The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7776 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
njega više ni Lego entuzijasti ne mogu sastaviti.
- Rockefeller
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7778 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jedino da se pojavi kao Krang
(mada je i to upitno nakon Lucile
)
- turbofolk
#7779 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Napravio je metak pred Rositom, valjda je skontala kako da ga i sama napravi. Bitno je da joj pokazao mjesto gdje je to moguće raditi. Sigurno ima neko u ekipi ko će znati iskoristiti ponuđene alate.Daryl Dixon wrote:dobra epizoda, negan ce da popizdi sto mu je DD utekaosteta sto je elvis prisli priveden na saslusanje kod "k'o mačija guza" negana, mogli su poceti sa pravljenjem bulleta.. bas me interesuje kakve ce konsekvence biti zbog ovoga
- beni-bu-man
#7780 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Tomahawk11 wrote:Jedino da se pojavi kao Krang(mada je i to upitno nakon Lucile
)

-
r_faruk
#7781 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja zaboravio na epizodu
nisam se sjetio da pogledam...
- Pandakonda
#7782 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jingling our bells yet ?

- jalijas74
#7783 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Opet se moze gledati, dosta ugnjetavanja DOLE NEGAN !!! 
-
sizifinho
#7784 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?
Jer na kraju krajeva - TWD je upravo to... Serija o transformaciji ljudi u različitim okolnostima.
I haman svaki lik se promijenio.
Rick - od običnog policajca koji ne smije upucati negativca u prvoj epizodi pa primi metak i padne u komu -> jedan od najzajebanijih likova koji su došlo na TV platno. Meni najbolja scena u nekoj sezoni kad on i Heršel ulaze u neku birtijicu i tu su neki likovi. Razgovor teče, Rick ih ko fole zapitkuje, no na prvi znak, hladnokrvno vadi pištolj i ćao.
Bar sam ja to tako shvatio. Ono - nekad bi pitali pitanja, pokazali milost, a sad... pow i bok.
Jer na kraju krajeva - TWD je upravo to... Serija o transformaciji ljudi u različitim okolnostima.
Rick - od običnog policajca koji ne smije upucati negativca u prvoj epizodi pa primi metak i padne u komu -> jedan od najzajebanijih likova koji su došlo na TV platno. Meni najbolja scena u nekoj sezoni kad on i Heršel ulaze u neku birtijicu i tu su neki likovi. Razgovor teče, Rick ih ko fole zapitkuje, no na prvi znak, hladnokrvno vadi pištolj i ćao.
Bar sam ja to tako shvatio. Ono - nekad bi pitali pitanja, pokazali milost, a sad... pow i bok.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7785 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?
Prilagodjavanje situaciji.
Slab padaju. To se provlaci kroz cijelu seriju. Slabost je osobina koju n smijes imati u svijetu apokalipse.
Nisu i ne mogu to vise nikako biti ljudi koji su bili prije zombija.
- beni-bu-man
#7786 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote:Jesam li ja jedini koji je primjetio da ubistvo one trebe od strane Mišon i gmecanje u Negan stajlu debeljuce od strane Daryla treba da predstavi koliko ih je Negan promijenio?
ima jos bolja scena kad u terminusu prijet da ce ih zaklati machetom crvene rucke
- beni-bu-man
- ExNihilo
#7788 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sav taj build up Rickovog kurčenja bio je u funkciji otrežnjenja pri susretu s Neganom. Kada Rick pomisli da je ultimativni badass i da sve može riješiti sirovom silom, i kada publika pomisli da je Rick ultimativni badass i da će sve riješiti sirovom silom, Negan ga brutalno izdominira i pokaže veličinu Rickove zablude.
Funkcija tog otrežnjenja nije samo prikazati Negana kao najvećeg negativca kojeg će serijal ikada imati. Daleko bitnije je to što Negan nauči Ricka da će vazda biti neko brutalniji i da takmičenje u brutalnosti (po principu opstanka najsnažnijih) nije way to build future. Umjesto toga, obnova civilizacije jeste. U tom smislu, Negan je katalizator nove civilizacije.
Kako je sve to preneseno na ekran, druga je priča.
