NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tkd
#7776 Re: NBA - National Basketball Association
Šta se ono spominje Dolph Lindgren (Kirilenko
) da ide u Netse. Rekoše da mora staviti još samo potpis i to je to. Rečeno je da se vraća u nba, no još se ne zna gdje. Zato i rekoh na početku Netsi. Hmm, Mirzi onda još manje minuta. Nadati se da je negdje drugo potpisao.
-
Jokericious
#7777 Re: NBA - National Basketball Association
Ako si gledao proslu i sezonu prije nje, ne bi trebao tako govoriti.Alija Nametnik wrote:P.Gasol je još uvijek najbolji igrač Španije.CollegeGunner wrote:Dobro, ipak je Spanija igrala bez najboljeg igraca. Ali opet, tesko da mogu ista protiv Amerikanaca. Borba za trece mjesto bi trebala biti najzanimljivija na OI.
- Tkd
#7778 Re: NBA - National Basketball Association
SundanceKid wrote:Cini ti se. Ekipe koje su igrale protiv Amera sigurno nece najbolje adute ispucat na prijateljskoj utakmici. Fore i fazoni se cuvaju za olimpijadu. A Ameri realno ne mogu puno drugacije odigrati od ovoga sto su igrali u prijateljskim. Podici ce intenzitet, posebno u odbrani i to je to, ali igra ce im se i dalje bazirat na sutevima izvana, jer u reketu nemaju nikakvu stabilnu produktivnost. I tu ce ostali trazit svoju sansu, uz malo srece. Amerikance stane sut, recimo kao protiv Argentine, i onda eto problema, a Spanci ce ih svakako izdominirati u reketu kad se ovom dvojcu (P.Gasol i Ibaka) prikljuci i Mark.Tkd wrote:Dobro, 22 razlike završi ipak. Gasol i Ibaka postigli dosta poena s tim da Davis nije nikako ulazio![]()
Ali kakav niz James-a hahah. Nevjerovatan je. Recimo kada ne ide Mela, imaš Duranta, ne ide Durantu imaš James itd. Ekipu koju je prosto nemoguće pobijediti.
Svaka ekipa koja izgubi manje od 15 razlike na olimpijskim igrama, kapa do poda
Ne govori niko da Ameri nisu najjaci, to naravno stoji, ali ne treba bit tako siguran da ostali nisu konkurentni...
Davis i Chandler nebitno ko igra (Chandler će aBd) mogu limitirati Gasola na određeni broj poena. Španija je zanimljiva ekipa, al' ništa od zlata, Argentina je uvijek imala u sebi neku posebnu energiju no mislim da je to nedovoljno protiv US and A.
Još da Russel nekada i doda loptu, pa gdje bi bio kraj. Čovjek uvijek željan nekog dokazivanja.
-
neno#4
#7779 Re: NBA - National Basketball Association
Ja uopste nisam odusevljen kosarkom koju sam vidio veceras. Spanija je puno slabija nego sto je bila u Pekingu 2008. Navarro i Rudy su van forme vec odavno, bljesnu ponekad. Nema vise Garbajose da to uveze. Llull, Sada, Claver ne mogu igrati ozbiljnu kosarku. Povraca mi se kad vidim hype oko Llulla. Sa druge strane Ameriku je sralo veceras zestoko. Realnost je negdje oko 10-15 razlike. Pogodili su sigurno 14-15 trica.
- Alija Nametnik
#7780 Re: NBA - National Basketball Association
Jesam, naravno da je najbolji. Mark mu je je blizu, a Rubio još puno znoja mora prolit da postane najbolji Španac.CollegeGunner wrote:Ako si gledao proslu i sezonu prije nje, ne bi trebao tako govoriti.Alija Nametnik wrote:P.Gasol je još uvijek najbolji igrač Španije.CollegeGunner wrote:Dobro, ipak je Spanija igrala bez najboljeg igraca. Ali opet, tesko da mogu ista protiv Amerikanaca. Borba za trece mjesto bi trebala biti najzanimljivija na OI.
Ma on je prijatelj sa vlasnikom Netsa, a ovi mu zbog capa mogu ponudit samo minimalac iako je Kirilenko igrač vrijedan i 6-7 milja na godinu, možda mu Rus dadne šta sa straneTkd wrote:Šta se ono spominje Dolph Lindgren (Kirilenko) da ide u Netse. Rekoše da mora staviti još samo potpis i to je to. Rečeno je da se vraća u nba, no još se ne zna gdje. Zato i rekoh na početku Netsi. Hmm, Mirzi onda još manje minuta. Nadati se da je negdje drugo potpisao.
- Tkd
#7781 Re: NBA - National Basketball Association
Možda snime i neka film usput
Neno, ja mislim 16 trica .
Neno, ja mislim 16 trica .
-
Jokericious
#7782 Re: NBA - National Basketball Association
Mark je trenutno bolji od Paua. Nema tu puno price. Uostalom to pokazuje i pozivanje na All-Star utakmicu.
