GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
gorgonzola
#7776 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja se necu zaliti jer su mi odmah rekli. A i da se ja pitam i. Vama bih ukinuo. Sverceri jedni. I ti ono rece da ne krades? A sta je sverc?
-
hhaarree
#7777 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ko krade, sta ovaj prica
a jesil ti u holland il u bananici?
-
gorgonzola
#7779 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
respo wrote:ajmo ponovo ja zivim recimo u hadzicima a radim u titovojgorgonzola wrote:Respo ne jebem ja tebe, ali takvi kao ti jebu ovu drzavu.
i fino dobijem kupon zato jer sam dalje od 2 Km 10 Km svejedno od firme
znajuci tacnost gradskog prevoza guzve i mali milion drugih stvari fino sjednem u auto i dopeljam se na posao
prvo cu brze doci na posao drugo imam veci komfor i pocinjem raditi mirnije nego sto bi dosao sa gradskim prevozom
e posto je tako sto ce mi kupon?
onda cu ga normalno prodati
i kao prvo nemoj meni govoriti da ja jebem drzavu kad ne znas uopste kako idem na posao dobijam li kupon i slicno
sve napisano od mene su primjeri ne licna iskustva
E onda odes fino direktoru i kazes ja necu kupon , nego lovu za gorivo. Ne moze direktor imati tal sa grasom na stetu radnika. On bi meni odgovarao za podsticaj sverca.
-
hhaarree
#7780 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kako ih nije stid na ovo se pozivat?trambusek88 wrote:
-
goran16v
#7781 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fataj se edamera, klompi, vjetrenjaca i tulipana jer ti je prica odron. Od Ciglana do TAT-a na Stupu je 9 km, a to je prakticno s kraja na kraj grada + Ilidza, bez auta ne mozes doci osim javnim prevozom, sto znaci da bi za bar 80% ljudi bila ukinuta naknada. Bez naknade za prevoz mjesecni trosak je nekih 80-ak KM sto je 10% prosjecne plate odnosno 15-20% radnicke plate!gorgonzola wrote:Onda bih mu ja ukinuo kupon, pa kao u svim normalnim drzavama, ako si udaljen od posla manje od 10 km nemas pravo na kupon ili placeno gorivo. Placaj sam pa se vozi i helikopterom ako hoces. Ali jok to samo kod nas ima. Dvije stanice od posla i jos hoce da im je placeno. Zivim i radim u holandiji i nikad nisam dobio pare za topli obrok. Nego je kod nas i kod tog toplog zesci lopovluk. Neko ima veci topli nego platu. Valjda se na topli ne placaju doprinosi i porez. I kontamo da nam drzava ide naprijed. Sa ovakvim stanovnistvom ni za 100 godina. Samo se gleda kako ce ko koga prevariti.
-
gorgonzola
#7782 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hhaarree wrote:ko krade, sta ovaj pricaa jesil ti u holland il u bananici?
Ja sam ovih dana u banana drzavi u posjeti roditeljima. I posmatram samo. Da mi je vlast za godinu bih gras doveo u red. Ne treba tu biti puno pametan, samo pitati druge sta su oni uradili pa im gradski saobracaj nije u minusu i kako da ga ne mora drzava finansirati.
-
goran16v
#7783 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo za gorivo - ti si bas neki sega lik!!!!gorgonzola wrote:
E onda odes fino direktoru i kazes ja necu kupon , nego lovu za gorivo. Ne moze direktor imati tal sa grasom na stetu radnika. On bi meni odgovarao za podsticaj sverca.
- kokuz_sa
#7784 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da su babi muda ...gorgonzola wrote:hhaarree wrote:ko krade, sta ovaj pricaa jesil ti u holland il u bananici?
Ja sam ovih dana u banana drzavi u posjeti roditeljima. I posmatram samo. Da mi je vlast za godinu bih gras doveo u red. Ne treba tu biti puno pametan, samo pitati druge sta su oni uradili pa im gradski saobracaj nije u minusu i kako da ga ne mora drzava finansirati.
