Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
weredsf

#7776 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Banksy wrote:Niti su ovo Arapi, niti je ovo njihov kapital.

(Dobro poznati) Bošnjački ratni profiteri legaliziraju svoj prljav novac pokraden od naroda i stranih donacija tokom agresije '92 - '95 kroz svoje privatne, skrivene, fiktivne ino kompanije i ''mega'' projekte tipa Al - Shiddi, Bosmal, BBI, Kuvajtsko naselje. Kako su propali prethodni, propašće i ovaj ''projekat''. Žali bože samo divne, uništene prirode oko Pazarića.
Zašto je Fahro protiv, savršeno je jasno.

A glede istinskih ''arapskih'' i turskih donacija -> vidi pod Srbija i Hrvatska.
Daleko je to od istine, radi se najvise o Kuvajcanima, bogatim kuvajcanima koji slicna naselja za odmore imaju u Egiptu i Siriji, trenutno su tamo ratne zone i oni su se okrenuli prema Bosni koju nazivaju zelenom oazom.
Oni prave kuce za odmor koje nemaju veze sa ljudima iz Bosne
weredsf

#7777 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Konacno da netko reaguje na ovaj skandal

NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD POVODOM IZJAVE FAHRUDINA RADONČIĆA: Semir Efendić: Otkud ministru sigurnosti pravo da sankcioniše kupovinu nekretnina u BiH?! To je skandalozno!!!
Srijeda | 27.11.2013.

U situaciji kada je nezaposlenost u BiH veća od 40 posto i najveća u Evropi i kada vlade bh. entiteta tjeraju ovu zemlju u dužničko ropstvo jedan od izlaza iz teške ekonomske situacije su direktna strana ulaganja, navodi se u saopćenju Samira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo

samir efendić

Izjava ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da treba zakonski sankcionisati kupovinu nekretnina u Bosni i Hercegovini je skandalozna.

Ministar bi trebao znati da državljani stranih zemalja u Bosni i Hercegovini prema važećim zakonima ne mogu kupovati nekretnine, ali firme koje imaju sjedište u našoj zemlji mogu kupovati nekretnine, bez obzira na vlasničku strukturu tih firmi, navodi se u saopćenju Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo.

U situaciji kada je nezaposlenost u BiH veća od 40 posto i najveća u Evropi i kada vlade bh. entiteta tjeraju ovu zemlju u dužničko ropstvo, jedan od izlaza iz teške ekonomske situacije su direktna strana ulaganja.

Zbog nestabilne situacije u regionu Bliskog Istoka i sjeverne Afrike, i državama koje su bile tradicionalna destinacija turista iz zemalja Perzijskog zaljeva, Bosna i Hercegovina je od strane turističkih kompanija prepoznata kao destinacija koja može biti kvalitetna alternativa za veliki broj turista.

Naročito je veliki interes stanovnika Kuvajta jer na osnovu važećih međudržavnih sporazuma državljanima Kuvajta za ulazak u BiH nije potrebna viza.

U općini Novi Grad Sarajevo se već realizira projekat jedne kuvajtske firme vrijedan 5,5 miliona maraka, od čega direktnu korist ima lokalno stanovništvo, budžet Općine i građevinska operativa koja je uposlena na izgradnji.

Osim toga, po završetku projekta, jedan broj ljudi će dobiti stalno zaposlenje.

Dok Vlada susjedne Srbije izlaz iz teške ekonomske situacije traži privlačenjem bogatih investitora sa Istoka, u Bosni i Hercegovini se izjavama državnog ministra radi suprotno.

Bez obzira na izjave ministra Radončića pozivamo sve strane investitore da investiraju u općinu Novi Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu uz poruku da ćemo uraditi sve da našu zemlju učinimo dobrim mjestom za strana ulaganja, stoji u saopćenju Semira Efendića, načelnika općine Novi Grad Sarajevo.

Vezani tekst: Zakonom sankcionisati da Arapi masovno kupuju nekretnine!
Cossack

#7778 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Cossack »

Izjavom o arapima i njihovom kapitalu Fahro je postigao klasičan auto gol. Još ne mogu da vjerujem šta je lik izjavio...
weredsf

#7779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Cossack wrote:Izjavom o arapima i njihovom kapitalu Fahro je postigao klasičan auto gol. Još ne mogu da vjerujem šta je lik izjavio...
Ja bih jednako pravilo uveo za Sosone kao sto je on
ultima_palabra

#7780 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:

(Dobro poznati) Bošnjački ratni profiteri legaliziraju svoj prljav novac pokraden od naroda i stranih donacija tokom agresije '92 - '95 kroz svoje privatne, skrivene, fiktivne ino kompanije i ''mega'' projekte tipa Al - Shiddi, Bosmal, BBI, Kuvajtsko naselje. Kako su propali prethodni, propašće i ovaj ''projekat''. Žali bože samo divne, uništene prirode oko Pazarića.

