Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
RunnerX

#7776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

nikad_vise wrote: 24/07/2020 21:53 Ocito su namirisali da je se pojavila stranka koja ce sahraniti ove smecare :thumbup: :bih:
Zakasnili su i to im je najveća greška. Podcijenili su Dinu i kasno su reagovali, a on je u međuvremenu mnogo narastao i iskristalisao se u lidera opozicije.

SDP-u je to malo smetalo u početku, odnosno egoistima u toj stranci, pa su ipak vidjeli kako raja reaguje i smirili su se. Sad idu sa pričom da su najveća stranka u opoziciji, što realno i jesu, pa im to valjda hrani ego.

Dino će ih pregaziti ako ne bude pravio krupne greške u dvije naredne godine. Mislim da je NiP-u trenutno najveći problem što su kokuzi i nemaju para za promociju jer dio kolača koji su dobili 2018. nije nešto pretjerano veliki.
nikad_vise

#7777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

RunnerX wrote: 24/07/2020 22:01
nikad_vise wrote: 24/07/2020 21:53 Ocito su namirisali da je se pojavila stranka koja ce sahraniti ove smecare :thumbup: :bih:
Zakasnili su i to im je najveća greška. Podcijenili su Dinu i kasno su reagovali, a on je u međuvremenu mnogo narastao i iskristalisao se u lidera opozicije.

SDP-u je to malo smetalo u početku, odnosno egoistima u toj stranci, pa su ipak vidjeli kako raja reaguje i smirili su se. Sad idu sa pričom da su najveća stranka u opoziciji, što realno i jesu, pa im to valjda hrani ego.

Dino će ih pregaziti ako ne bude pravio krupne greške u dvije naredne godine. Mislim da je NiP-u trenutno najveći problem što su kokuzi i nemaju para za promociju jer dio kolača koji su dobili 2018. nije nešto pretjerano veliki.
Nista on nije zakasnio.Pojavio se bas u pravo vrijeme da malo razdrma ovaj narod.Svojom pojavom je probudio i pojedince iz drugih stranaka koji su posteni i casni ljudi.Nije ovdje vise bitka izmedju stranaka nego izmedju olosa i normalnog covjeka.

Covjek koji ima ovako iskrene namjere da pomogne svom narodu i zastiti ga ni u jednoj kombinaciji ne moze ostati porazen u sukobu sa ovom kriminalnom hobotnicom na vlasti i laznim drzavnicima poput Fahre,Bakira,il papka Zeljka.Vode bitku koju ce izgubiti i sve ovo je samo kupovanje vremena jer je covjek 10 koraka ispred njih u svakom pogledu :thumbup:
RunnerX

#7778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Mislio sam na SDA da su zakasnili, oni su ga kasno prepoznali kao ozbiljnu prijetnju.
Styling

#7779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

RunnerX wrote: 24/07/2020 22:12 Mislio sam na SDA da su zakasnili, oni su ga kasno prepoznali kao ozbiljnu prijetnju.
Kako ce ista prepoznati kad su preoptereceni unutrasnjim problemima i frakcijama koje se stvaraju svaki dan unutar stranke. Jos uvijek kod njih vlada pravilo “sta se desava u stranci ostaje u stranci” ali ne jos zadugo. Ljudima je pun kufer Sebijinog ifrizluka, dominacije, i Bakirovog sonjavog i mlakonjastog pristupa prema njoj. Stvara im probleme gdje stigne, a Bakir okruzen poltronima, odbija da prizna da se na politickoj sceni javila konkurencija koja bi ih mogla ozbiljno uzdrmati. Neuspjeh na narednim izborima bi mogao dovesti do tektonskih poremecaja u SDA. Samo sabur.
Styling

#7780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... asati.html

Ja se nadam da ce konacno Narod i pravda dici tuzbu za uvredu protiv ovog alkoholicara.
RunnerX

#7781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Styling wrote: 26/07/2020 13:49 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... asati.html

Ja se nadam da ce konacno Narod i pravda dici tuzbu za uvredu protiv ovog alkoholicara.
Koliko gluposti na jednom mjestu, ovo je strašno. Pazi molim te odmah na početku o međunarodnoj poziciji Dodika. Dodik za godinu dana ima sastanaka samo sa Putinom, koliko Komšić i Džaferović sa svim ostalim predsjednicima.