- Alija Nametnik
#7783 Re: NBA - National Basketball Association
Poziv na ol-star utakmicu Pau nije dobio jer ekipa sa tako lošim plasmanom nije mogla imati 3 igrača, dok je pozcija centra ionako deficitarna u NBA. Meni je Mark apsolutno najdraži centar na svijetu, ali on ne može biti prva napadačka violina Španije, dok Pau to može. Samo pokušaj zamjeniti uloge, pa ćeš vidjeti kako se Mark ne uklapa u tu ulogu. Pau je bio druga opcija u dvije šampioske godine lejkersa, a to što zadnje dvije sezone nisu mu bile vrhunske nije nipošto njegova krivica. Mark kao i Pau ima visok IQ, zna igrati košarke, vrhunski je dodavač za svoju poziciju, ali nema tu napadačku raznovrsnost kao Pau.CollegeGunner wrote:Mark je trenutno bolji od Paua. Nema tu puno price. Uostalom to pokazuje i pozivanje na All-Star utakmicu.
-
Jokericious
#7784 Re: NBA - National Basketball Association
Ne bih bas rekao da je to razlog zbog kojeg Pau nije pozvan. Bilo je boljih igraca od njega koji nisu pozvani, npr. Aldridge.Alija Nametnik wrote:Poziv na ol-star utakmicu Pau nije dobio jer ekipa sa tako lošim plasmanom nije mogla imati 3 igrača, dok je pozcija centra ionako deficitarna u NBA. Meni je Mark apsolutno najdraži centar na svijetu, ali on ne može biti prva napadačka violina Španije, dok Pau to može. Samo pokušaj zamjeniti uloge, pa ćeš vidjeti kako se Mark ne uklapa u tu ulogu. Pau je bio druga opcija u dvije šampioske godine lejkersa, a to što zadnje dvije sezone nisu mu bile vrhunske nije nipošto njegova krivica. Mark kao i Pau ima visok IQ, zna igrati košarke, vrhunski je dodavač za svoju poziciju, ali nema tu napadačku raznovrsnost kao Pau.CollegeGunner wrote:Mark je trenutno bolji od Paua. Nema tu puno price. Uostalom to pokazuje i pozivanje na All-Star utakmicu.
Ne znam zbog cega mislis da Mark ne moze biti prva napadacka opcija. Pokazao je ove godine da je to itekako u stanju, za vrijeme odsustva Randolpha. Inace, ne vidim koje to segmente igre Pau posjeduje a Mark ne. Veoma su slicni igraci, s tim da je Mark mladji i jaci, a time i bolji trenutno.
- Alija Nametnik
#7785 Re: NBA - National Basketball Association
Mark nikada nije bio prva opcija u Memfisu, zaboravljaš na Geja. Po čemu je stariji brat bolji? Veća je prijetnja na visokom postu, bolja igra licem prema košu, bolji skakač, bolji u poziciji triple-threata, bolji šut iz vana...
Hajd ovako ćemo, pogledajmo zadnju sezonu koja je po brojkama najlošija Pauova u zadnjih 8-9 godina, a Markova najbolja. Po svim parametrima igre je Pau ispred njega, a igrao je samo minutu više. Šta više treba dodat?
Hajd ovako ćemo, pogledajmo zadnju sezonu koja je po brojkama najlošija Pauova u zadnjih 8-9 godina, a Markova najbolja. Po svim parametrima igre je Pau ispred njega, a igrao je samo minutu više. Šta više treba dodat?
Last edited by Alija Nametnik on 25/07/2012 02:02, edited 1 time in total.
- just principe
#7786 Re: NBA - National Basketball Association
CollegeGunner wrote:Mark je trenutno bolji od Paua. Nema tu puno price. Uostalom to pokazuje i pozivanje na All-Star utakmicu.
polahko naslijedice Mark Paula u LA pa ces tvrditi suprotno. Pozivanje na all star nije neko mjerilo, znali su bolji da ostanu bez istog
- novi.dan.nova.nafaka
#7787 Re: NBA - National Basketball Association
Slažem se sa tobom - i sam sam nešto slično pisao prije par dana na ovoj temi. SAD ima toliko igrača kalibra da sam završi utakmicu, da je praktično skoro nemoguće da niti jednog od njih ne ide. LBJ, Durant, Melo, Kobe, pa čak i Rusel Westbrook, koliko god zvučalo pretenciozno (pogledati PO utakmicu protiv OKC-a gdje je dao 40 i nešto koševa).Tkd wrote:Da igraju s 4 igrača uzeli bi zlato, a ne s 5. Mogu izmisliti nova pravila ali Usa +20 nad ostalim ekipama i to kada se zeza. Ne mislim na friendly games, jer to služi kao neka vrsta uigravanja i neke probe u odbrani u napadu. Recimo protiv Argentine 1\4 ozbiljna i ubijanje Ginobillia i raje, a protiv Brazila obrnuto.
Očekivao sam prije tekme 20+razlike, no nešto kontam prijateljska je pa jedno 15 je dosta da im ne unište totalno samopozdanje
Ja bih volio vidjeti ekipu SAD-a protiv Evrope, praktično 2 kontinenta jedan protiv drugog. Ovako se u SAD ekipu slilo igrača iz 50 država i prirodno je da budu tako ubjedljivo najjači...