A glede istinskih ''arapskih'' i turskih donacija -> vidi pod Srbija i Hrvatska.
Daleko je to od istine, radi se najvise o Kuvajcanima, bogatim kuvajcanima koji slicna naselja za odmore imaju u Egiptu i Siriji, trenutno su tamo ratne zone i oni su se okrenuli prema Bosni koju nazivaju zelenom oazom.
I šta je bilo kad si se probudio? :D
weredsf

#7781 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Taj prizor si kao mali cesto gledao :D
ultima_palabra

#7782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
Semire, mali si ti još da tako pričaš :)
weredsf

#7783 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:
weredsf wrote:
Semire, mali si ti još da tako pričaš :)
Ja bi taj sud prepustio nekom drugom :mrgreen:
Basvod

#7784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Basvod »

weredsf wrote:

Kuca za odmor... u Hadzicima. :-) To je to turisticko mjesto.
Ajd da je bar Ilidza. :)
weredsf

#7785 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Kuca za odmor... u Hadzicima. :-) To je to turisticko mjesto.
Ajd da je bar Ilidza. :)

Za nekoga ko dolazi iz pustinje ovo je mjesto za odmor: http://www.youtube.com/watch?v=0i-XYIFEBmo

Mozda ti ljetujes na bolje mjestu???
Banksy

#7786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

weredsf wrote:

Sigurno ... :D
Vrtila sam par imena kao moguće domaće ''investitore'' ... Nakon tvog javljanja, jasno mi je ko je stoji iza ovoga.
weredsf

#7787 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Vrtila sam par imena kao moguće domaće ''investitore'' ... Nakon tvog javljanja, jasno mi je ko je stoji iza ovoga.
Genijalno nema sta, bilo bi dobro da podijelis sa nama svoja saznanja ko i sta stoji iza Kuvajcana???.
Pogledaj ovaj video pa nam potvrdi cinjenicu: http://www.youtube.com/watch?v=0i-XYIFEBmo
Ili na ovoj stranici: http://greenbosnia.com/
Banksy

#7788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

weredsf wrote:
Genijalno nema sta, bilo bi dobro da podijelis sa nama svoja saznanja ko i sta stoji iza Kuvajcana???.
Pogledaj ovaj video pa nam potvrdi cinjenicu: http://www.youtube.com/watch?v=0i-XYIFEBmo
Sve da je tako kako kažeš, a nije,

Lijepo to izgleda, ali gdje ti ovdje vidiš ''investment and development'' kako je navedeno u spotu?

Ja vidim samo domaću prirodu uništenu ''rezidencijalnim naseljem zatvorenog tipa'' u kojem će bh stanovništvu biti zabranjen pristup.

Sve da naselje grade Švicarska ili Španija, svejedno sam protiv takvih izolovanih, zatvorenih zajednica na našem tlu.

Posebno, ako se sve to još i gradi ''na divlje'':

U ministarstvu prostornog uređenja podržavaju svaku investiciju koja doprinosi razvoju Kantona i lokalne zajednice. Međutim, za ovaj projekat saznali su iz medija.

U Zavodu za planiranje potvrdili su nam da ih do sada niko nije kontaktirao ovim povodom.

Ista situacija je i sa Zavodom za izgradnju.
“Što se tiče Zavoda za izgradnju, ja vam odgovorno mogu reći da ni u jednom segmentu Zavod nije uključen u bilo kakve aktivnosti vezano za te aktivnosti stranih investitora, odnosno iz Kuvajta na području Općine Hadžići''
A posebno što izgleda da je to tek početak ...

osim Osenika, investitori su kupili zemljišta na još tri lokacije, Crepljanima, Miševićima i Tinovu, na kojima namjeravaju izgraditi savremena, elitna naselja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Ko god da je Kuvajćanin gradnja naselja pa makar bilo i zatvorenog tipa nosi sobom angažiranje domaćih firmi, ako ništa u materijalu, unosi koliku-toliku svježu platežnu moć. Osobno nemam nikakvu emotivnu sponu prema Arapima, ali je skandalozno, fašisoidno odvajati strance na strance i Arape i javno obzdanjivati da će ih se ometati. Ne znam ko je to od Hitlera posljednji uradio.
I na kraju Vučić se slomi od ponosa kako će mu pomoći neki šeik, a mi sami sebi skačemo u stomak, odnosno Fahro će da spriječi kao nekog da uloži pare. I da smo bogata zemlja taj luksuz ne možemo sebi dozvoliti, a o ljudskim pravima da ne govorim. Samo se pitam gdje su sad silne nevladine, vladine i svi ostali kojima su puna usta ravnopravnosti?
Banksy