Što se tiče komentara za NiP, a čini mi se da je mislio i na NS, dobro je što je ovo izjavio, posebno onaj dio kako će ih narod kazniti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#7782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

RunnerX wrote: 24/07/2020 22:01
šta čovjek napisa... :lol:

mislio sam da dino vlast ne gleda kao kolač? sa druge strane, taj dio kolača nije pretjerano veliki, za šta?

riječ "kokuzi" i "dio kolača nije pretjerano veliki" u istoj rečenici mene asocira na izvlačenje budzetskih para iz javnih preduzeca i institucija za stranku.

inače ovo je napisao član i aktivista naroda i pravde.

možda mnogi nisu pročitali, ali ima nas koji sve čitamo.

biće da je čovjek pogriješio, slučajno, lapsus. :lol:
RunnerX

#7783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Gle čuda u budžetu (ili proračunu, da me bolje razumiješ), postoje sredstva za finansiranje političkih stranaka. :shock:
drug_profi

#7784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

RunnerX wrote: 27/07/2020 00:54 Gle čuda u budžetu (ili proračunu, da me bolje razumiješ), postoje sredstva za finansiranje političkih stranaka. :shock:
Ma pusti provokatora, samo se pravi da nije razumio.
Roccohljup

#7785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

A Avdić nastavlja jušriš na NiP......baš me zanima po čijem nalogu :)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... elika.html
RunnerX

#7786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Krenuli su oni punom snagom na njega. Nadam se da Dino ima još municije u arhivi, valjao bi još neki snimak, čisto da se utvrdi gradivo.
Industrialyzer

#7787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Nevjerovatno da je ovo sve sto imaju protiv njega... I naravno, opet Zukorlic :lol:

Ako budu ovo argumenti protiv Dine, ako ne budu imali nesto konkretnije i jace, mislim da su donji totalno.

Ide Muzur po Ilidzu :thumbup:
Haris.ba

#7788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Roccohljup wrote: 27/07/2020 10:05 A Avdić nastavlja jušriš na NiP......baš me zanima po čijem nalogu :)

Je li nesta slagao?
TheGodfather001

#7789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by TheGodfather001 »

Haris.ba wrote: 27/07/2020 14:31
Roccohljup wrote: 27/07/2020 10:05 A Avdić nastavlja jušriš na NiP......baš me zanima po čijem nalogu :)

Je li nesta slagao?
Većinu teksta nije slagao, ali svrstavanje konakovića u ravan sa čelikom i skakom je, u najmanju ruku, vrlo tendeciozno, bez obzira na bazu odakle su potekli i/ili još uvijek potiču.
Haris.ba

#7790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Ne bih rekao da je tendenciozno, mislim da to nije prava rijec. Ali, jeste sa namjerom izjednacavanja "nasih " i "njihovih". Jedna forma votabautizma i relativizacije.

A, ako nije slagao vecinu sta je slagao?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

slobodna bosna... :lol: :lol: :lol:
The 51st State

#7792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Je li nesta slagao?
Desperate times, desperate measures.

Nije konakovic kriv sto intelektualniji svijet boli kurac za politikom. Snobovi.
drug_profi

#7793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Je li nesta slagao?
Nisam citao ovaj tariguz i necu ni da kliknem na link, ali po naslovu vjerujem da lamentiraju nad diplomama ovog trojca.

Ako dozvolis, nabijam na Q diplome koje nemaju podlogu u opstem obrazovanju. Prosto je ocigledno da je Kifla doktor nauka za drugu dvojicu, kao i za brojne "diplomirane" dr.qrce. mr. palce.
JThomas

#7794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

kifla jeste izdanak sistema vrijednosti gdje je knjiga čudno, strano i pomalo zastrašujuće tijelo, a čitanje nesvakidašnja aktivnost sa kojom ne treba pretjerivati. ali nije kreator. i ljestvica je jako, jako nisko. mada sve opaske teoretski stoje, bolje i poslije četrdesete doći do nekih stvari nego nikad. a većina naše "elite" neće nikad.
high_volume

#7795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

The 51st State wrote: 27/07/2020 16:33

Je li nesta slagao?

