SDA-All about

Post Reply
Doktor29

#7776 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

udrch wrote:
Doktor29 wrote:
udrch wrote:biće ovo zanimljivo..
i dalje mi nije jasno kako je Bakir žrtvovao svoju buduću poziciju u Presjedništvu za ženino mjesto kao direktorice..
nije valjda i on papučar ko ja i Mujica :lol:
malo me ovo i plaši, jer ne dao Bog da ovo faHraon iskoristi, pa postane prvi u Bošnjaka..
Ovo je jedna od najodvratnijih stvari koja se desila zadnjeh desetak godina, gade mi se :x :x
mislim ono, još uvijek mi nije jasno da je neko sposoban sam sebe naguziti na ovaj način..
nekako kontam, ako je lova u pitanju, pa ko im brani da sebi dignu platu koliko je potrebno..osim toga kao direktorica bolnice će imati nešto veću platu nego kao direktorica klinike..
jedini razlog da na ovaj način zajebeš vlastitu porodicu, familiju, stranku, pa i narod jeste da si zaista toliko glupa i sujetna i da hoćeš to namjerno da uradiš..
ako je zaista imenuju vjerujem da će Bakir prodihati, jer da pristane na ovako nešto mora da je bio izložen dugogidišnjem ženinom teroru u kojem mu je neprestano pogovarala što je ne postavi negdje..

jedna Sebija jeba dvojicu Bakira, jedini koji će iz ovoga izvući korist je Tihić kojem ovaj papučar neće uspjeti više ni prismrditi..
i opet će pojedinci reći da je Alija pogriješio kada je izabrao Tihića..
Ma obicni jad koji se nije u stanju suprostaviti Faraonu svih ovih godina ali sto je gore ni ambicijama svoje zene koje su iznad stranke, etike i opste kulture .... :x :x
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7777 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote: jedna Sebija jeba dvojicu Bakira, jedini koji će iz ovoga izvući korist je Tihić kojem ovaj papučar neće uspjeti više ni prismrditi..
i opet će pojedinci reći da je Alija pogriješio kada je izabrao Tihića..
Lady Macbeth :(
Izgleda, skonto je Aljo, nakon par decenija uvida iz prve ruke, s kim ima posla i ko će biti stvarni šef stranke ukoliko je Princ preuzme.
kaka Ledy Macbeth...tu ima previše moralne dileme i obraza.....prije je Seka Elizabeth Bathory :lol:
evo mene

#7778 Re: SDA-All about

Post by evo mene »

Ostavite dr. Sebiju na miru. Makar ima validnu i poštenu diplomu, za razliku Delalića, Konakovića, Peljta... SDA
muzicar_iz_parka

#7779 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

Jest tako je, umjesto da se borimo da nam žene dođu na visoke pozicije u društvu, mi ih sputavamo povezujući sa slučajnim utjecajnim supruzima i ostalom rodbinom. :-) :mrgreen:
udrch

#7780 Re: SDA-All about

Post by udrch »

muzicar_iz_parka wrote:Ajde ljudi šta se brinite, bolje neka bude žena direktor nego da su joj kojim slučajem dali da bude načelnik hirurgije, manje štete će napraviti.

A i težak je život nas papučara, trebate to razumiti, jedno su Mujica, urdch i ja hrabri da to ovako javno na forumu priznamo. :sad:
gledao si BEAUTIFUL MIND..
mislim, samo najveći mogu priznati i shvatiti svoju paranoju..
tako i mi papučari..samo najveći mogu priznati i shvatiti da je žena ta koja se pita :lol: ..
ostali umru misleći da su neki domaćini, a komšiluk im se smije iza leđa :D ..
JoseMujica

#7781 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tako je!
:thumbup:
udrich-a za direktora ARSBiH (Agencije za ravnopravnost splovila)

a mogu li ja da bidnem vozač
rajvosa1

#7782 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Upucujem iskrene cestitke sarajevskoj organizaciji SDA na velemajstorskom pravljenju magaraca od Nase stranke. Primjer kako ste ih iskoristili kao prezervative i odbacili treba uci u udzbenike, a nama levatima koji smo glasali za Nasu stranku.....
udrch

#7783 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:tako je!
:thumbup:
udrich-a za direktora ARSBiH (Agencije za ravnopravnost splovila)

a mogu li ja da bidnem vozač
jebiga, budi ti direktor, a ja ću vozač :D ..bolje tebe da provlače kroz havaz i oslobođenje, nego mene..tebe ćemo braniti da si bio borac i da nisi ništa dobio od države, kantona, a ni općine..
JoseMujica

#7784 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

mudar si mudar...ti Mujice potpisuj i primaj ga od FaHraona, nek te razvlači od naslovne pa do čitulja, a ja ću svakako ubirati dnevnice :D

ne bi bio direktor ni Pokopa u ovoj državi...ovdje i mrtvi mahalaju, kamoli živi
udrch

