@Danak, radi šta god ti bude ćeif
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
suspect_zero
#7776 Re: Trudnjače i porodilje online
@Manekenka, to su suze radosnice
svaki strah, bol, briga, nespavanje.....ma sve se isplati kada dođe živo i zdravo. Nevjerovatno kako majčinstvo, pa i očinstvo (ne smijem zaboraviti supruga, čita ovo
) promijeni čovjeka nabolje i kako postanemo bolji ljudi
samo nemoj da se onesvjestiš
pa da ne bude kao onom vicu kada je crnogorac dobio kćer 
-
bebana12
#7777 Re: Trudnjače i porodilje online
Moram se sloziti sa ovim da postanemo bolji ljudi i tek tad shvatimo svoje roditelje i sve ostale ljude koji imaju djecu.Hiljadu puta mi je mama rekla nije lako odgojiti dijete,a ja to nisam mogla ni zamisliti kako je dok nisam dozivjela.Dok sam bila trudna mislila sam da to nije bas tesko kako drugi pricaju,mislis dobicemo dijete i zivjecemo sretno do kraja zivota a prica je sasvim drugacija u realnosti...trazi dosta truda i zrtvovanja od nase strane ali isplati se uzivati u majcinstvu i ocinstvu...
-
suza81
#7778 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ja sam onda neki kontraprimjer... sinoc gledam moju princezu dok spava i govorim muzu kako bih bez imalo razmisljanja mogla ubiti bilo koga ko joj ucini kakvo zlo... od mene ovo majcinstvo cini monstruma
doduse, jos sam i trudna, pa i hormoni odradjuju svoje. Al fakat, ne znas sta je bezuslovna ljubav dok ne rodis dijete.
- CherryLips
#7779 Re: Trudnjače i porodilje online
Zenice kako vam je tekao proces prestanka dojenja? Ja vec drugi dan ne dojim,kupus je na sikama,izdajam se...jutros prva kvrga(doduse mala) koja je uspjesno razbijena...Izdajam se ujutro i uvece kako sam ga i dojila. Imam i tablete zy prestanak dojenja ali me prepadose sa nuspojavama. Kojim tempom ovo inace ide? ja sam pod tabletama zbog upale i tri ljekara su mi savjetovala prestanak a iskreno i vrijeme je vise,malom je 14 mjeseci...jest da sam sinoc plakala skupa s njim ali sto se mora mora se:(
- Mis mekinjas
#7780 Re: Trudnjače i porodilje online
Za spavanje u trudnoci i kasnije dojenje ce vam pomoci ovo (jastuk za dojenje):

Ja sam ga na spavanju drzala na jednom kraju izmedju nogu a drugi kraj namjestala pod glavom. I pomoglo je. A za dojenje, svaki put kad dojim blagosiljam onog ko ga je izmislio.
I jedno pitanje. Jel' ijedna pila B complex dok je dojila?

Ja sam ga na spavanju drzala na jednom kraju izmedju nogu a drugi kraj namjestala pod glavom. I pomoglo je. A za dojenje, svaki put kad dojim blagosiljam onog ko ga je izmislio.
I jedno pitanje. Jel' ijedna pila B complex dok je dojila?
- manekenka u penziji
#7781 Re: Trudnjače i porodilje online
Gdje si kupila taj jastuk i koje su cijene? Ja se sad koristim običnim malim...
- Mis mekinjas
#7782 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja kupila u Zg, prodavnica baby opreme. Ima u svakoj. A kostao je oko 50KM.manekenka u penziji wrote:Gdje si kupila taj jastuk i koje su cijene? Ja se sad koristim običnim malim...
-
bebana12
#7783 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima u BBI-u u Baby centru-prizemlje.
- manekenka u penziji
- šatirana_ljubičica
#7785 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima i jeftinijih a iste funkcionalnosti, udobnosti itd.Raspitaj se, nemoj se odmah zaletiti u BBI

- manekenka u penziji
#7786 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo da pocnem s raspitivanjem: A gdje? 
-
suza81
#7787 Re: Trudnjače i porodilje online
Last edited by suza81 on 26/02/2014 14:44, edited 2 times in total.
- manekenka u penziji
#7788 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne mogu link da otvorim, ne znam sto...ali vidi da se radi o piku pa cu tamo da potrazim 
-
suza81
#7789 Re: Trudnjače i porodilje online
svasta, ne mogu sad ni ja i kako god da zalijepim nece. evo sad vidim da je i na piku taj neki sto zena sije po narudzbi 50 KM.manekenka u penziji wrote:Ne mogu link da otvorim, ne znam sto...ali vidi da se radi o piku pa cu tamo da potrazim
- šatirana_ljubičica
#7790 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja fakat ne znam čemu tolika cijena.Svašta.Ako gdje nadjem, manekenko, naravno javim ti!

