The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7776 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

njega više ni Lego entuzijasti ne mogu sastaviti.
Rockefeller

#7777 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Hahaha
Tomahawk11
Globalni moderator

#7778 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Jedino da se pojavi kao Krang :mrgreen: (mada je i to upitno nakon Lucile :skoljka: )
turbofolk

#7779 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Daryl Dixon wrote:dobra epizoda, negan ce da popizdi sto mu je DD utekao :D steta sto je elvis prisli priveden na saslusanje kod "k'o mačija guza" negana, mogli su poceti sa pravljenjem bulleta.. bas me interesuje kakve ce konsekvence biti zbog ovoga :D
Napravio je metak pred Rositom, valjda je skontala kako da ga i sama napravi. Bitno je da joj pokazao mjesto gdje je to moguće raditi. Sigurno ima neko u ekipi ko će znati iskoristiti ponuđene alate.
beni-bu-man

#7780 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Jedino da se pojavi kao Krang :mrgreen: (mada je i to upitno nakon Lucile :skoljka: )
Image
r_faruk

#7781 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ja zaboravio na epizodu :) nisam se sjetio da pogledam...
Pandakonda

#7782 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jingling our bells yet ? :D

Image
jalijas74

#7783 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Opet se moze gledati, dosta ugnjetavanja DOLE NEGAN !!! :evil:
sizifinho

#7784 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?
Jer na kraju krajeva - TWD je upravo to... Serija o transformaciji ljudi u različitim okolnostima.
I haman svaki lik se promijenio.

Rick - od običnog policajca koji ne smije upucati negativca u prvoj epizodi pa primi metak i padne u komu -> jedan od najzajebanijih likova koji su došlo na TV platno. Meni najbolja scena u nekoj sezoni kad on i Heršel ulaze u neku birtijicu i tu su neki likovi. Razgovor teče, Rick ih ko fole zapitkuje, no na prvi znak, hladnokrvno vadi pištolj i ćao.

Bar sam ja to tako shvatio. Ono - nekad bi pitali pitanja, pokazali milost, a sad... pow i bok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7785 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?
Jer na kraju krajeva - TWD je upravo to... Serija o transformaciji ljudi u različitim okolnostima.

Rick - od običnog policajca koji ne smije upucati negativca u prvoj epizodi pa primi metak i padne u komu -> jedan od najzajebanijih likova koji su došlo na TV platno. Meni najbolja scena u nekoj sezoni kad on i Heršel ulaze u neku birtijicu i tu su neki likovi. Razgovor teče, Rick ih ko fole zapitkuje, no na prvi znak, hladnokrvno vadi pištolj i ćao.

Bar sam ja to tako shvatio. Ono - nekad bi pitali pitanja, pokazali milost, a sad... pow i bok.
:thumbup:
Prilagodjavanje situaciji.
Slab padaju. To se provlaci kroz cijelu seriju. Slabost je osobina koju n smijes imati u svijetu apokalipse.
Nisu i ne mogu to vise nikako biti ljudi koji su bili prije zombija.
beni-bu-man

#7786 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

sizifinho wrote:Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?

ima jos bolja scena kad u terminusu prijet da ce ih zaklati machetom crvene rucke :izet:
beni-bu-man

#7787 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Image
ExNihilo

#7788 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Sav taj build up Rickovog kurčenja bio je u funkciji otrežnjenja pri susretu s Neganom. Kada Rick pomisli da je ultimativni badass i da sve može riješiti sirovom silom, i kada publika pomisli da je Rick ultimativni badass i da će sve riješiti sirovom silom, Negan ga brutalno izdominira i pokaže veličinu Rickove zablude.

