Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Komrad

#7776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

poznanik wrote:
poznanik wrote:Ne, Vrhovni sudovi entiteta u okviru svojih nadležnosti.
Komrad wrote:Nije li u obrazlozenju OHRovog naloga lijepo napisano do odluke ustavnog suda?
poznanik wrote:Jaste, u pravu si, ali u vrijeme donošenja Naloga Visoki predstavnik imao je saznanje da su dvije relevantne osobe podnijele Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti načina konstituiranja zakonodavne i izvršne vlasti Federacije.
zagazaga wrote:........a pošto su te dvije relevantne osobe povukle svoje zahtjeve, Ustavni sud se neće izjašnjavati pa bi Inskov nalog trebao biti bezpredmetan, a odluke CIP-a na snazi........to tako tumači HDZ, ali zaboravljaju da je do ove situacije došlo njihovim kršenjem ustava neizborom delegata u DN i odbijanjem sudjelovanja u vlasti poslije onih pregovora.......ne mogu očekivati da ih neko poslije svega posmatra kao ozbiljne predstavnike stranaka nego samo kao ucjenjivače, secesioniste, dodikove dupelisce, .......dodaj sam
...…što treba da utvrdi sud i za odgovorne izrekne kaznene mjere, pa čak i izabranim kandidatima koji opstruiraju oduzme mandat, poništi rezultate izbora, krivcima zabrani svaku slijedeću kandidaturu i naredi nove izbore.

Je li neko podnio prigovor CIK-u ili tužbu sudu zbog opstrukcija u nekim kantonima, zbog čega nije ispravno konstituirana lokalna vlast, kasnije i federalna?

Pa ako CIK nekome kaze da delegate u dom naroda izabere odmah ... a ovaj to ne uradi valjda bi CIK trebao izreci neke kazne tj. on moze, treba i mora djelovati kada se opstruira izborni proces
heckler

#7777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

poznanik wrote:
Za i Protiv wrote:
poznanik wrote: Nemoj sad razočarati mase obožavalaca i čitalaca, željno očekuju tvoj odgovor i pronicljivo razmišljanje, dokaži im svoje znanje, ne dozvoli da pomisle da je "Sarajevska" ponovo ovladala tobom i da te jadnika tjera na hvalisanje i prepotenciju. Znamo mi da ti nisi takav... :oops:
Ti si fakat naporan!
Ako ti smeta odeš na druge teme i riješiš se nervoze.
Meni se cini boga mi da su ovdje samo herceg-srbi nervozni. Ostali su se vec uhvatili posla.

Voz je prosao. Sad mu mozes samo mahati...

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
Za i Protiv wrote:
poznanik wrote: Nemoj sad razočarati mase obožavalaca i čitalaca, željno očekuju tvoj odgovor i pronicljivo razmišljanje, dokaži im svoje znanje, ne dozvoli da pomisle da je "Sarajevska" ponovo ovladala tobom i da te jadnika tjera na hvalisanje i prepotenciju. Znamo mi da ti nisi takav... :oops:
Ti si fakat naporan!
Ako ti smeta odeš na druge teme i riješiš se nervoze.
Sto ti danas ne ode, nego meni ovdje predavanja drzis?

On topic:
Ne znam stvarno sta ljudi pokusavaju reci, da se sad Vlada sama treba smijeniti da HDZ ne place? :?
Kockali se jednom, igrali na sve ili nista i izgubili.
Onda pokusali ovu igrariju sa Ustavnim sudom i SIP-om, i to im propalo.
Ko je kriv?
poznanik

#7779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

Za i Protiv wrote:Ne, bas mi godi gledati tebe kako patis sto mrski ti SDP ostvaruje svoje planove :bih:
Onda nastavi s užitkom posmatrati kako se vrši agresija na vlast, na to si mislio? Što se tiče "mrskog" SDP, jednom su pokušali vladati, vrlo brzo su otklonjeni, plašim se da ih ovaj put ne otklone još brže. Inače, puca mi k.... za njih :oops:
Alfons Kauders