Nije konakovic kriv sto intelektualniji svijet boli kurac za politikom. Snobovi.
Najprije sam htio da kliknem na "pohvalu", ali stadoh shvatajući da ipak nije tako kako misliš. Svi se mi bavimo politikom, primorani smo, neovisno pripadamo li intelektualnom miljeu, slaboobrazovnom, kakvom god, i sve nas ipak zanima ko je na pozicijama sa koje odlučuje u naše ime i manipulira našim interesima. Možda ne pokazujemo javno političku pripadnost ili zanimanje za politička dešavanja na način koji odgovara poziciji ili opoziciji, da bi mogla instrumentalizirati naše interese, ali u našim malim zajednicama, svako u svojim krugovima, razgovaramo i znamo o čemu se radi. Nisu svi ljudi jednako hrabri, niti su jednako elokventni, ni sposobni da nametnu svoju poziciju, a prema načinu na koji se u nas danas vodi politika, mnogi i ne žele ulaziti u te primitivne nivoe ljudskog dostojanstva...
Haris.ba

#7796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 27/07/2020 23:08 Nisam citao ovaj tariguz i necu ni da kliknem na link, ali po naslovu vjerujem da lamentiraju nad diplomama ovog trojca.
Lamentiraju nad antiintelektualizmom. Tj. što se ne čita. A, i kada se pročita, ne razumije se. :D
drug_profi

#7797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote: 28/07/2020 09:56
drug_profi wrote: 27/07/2020 23:08 Nisam citao ovaj tariguz i necu ni da kliknem na link, ali po naslovu vjerujem da lamentiraju nad diplomama ovog trojca.
Lamentiraju nad antiintelektualizmom. Tj. što se ne čita. A, i kada se pročita, ne razumije se. :D
Neznam jesi ovo htio meni da šukneš ili je tako ispalo, ali ja sebe svakako ne smatram intelektualcem. Uostalom šta to znači?
Neću da klikam na linkove prodanih duša.
The 51st State

#7798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

high_volume wrote: 27/07/2020 23:51
The 51st State wrote: 27/07/2020 16:33

Je li nesta slagao?

Najprije sam htio da kliknem na "pohvalu", ali stadoh shvatajući da ipak nije tako kako misliš. Svi se mi bavimo politikom, primorani smo, neovisno pripadamo li intelektualnom miljeu, slaboobrazovnom, kakvom god, i sve nas ipak zanima ko je na pozicijama sa koje odlučuje u naše ime i manipulira našim interesima. Možda ne pokazujemo javno političku pripadnost ili zanimanje za politička dešavanja na način koji odgovara poziciji ili opoziciji, da bi mogla instrumentalizirati naše interese, ali u našim malim zajednicama, svako u svojim krugovima, razgovaramo i znamo o čemu se radi. Nisu svi ljudi jednako hrabri, niti su jednako elokventni, ni sposobni da nametnu svoju poziciju, a prema načinu na koji se u nas danas vodi politika, mnogi i ne žele ulaziti u te primitivne nivoe ljudskog dostojanstva...
ti si se osvrnuo kroz svoj neki licni pogled i situaciju, to je ok, moja opaska se generalno odnosili na nezadovoljnike i intelektualni svijet koji je komforan u svojim pozicijama, niti preuzimaju odgovornost za sire "drustveno dobro" niti kritikuju na konstruktivan nacin.
Haris.ba

#7799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Intelektualac (lat. intellectus ≃ intellectualis: intelektualni ≃ intellegere: razumjeti) označava osobu s visokorazvijenim intelektom i analitičkim mišljenjem; predstavnik intelektualnog rada.

Taj se pojam ponekad pogrešno upotrebljava (ako se odnosi na obrazovanje) kao sinonimom za akademika. Inteligentna osoba će imati širok spektar znanja i konkurirat će na mnogim aspektima, ali će u prvom redu znati donositi vlastite zaključke, bazirane na svojoj načitanosti i razviti stavove, koji će često biti analitičko-kritički.

P.S.
Samo da dam mali doprinos toj zanimljivoj tezi da intelektualci ne idu u politiku. To bi isto bilo ko kritikovati što intelektualci ne idu da igraju fudbal ili košarku. Politika zahtjeva specijalne društvene vještine. I zahtjeva određeni talenat, naročito u plivanju u društvenim hijerarhijama. Ima li intelektualaca koji ugraju fudbal ili košarku. Vjerovatno. Ali, neke druge stvari presuđuju u uspjehu u politici.
The 51st State

#7800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

kad kazem intelektualci slobodno citaj obrazovan svijet sa kompletnijim setom multidisciplinarnih vjestina.
Post Reply