Funkcija tog otrežnjenja nije samo prikazati Negana kao najvećeg negativca kojeg će serijal ikada imati. Daleko bitnije je to što Negan nauči Ricka da će vazda biti neko brutalniji i da takmičenje u brutalnosti (po principu opstanka najsnažnijih) nije way to build future. Umjesto toga, obnova civilizacije jeste. U tom smislu, Negan je katalizator nove civilizacije.
Kako je sve to preneseno na ekran, druga je priča.
- Dinostula
#7789 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:
1) Deril Vs debeli kretenko - znaci lik sa celicnom sipkom protiv lika koji ima utoku sebi dozvoli da mu ovaj rascopa glavu ko lubenicu
2) Treba puca na Nigena sa 2 metra i uspjeva da pogodi bezbol palicu debiljne max 10cm
Jedina pozitivna stvar je smrt onog debila (kojem iskreno ne znam ni ime) koji se uvlaci Nigenu u guzicu citavu epizodu. Volim sto ga je rasporio kao svinju, steta samo sto to nije jos brutalnije odradjeno.
1) Deril Vs debeli kretenko - znaci lik sa celicnom sipkom protiv lika koji ima utoku sebi dozvoli da mu ovaj rascopa glavu ko lubenicu
2) Treba puca na Nigena sa 2 metra i uspjeva da pogodi bezbol palicu debiljne max 10cm
Jedina pozitivna stvar je smrt onog debila (kojem iskreno ne znam ni ime) koji se uvlaci Nigenu u guzicu citavu epizodu. Volim sto ga je rasporio kao svinju, steta samo sto to nije jos brutalnije odradjeno.
- beni-bu-man
#7790 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dinostula wrote:Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:
imao je misloti prema njemu
- SanskiBiser
#7791 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dinostula wrote:Moram da skrenem paznju na par kretenluka u zadnjoj epizodi koji vrijedjaju ljudsku inteligenciju:
Zato su americki policajci laki na okidacu i odrzavaju distancu i odmah izvlace pistolj cim im se da i najmanji povod
Noz, palica, bokser, stanga sve je brze od povlacenja pistolja unutar distance od 6 metara, jedan udarac u glavu i baj baj, a debeli je prvo jeo sendvic, pa ga s teskom mukom ispustio i do tad je vec bio u zoni od 3 metra udaljenosti, digao ruke u vis i jos prilazio Derilu na 1 metar udaljenosti kad ga je ovaj klepio, razlika u karakteru likova, ne zaboraviti Eugine i njegove probleme u konfrontacijama ali bi on barem bjezao u slicnoj situaciji ne bi prilazio
Haj sto je pogodila palicu jos i nekako , ali sto je palica zaustavila zrno
-
kakavdanakneiskustvu
#7792 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
da,i meniTomahawk11 wrote:Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
- janje_
#7793 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
pregledo sam scenu naknadno.. u autu je "sijevnulo", sto znaci da je mison opalila.. i onda se vidi kako prelazi na vozacko mjesto i okrece auto..kakavdanakneiskustvu wrote:da,i meniTomahawk11 wrote:Meni se cini da se cuo tihi pucanj.
Vidjecemo hoce li se doticna pojaviti u nastavku, mada mi je najblize da ju je Michonnka rijesila muka.
Ne vidim razlog zasto bi je postedjela, a onakav govor Ricku odrzi.
- dale cooper
#7794 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery.
http://www.ew.com/article/2016/12/14/st ... rtin-green
Jebote nisam ni znao da je u RL udata za popa iz Walking Dead.
- Logovan
#7795 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Večeras nema Walkera.

-
kakavdanakneiskustvu
#7796 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
http://www.imdb.com/name/nm3320623/?ref_=nmbio_sp_1dale cooper wrote:Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery.![]()
nije ovo valjda pop u seriji nego ovaj
http://www.imdb.com/name/nm0319121/?ref_=ttfc_fc_cl_t13
- dale cooper
#7797 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sjebo sam se ja, nije pop nego neki background lik iz Aleksandrije.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.imdb.com/name/nm3320623/?ref_=nmbio_sp_1dale cooper wrote:Sonequa Martin-Green (Sasha) je dobila glavnu ulogu u novoj Star Trek seriji Discovery.![]()
nije ovo valjda pop u seriji nego ovaj
http://www.imdb.com/name/nm0319121/?ref_=ttfc_fc_cl_t13
- Daryl Dixon
#7798 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
znaci blizi joj se kraj u twd-u 
-
DonieBrasco
#7799 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Na FOX-u se vrti promo za nastavak sezone !
- Logovan
#7800 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kada tačno kreće nastavak?