Funkcija tog otrežnjenja nije samo prikazati Negana kao najvećeg negativca kojeg će serijal ikada imati. Daleko bitnije je to što Negan nauči Ricka da će vazda biti neko brutalniji i da takmičenje u brutalnosti (po principu opstanka najsnažnijih) nije way to build future. Umjesto toga, obnova civilizacije jeste. U tom smislu, Negan je katalizator nove civilizacije. :D

Kako je sve to preneseno na ekran, druga je priča.
Dinostula

#7789 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Dinostula »

Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:

1) Deril Vs debeli kretenko - znaci lik sa celicnom sipkom protiv lika koji ima utoku sebi dozvoli da mu ovaj rascopa glavu ko lubenicu

2) Treba puca na Nigena sa 2 metra i uspjeva da pogodi bezbol palicu debiljne max 10cm

Jedina pozitivna stvar je smrt onog debila (kojem iskreno ne znam ni ime) koji se uvlaci Nigenu u guzicu citavu epizodu. Volim sto ga je rasporio kao svinju, steta samo sto to nije jos brutalnije odradjeno. :izet:
beni-bu-man

#7790 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Dinostula wrote:Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:

1) Deril Vs debeli kretenko - znaci lik sa celicnom sipkom protiv lika koji ima utoku sebi dozvoli da mu ovaj rascopa glavu ko lubenicu

2) Treba puca na Nigena sa 2 metra i uspjeva da pogodi bezbol palicu debiljne max 10cm

Jedina pozitivna stvar je smrt onog debila (kojem iskreno ne znam ni ime) koji se uvlaci Nigenu u guzicu citavu epizodu. Volim sto ga je rasporio kao svinju, steta samo sto to nije jos brutalnije odradjeno. :izet:

imao je misloti prema njemu :D
SanskiBiser

#7791 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Dinostula wrote:Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:

Zato su americki policajci laki na okidacu i odrzavaju distancu i odmah izvlace pistolj cim im se da i najmanji povod :lol:

Noz, palica, bokser, stanga sve je brze od povlacenja pistolja unutar distance od 6 metara, jedan udarac u glavu i baj baj, a debeli je prvo jeo sendvic, pa ga s teskom mukom ispustio i do tad je vec bio u zoni od 3 metra udaljenosti, digao ruke u vis i jos prilazio Derilu na 1 metar udaljenosti kad ga je ovaj klepio, razlika u karakteru likova, ne zaboraviti Eugine i njegove probleme u konfrontacijama ali bi on barem bjezao u slicnoj situaciji ne bi prilazio :lol:

Haj sto je pogodila palicu jos i nekako , ali sto je palica zaustavila zrno :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#7792 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
da,i meni
janje_

#7793 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
da,i meni
pregledo sam scenu naknadno.. u autu je "sijevnulo", sto znaci da je mison opalila.. i onda se vidi kako prelazi na vozacko mjesto i okrece auto..
dale cooper

#7794 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery. :-D

http://www.ew.com/article/2016/12/14/st ... rtin-green

Jebote nisam ni znao da je u RL udata za popa iz Walking Dead. :mrgreen:
Logovan

#7795 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Večeras nema Walkera. :( :skoljka:
kakavdanakneiskustvu

#7796 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote:Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery. :-D

http://www.imdb.com/name/nm3320623/?ref_=nmbio_sp_1

nije ovo valjda pop u seriji nego ovaj

http://www.imdb.com/name/nm0319121/?ref_=ttfc_fc_cl_t13
dale cooper

#7797 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dale cooper wrote:Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery. :-D

http://www.imdb.com/name/nm3320623/?ref_=nmbio_sp_1

nije ovo valjda pop u seriji nego ovaj

http://www.imdb.com/name/nm0319121/?ref_=ttfc_fc_cl_t13
Sjebo sam se ja, nije pop nego neki background lik iz Aleksandrije.
Daryl Dixon

#7798 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

znaci blizi joj se kraj u twd-u :mrgreen:
DonieBrasco

#7799 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Na FOX-u se vrti promo za nastavak sezone !
Logovan

#7800 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Kada tačno kreće nastavak?
Post Reply