spinel_ wrote: ↑25/04/2021 16:21
jeza u ledja wrote: ↑25/04/2021 16:01
Kakve Demokrate? O cemu ti?
Djeca uveliko nosaju maske. Ne vidim sta je tu toliko strasno? Ovisi koji uzrast. Pazi kako ce je dvogodisnjak zadrzati.
Ovo svakako pisu idioti koji misle da je nosanje maske uzurpiranje njhovih jebenih sloboda. Oni bi radije da u ubijaju ljude oko sebe.
Pa jesi li procitao clanak? Demokrate na celu s Bidenom donijeli zakon da djeci od 2 god a koje su zapravo jos bebe su maske obavezne. Naravno, u drzavama gdje ne vladaju demokrate kao npr Texas toga nema.
I ako je tebi normalno da djetetu od 3 god nabijes brnjicu onda ne znam. A postavljao sam prije sta i nauka o tome kaze. Kopiram ponovo taj tekst:
Uticaj maski na djecu:
https://de.rt.com/inland/111293-neue-st ... schwaeche/
Nedavno istraživanje Sveučilišta Witten / Herdecke ispitivalo je učinke nošenja maski za lice na djecu. Pretpostavljalo se prosječno vrijeme nošenja od 270 minuta dnevno - tj. Oko jednog dana nastave. Kao rezultat toga, izloženost je pronađena u 68 posto djece, kako izvještava internetski portal 2020news.de . Točnije, djeca su patila od razdražljivosti (60 posto), glavobolje (53 posto), poteškoća s koncentracijom (50 posto), manje sreće (49 posto), odbojnosti prema školi / vrtiću (44 posto), malaksalosti (42 posto), poteškoćama u učenju ( 38 posto) i pospanost ili umor (37 posto).
Jesi li ti procitao clanak???
Radi se o preporuci CDC. CDC nisu "Demokrate", vec strucnjaci koji su kvalifikovani za taj posao. Sto se tice Bidena, procitaj ponovo, citiram:
Predsjednik Joe Biden učinio je ove smjernice obaveznima svojom izvršnom zapovjedi donesenom u siječnju, koja se odnosila na savezno vlasništvo te međudržavni i javni prijevoz.
Jedino sto je ovdje relevantno je avio prijevoz. Nigdje drugo, bitno, Biden nema nadleznost da sprovede ovu izvrsnu zapovjed (to nije "zakon").
Ja se slazem da je to za dvogodisnjake gotovo pa nemoguce, kao sto i rekoh u prethodnom postu. Za 6,7 godina i vise, znaci djeca koja idu u skolu, i nije.
Ne u svakom slucaju, ako je nesto preporuceno ili utvrdjeno, na primjer da su djeca prenosnici COVID-a (sa naglaskom AKO), onda je to tako, svidjalo se nama ili ne.
Opet ponavljam konkretno na sta se ovo odnosi su djeca u avionima, i to mala djeca. Meni je besmisleno da se tako mala djeca tjeraju da nose maske, ali isto tako ne vidim problem sa PRIVREMENIM zaustavljanjem saobracaja, ili prijevoza male djece. Osim u hitnim slucajevima.
Sve ove mjere su PRIVREMENE. Bile su, tj. trebale su biti kratkotrajne od pocetka. I svaki put je receno ako se ne budemo pridrzavali X i Y bice jos gore. I kada bude gore, potrebne su jos ekstkremnije mjere, i opet se neki ljudi bune. I tako u krug sve vise i vise. Pa da si se pridrzavao od pocetka ne bi dosli do ovog sad.
Ali ne, svi mi ispastamo, pa tako i mala djeca, jer je neki idiot smatrao da je nosanje maske, njega, odrasle osobe, uzurpiranje njegovih jebenih prava. Isto vazi za vakcine i za mnoge druge stvari.