Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Hafis

#7776 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Ne znam razumijete li se u termin "platiti misu" (a iskreno imam razloga da vjerujem da se bas ne kuzite u to) ali platit cu gore u subotu i jednu misu za generala ABiH Blaža Kraljevića.
Kad vec onaj alkos ne zna osnovni red.
animus

#7777 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by animus »

Hafis wrote: 14/05/2020 12:08 Ne znam razumijete li se u termin "platiti misu" (a iskreno imam razloga da vjerujem da se bas ne kuzite u to) ali platit cu gore u subotu i jednu misu za generala ABiH Blaža Kraljevića.
:thumbup:
Samo ispravka. General HOS-a, pok. Blaž Kraljević.
Hafis

#7778 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

animus wrote: 14/05/2020 12:11
Hafis wrote: 14/05/2020 12:08 Ne znam razumijete li se u termin "platiti misu" (a iskreno imam razloga da vjerujem da se bas ne kuzite u to) ali platit cu gore u subotu i jednu misu za generala ABiH Blaža Kraljevića.
I Armije BiH. Ale ga častio.
Hafis

#7779 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kad je Juka mogao biti general, onda je Blaško trebao dobiti čin feldmarsala ili barem kontraadmirala .
Hemel

#7780 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemel »

Haahaaaa, placena misa za zlocince.
Pa sutra ce za one sto su osudjeni za UZP samo ako neko plati.
Nije to misa, to je reinkarnacija zlocinaca.
Jah eto, zlocinac nije znao sta radi pa da porucimo Bogu da je nevin i da mu se oprosti to sto nije znao sta radi dok nabija dijete na noz. Koji paralelizam u zivotu.
Po vama ni Hitler ni Himler nisu znali sta rade pa bi im trebalo platiti misu za oprost grijeha.

Placam duplo da isto to uradite u B.Luci.
animus

#7781 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by animus »

Hafis wrote: 14/05/2020 12:15
animus wrote: 14/05/2020 12:11
I Armije BiH. Ale ga častio.
Zaboravio sam taj dio istorije.
Ispravan u svakom pogledu. Njegova izjava.
Tu sam da štitim ove ljude i to ću i činiti ili poginuti. Nismo katolička vojska jer u redovima HOS-a imate 30 ili 40 posto Muslimana. Mi smo vojska Bosne i Hercegovine. Osobno bih želio vidjeti Hrvatsku do Drine, ali o tome će odlučiti ovi ljudi ovdje, stanovništvo BiH, kada rat završi. Što se HSP-a i HOS-a tiče, svi koji nisu ekstremisti i nisu okrvavili ruke mogu ostati živjeti ovdje i mi ćemo ih štititi. Štitit ćemo i Srbe i Muslimane i Hrvate od svakog vanjskog neprijatelja, jer smo uz narod. Što se tiče tih vanjskih mišljenja o nama, pa i njihovim interesima, interesi Njemačke ili Velike Britanije za nas ovdje su podpuno nevažni, jer ja brinem samo za ovdašnje ljude.
Da se njega vise pitalo danas bi sve izgledalo drugačije
Hafis

#7782 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Ma znam - Bosna bez Srba ili barem u sto manjem broju zivucih primjeraka. Eh. Pa on po svom razmišljanju nije bio puno odmakao od onih Pavelicevih jurisnika iz doba NDH.
Skijedeci tu logiku, i Caco nije bio loš, samo mu se malo omaklo.....jebat ga psihoaktivne tvari.
Novak20

#7783 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Evo nam i Živka Budimira, koalicionog partnera SDP/SDA na sarajevskoj misi za žrtve Bleiburga. On se toga ne sjeća ali ima slika.

https://vijesti.ba/clanak/492302/budimi ... locina-ndh

Image
spreca

#7784 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote: 14/05/2020 12:49 Ma znam - Bosna bez Srba ili barem u sto manjem broju zivucih primjeraka. Eh. Pa on po svom razmišljanju nije bio puno odmakao od onih Pavelicevih jurisnika iz doba NDH.
Skijedeci tu logiku, i Caco nije bio loš, samo mu se malo omaklo.....jebat ga psihoaktivne tvari.
U Hrvatskoj je bilo vise srba za vrijeme NDH nego sada,jel to NDH bila humanija od Tudjmanove Hrvatske?
spreca

#7785 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

zikamu wrote: 13/05/2020 23:45 Pa sto ne odrze misu za sva zrtve fasizma. Tu se ne bi zajebali. Svi bili nevini, docim u Blajburgu jedva desetak. :D
Izgleda da su mise zrtvama ustaskog rezima zabranjene
Kolinda

#7786 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

spreca wrote: 14/05/2020 15:16
Hafis wrote: 14/05/2020 12:49 Ma znam - Bosna bez Srba ili barem u sto manjem broju zivucih primjeraka. Eh. Pa on po svom razmišljanju nije bio puno odmakao od onih Pavelicevih jurisnika iz doba NDH.
U Hrvatskoj je bilo vise srba za vrijeme NDH nego sada,jel to NDH bila humanija od Tudjmanove Hrvatske?
Aha, da vidimo sad....

