Ja ipak mislim da nema nikakve posebne mistike.atg51 wrote:Mercedes se nije pojavio odjednom: Kao sto i sami znate, nekoliko sezona su bili vise srednja ekipa nego vrhunska. Razvijali su ekipu, bolid, motor i sada su tu gdje jesu. Imam osjecaj da ce njihova prednost jos trajati, nekako im se Ferrari priblizio na recimo pola sekunde, ovi ostali zaostaju malo vise. Niko, pa ni Ferrari, ne izgleda mi dovoljno jak da u ovom trenutku napravi taj neki napredak koji bi mogao ozbiljno da ugrozi Merc. Nadam se da grijesim, da ce F1 biti vise ravnopravan u trkama koje slijede.
Mclaren mi ima previse problema, ocekivao sam mnogo mnogo vise od Honde i cijelog paketa, izgleda kao da je cijelom timu ovo prva sezona u F1. Pravo razocarenje za mene.
Drago mi je da je Williams i ove godine jak i neugodan, kao i da Red Bull, nakon mlakog starta na pocetku sezone, ipak lagano napreduje.
Zadnje dvije sezone su jednostavno najviše pogodovale Mercedesu koji je "nekako" uspio trošiti više goriva nego što je dozvoljeno.
To su pokušali i mnogi drugi.
Sjetite se Denija Rikarda u Australiji prošle sezone i "neregularnosti" oko količine goriva.
Ljudi su imali sakriveni rezervoar s gorivom u autu
Nakon Australije kad su provaljeni, nije ih više bilo na mapi.