BHRT je otkupio, ali iz neobjašnjivih ih je razloga propadao FACE-u.Mustang1 wrote:Je'l to opet nas niko nije otkupio prijenos na vrijeme pa ce otkupiti u zadnjoj sekundi i busati se u prsa kao oni su najbolji za narod otkupili .. Pa majku vam jebem otkupite prijenos na vrijeme
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#7776 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- BlueBlood
#7777 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
isx wrote:Cuj bosnje, daj mu direktan let Sarajevo - Chicago. To se jos nije desilo u modernoj povijesti avijacije. A onaj drugi kaze ne moze natociti toliko goriva.Postoji direktna linija Dubai - Los Angeles od 18h u komadu, kako li ti natoce gorivo. Hihi
al ovaj mi je najjaci: Na zahtjev igraća avion je kružeći pozdravljao bošnjačku dijasporu u Čikagu.
-
lajkujMe
#7778 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma ja pricam o rentanju aviona, isto kao kad ti odes u rent a car da iznajmis auto, tako i savez moze rentati avion.
Bez puno peglancije pa makar platili 100.000 km ili vise za taj luksuz, vec vidim ove nase igrace, njima jedino na pameti sada uzeti bilo kakav krevet da se strovale.
Da su rentali avion mogli su komotno i novinare i druge likove sa sobom ponijeti, i kako ja znam ovi veci prekookeanski avioni ne moraju tankati mogu oni u jednom dijelu preletjeti od Sarajeva do St Luisa
Bez puno peglancije pa makar platili 100.000 km ili vise za taj luksuz, vec vidim ove nase igrace, njima jedino na pameti sada uzeti bilo kakav krevet da se strovale.
Da su rentali avion mogli su komotno i novinare i druge likove sa sobom ponijeti, i kako ja znam ovi veci prekookeanski avioni ne moraju tankati mogu oni u jednom dijelu preletjeti od Sarajeva do St Luisa
-
the_stick
#7779 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
manje od 20 dana do prve utakmice SP... iako je ministar davno 'obecao' da ce se do SP uvesti digitalni signal, sada to vise niko ne spominje... zna li iko ista o ovome???
zar nije dovoljno sto nas muce sa LP u formatu "mrlje na zelenoj podlozi", iako ima vec godina i godina kako svi u okruzenju uvode digitalni signal i HD rezoluciju? necemo valjda i SP gledati u ovom formatu?
ako drzava nije u stanju da osigura signal za normalno gledanje SP, onda najbolje da BHT proda prava FACE TV...
samo cekam kada ce poceti poplave koristiti kao izgovor...
zar nije dovoljno sto nas muce sa LP u formatu "mrlje na zelenoj podlozi", iako ima vec godina i godina kako svi u okruzenju uvode digitalni signal i HD rezoluciju? necemo valjda i SP gledati u ovom formatu?
ako drzava nije u stanju da osigura signal za normalno gledanje SP, onda najbolje da BHT proda prava FACE TV...
-
swanfilter
#7780 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ponavljam, nismo mi Njemacka ... Wikipedia ...A1fa wrote:swanfilter wrote:Kakve izjave .. Nismo mi Njemacka pa da cak i centar za pripreme po svom ukus gradimo ... Odakle direktan let, kada ga u nasem okruzenju uopste nema ...
Wikipedija-ukucaj air charter
nemoj se samo vruc vode napit...
-
isx
#7781 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakav BHT i digitalija. Zbavljaj sat antenu dok ima vremena, bit ce na SkySportsu, AlJazeeraSportsu i slicnim u HD-u.the_stick wrote:manje od 20 dana do prve utakmice SP... iako je ministar davno 'obecao' da ce se do SP uvesti digitalni signal, sada to vise niko ne spominje... zna li iko ista o ovome???
- Pismonosa
#7782 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zmajevi će 31. maja, u noći sa petka na subotu o 02,30 sati u američkom St. Louisu odmjeriti snage sa Obalom Slonovače, nakon čega slijedi utakmica protiv Meksika koja se igra 4. juna u noći sa utorka na srijedu u 03,30 sati u Chicagu
| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/face-tv-prenosi-uta ... -meksikom/
Razumijem Borisa. S pravom se osjeća zapostavljenim. Pa u neku ruku i izdanim. Ali ovo sa nacionalnim paranoisanjem mu nije trebalo. Odlično zna da ljudi koji odlučuju o tome nisu u tom fazonu. I odlično zna da su sa spiska takođe ispušili i neki Bošnjaci, koji su na neki način isto tako možda zaslužili poziv. Jednostavno nije ispao OK.