- Hrvatska oslobodila svoj teritorij od okupatora
- prije i nakon oluje u većoj mjeri (a pozvana od Rahmetli oca nacije) oslobodila okupirani dio BiH
- spasila Bihaćki džep od nove "Srebrenice"
- Tuđman neprijatelj iako je većinom njegovom zaslugom stao rat u BiH
- teritoriju Mrkonjić grada, Šipova i okolnih mjesta hrvatska strana ustupila da bi isključivo bošnjački grad Sarajevo dobio neka prigradska naselja i koridor

Srbi po tebi znači 4 godine bili strana koja se branila pa na kraju poklekli...jadni oni...
Da nije možda istina da su okupirali dio RH i terorizirali sve što je bilo u dometu topova a što nije bilo u dometu onda raketirali avionima i dalekometnim raketama.

Svi koji nisu počinili zločin su amnestirani a to što im je ljepše u Beogradu i Novom Sadu nego u Kijevu, Civljanima, Pađenima i sl.je drugi par cipela.

Puno Sarajlija Bošnjaka se ne želi vratiti u Sarajevo iz Švedske iako je Sarajevo skoro pa čisti bošnjački grad, nije valjda da su ugroženi????

Zamisli samo koji oksimoron, otac nacije, utemeljitelj moderne "Bosne" poziva neprijatelja da ga brani i pomogne mu osloboditi dio države odnosno okončati rat, pa ovo je :lol:
mO k3

#7787 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

E kada kolinda sve sabere ispane veliki bullshit :)

E to narod koji je rodjen u Hrvatskoj nazvati okupatorima??
spreca

#7788 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Kolinda wrote: 14/05/2020 16:25
Aha, da vidimo sad....

- prije i nakon oluje u većoj mjeri (a pozvana od Rahmetli oca nacije) oslobodila okupirani dio BiH
- teritoriju Mrkonjić grada, Šipova i okolnih mjesta hrvatska strana ustupila da bi isključivo bošnjački grad Sarajevo dobio neka prigradska naselja i koridor

Srbi po tebi znači 4 godine bili strana koja se branila pa na kraju poklekli...jadni oni...
Da nije možda istina da su okupirali dio RH i terorizirali sve što je bilo u dometu topova a što nije bilo u dometu onda raketirali avionima i dalekometnim raketama.

Svi koji nisu počinili zločin su amnestirani a to što im je ljepše u Beogradu i Novom Sadu nego u Kijevu, Civljanima, Pađenima i sl.je drugi par cipela.

Puno Sarajlija Bošnjaka se ne želi vratiti u Sarajevo iz Švedske iako je Sarajevo skoro pa čisti bošnjački grad, nije valjda da su ugroženi????

Zamisli samo koji oksimoron, otac nacije, utemeljitelj moderne "Bosne" poziva neprijatelja da ga brani i pomogne mu osloboditi dio države odnosno okončati rat, pa ovo je :lol:
Odavno ovliku kolicinu lazi i podvala dugo niko nije napisao na ovom forumu...glupost citati a kamoli komentirati.....ali ukratko....Otac nacije Tudjman u dogovoru sa Milosevicem prenio u bih inace je hrvatskoj prijetilo potpuno zauzimanje od strane srba,rat u BiH je spasio Hrvatsku ,tako da tvoje lazi za Bihac ne prolaze nikome ,Bihac je drzao svoju odbranu bez pomoci preko Une ali cesto je HVO u Bihacu napustao svoje polozaje bez da je iko znao i tako ostavljao sirom otvorena vrata srbima.....niko nije zvao HV u BiH ,a to sto se cijelo vrijeme rata HVnlazila u BiH je cista agresija na suverenu drzavu a to je dokazao i Haski sud osudom za UZP...hajd necu vise te muciti ,grehota je bez vazelina :lol:
spreca

#7789 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

mO k3 wrote: 14/05/2020 16:42 E kada kolinda sve sabere ispane veliki bullshit :)

E to narod koji je rodjen u Hrvatskoj nazvati okupatorima??
Znaci i mi juzne mozemo zvati okupatorima :mrgreen:
Kolinda

#7790 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

spreca wrote: 14/05/2020 16:50
Kolinda wrote: 14/05/2020 16:25

Aha, da vidimo sad....