#7785 Re: SDA-All about

Post by udrch »

sve dok nas ne vide u čitulji dobro je..inače u ovoj zemlji se krene sa prve strane, pa feljton, pa biznis, pa intervju, pa kiosk, a najjači si kad se pojaviš u crnoj hronici..to znači da si uspio i da ti zavide :D ..
ovu čitulju treba izbjeći pod svaku cijenu..
JoseMujica

#7786 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma moremo eskivirat i ko Ali, al ne gine nam :lol:
mirsek

#7787 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

rajvosa1 wrote:Upucujem iskrene cestitke sarajevskoj organizaciji SDA na velemajstorskom pravljenju magaraca od Nase stranke. Primjer kako ste ih iskoristili kao prezervative i odbacili treba uci u udzbenike, a nama levatima koji smo glasali za Nasu stranku.....
Mozda ne pratim dovoljno tematiku pa nisam extra upucen, ali po ovome sto procitam po portalima i novinama niko nije nasankan.. I sami predstavnici NS su rekli da je dogovor sa SDA u potpunosti ispunjen. Znaci NS koja je realno mala stranka dobila je 3 vijecnika u Gradu , Predsjedavajucu u Ov Centar itd..Takodjer su imali pregovore sa SDP-om pa je odnos prema njima bio takav kakav jest i to se odrazilo na njihovo priklanjanje SDA.

Ovo u Gradu oko Gradonacelnika po meni je vise njihovo dizanje cijene i nekorektnost prema koaliciji nego sto su oni neke zrtve i magarci od strane koalicionih partnera. Uostalom niko im nije garantovao da ce njihov kandidat biti izabran plus Kljujic je izabran prvo u Opstinsko vijece pa u Gradsko sto znaci da covjek ima i legitimitet kod gradjana..Ako vec njihov kandidat nije dobio potreban broj glasova a SDA je ispunila sve svoje dogovore sa njima korektno bi bilo da su glasali za Kljujica a ne da mrcvare i javnost i Grad sa svojom neutralnoscu..
rajvosa1

#7788 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

mirsek wrote:
rajvosa1 wrote:Upucujem iskrene cestitke sarajevskoj organizaciji SDA na velemajstorskom pravljenju magaraca od Nase stranke. Primjer kako ste ih iskoristili kao prezervative i odbacili treba uci u udzbenike, a nama levatima koji smo glasali za Nasu stranku.....
Mozda ne pratim dovoljno tematiku pa nisam extra upucen, ali po ovome sto procitam po portalima i novinama niko nije nasankan.. I sami predstavnici NS su rekli da je dogovor sa SDA u potpunosti ispunjen. Znaci NS koja je realno mala stranka dobila je 3 vijecnika u Gradu , Predsjedavajucu u Ov Centar itd..Takodjer su imali pregovore sa SDP-om pa je odnos prema njima bio takav kakav jest i to se odrazilo na njihovo priklanjanje SDA.

Ovo u Gradu oko Gradonacelnika po meni je vise njihovo dizanje cijene i nekorektnost prema koaliciji nego sto su oni neke zrtve i magarci od strane koalicionih partnera. Uostalom niko im nije garantovao da ce njihov kandidat biti izabran plus Kljujic je izabran prvo u Opstinsko vijece pa u Gradsko sto znaci da covjek ima i legitimitet kod gradjana..Ako vec njihov kandidat nije dobio potreban broj glasova a SDA je ispunila sve svoje dogovore sa njima korektno bi bilo da su glasali za Kljujica a ne da mrcvare i javnost i Grad sa svojom neutralnoscu..
Sahranjena je NS za sva vremena, SDA ih je uvukla u svoju pricu i odvela od birackog tijela.
mirsek

#7789 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

rajvosa1 wrote:
mirsek wrote:

Sahranjena je NS za sva vremena, SDA ih je uvukla u svoju pricu i odvela od birackog tijela.
Ok, tvoj misljenje ali ionako su svi ideali sahranjeni jer su bukvalno svi sa svima koalirali, onda neka barem bude korektan odnos kad vec nema ideala i principa..
OmerD

#7790 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

eh hebi ga neka tehnicka greska mi haman sprijecava da pisem o sda kriminalu :-( uglavnom sibicari su to
Jazzy.ba

#7791 Re: SDA-All about

Post by Jazzy.ba »

.
neocekivana_sila

#7792 Re: SDA-All about

Post by neocekivana_sila »

VjecitiStudent wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Ajde ljudi šta se brinite, bolje neka bude žena direktor nego da su joj kojim slučajem dali da bude načelnik hirurgije, manje štete će napraviti.