Inače je za sportiste, i javne ličnosti općenito, najgluplja moguća stvar koju mogu da urade upravo to jahanje na nacionalnim talasima. Skoro uvijek im se obije o glavu.
- OldMayor
#7783 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vala mogli su posudit od Fahra aviJon - za prvu postavu.

Od Dodika za drugu i za strucni stab.

- OldMayor
#7784 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bice digitalni signal. Rekli su jucer na BHT-u. Nece biti HD na bht-u, ali ce biti digitala.isx wrote:Kakav BHT i digitalija. Zbavljaj sat antenu dok ima vremena, bit ce na SkySportsu, AlJazeeraSportsu i slicnim u HD-u.the_stick wrote:manje od 20 dana do prve utakmice SP... iako je ministar davno 'obecao' da ce se do SP uvesti digitalni signal, sada to vise niko ne spominje... zna li iko ista o ovome???
- nKrkan
#7785 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Što se tiče Pandže i njegove izjave da samo jedan Hrvat ide u Brazil tu smo mogli napravit neki kompromis odreknemo se Vršajevića koji je "Bošnjak" (iako sumnjam u njegovo zemaljsko porijeklo) i ustupimo poziv Staniću (ako je i on Hrvat ? )
Al' svjedno to bi se trebalo uradit i mira Bosna.
- DaysleepeR
#7786 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako sam ja čuo HD signal sa BHT-a će biti jedino u sklopu Moja TV. I to će biti objavljeno što kasnije da raja onda pohrli ko luda da uvodi Moja TV. BH Telecom ide prvi, daje više.
- plagijator1975
#7787 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa zar ne moraju ponuditi svima pod istim uslovima?DaysleepeR wrote:Kako sam ja čuo HD signal sa BHT-a će biti jedino u sklopu Moja TV. I to će biti objavljeno što kasnije da raja onda pohrli ko luda da uvodi Moja TV. BH Telecom ide prvi, daje više.
- It_is_a_Leclerc
#7788 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije tako.DaysleepeR wrote:Kako sam ja čuo HD signal sa BHT-a će biti jedino u sklopu Moja TV. I to će biti objavljeno što kasnije da raja onda pohrli ko luda da uvodi Moja TV. BH Telecom ide prvi, daje više.
BHT televizija uvodi digitalni signal za sve korisnike svih kablovskih operatera u cijeloj BIH.
BH Telecom, nezavisno od BHT-a, uvodi posebni HD kanal koji će moći gledati oni koji plate za to "zadovoljstvo".
- OldMayor
#7789 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ali meni nije onda jasno od koga uzima telecom taj signal, je li od BHT-a?
Ako uzima od bht; onda ga ovi moraju ponuditi svim kablovskim operaterima; tako da bi onda i telemach, HS, mogli ponuditi jedan HD kanal gdje bi bilo SP, a ne da to bude samo na mojaTv.
Ako ne uzima od BHT-a, od koga ga onda uzima i ne kontam kako su izganjali to pravo, ako BHT ima ekskluzivu.
Ako uzima od bht; onda ga ovi moraju ponuditi svim kablovskim operaterima; tako da bi onda i telemach, HS, mogli ponuditi jedan HD kanal gdje bi bilo SP, a ne da to bude samo na mojaTv.
Ako ne uzima od BHT-a, od koga ga onda uzima i ne kontam kako su izganjali to pravo, ako BHT ima ekskluzivu.
-
isx
#7790 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svi kablovski operateri koji imaju ugovor sa BHTom će dobiti digi signal, logično. Problem je što svi redovni pretplatnici javnih servisa koji nemaju kabla neće moći gledati digi signal jer ovi nisu rasporedili DVB-T odašiljače.
- OldMayor
#7791 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Uredu to, to smo shvatili. Ljudi koji imaju antene, mogu zaboraviti bolju sliku, jer ce ici samo preko kablovske.isx wrote:Svi kablovski operateri koji imaju ugovor sa BHTom će dobiti digi signal, logično. Problem je što svi redovni pretplatnici javnih servisa koji nemaju kabla neće moći gledati digi signal jer ovi nisu rasporedili DVB-T odašiljače.
Medjutim, otkud telecomu HD? Jer ako ga oni imaju, onda ga moraju imati i ostali operateri?
