Koristi whey i amino i to amino pij 2 puta na dan za oporovak (kada treniras). Kreatin nemoj jer zbog povecanja vode u misicima povecava se i rizik povrede. Nije to problem za amatere ali kad si stalno u pogonu onda jest problem. Znam nekoliko njih kojima je puklo nesto za vrijeme uzimanje kreatina. A kreatin je za snagu pa ako hoces bas i to nadjes neki ekvivalentArteta wrote:Da li ove suplemente koje koriste ljudi koji idu u teretanu koriste i drugi sportisti, najprije mislim na fudbalere?
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#7776 Re: Teretana
-
Mustang1
#7777 Re: Teretana
Mislis ?DanteX wrote:Arteta wrote:Da li ove suplemente koje koriste ljudi koji idu u teretanu koriste i drugi sportisti, najprije mislim na fudbalere?
C. Ronaldo koristi Herbalife
- DanteX
#7778 Re: Teretana
Mustang1 wrote:Mislis ?DanteX wrote:Arteta wrote:Da li ove suplemente koje koriste ljudi koji idu u teretanu koriste i drugi sportisti, najprije mislim na fudbalere?
C. Ronaldo koristi HerbalifeTo sto ih reklamira ne mora znaciti da ih i koristi
Možda dobije novu dostavu i samo prospe
-
Mustang1
#7779 Re: Teretana
Ma dobro mozda i koristi ali ja iskreno sumnjam 
Reko da nema negdje potvrda da koristi
Reko da nema negdje potvrda da koristi
-
Mustang1
#7780 Re: Teretana
Ovo je pRsonal Coach
A ne oni kod nas 10 dana u teretanu i odmah pRsonal .. Gledaj covjeka sto skakuce i prati svaki pokret i koriguje a nasi manekencici ne znaju ni bench pravilno raditi
https://instagram.com/p/5BKw5nFyjX/
https://instagram.com/p/5BKw5nFyjX/
-
diinnoo
#7781 Re: Teretana
Pozz raja, interesuje me ona teretena sport life kod pijace u kvadrantu. Koja je cijena i da li imaju tuševe
.
-
Dr Baltazar
#7782 Re: Teretana
Ima li neko da ide u Avalon da prenese iskustva ? Gužve, opremljenost (mislim na bodybuilding dio, nikakve sale za zumbu i slično - to me ne zanima
) ?
- konahawaii
#7783 Re: Teretana
zna li neko kako radi 300 teretana za vrijeme Bajrama? Pretpostavljam da ne radi u petak, al nisam siguran za subotu i nedjelju.
-
nemesisx
#7784 Re: Teretana
Trenira li se?
Da li ima neko preporuku za teretanu u okrugu Ilidza-Nedjarici da je ok raja i sprave?
Dizem tegove kucne izrade neko vrijeme, pa sam sad razmisljao u teretanu krenuti, jer mi treba veca kilaza.
Usputno pitanje, da li se moze nabaciti mase bez ikakvih dodataka?
I jos jedno pitanje, sta bi preporucili za mrsavijeg tipa za nabacivanje mase? Nekako mi to tesko pada.
Hvala unaprijed.
Da li ima neko preporuku za teretanu u okrugu Ilidza-Nedjarici da je ok raja i sprave?
Dizem tegove kucne izrade neko vrijeme, pa sam sad razmisljao u teretanu krenuti, jer mi treba veca kilaza.
Usputno pitanje, da li se moze nabaciti mase bez ikakvih dodataka?
I jos jedno pitanje, sta bi preporucili za mrsavijeg tipa za nabacivanje mase? Nekako mi to tesko pada.
Hvala unaprijed.
-
Mustang1
#7785 Re: Teretana
Preporucio bih ti da izbacis salame,pastete i sve ostale gluposti iz ishrane i predjes na jaja,piletinu,sir.. Sad ces reci da ne jedes to kao i svi sto kazu. Ja kada sam krenuo u teretanu imao sam oko 68 kg i isao sam par mjeseci nisam 1-2 kg nabacio ali onda sam regulisao ishranu i u 8 mjeseci dosao na 84 kg. Bez suplemenata ikakvih.
- BadSanta
#7786 Re: Teretana
Koju teretanu preporučujete za ženskadiju.Ne zanimaju me fitnesi,aerobici nego želim par kg mišićne mase.
Molim navedite i cijenu ako znate
Molim navedite i cijenu ako znate
-
nemesisx
#7787 Re: Teretana
Jedem to, naravno, ne svaki dan.Mustang1 wrote:Preporucio bih ti da izbacis salame,pastete i sve ostale gluposti iz ishrane i predjes na jaja,piletinu,sir.. Sad ces reci da ne jedes to kao i svi sto kazu. Ja kada sam krenuo u teretanu imao sam oko 68 kg i isao sam par mjeseci nisam 1-2 kg nabacio ali onda sam regulisao ishranu i u 8 mjeseci dosao na 84 kg. Bez suplemenata ikakvih.
Eh super, dakle, moze se i bez tih stvari napraviti nesto.
Hvala.
-
Mustang1
#7788 Re: Teretana
Ma samo jedi, mnogi ce ti reci da pazis da ne jedes slatko i to ali ako si bas mrsav lupaj sve, ja sam znao tepsiju kolaca pojest
Znam i sada
Ali da ti glavni obroci budu salame,pastete,mazanje kriski i da ocekujes da se udebljas to zaboravi
Jedem ja i sudzuku i salamu, ali se prvo najedem neceg drugog pa onda uzmem malo,ili jaja sa tim napravim..