-
gorgonzola
#7785 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
goran16v wrote:Fataj se edamera, klompi, vjetrenjaca i tulipana jer ti je prica odron. Od Ciglana do TAT-a na Stupu je 9 km, a to je prakticno s kraja na kraj grada + Ilidza, bez auta ne mozes doci osim javnim prevozom, sto znaci da bi za bar 80% ljudi bila ukinuta naknada. Bez naknade za prevoz mjesecni trosak je nekih 80-ak KM sto je 10% prosjecne plate odnosno 15-20% radnicke plate!gorgonzola wrote:Onda bih mu ja ukinuo kupon, pa kao u svim normalnim drzavama, ako si udaljen od posla manje od 10 km nemas pravo na kupon ili placeno gorivo. Placaj sam pa se vozi i helikopterom ako hoces. Ali jok to samo kod nas ima. Dvije stanice od posla i jos hoce da im je placeno. Zivim i radim u holandiji i nikad nisam dobio pare za topli obrok. Nego je kod nas i kod tog toplog zesci lopovluk. Neko ima veci topli nego platu. Valjda se na topli ne placaju doprinosi i porez. I kontamo da nam drzava ide naprijed. Sa ovakvim stanovnistvom ni za 100 godina. Samo se gleda kako ce ko koga prevariti.
Pa ? Hvataj se ti 16 ventila pa nek raja cuju kakvu masinu imas. Hocete privatizaciju i zapadnu ekonomiju. E onda se morate prvo nauciti ekonomiji. A ne u fabrici gdje treba 100 radnika radi 200. Cuj topli obrok. Hahahahah otidji u njemacku pa trazi topli obrok. Ili lovu za prevoz a manje si od 10 km od posla.
- uglavnomja
#7786 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gorgonzola wrote:Ja se necu zaliti jer su mi odmah rekli. A i da se ja pitam i. Vama bih ukinuo. Sverceri jedni. I ti ono rece da ne krades? A sta je sverc?
svi ovi tvoji postovi mogu u antologiju nebuloza ovog foruma
zasto se vozis autom ako imas kupon?
zasto uzimas kupon ako se neces voziti grasom?
zasto ti forma uopce daje kupon
zasto prodajes kupon
da ti nacrtam: covjek mora doci na posao, poslodavac je duzan da mu obezbijedi prevoz po najanizoj cijeni, tj, kupon. ako covjek ne koristi gras poslodavac je (bio) duzan da mu da cash u iznosu kupona. dok nije prije 5-6 godina uvedeno pravilo da budzetskim korisnicima nema para umjesto kupona, sto je bukvalno natjeralo ljude da prodaju kupone.
primjer, lik stanuje na bistriku, radi na barama, znaci kombi niz bistrik, trajvan do velikog parka, pa bus do bara... i to zadovoljstvo traje cca sat vremena. autom 15-20 minuta.
a moze i pjeske, sta je to sitnica
- hodža
#7787 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jel to čekate 04:00 da vidite hoćel' proraditi 
-
gorgonzola
#7788 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
goran16v wrote:Ovo za gorivo - ti si bas neki sega lik!!!!gorgonzola wrote:
E onda odes fino direktoru i kazes ja necu kupon , nego lovu za gorivo. Ne moze direktor imati tal sa grasom na stetu radnika. On bi meni odgovarao za podsticaj sverca.U najvecem broju slucajeva kupon se dijeli u drzavim firmama, a drzava je vlasnik GRAS-a tako da prakticno placa sama sebi,odnosno na taj nacin financira GRAS tj svoju firmu i nema tu tal direktor - GRAS!
Vidim kako ih placa pa su u strajku. Vozila se raspadaju. Mene je stid nekom pokazati sliku sarajeva sa tramvajem koji na sve lici a na tramvaj ne lici. O autobusima da ne pricamo. Pa ni jedan meni ne bi tehnicki prosao.
-
goran16v
#7789 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto ne gumo ove dijasporske suplje price, ko da je u tom nekom inostranstvu 4 vijeka, a ne koju godinu i odmah znaju bolje od nas kako da nam rjese sve probleme!!!!!gorgonzola wrote:hhaarree wrote:ko krade, sta ovaj pricaa jesil ti u holland il u bananici?