- BlueBlood
#7792 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
OldMayor wrote:Vala mogli su posudit od Fahra aviJon - za prvu postavu.
nemoj Bogati, tackali bi se ko ce prije stici pa treba da se zabiju gdje
- DaysleepeR
#7793 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stvar je u tome da je BH Telecom vlasnik optičkog kabla koji ide od RTV Doma i kojim će digitalni signal ići vani. Samim tim je i vlasnik istog. Neće to baš tako lako biti ponuđeno ostalima.
- OldMayor
#7794 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pandza je usro. Otkud mu sad ova prica, zna se zasto nije pozvan.
Znaci njemu bi godilo da bude pozvan samo sto je hrvat.
A mogao bi malo, barem malo biti zahvalan i reprezentaciji kroz koju se promovisao.
Konta guzica da se proda preko brazila.
Ali jok, predji ti odmah na nacionalnost.
Ko ono niste me pozvali, jebte se sad. Da ste me pozvali, super bi bilo, vidio bih svijeta, mozda bi se prodao fino. Onda opet poslije se jebte.
Fuj. Pao mi je totalno u ocima. Katastrofa sta ljudi izjavljuju. Tacno vidis ko voli ovu zemlju, a ko je bio tu samo iz interesa. Hvala mu sto otkri pravo lice.
Znaci njemu bi godilo da bude pozvan samo sto je hrvat.
A mogao bi malo, barem malo biti zahvalan i reprezentaciji kroz koju se promovisao.
Konta guzica da se proda preko brazila.
Ali jok, predji ti odmah na nacionalnost.
Ko ono niste me pozvali, jebte se sad. Da ste me pozvali, super bi bilo, vidio bih svijeta, mozda bi se prodao fino. Onda opet poslije se jebte.
Fuj. Pao mi je totalno u ocima. Katastrofa sta ljudi izjavljuju. Tacno vidis ko voli ovu zemlju, a ko je bio tu samo iz interesa. Hvala mu sto otkri pravo lice.
- OldMayor
#7795 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da, ima smisla.DaysleepeR wrote:Stvar je u tome da je BH Telecom vlasnik optičkog kabla koji ide od RTV Doma i kojim će digitalni signal ići vani. Samim tim je i vlasnik istog. Neće to baš tako lako biti ponuđeno ostalima.
Mada ako je BHT dobio ekskluzivna prava prenosa, onda bi meni to od telecoma doslo ono kao ufatis stream i pustis. Nije mi bas jasno kako li ce uspjeti to izganjati.
- DaysleepeR
#7796 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ja eto imam informacije koje govore tako. mada bi i 480p digitalni signal na BHT-u preko ostalih kablovskih operatera bio značajan napredak. na kraju krajeva ima kafana, sve skoro kafane imaju dreambox-ove i ostale pakete biće HD-a na bacanje a i akcija te piva 2 KM te vako te nako, a i može se galamit
OBN je 480p, FACE je 1080p, signali koji su dolazili sa gostovanja su nekad u ulazu bili 720p, dakle ne full HD
OBN je 480p, FACE je 1080p, signali koji su dolazili sa gostovanja su nekad u ulazu bili 720p, dakle ne full HD
- Pismonosa
#7797 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jadni Bošnjo. Ovi ostali se, kad im forma ode nizkurac, barem mogu pozivati na lafo nakav vitalni nacionalni interes. Šta će siroti Avdija i slični Avdiji? Samo sjest pa plakatnKrkan wrote:Što se tiče Pandže i njegove izjave da samo jedan Hrvat ide u Brazil tu smo mogli napravit neki kompromis odreknemo se Vršajevića koji je "Bošnjak" (iako sumnjam u njegovo zemaljsko porijeklo) i ustupimo poziv Staniću (ako je i on Hrvat ? )![]()
-
isx
#7798 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Face samo moze biti 1080i, ne 1080p. Mada na satelitu nije ni 720p, vec obični SD signal.DaysleepeR wrote:ja eto imam informacije koje govore tako. mada bi i 480p digitalni signal na BHT-u preko ostalih kablovskih operatera bio značajan napredak. na kraju krajeva ima kafana, sve skoro kafane imaju dreambox-ove i ostale pakete biće HD-a na bacanje a i akcija te piva 2 KM te vako te nako, a i može se galamit
- fosna2014
#7799 Re: AW: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovi
P.S. pricate o kablovima i antenama vec podugo.
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
- plagijator1975
#7800 Re: Odg: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegov
Bigaje, to nas muči.fosna2014 wrote:P.S. pricate o kablovima i antenama vec podugo.