Jedem ja i sudzuku i salamu, ali se prvo najedem neceg drugog pa onda uzmem malo,ili jaja sa tim napravim..
- Warashii
#7789 Re: Teretana
Mislim da se ne slažemo po tom pitanju, salama i slični zerzevati su jedni od krivaca za pretilost kod ljudi. Druga je stvar sto to nije zdravo al da se ne može udebljati vala moze.
Ja na žalost to jedem, jbga teško je sve stici ali nastojim da jedem sto manje mogu tih stvari.
Ja na žalost to jedem, jbga teško je sve stici ali nastojim da jedem sto manje mogu tih stvari.
-
Mustang1
#7790 Re: Teretana
Ma moze da jedes kamaru
Sta imas od onog jednog sendvica recimo koji kupis u pekari sa salamom. Govorim o obicnim obrocima sa tim stvarima. Ako neko jede to pojede vjerovatno jednu dvije kriske margarina i malo salame i to je to. Ja pojedem pola hljeba i u njega natrpam sira, za zagrijavanje 
Pobogu o cemu i pricamo
Gdje ce ba na salami bildati taman da je kamion pojede, i da se udeblja od toga kakvo je to debljanje ?
Bolje tepsiju kolaca mahnuti bar znas sta si poj'o 
Pobogu o cemu i pricamo
- vješalica
#7791 Re: Teretana
kakva crna salama da umre od onog klaoničkog smeća? 
-
nemesisx
#7792 Re: Teretana
Mustang1 wrote:Ma moze da jedes kamaruSta imas od onog jednog sendvica recimo koji kupis u pekari sa salamom. Govorim o obicnim obrocima sa tim stvarima. Ako neko jede to pojede vjerovatno jednu dvije kriske margarina i malo salame i to je to. Ja pojedem pola hljeba i u njega natrpam sira, za zagrijavanje
Pobogu o cemu i pricamoGdje ce ba na salami bildati taman da je kamion pojede, i da se udeblja od toga kakvo je to debljanje ?
Bolje tepsiju kolaca mahnuti bar znas sta si poj'o
Ma hranim se ja normalno i koliko toliko zdravo. Ubacio sam vise piletine i puretine u ishranu, mlijecnih proizvoda, crni hljeb, integralnu tjesteninuvješalica wrote:kakva crna salama da umre od onog klaoničkog smeća?
-
Mustang1
#7793 Re: Teretana
Jedes vise puta ali manje koliicine, ne prejedas se
- vješalica
#7794 Re: Teretana
nemesisx wrote:Jedem to, naravno, ne svaki dan.Mustang1 wrote:Preporucio bih ti da izbacis salame,pastete i sve ostale gluposti iz ishrane i predjes na jaja,piletinu,sir.. Sad ces reci da ne jedes to kao i svi sto kazu. Ja kada sam krenuo u teretanu imao sam oko 68 kg i isao sam par mjeseci nisam 1-2 kg nabacio ali onda sam regulisao ishranu i u 8 mjeseci dosao na 84 kg. Bez suplemenata ikakvih.
Eh super, dakle, moze se i bez tih stvari napraviti nesto.
Hvala.
uzmeš malo praškastih sitnica za masu i to miksaš sa ostalom hranom u blenderu može slano ili slatko
nisam na sebi probavala,da s eudebljam,ali iz bliže okoline jedna osoba jeste,i ispalo je ok,a ja ovako ponekad kad ne stignem jesti ili kad mi je mrsko nešto posebno praviti
-
Mustang1
#7795 Re: Teretana
Ma ne treba mu to na pocetku, mislim treba ali bolje da prvo nauci pravilno raditi vjezbe i sredi ishranu da bi mogao izvlaciti maximum iz toga sto uzima. Meni je trebalo 8 mjeseci da pocnem da licim na nesto
Ali kako god ne uzimati one mass gainere i slicna sranja
Ali kako god ne uzimati one mass gainere i slicna sranja
- Warashii
#7796 Re: Teretana
Ja sam samo rekao da salama kao i ostali suhomesnati proizvodi vode ka pretilosti, to nije moj sud, to je naucno dokazano.vješalica wrote:kakva crna salama da umre od onog klaoničkog smeća?
Nikako ne tvrdim da je ona zdrava i pozeljna kao obrok.
- pirmin
#7797 Re: Teretana
`ta ce teretana
Samo nećural
Samo nećural
- MOSALJOZE
#7798 Re: Teretana
Samo da upozorim mustanzeta da sam se vratio 
- Arteta
#7799 Re: Teretana
Da li ista od tog spada u doping u profesionalnom sportu?Mustang1 wrote:Koristi whey i amino i to amino pij 2 puta na dan za oporovak (kada treniras). Kreatin nemoj jer zbog povecanja vode u misicima povecava se i rizik povrede. Nije to problem za amatere ali kad si stalno u pogonu onda jest problem. Znam nekoliko njih kojima je puklo nesto za vrijeme uzimanje kreatina. A kreatin je za snagu pa ako hoces bas i to nadjes neki ekvivalentArteta wrote:Da li ove suplemente koje koriste ljudi koji idu u teretanu koriste i drugi sportisti, najprije mislim na fudbalere?
-
Mustang1
#7800 Re: Teretana
Jok. Kreatin ti je za snagu i on skuplja vodu i kao sto rekoh malo povecava rizik od povrede. Whey ti je obicni dodatak ishrani,protein, a aminokiseline ili ti ga bcaa ti pomazu oporavak misica sto znaci i smanjenje rizika od povrede. Ostali svi suplementi su varijacija ovih manje vise ali ovo je osnovno