-
valar morghulis
#7788 Re: NBA - National Basketball Association
LeBron's E-mail Hacked!
http://www.grantland.com/blog/the-trian ... ail-hacked
Pregledajte citavu sliku. Neko se majstorski potrudio.
Pau Gasol: Have fun pretending ur not pissed when Kobe shoots 6-19, then yells at you. epic
)
http://www.grantland.com/blog/the-trian ... ail-hacked
Pregledajte citavu sliku. Neko se majstorski potrudio.
Pau Gasol: Have fun pretending ur not pissed when Kobe shoots 6-19, then yells at you. epic
-
valar morghulis
#7789 Re: NBA - National Basketball Association
Mislis Miami-anovi.dan.nova.nafaka wrote: ...čak i Rusel Westbrook, koliko god zvučalo pretenciozno(pogledati PO utakmicu protiv OKC-a gdje je dao 40 i nešto koševa).
Dobar je Westbrook, a bit ce jos i bolji. Samo me smeta sto previse dominira loptom u zavrsnicama, a tu je Durantula najjaci.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7790 Re: NBA - National Basketball Association
Nece, barem dok igra poziciju playa. Nek se prebaci na beka, kad vec toliko forsira.valar morghulis wrote:Mislis Miami-anovi.dan.nova.nafaka wrote: ...čak i Rusel Westbrook, koliko god zvučalo pretenciozno(pogledati PO utakmicu protiv OKC-a gdje je dao 40 i nešto koševa).![]()
Dobar je Westbrook, a bit ce jos i bolji. Samo me smeta sto previse dominira loptom u zavrsnicama, a tu je Durantula najjaci.
- Alija Nametnik
#7791 Re: NBA - National Basketball Association
Pa popravio se Vetbruk u posljednjem plejofu, barem na planu posjeda lopte gdje je racionalizirao broj izgubljenih, kao i čitava Oklahoma. U plej-ofu su imali najmanje izgubljenih. Istina je da nikad neće biti vrhunski razigravač i da neće biti čisti plejmejker, ali to mu i ne treba. Samo da izbrusi selekciju šuta i kretanje bez lopte u napadu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7792 Re: NBA - National Basketball Association
Brooklyn signed foward Tornike Shengelia.
Ko je sad ovaj? i jos Kirilenko....bice konkurencije.
Ko je sad ovaj? i jos Kirilenko....bice konkurencije.
- Tkd
#7793 Re: NBA - National Basketball Association
Meni mlađi Gasol nije ni blizu starijem bratu.
-
Jokericious
#7794 Re: NBA - National Basketball Association
Svako ima pravo na misljenje.Tkd wrote:Meni mlađi Gasol nije ni blizu starijem bratu.
Iako tvoje nije bas najbolje.
-
neno#4
#7795 Re: NBA - National Basketball Association
Koliko je Pau bolji vidjelo se na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, kada Marc nije mogao da dominira i bude prva opcija u napadu svoje reprezentacije. Pau to moze.
- Tkd
#7796 Re: NBA - National Basketball Association
Zimić preko Gasola, neprocjenljivo.
- Alija Nametnik
#7797 Re: NBA - National Basketball Association
http://nbacro.com/nba/minnesota-timberw ... sote-15445
kako bih volio da se ovo desi. minesota bi ovim definitivno imala roster za plej-of. 10 miliona po sezoni za veterana jeste puno, ali najvažnije je da je taj veteran zdrav, a njima itekako fali ovakav ol-raunder koji igra odličnu odbranu.
Sjenu na ovo ekipu baca spoznaja da je Kahn vjerovatno pripadnik KKK
kako bih volio da se ovo desi. minesota bi ovim definitivno imala roster za plej-of. 10 miliona po sezoni za veterana jeste puno, ali najvažnije je da je taj veteran zdrav, a njima itekako fali ovakav ol-raunder koji igra odličnu odbranu.
Sjenu na ovo ekipu baca spoznaja da je Kahn vjerovatno pripadnik KKK
-
Mr. Brightside
#7798 Re: NBA - National Basketball Association
ima 31 godinu i veteran

- Alija Nametnik
#7799 Re: NBA - National Basketball Association
Naravno da je veteran. Broj godina nije primarni parametar kojim se dolazi do određivanja veteranstva, primarni pokazatelj je iskustvo. Čovjek koji se 15 godina bavi profesionalnom košarkom, a od toga 10 godina igra u NBA, jeste veteran. Kirilenko je prekaljeni ratnik. Uostalom pogledaj definiciju:Mr. Brightside wrote:ima 31 godinu i veteran![]()
http://dictionary.reference.com/browse/veteran
Ti očito voliš da se brukaš smijući se nekom, a vazda ti ispadneš smiješan.
-
Mr. Brightside
#7800 Re: NBA - National Basketball Association
edit: glup primjer, LeBron James je veteran? ide mu deseta sezona u NBA