#7790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Vučić se slomi od ponosa kako će mu pomoći neki šeik,
Šeik ne ''pomaže'', šeik u Srbiju investira stotine miliona u gradnju fabrika i infrastukture.
KatarinaKosaca

#7791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Šeik ne ''pomaže'', šeik u Srbiju investira stotine miliona u gradnju fabrika i infrastukture.
Čini mi se da je govorio da će mu dati neku lovu sa jako niskom kamatom da zatvori neki kredit prema MMF-u :roll: . Neovisno, napravio im je privlačno okruženje za investiranje. Investicija ide gdje će se oploditi, a mi još uvijek plačemo za Pretisom i Titovim gigantima i što ih nitko ne gleda. A da izvadiš rodni list vrate te jedno 23 x, jer imaju grešku, a ne da kreiraš ured koji će pomoći investitorima da se registriraju za 5 dana, kao što je Vučić najavio.
Banksy

#7792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Čini mi se da je govorio da će mu dati neku lovu sa jako niskom kamatom da zatvori neki kredit prema MMF-u .
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... 8Dudo.html
KatarinaKosaca

#7793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

O uglavnom istom govorimo @Banksy.. Sad ako imaš ovakve izjave tipa FahrA, kako ćeš očekivati da sutra otvore tvornicu?
weredsf

#7794 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Banksy wrote:
weredsf wrote:
Sve da je tako kako kažeš, a nije,

Lijepo to izgleda, ali gdje ti ovdje vidiš ''investment and development'' kako je navedeno u spotu?

Ja vidim samo domaću prirodu uništenu ''rezidencijalnim naseljem zatvorenog tipa'' u kojem će bh stanovništvu biti zabranjen pristup.

Sve da naselje grade Švicarska ili Španija, svejedno sam protiv takvih izolovanih, zatvorenih zajednica na našem tlu.

Posebno, ako se sve to još i gradi ''na divlje'':

U ministarstvu prostornog uređenja podržavaju svaku investiciju koja doprinosi razvoju Kantona i lokalne zajednice. Međutim, za ovaj projekat saznali su iz medija.

U Zavodu za planiranje potvrdili su nam da ih do sada niko nije kontaktirao ovim povodom.

Ista situacija je i sa Zavodom za izgradnju.
“Što se tiče Zavoda za izgradnju, ja vam odgovorno mogu reći da ni u jednom segmentu Zavod nije uključen u bilo kakve aktivnosti vezano za te aktivnosti stranih investitora, odnosno iz Kuvajta na području Općine Hadžići''
A posebno što izgleda da je to tek početak ...

osim Osenika, investitori su kupili zemljišta na još tri lokacije, Crepljanima, Miševićima i Tinovu, na kojima namjeravaju izgraditi savremena, elitna naselja.
Mozda da pokusas otici na lice mjesta i vidjeti ovo sto mene pitas, spot sam po sebi prestavlja ono sto ce biti napravljeno tamo, prva faze je skoro zavrsena sa 40 kuca, izvodjaci radova su domace firme, u to zelenilo je dovedena sva potrebna infrastruktura koju opcina Hadzici sama ne bi dovela u narednih 300 godina.

Takvim naselja imas na stotine u cijelom svijetu i ona su nesto novo samo za nas, ovo je cak americki stil koji oni forsiraju i grade u neposrednoj blizini busotina za naftu, gdje zive ljudi koji rade na njima.
Cijena jedne ovakve kuce na njihovom trzistu kosta izmedju 200-250.000 BAM i to ne moze kupiti svako ni u Kuvajtu.
Obzirom da opcina Hadzici nije gradska opcina za promjenu regulacionih planova potrebna je samo odluka opcinskog vijeca koja postoji
weredsf

#7795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Čini mi se da je govorio da će mu dati neku lovu sa jako niskom kamatom da zatvori neki kredit prema MMF-u :roll: . Neovisno, napravio im je privlačno okruženje za investiranje. Investicija ide gdje će se oploditi, a mi još uvijek plačemo za Pretisom i Titovim gigantima i što ih nitko ne gleda. A da izvadiš rodni list vrate te jedno 23 x, jer imaju grešku, a ne da kreiraš ured koji će pomoći investitorima da se registriraju za 5 dana, kao što je Vučić najavio.
Citav arapski svijet funkcionise na principu golubova, otjeras jednog a odlete svi. Zvuci dosta nevjerovatno ali oni svi znaju da su nase vlasti odbile jednog od njihovih najbogatijih ljudi koji je pokusao kupiti kasarnu Jajce, mi nemamo pojma koliko je to steta nanjelo nasoj zemlji, Srbija sebi nikada nije priustila taj luksuz i za razliku od nas ima spremne projekte, mi nemam nista
SkyLimit

#7796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by SkyLimit »

Lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je na današnjoj novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu da je Ministarstvo sigurnosti BiH zaustavilo potencijalno vrlo štetan projekat VERLT. „ Taj projekat imao je za cilj da prikaže BiH kao zemlju radikalnih muslimana. Njime je čak bilo predviđeno da se u našoj zemlji provede program deradikalizacije Bošnjaka kao muslimana", rekao je Radončić.