- manekenka u penziji
#7791 Re: Trudnjače i porodilje online
@: suza81 Sad sam ih pregledala, vidjeh i taj sto žena sije po narudzbi, super je samo sto ne znam da li mi se isplati toliko cekati dok ga napravi i sašije. Prosnjuham ovih dana po gradu pa ako ne nadjem, uzmem od ove tete.
@satirana: :*
-
blondina
#7792 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo da vam pomognem...nasla sam ovo na PIK-u http://www.pik.ba/artikal/8374863/jastu ... rucni-rad/manekenka u penziji wrote:@: suza81 Sad sam ih pregledala, vidjeh i taj sto žena sije po narudzbi, super je samo sto ne znam da li mi se isplati toliko cekati dok ga napravi i sašije. Prosnjuham ovih dana po gradu pa ako ne nadjem, uzmem od ove tete.
-
blondina
#7793 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja ne znam sta se desava ali ni ja ne mogu pogledati link,uglavnom djevojka po narudžbi radi te jastuke cijena je od 10 pa do 25 KM.Piše da je iz Ilijaša
-
shandrprcSA
#7794 Re: Trudnjače i porodilje online
lijepe moje

na vas link se dodaje ovo http://www.klix.ba/forum pa zato ne mozete da vidite ali...

http://www.pik.ba/artikal/8374863/jastu ... rucni-rad/
na vas link se dodaje ovo http://www.klix.ba/forum pa zato ne mozete da vidite ali...
zato link stavite izmedju i radi ce
http://www.pik.ba/artikal/8374863/jastu ... rucni-rad/
- manekenka u penziji
#7795 Re: Trudnjače i porodilje online
A sto bi mi to radile jednostavno, kad može komplikovano 
-
shandrprcSA
#7796 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobro si 
Lumia 920 Tapatalk
Lumia 920 Tapatalk
- ilkbahar
#7797 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage moje sadasnje i buduce mame evo da vam se i ja pridruzim. u fazi smo kada pravimo bebu, nadam se da cemo biti uspješni u tome
.
uglavnom ono sto me interesuje su posjete ginekologu u trudnoci. Naime, obzirom da smo i ja i suprug nezaposleni, tj on na crno radi za neku mizeriju, nemamo dovoljno novca da bas idem privatnom ginekologu. Primijetila sam da sve trudnice, bar ove oko mene izbjegavaju drzavnog ginekologa i idu privatno. odnosno taj drzavni ginekolog kojem se prvi put jave, cesto ih navodi da mu dolaze privatno i placaju, za bolju uslugu. Ja para za to nemam. Pa me interesuje da li ovi drzavni ginekolozi mogu pruziti pouzdanu uslugu ako im ne ides i u privatne ordinacije? Pod ovim ne podrazumijevam da me nosaju, maze i tetose, ali eto da mi osiguraju zdravu trudnocu i porod bez problema? što im je i posao zar ne?
uglavnom ono sto me interesuje su posjete ginekologu u trudnoci. Naime, obzirom da smo i ja i suprug nezaposleni, tj on na crno radi za neku mizeriju, nemamo dovoljno novca da bas idem privatnom ginekologu. Primijetila sam da sve trudnice, bar ove oko mene izbjegavaju drzavnog ginekologa i idu privatno. odnosno taj drzavni ginekolog kojem se prvi put jave, cesto ih navodi da mu dolaze privatno i placaju, za bolju uslugu. Ja para za to nemam. Pa me interesuje da li ovi drzavni ginekolozi mogu pruziti pouzdanu uslugu ako im ne ides i u privatne ordinacije? Pod ovim ne podrazumijevam da me nosaju, maze i tetose, ali eto da mi osiguraju zdravu trudnocu i porod bez problema? što im je i posao zar ne?
- manekenka u penziji
#7798 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam kod, kako ti reče, državnog, u zavodu na otoci. Imam predobrog doktora kojeg ne bih mijenjala ni za kakvog privatnika. Čovjek je prvo insan pa tek onda doktor. E sad, on se brine o mojoj trudnoći a porod je već druga stvar, jer njega vodi drugi doktor u bolnici. Ko ce me tu zapasti i za koga bih se mogla odlučiti, ostaje da se vidi.
-
safran
#7799 Re: Trudnjače i porodilje online
Dvije trudnoće mi je ispratila dr. iz DZ, do poroda i porod ljekari iz OB. Imala sam jednu posjetu privatniku u drugoj trudnoći jer sam željela da mi NT radi dr. koja je od moje prve do druge trudnoće prešla u privatnu praksu. Platila sam još 250 KM za double test jer sam imala 38 god i željela sam izbjeći amniocentezu. To je sve. Nisam imala osjećaj da mi bilo ko nešto uskraćuje ili uslovljava. Usluga je bila prema očekivanjima. Istovare obavljao ljekar koji je bio u smjeni. Doduše, moje su trudnoće bile bez ikakvih komplikacija do poroda.ilkbahar wrote:Drage moje sadasnje i buduce mame evo da vam se i ja pridruzim. u fazi smo kada pravimo bebu, nadam se da cemo biti uspješni u tome.
Znam puno žena koje su išle državnom dr. i rodile zdrave bebe bez problema. Također, znam i žene koje idu isključivo privatnicima i imaju velike probleme sa iznošenjem trudnoće. Kako kome grah padne.
-
radenska
#7800 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage mame i trudnice, koliko se ono otprilike nakon zaceca mogu osjetiti simptomi trudnoce. S prvim djetetom mi se je nekako pred inace ocekivanu menstruaciju pocelo gaditi meso.
Nesto kontam, malo mi rano da se 5-6 dana od eventualnog zaceca mogu i bilo kakvi simptomi ali meni je toliko muka da mi se zeludac okrene od same pomisli da bilo sta jedem. Ne planiram trudnocu a ne bi mi bilo mrsko ni da zatrudnim.
Nesto kontam, malo mi rano da se 5-6 dana od eventualnog zaceca mogu i bilo kakvi simptomi ali meni je toliko muka da mi se zeludac okrene od same pomisli da bilo sta jedem. Ne planiram trudnocu a ne bi mi bilo mrsko ni da zatrudnim.