#7780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
poznanik wrote:Ne, Vrhovni sudovi entiteta u okviru svojih nadležnosti.
Komrad wrote:Nije li u obrazlozenju OHRovog naloga lijepo napisano do odluke ustavnog suda?
poznanik wrote:Jaste, u pravu si, ali u vrijeme donošenja Naloga Visoki predstavnik imao je saznanje da su dvije relevantne osobe podnijele Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti načina konstituiranja zakonodavne i izvršne vlasti Federacije.
zagazaga wrote:........a pošto su te dvije relevantne osobe povukle svoje zahtjeve, Ustavni sud se neće izjašnjavati pa bi Inskov nalog trebao biti bezpredmetan, a odluke CIP-a na snazi........to tako tumači HDZ, ali zaboravljaju da je do ove situacije došlo njihovim kršenjem ustava neizborom delegata u DN i odbijanjem sudjelovanja u vlasti poslije onih pregovora.......ne mogu očekivati da ih neko poslije svega posmatra kao ozbiljne predstavnike stranaka nego samo kao ucjenjivače, secesioniste, dodikove dupelisce, .......dodaj sam
...…što treba da utvrdi sud i za odgovorne izrekne kaznene mjere, pa čak i izabranim kandidatima koji opstruiraju oduzme mandat, poništi rezultate izbora, krivcima zabrani svaku slijedeću kandidaturu i naredi nove izbore.

Je li neko podnio prigovor CIK-u ili tužbu sudu zbog opstrukcija u nekim kantonima, zbog čega nije ispravno konstituirana lokalna vlast, kasnije i federalna?
ej to, koji ono rece sud? vrhovni? :lol: tako ti svega, mani se bilo kakvog fakulteta :lol:

ne sikiraj se oko zaposlenja, uvijek ce nam trebati KV radna snaga... evo meni nesto magnolija u dvoristu trokira, treba mi neko da je okopa i baci malo gnojiva...

inace s gnojivom te ide za 10, usmjeri svoju karijeru shodno tome... :D
poznanik

#7781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

heckler wrote:Voz je prosao. Sad mu mozes samo mahati...
Voz je još uvijek u stanici, valjda mašinovođa nema "vozačku dozvolu" :D
Komrad

#7782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

poznanik wrote:
Za i Protiv wrote:Ne, bas mi godi gledati tebe kako patis sto mrski ti SDP ostvaruje svoje planove :bih:
Onda nastavi s užitkom posmatrati kako se vrši agresija na vlast, na to si mislio? Što se tiče "mrskog" SDP, jednom su pokušali vladati, vrlo brzo su otklonjeni, plašim se da ih ovaj put ne otklone još brže. Inače, puca mi k.... za njih :oops:
A ko ce ih to otkloniti?
poznanik

#7783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:ej to, koji ono rece sud? vrhovni? :lol: tako ti svega, mani se bilo kakvog fakulteta :lol:
ne sikiraj se oko zaposlenja, uvijek ce nam trebati KV radna snaga... evo meni nesto magnolija u dvoristu trokira, treba mi neko da je okopa i baci malo gnojiva... inace s gnojivom te ide za 10, usmjeri svoju karijeru shodno tome... :D
I pretpostavljao sam da sam pogriješio u pretpostavci provincijalizma i primitivizma... :(
Alfons Kauders

#7784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
ooo agresija, djes' sta mai... :D usput ubaci red silovanja i genocida, nako, radi novinara... :D

i nemoj zaplakati molim te... imaj muda...

iskreno, cijenim to, ja bi na tvom mjestu davno suzu pustio i obrisao account... :D

nemoj da ti jos madnera dovedem da te timski mobujemo i majoriziramo... da ti oci ispadnu :shock:
nemam_ideje

#7785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nemam_ideje »

Komrad wrote:
poznanik wrote:
A ko ce ih to otkloniti?
Čuj ko. Zar nije jasno. CIK uz podršku legalnih i legitimnih :skoljka:
plain vanilla

#7786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
Ovo mi zvuci odnekud poznato :zoka: :D
heckler

#7787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

alternativni wrote:
poznanik wrote:
heckler wrote:Voz je prosao. Sad mu mozes samo mahati...
Voz je još uvijek u stanici, valjda mašinovođa nema "vozačku dozvolu" :D
Naravno, necemo zvati policiju da provjeri "vozacku dozvolu", bolje nek provjeri neko iz CIK-a :lol:
Nino Raspudic je jedini mjerodavan da prosudjuje o legitimitetu vozackih dozvola :oops:
poznanik

