jel nama ostaju vi kanali ili kaput,lider wrote:Kako ide prenos ovih mobilnih brojeva, jel se zadrži isti pozivni ako se prebacuje npr. sa telekoma broj, hoce li i dalje biti 061 ili se dobija novi pozivni odnosno taj 067?
- LiP again
#7784 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo, koliko vidim, veca cijena za rentanje dodatnog uredjaja.
Drugo, za isti novac koji sada placam mogao bih dobiti jedino TRIO Mobile paket, s tim sto mi mobilni ne treba, a fiksni ne bih imao.
Da bih, PRIBLIZNO, dobio ovo sto imam sada (TRIO), morao bih preci na TRIO PLUS, izgubio bih HD paket, 15 KM impulsa prema svim destinacijama (dobio bih 100 minuta prema mobilnim, sto mi ne treba) i placao dosta vecu cijenu nego sada. (65 u odnosu na 50 maraka i skuplji dodatni STB).
Uz ovu ponudu i uslove nema sanse da cu preci na nove pakete i potpisati ugovor, sve da mi daju telefon dzaba. Tako da... ostajem pri istom, s nadom da nece ugasiti te pakete i natjerati nas da predjemo na nove u buducnosti, jerbo na to, vjerovatno, ne bih pristao.
Sto se mene tice, katastrofalna ponuda (ako poredimo sa dosadasnjim integrisanim paketima) i bas nalik ublehasima (kapitalistima) iz M:tela.
Drugo, za isti novac koji sada placam mogao bih dobiti jedino TRIO Mobile paket, s tim sto mi mobilni ne treba, a fiksni ne bih imao.
Da bih, PRIBLIZNO, dobio ovo sto imam sada (TRIO), morao bih preci na TRIO PLUS, izgubio bih HD paket, 15 KM impulsa prema svim destinacijama (dobio bih 100 minuta prema mobilnim, sto mi ne treba) i placao dosta vecu cijenu nego sada. (65 u odnosu na 50 maraka i skuplji dodatni STB).
Uz ovu ponudu i uslove nema sanse da cu preci na nove pakete i potpisati ugovor, sve da mi daju telefon dzaba. Tako da... ostajem pri istom, s nadom da nece ugasiti te pakete i natjerati nas da predjemo na nove u buducnosti, jerbo na to, vjerovatno, ne bih pristao.
Sto se mene tice, katastrofalna ponuda (ako poredimo sa dosadasnjim integrisanim paketima) i bas nalik ublehasima (kapitalistima) iz M:tela.
Last edited by LiP again on 14/12/2014 17:48, edited 1 time in total.
- MTV
- MTV
#7786 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lip prva dva se slazem s tobom
Trece ako nam osakate Super TV onda nema edukativnih kanala, HD kanala, i 3 filmska pinka horror, western, classic.
Cetvrto PLUS paket po meni se uopste ne isplati 7 KM, skupo.
Peto ako su vec radili podjelu onda su trebali odvojiti samo HD kanale u jedan paket.
Npr pretplati se neko na HD paket ima arene i HD kanale. A sta kad pukne optika? Ne rade arene HD i nemoze pratiti arene u obicnom formatu jer su one u posebnom paketu i u vecini slucajeva rade.
Sesto ni prva arena nije u osnovnom paketu kao na pocetku kad se pojavila.
Sedmo sto mi je najsmjesnije i u ponudi mtela i eroneta i lola pink folk je u nekim dodatnim paketima a pink folk 2 u osnovnom paketu. Koja sega
Osmo Face HD u dodatnom paketu
Trece ako nam osakate Super TV onda nema edukativnih kanala, HD kanala, i 3 filmska pinka horror, western, classic.
Cetvrto PLUS paket po meni se uopste ne isplati 7 KM, skupo.
Peto ako su vec radili podjelu onda su trebali odvojiti samo HD kanale u jedan paket.
Npr pretplati se neko na HD paket ima arene i HD kanale. A sta kad pukne optika? Ne rade arene HD i nemoze pratiti arene u obicnom formatu jer su one u posebnom paketu i u vecini slucajeva rade.
Sesto ni prva arena nije u osnovnom paketu kao na pocetku kad se pojavila.
Sedmo sto mi je najsmjesnije i u ponudi mtela i eroneta i lola pink folk je u nekim dodatnim paketima a pink folk 2 u osnovnom paketu. Koja sega
Osmo Face HD u dodatnom paketu
Last edited by MTV on 14/12/2014 17:52, edited 1 time in total.
-
Sakazulu
#7787 Re: Logosoft ALL ABOUT
A oni nisu normalni, nude mobitele samo uz tarife koje imaju uključene mobilne usluge. To isto da sam uđeš u granap i ona te pita kolika ti je plaća i sad te usmjerava šta je za tebe. Što ne može svako kupiti mobite uz jebe... nove tarife?MTV wrote:Na koju konkurenciju da se prebacim? Bh Telecom i HS. Znate dobro kakvi su.
Evo mobitela:
Ovo isto ko da je neko iz konkurencije sastavio pakete da ih malo sroza.
- LiP again
#7788 Re: Logosoft ALL ABOUT
Face TV u HD-u je u PLUS paketu...
Necemo se 'vako igrati, jebiga. Doduse, dok me ne diraju ja zadovoljan.
P.S. Ali ospem se kad stave BONUS...