-
quarterback
#7790 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ko da je to kakva pamet, uvesti naplatne automate na ulazu pa da se niko bez karte ne moze voziti i eto profitabilnog grasagorgonzola wrote:hhaarree wrote:ko krade, sta ovaj pricaa jesil ti u holland il u bananici?
-
gorgonzola
#7791 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
uglavnomja wrote:gorgonzola wrote:Ja se necu zaliti jer su mi odmah rekli. A i da se ja pitam i. Vama bih ukinuo. Sverceri jedni. I ti ono rece da ne krades? A sta je sverc?
svi ovi tvoji postovi mogu u antologiju nebuloza ovog foruma![]()
zasto se vozis autom ako imas kupon?![]()
zasto uzimas kupon ako se neces voziti grasom?![]()
zasto ti forma uopce daje kupon![]()
![]()
zasto prodajes kupon![]()
da ti nacrtam: covjek mora doci na posao, poslodavac je duzan da mu obezbijedi prevoz po najanizoj cijeni, tj, kupon. ako covjek ne koristi gras poslodavac je (bio) duzan da mu da cash u iznosu kupona. dok nije prije 5-6 godina uvedeno pravilo da budzetskim korisnicima nema para umjesto kupona, sto je bukvalno natjeralo ljude da prodaju kupone.
primjer, lik stanuje na bistriku, radi na barama, znaci kombi niz bistrik, trajvan do velikog parka, pa bus do bara... i to zadovoljstvo traje cca sat vremena. autom 15-20 minuta.
a moze i pjeske, sta je to sitnica
Ma kome je poslodavac duzan da plati? To samo u bosni ima da je poslodavac duzan nekom da plati dvije stanice. Ok moji su postovi nebuloza, ali vi zivite u uredjenoj drzavi gdje sve cvjeta. I da vi ste najpametniji a drzava se raspada.
-
goran16v
#7792 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne brini ti za moju masinu, pardno masine, nego za glupsti koje valjas!gorgonzola wrote:goran16v wrote:Fataj se edamera, klompi, vjetrenjaca i tulipana jer ti je prica odron. Od Ciglana do TAT-a na Stupu je 9 km, a to je prakticno s kraja na kraj grada + Ilidza, bez auta ne mozes doci osim javnim prevozom, sto znaci da bi za bar 80% ljudi bila ukinuta naknada. Bez naknade za prevoz mjesecni trosak je nekih 80-ak KM sto je 10% prosjecne plate odnosno 15-20% radnicke plate!gorgonzola wrote:Onda bih mu ja ukinuo kupon, pa kao u svim normalnim drzavama, ako si udaljen od posla manje od 10 km nemas pravo na kupon ili placeno gorivo. Placaj sam pa se vozi i helikopterom ako hoces. Ali jok to samo kod nas ima. Dvije stanice od posla i jos hoce da im je placeno. Zivim i radim u holandiji i nikad nisam dobio pare za topli obrok. Nego je kod nas i kod tog toplog zesci lopovluk. Neko ima veci topli nego platu. Valjda se na topli ne placaju doprinosi i porez. I kontamo da nam drzava ide naprijed. Sa ovakvim stanovnistvom ni za 100 godina. Samo se gleda kako ce ko koga prevariti.
Pa ? Hvataj se ti 16 ventila pa nek raja cuju kakvu masinu imas. Hocete privatizaciju i zapadnu ekonomiju. E onda se morate prvo nauciti ekonomiji. A ne u fabrici gdje treba 100 radnika radi 200. Cuj topli obrok. Hahahahah otidji u njemacku pa trazi topli obrok. Ili lovu za prevoz a manje si od 10 km od posla.
De me ti molim te nauci ekonomiji! Predpostavljam ti si 6 generacija holandjana koji su stvarali temelje te drzave, ekonomije, sredjenog iskustva i EU pa vjerovatno znas puno, a nisi poludivlji balkanac koji je prije koju godinu, od silne sposobnosti u svojoj zemlji da se snadje, dosao tamo!