#7788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

plain vanilla wrote:Ovo mi zvuci odnekud poznato :zoka: :D
Ti si inače sveznajuća i dežurna "za sve", moraš znati i ovo...inače - sramota :oops:
plain vanilla

#7789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

poznanik wrote:
Ti si inače sveznajuća i dežurna "za sve", moraš znati o ovo...inače - sramota :oops:
Pa kako ti maloprije nekome rece, ako ti smeta-razguli :D
poznanik

#7790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by poznanik »

:D
zemo_online

#7791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

plain vanilla wrote:
poznanik wrote:
Ti si inače sveznajuća i dežurna "za sve", moraš znati o ovo...inače - sramota :oops:
Pa kako ti maloprije nekome rece, ako ti smeta-razguli :D

opet si promjenila,ma daj ba. gdje si ti? nema te.
Last edited by zemo_online on 01/04/2011 00:04, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

poznanik wrote:
Alfons Kauders wrote:ej to, koji ono rece sud? vrhovni? :lol: tako ti svega, mani se bilo kakvog fakulteta :lol:
ne sikiraj se oko zaposlenja, uvijek ce nam trebati KV radna snaga... evo meni nesto magnolija u dvoristu trokira, treba mi neko da je okopa i baci malo gnojiva... inace s gnojivom te ide za 10, usmjeri svoju karijeru shodno tome... :D
I pretpostavljao sam da sam pogriješio u pretpostavci provincijalizma i primitivizma... :(
eto ga zaplaka ljudi, a jos nije ni okusio madnerov mobbing... :D

nisi ti sekunde pogrijesio, provincije se ne stidim, naprotiv... :D fin kraj, pitaj zemljakinju vanillu... :D

primitivac jesam... familijarno to ide druze, sve krkan do krkana, svi metar i devedeset, a sto kila je za nas dobra linija... :D vojnicka porodica, sta ces, primitivci i hajvani - bili smo i 1878, i 1914, i 1941, i 1992... :D

dakle vazda smo bili primitivna krkanska stoka, ali i dan danas na djedovini, deset kilometara od mene, stoji porodicna kuca stara 300 godina... :D

krkani jesmo, zajebani jesmo, ali to ne znaci da se usput nismo i obrazovali gospodine moj prosvijetljeni... :D gazimo i intelektualno i fizicki... :D gospodu intelektualno, stoku fizicki... :D
madner

#7793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Imamo novi slagvort, PLASIM SE.

NAZALOST je out, PLASIM SE je in.

Ja sam vec danas konstatovao da je poznanik briljanto zakljucio da OHR ustvari nije nista napravio ovim aktom. Mada oni kazu drugacije. :D
Komrad

#7794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

madner wrote:Imamo novi slagvort, PLASIM SE.

NAZALOST je out, PLASIM SE je in.

Ja sam vec danas konstatovao da je poznanik briljanto zakljucio da OHR ustvari nije nista napravio ovim aktom. Mada oni kazu drugacije. :D
Pa ako on tako kaze... vjerovat cemo njemu... kakav OHR kakav ustavni sud ...
Poznanik iznad svega.... iznad njega samo CIK
madner

#7795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nisam bas siguran u rejting, mislim da je CIK ispod njega.
Alfons Kauders

#7796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

halo ba vas dvojica, ne dirajte mi zensku... :D dibs... he's my bitch... :D
madner

#7797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:halo ba vas dvojica, ne dirajte mi zensku... :D dibs... he's my bitch... :D
Plasim se da je tako :D
Alfons Kauders

#7798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:halo ba vas dvojica, ne dirajte mi zensku... :D dibs... he's my bitch... :D
Plasim se da je tako :D
plasim se da ste ga ocerali... :D a ja jos imam makar po sata posla, koga cu sad usput mobovat i podjebavat? :D
Komrad

#7799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

madner wrote:Nisam bas siguran u rejting, mislim da je CIK ispod njega.
Auu... sta si to reko.... Sad ce te proglasiti nelegalnim i nelegitimnim
Ripicipi

#7800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

Jedino je CIK jaci od Chuck Norris-a :D
Locked