Odavno ovliku kolicinu lazi i podvala dugo niko nije napisao na ovom forumu...glupost citati a kamoli komentirati.....ali ukratko....Otac nacije Tudjman u dogovoru sa Milosevicem prenio u bih inace je hrvatskoj prijetilo potpuno zauzimanje od strane srba,rat u BiH je spasio Hrvatsku ,tako da tvoje lazi za Bihac ne prolaze nikome ,Bihac je drzao svoju odbranu bez pomoci preko Une ali cesto je HVO u Bihacu napustao svoje polozaje bez da je iko znao i tako ostavljao sirom otvorena vrata srbima.....niko nije zvao HV u BiH ,a to sto se cijelo vrijeme rata HVnlazila u BiH je cista agresija na suverenu drzavu a to je dokazao i Haski sud osudom za UZP...hajd necu vise te muciti ,grehota je bez vazelina :lol:
Splitska deklaracija ili Splitski sporazum, dokument je koji su 22. srpnja 1995. potpisali hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, a kojom je Oružanim snagama Republike Hrvatske formalno omogućeno korištenje teritorija BiH u svrhu zajedničke borbe protiv oružanih formacija Republike Srpske. Puni je naziv potpisane deklaracije „Deklaracija o oživotvorenju Sporazuma iz Washingtona, zajedničkoj obrani od srpske agresije i postizanje političkog rješenja sukladno naporima međunarodne zajednice“.

Dogovoreno je zajedničko i koordinirano djelovanje hrvatskih snaga i snaga Armije BiH. Posredovao je, uz blagoslov Washingtona, tadašnji turski predsjednik Süleyman Demirel.
Pojma nemaš....
Hafis

#7791 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Neizvjestan meč: Istocna Bosna vs Kolinda.

Nije mi jasno otkud ih stalno kad god je tema o Hrvatima.
To bi isto bilo kao kad bih ja pametovao koja je plaha bolja: živinička ili kalesijska.
spreca

#7792 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Kolinda wrote: 14/05/2020 17:41
Splitska deklaracija ili Splitski sporazum, dokument je koji su 22. srpnja 1995. potpisali hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, a kojom je Oružanim snagama Republike Hrvatske formalno omogućeno korištenje teritorija BiH u svrhu zajedničke borbe protiv oružanih formacija Republike Srpske. Puni je naziv potpisane deklaracije „Deklaracija o oživotvorenju Sporazuma iz Washingtona, zajedničkoj obrani od srpske agresije i postizanje političkog rješenja sukladno naporima međunarodne zajednice“.

Dogovoreno je zajedničko i koordinirano djelovanje hrvatskih snaga i snaga Armije BiH. Posredovao je, uz blagoslov Washingtona, tadašnji turski predsjednik Süleyman Demirel.
Pojma nemaš....
22srpnja1995 a HV je bila cijelo vrijeme rata na teritoriji BiH i pomagala HVO,uz cije odobrenje se je nalazila na teritoriji BiH,to se racuna kao agresija?zato je i Hrvatska osudjena za UZP...sa AR BiH ste se poceli dogovarati kad ste vidjeli da im nemozete nista i pobojali se svojoj guzici
Point.

#7793 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Pa što onda osudiše HVO glavešine za UZP pa to zališe ljutom Praljkovačom? Jesu li se u ime te odbrane BiH stvarale paradržave, napadale postrojbe regularne Armije RBiH, pravili logori tipa Dretelj, činili Ahmići, rušile kulturne baštine države u koju se fol kunete poput Starog Mosta, predaja Posavine itd itd. Ma, hajte molim vas.
Bloo
Globalna šefica

#7794 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

spreca wrote: 14/05/2020 18:03 Hrvatska osudjena za UZP.
Zar jeste?
Hrvatska kao država?
https://web.archive.org/web/20091214205 ... tions.html
.... te da je većina zločina nad muslimanskim stanovništvom takozvane Herceg-Bosne za koje su se teretili optuženi počinjena u okviru udruženog zločinačkog pothvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana.
U pothvatu su prema nepravomoćnoj presudi sudjelovali bivši predsjednik Franjo Tuđman, bivši ministar obrane Gojko Šušak i bivši načelnik Glavnog stožera HV-a general Janko Bobetko, bivši čelnik Herceg-Bosne Mate Boban, bivši predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić, bivši ministar obrane Bruno Stojić, bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić i tadašnji načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić.
I naravno brojni drugi koji su bili samo puki izvršelji tog zlog nauma.