Nije to BONUS, sve je to uracunato u pretplati, ebo vas M:tel.
P.S. Ali ospem se kad stave BONUS...
Last edited by LiP again on 14/12/2014 17:54, edited 1 time in total.
-
Sakazulu
#7789 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dakle baš smo svi trenutno potpisani zadovoljni u pm!
- MTV
#7790 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja molim sve zivo i nezivo da nama starim korisnicima nista ne diraju oko Super TV, al ukidanjem nasih paketa znaci da ce za 2-3 godine biti iste brzine interneta to nece unaprijedjivati jer paketa vise nema. Zamisli tad telemach bude dao 120/20 MBps a meni jos uvijek 10/1 MBps.LiP again wrote:Face TV u HD-u je u PLUS paketu...![]()
![]()
-
Sakazulu
#7791 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja vidim da ako ne napustimo trenutne pakete, neće ništa ni dirati. Ali vremenom će svi otići dalje, a mi ćemo imati staru ponudu i forsiranje da istu raskinemo u potišemo za neku od novih..MTV wrote:Ja molim sve zivo i nezivo da nama starim korisnicima nista ne diraju oko Super TV, al ukidanjem nasih paketa znaci da ce za 2-3 godine biti iste brzine interneta to nece unaprijedjivati jer paketa vise nema. Zamisli tad telemach bude dao 120/20 MBps a meni jos uvijek 10/1 MBps.LiP again wrote:Face TV u HD-u je u PLUS paketu...![]()
![]()
- Maharadza
#7792 Re: Logosoft ALL ABOUT
Misliš da neće izgubiti dosta korisnika ako tako postupe?! Samo će ostati kod njih ko mora (nema alternativu), a ovi što budu prelazili će ih natjerati da razmisle o novim paketima jer ovo što vidim je baš bezze, bukvalno 2 koraka unazad! Ili taj mtel ima toliki profit pa mogu tražiti paprene cijene za pakete, nešto kao telecom?!MTV wrote:Ja molim sve zivo i nezivo da nama starim korisnicima nista ne diraju oko Super TV, al ukidanjem nasih paketa znaci da ce za 2-3 godine biti iste brzine interneta to nece unaprijedjivati jer paketa vise nema. Zamisli tad telemach bude dao 120/20 MBps a meni jos uvijek 10/1 MBps.LiP again wrote:Face TV u HD-u je u PLUS paketu...![]()
![]()
- LiP again
#7793 Re: Logosoft ALL ABOUT
^^
Iduci korak ti je ukidanje Sport Klubova i gasenje ovoga sto sada koristimo - ponudice nam da predjemo na nove, upakovane u celofan i sa BONUS etiketama pakete, ili fajront.
599 maraka za TV uz vezivanje na 24 mjeseca, a isti taj TV u prodavnicama plafon 700 KM.
To je ta ublehaska M:tel ponuda.
Iduci korak ti je ukidanje Sport Klubova i gasenje ovoga sto sada koristimo - ponudice nam da predjemo na nove, upakovane u celofan i sa BONUS etiketama pakete, ili fajront.
599 maraka za TV uz vezivanje na 24 mjeseca, a isti taj TV u prodavnicama plafon 700 KM.
- Maharadza
#7794 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja bi razumio ovu lošiju ponudu da lol ima pokrivenost kao telecom, ali ne mogu prismrditi većini kablovskih operatera u državi po toj pokrivenosti (kamo li o monopolu u određenim gradovima/selima - kao telecom što ima) i opet furaju te lošije pakete...ne kontam! 
Mtel klasični grobari, hvala Bogu pa nisam prešao na LoL prošlo ljeto, a bio sam blizu!
Mtel klasični grobari, hvala Bogu pa nisam prešao na LoL prošlo ljeto, a bio sam blizu!
- MTV
#7795 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jesi vidio cijene telefonaLiP again wrote:^^
599 maraka za TV uz vezivanje na 24 mjeseca, a isti taj TV u prodavnicama plafon 700 KM.![]()
To je ta ublehaska M:tel ponuda.
Jos samo fali da ukinu Fox-ove kao Elta/Txtv i bice na nivou. A gdje je CNN, RTL kockica, HBO, cinemax kao u mtela, nego glupavi paketi. Kad ce taj telemach preuzeti ovu HS pa da imam alternativu ukoliko krene sve nizbrdo.
- MTV
#7796 Re: Logosoft ALL ABOUT
Teleteks ne fercera vise na obn-u.
- Grof
#7797 Re: Logosoft ALL ABOUT
Još jedna stvar: sve cijene ovih integrisanih paketa su bez PDV-a.
LoL više nikad neće biti što je bio prije.
- Maharadza
#7798 Re: Logosoft ALL ABOUT
Grof wrote:Još jedna stvar: sve cijene ovih integrisanih paketa su bez PDV-a.

- Radar71
#7799 Re: Logosoft ALL ABOUT
Od 15. decembra postojeća ponuda integrisanih paketa (DUO+, TRIOlight, TRIO i TRIO+) se povlači iz ponude Logosofta.
-
lider
#7800 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cijene na sajtu su im uvijek bile bez PDV-a, nije ovo nikakva novost. Odavno oni korisnicima mažu oči.Grof wrote:Još jedna stvar: sve cijene ovih integrisanih paketa su bez PDV-a.