Ministar Radončić nije iznosio više detalja o spomenutom programu VERLT, tj. nije okrio ko stoji iza projekta VERLT, odnosno ko je to ovim projektom imao cilj da prikaže BiH kao zemlju radikalnih muslimana.
Corto Maltese

#7797 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Corto Maltese »

SkyLimit wrote:
Lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je na današnjoj novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu da je Ministarstvo sigurnosti BiH zaustavilo potencijalno vrlo štetan projekat VERLT. „ Taj projekat imao je za cilj da prikaže BiH kao zemlju radikalnih muslimana. Njime je čak bilo predviđeno da se u našoj zemlji provede program deradikalizacije Bošnjaka kao muslimana", rekao je Radončić.

Ministar Radončić nije iznosio više detalja o spomenutom programu VERLT, tj. nije okrio ko stoji iza projekta VERLT, odnosno ko je to ovim projektom imao cilj da prikaže BiH kao zemlju radikalnih muslimana.
Sinoć u Fejsu ispričao sve detalje, ko, kada, s kim, kako i zašto.
Vrlo zanimljiva priča.
Država

#7798 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

KatarinaKosaca wrote:Ko god da je Kuvajćanin gradnja naselja pa makar bilo i zatvorenog tipa nosi sobom angažiranje domaćih firmi, ako ništa u materijalu, unosi koliku-toliku svježu platežnu moć. Osobno nemam nikakvu emotivnu sponu prema Arapima, ali je skandalozno, fašisoidno odvajati strance na strance i Arape i javno obzdanjivati da će ih se ometati. Ne znam ko je to od Hitlera posljednji uradio.
I na kraju Vučić se slomi od ponosa kako će mu pomoći neki šeik, a mi sami sebi skačemo u stomak, odnosno Fahro će da spriječi kao nekog da uloži pare. I da smo bogata zemlja taj luksuz ne možemo sebi dozvoliti, a o ljudskim pravima da ne govorim. Samo se pitam gdje su sad silne nevladine, vladine i svi ostali kojima su puna usta ravnopravnosti?

Fahro odlično ispunjava zadatke koje mu je Beograd postavio pred njega. Jedan od tih zadataka jeste i da investitore iz arapskog svijeta istjera iz BiH, a Beograd ih je samo preusmjerio sebi. Nemojte se ljutiti na FahrA, on samo radi ono što je čitav život radio. Ispunjava zadatke koje pred njega postavlja srpski lobby-i...
zlata

#7799 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by zlata »

Država wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ko god da je Kuvajćanin gradnja naselja pa makar bilo i zatvorenog tipa nosi sobom angažiranje domaćih firmi, ako ništa u materijalu, unosi koliku-toliku svježu platežnu moć. Osobno nemam nikakvu emotivnu sponu prema Arapima, ali je skandalozno, fašisoidno odvajati strance na strance i Arape i javno obzdanjivati da će ih se ometati. Ne znam ko je to od Hitlera posljednji uradio.

Fahro odlično ispunjava zadatke koje mu je Beograd postavio pred njega. Jedan od tih zadataka jeste i da investitore iz arapskog svijeta istjera iz BiH, a Beograd ih je samo preusmjerio sebi. Nemojte se ljutiti na FahrA, on samo radi ono što je čitav život radio. Ispunjava zadatke koje pred njega postavlja srpski lobby-i...
Pa jel nije red da se i Fahru ISTO istjerat iz Bosne?
Natrag u majcicu Crnu Goru?

Arap bar stize u Bosnu s' vrecom para,
a Fahro je gologuz sljeg'o u carsiju!

ps. po kojem principu ovi Srbijanci i Crnogorci dobivaju BH drzavljastvo,
i onda sebe postavljaju kao harambase BiH?
bez ikakvog ustrucavanja?
MVeis

#7800 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by MVeis »

fahro je pošten čovjek. jedino on i željko komšić su pošteni ljudi u državi. zato se i bore zajedno protiv ratnih profitera i svega što ne valja.

Image

*ode da povrati*
Post Reply