Znači kada se neko osudi po komadnoj odgovornosti (ako uzmemo sličnost doktrine) onda je čitava država kriva?
Odnosno, pojedinci i grupe koji su učestvovali u UZP i osuđeni za to = osuđena je čitava država i svi njeni građani.
Da li ćemo isto primijeniti i na sve slučajeve?
Hemel

#7795 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemel »

:lol: :lol:
spreca

#7796 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Bloo wrote: 14/05/2020 18:22
Zar jeste?
Hrvatska kao država?
.... te da je većina zločina nad muslimanskim stanovništvom takozvane Herceg-Bosne za koje su se teretili optuženi počinjena u okviru udruženog zločinačkog pothvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana.
U pothvatu su prema nepravomoćnoj presudi sudjelovali bivši predsjednik Franjo Tuđman, bivši ministar obrane Gojko Šušak i bivši načelnik Glavnog stožera HV-a general Janko Bobetko, bivši čelnik Herceg-Bosne Mate Boban, bivši predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić, bivši ministar obrane Bruno Stojić, bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić i tadašnji načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić.

Znači kada se neko osudi po komadnoj odgovornosti (ako uzmemo sličnost doktrine) onda je čitava država kriva?
Odnosno, pojedinci i grupe koji su učestvovali u UZP i osuđeni za to = osuđena je čitava država i svi njeni građani.
Ako s u presudi spominje drzavni vrh onda ti to dodje skoro pa isto...sud nije donosio kolektivne presude,ali onako laicki to je presuda drzavi ,ja je tako shvatam,neki opet misle da se nije trebalo nikome suditi a ujedno i ne priznaju te presude ...nista ja nisam promasio
Bloo
Globalna šefica

#7797 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

spreca wrote: 14/05/2020 18:37
Zar jeste?
Hrvatska kao država?

Ako s u presudi spominje drzavni vrh onda ti to dodje skoro pa isto...sud nije donosio kolektivne presude,ali onako laicki to je presuda drzavi ,ja je tako shvatam,neki opet misle da se nije trebalo nikome suditi a ujedno i ne priznaju te presude ...nista ja nisam promasio
Znači po tvom laičkom poimanje presude na osnovu UZP ili npr. komadne odgovornosti ili slične pravne doktrine, a ako su učestvovali visokopozicionirani državnici i/ili generali je istovremeno i presuda državi (te eventualno svim građanima te države, rođenim prije, tokom i poslije tog događaja)?
Hemel

#7798 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemel »

Ako je tuzilastvo uspjelo povezati drzavni vrh ili samo predsjednika u lancu odgovornosti za neke zlocine, to je to.
Sta mi imamo tome dodavati ili oduzimati.
Komandna odgovornost nekada ide stepenicu ili dvije-tri u hijerarhiji a nekada skroz do vrha. Nismo mi ni sudije ni tuzioci da nesto ocjenjujemo je li ili nije.
Ako je neko uspio da poveze da .... da je većina zločina nad muslimanskim stanovništvom takozvane Herceg-Bosne za koje su se teretili optuženi počinjena u okviru udruženog zločinačkog pothvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana.
...mi mozemo samo da to prihvatimo kao takvu odluku suda.
Bloo
Globalna šefica

#7799 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Hemel wrote: 14/05/2020 18:46 Ako je tuzilastvo uspjelo povezati drzavni vrh ili samo predsjednika u lancu odgovornosti za neke zlocine, to je to.
Sta mi imamo tome dodavati ili oduzimati.
Komandna odgovornost nekada ide stepenicu ili dvije-tri u hijerarhiji a nekada skroz do vrha. Nismo mi ni sudije ni tuzioci da nesto ocjenjujemo je li ili nije.
Ako je neko uspio da poveze da .... da je većina zločina nad muslimanskim stanovništvom takozvane Herceg-Bosne za koje su se teretili optuženi počinjena u okviru udruženog zločinačkog pothvata u kojem je sudjelovao i dio političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske, uključujući i predsjednika Franju Tuđmana.
...mi mozemo samo da to prihvatimo kao takvu odluku suda.
Ja istu ne negiram.
Nego se osvrnuh na sprecino Hrvatska osuđena.
Zato mu i postavih originalnu dokumentaciju. KO je slična, ali ne i ista doktrina.
spreca

#7800 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Bloo wrote: 14/05/2020 18:41
spreca wrote: 14/05/2020 18:37

Zar jeste?
Hrvatska kao država?

Znači po tvom laičkom poimanje presude na osnovu UZP ili npr. komadne odgovornosti ili slične pravne doktrine, a ako su učestvovali visokopozicionirani državnici i/ili generali je istovremeno i presuda državi (te eventualno svim građanima te države, rođenim prije, tokom i poslije tog događaja)?
Pretjerujes,drzava nije narod,drzava je institucija,zasto bi se neko osjecao osudjenim ako nije kriv a pogotovo ako jos nije bio ni rodjen...banalizujes i komplikujes gdje nema nista komplikovano.....BiH je lijepa zemlja ali kao drzava je kurac,ovo da nebi postavljala dodatna pitanja u vezi drzave
Post Reply