A i težak je život nas papučara, trebate to razumiti, jedno su Mujica, urdch i ja hrabri da to ovako javno na forumu priznamo. :sad:
Itekako može štete napraviti, njeno šefovanje porodilištem je ostalo upisano crnim slovima po strašnim razmjerama korupcije.
a baš se godinama pričalo da je kolege ne vole jer je jedna od vrlo rijetkih ginekologa koja ne uzima pare pa kao morališe, a lako joj je. Ima se, može se :roll:
VjecitiStudent

#7793 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

ALMA PEHLIĆ, PREDSJEDNICA KOMISIJE ZA IZBOR DIREKTORA OPĆE BOLNICE
Sposobnosti kandidata su presudile

Kandidate smo pozvali na intervju. Osmog marta obavljen je intervju sa tri kandidata, a četvrti je bio spriječen jer je bio van BiH pa je pozvan naknadno 11. marta. Tog dana obavljen je intervju i sa Sarićem, kazala je Pehlić.

Donošenje odluka

Komisija je, prema riječima Pehlić, prije intervjua sačinila pitanja, ali i bodovnu listu gdje su se naročito cijenili posebni uvjeti, specifikacije i iskustva kandidata, a to se odnosi na pozitivne rezultate u pogledu stručnih, organizacionih i drugih radnih sposobnosti.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -presudile
Dobro obaviješteni izvori iz Komisije za izbor direktora Opće bolnice kažu da je jedino Seka Izetbegović tačno odgovorila na neka od eliminatornih pitanja iz gore opisanog sofisticiranog intervjua poput:

- Koje je omiljeno jelo Bakira I.?
- Da li Bakir I. hrče ?
- Koja je omiljena knjiga Bakira I.?
...
madner

#7794 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sve po zakonu.

Fakat jeftino Bake pade.
JoseMujica

#7795 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ako su sposobnosti onda mora da se tu radi o preklapači :lol:
jazzer

#7796 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

madner wrote:Sve po zakonu.

Fakat jeftino Bake pade.
Da je bar ljubavnicu zaposlio pa ni po' belaja, al' past zbog vlastite zene :-)
VjecitiStudent

#7797 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Sad kad ih SDP ošine zbog nepotizma :oops:
SDP je nešto najbolje što se SDA moglo desiti.
privremeni

#7798 Re: SDA-All about

Post by privremeni »

VjecitiStudent wrote:
ALMA PEHLIĆ, PREDSJEDNICA KOMISIJE ZA IZBOR DIREKTORA OPĆE BOLNICE
Sposobnosti kandidata su presudile

Kandidate smo pozvali na intervju. Osmog marta obavljen je intervju sa tri kandidata, a četvrti je bio spriječen jer je bio van BiH pa je pozvan naknadno 11. marta. Tog dana obavljen je intervju i sa Sarićem, kazala je Pehlić.

Donošenje odluka

Komisija je, prema riječima Pehlić, prije intervjua sačinila pitanja, ali i bodovnu listu gdje su se naročito cijenili posebni uvjeti, specifikacije i iskustva kandidata, a to se odnosi na pozitivne rezultate u pogledu stručnih, organizacionih i drugih radnih sposobnosti.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -presudile
Dobro obaviješteni izvori iz Komisije za izbor direktora Opće bolnice kažu da je jedino Seka Izetbegović tačno odgovorila na neka od eliminatornih pitanja iz gore opisanog sofisticiranog intervjua poput:

- Koje je omiljeno jelo Bakira I.?
- Da li Bakir I. hrče ?
- Koja je omiljena knjiga Bakira I.?
...
Znam dobitno pitanje! 8-)
Nakas nije znao sta je MRSA, jer toga za njegova vakta nije bilo u Opcoj bolnici, za razliku od njegove cijenjene kolegice, koja je pomenutom bakterijom ojadila porodilje, kako u starim objektima, tako se pobrinula da ih pazljivo prenese i rasiri u obnovljene prostorije porodilista. Cestitam!! :x
JoseMujica

#7799 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

surogat majka wrote:Bakire "ebem te u oko, pljako si i svakakve aferime cinio, a pade zbog zene koja komanduje
:lol: :lol: :lol: a lafa selama u UN-u... a hadalj ko da Kurana u ruke nije uzeo...neku malo Cerić pojasni neke stvari...pošto pretpostavljam da je zanimanje i za Luisa Vuttona s te strane krenulo...kad je mala ćerkica Luisa nosala ;-)
novi.dan.nova.nafaka

#7800 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:
surogat majka wrote:Bakire "ebem te u oko, pljako si i svakakve aferime cinio, a pade zbog zene koja komanduje
a lafa selama u UN-u...

Još neki dan na FB stranici metnuo status u stilu: "Islam će pokazati da vrijednosti... blah blah" - mislim, ono, na koji se ti Islam moj Bakire pozivaš !? :-)
Post Reply