-
gorgonzola
#7793 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam sposoban da zivim od svog rada i da ne mislim kako ce me neko prevariti i da li cu sutra morati da prodam kupon da bih imao para da odem na posao. Ali da dijaspora nista ne zna. Najpametniji ste vi koji evo od rata ni pedlja niste napredovali. Uporedi njemacku 16 godina od 2 sv. rata rata i bosnu. Ali jok , vi ste najpametniji. Uzivajte i ne kukajte.goran16v wrote:Sto ne gumo ove dijasporske suplje price, ko da je u tom nekom inostranstvu 4 vijeka, a ne koju godinu i odmah znaju bolje od nas kako da nam rjese sve probleme!!!!!gorgonzola wrote:hhaarree wrote:ko krade, sta ovaj pricaa jesil ti u holland il u bananici?
Ja sam ovih dana u banana drzavi u posjeti roditeljima. I posmatram samo. Da mi je vlast za godinu bih gras doveo u red. Ne treba tu biti puno pametan, samo pitati druge sta su oni uradili pa im gradski saobracaj nije u minusu i kako da ga ne mora drzava finansirati.Ako si tako sposoban, sto ode ziv bio? Don't bother to answer, reply was retorical...
- trcicu trceci
#7794 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Halo momak, jesi li primijetio da vrijedjas ? 
-
goran16v
#7795 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A ti, bice da si udario temlje kraljevini Holandiji ha tako pricas pa je zato sva sredjena i kako treba???? Kakav licejmer i levat!!!!?????gorgonzola wrote:
Ok moji su postovi nebuloza, ali vi zivite u uredjenoj drzavi gdje sve cvjeta. I da vi ste najpametniji a drzava se raspada.
- kokuz_sa
#7796 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da hoce centotrans i aerodrom pocet strajkovat samo da nas rijese ove dijaspore koja dodje ovamo na 10 dana da nam pokaze kako zivimo u prknu
-
gorgonzola
#7797 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Goran 16 ventila, po niku mogu zamisliti ko si i sta si. Ne znas ni ko sam ni kad sam otisao ni zasto. Ali kao pravi bosanac i to mislis da znas. A veze blage o zivotu nemas. Da nema interneta ne bi znao ni kako evropa izgleda. Sreca, pa postoji google maps sa street wiev pa mozes malo prosetati evropskim gradovima. I sutra se hvaliti kako si bio i obisao evropu.
- trcicu trceci
#7798 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Halo ba, aa co'eka 
-
gorgonzola
#7799 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kokuz_sa wrote:![]()
![]()
da hoce centotrans i aerodrom pocet strajkovat samo da nas rijese ove dijaspore koja dodje ovamo na 10 dana da nam pokaze kako zivimo u prknu
Ma dijasporaje kriva. I jok vi ne ziviteu prknu. Nego ste sami sebi napravili prkno. Ebe vas kako ko stigne u mozak a vi sutite i trpite. Eno parlamentarci dobise jos 700 maraka vecu platu a vi se ljutite na dijasporu, da vam nije dijasporske love , bankrotirali bi za mjesec dana.nebi ni za hljeba imali.
-
goran16v
#7800 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Posto si poceo da vrijedas red je da ti odgovorim.gorgonzola wrote:
Ja sam sposoban da zivim od svog rada i da ne mislim kako ce me neko prevariti i da li cu sutra morati da prodam kupon da bih imao para da odem na posao. Ali da dijaspora nista ne zna. Najpametniji ste vi koji evo od rata ni pedlja niste napredovali. Uporedi njemacku 16 godina od 2 sv. rata rata i bosnu. Ali jok , vi ste najpametniji. Uzivajte i ne kukajte.
Nisu ni Njemacka ni Holandija takve sto si ih ti stvarao ili takvim napravio pa da se time hvalis i drzis predavanje niti im ti donis ikakav napredak, nego do jucer bio jedan od nas, ali neposoban da se snadje, pa si otisao da ne ckrnes od gladi i zato ne seri!
Last edited by goran16v on 09/04/2013 02:06, edited 1 time in total.