Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#7776 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Maharadza »

mirzakaric2016 wrote:Znaci note 5 bi ipak bio best buy u tom segmentu. Nesto sam se dvoumio izmedju njega i mi a2 jer oba imaju stvarno dobre specifikacije za svoju cijenu, jedino me od mi a2 odbija sto nema utor za slušalice i baterija je manja (citao sam da se brzo isprazni tokom dana, bez obzira sto je jaci procesor). E sada koliko se razlikuju sto se tice trajanja baterije (recimo, svakodnevno koristenje aplikacija po nekoliko minuta, bez instaliranih igrica). Takodjer, da li je bas primjetna razlika izmedju kamera kod ova dva, jer kako sam mogao vidjeti mi a2 ima Sony IMX 486 RS, a note 5 ai dual ima Samsung S5K2L7 senzor (mozda malo smaram, ali eto volio bih fakat znati). :thumbup:
Za bateriju:

btw. Izgleda i Xiaomi se "probio" kod švabe na mediamarkt.de! :thumbup:
Laki77

#7777 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Laki77 »

ja sam ih još ljetos vidio u Conradu, Minhen
https://www.conrad.de/de/brandlist/xiaomi.html
ali eto ih znači i u mediamarketu
sve je jasno

top model XIAOMI MI 8 Pro 128 GB
529 ojra
https://www.mediamarkt.de/de/product/xi ... 09660.html

SAMSUNG Galaxy S9 64 GB
569 ojra
https://www.mediamarkt.de/de/product/_s ... 91195.html
Humljanin

#7778 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Hoćemo li otvarati posebnu temu ili da ovdje napišete kakve slušalice koristite? Ja koristim EINSEAR T2 https://audiobudget.com/product/EINSEAR/T2 .
Dobra mi je kvaliteta zvuka, ali mi smeta što su kablovi ispleteni od neke tkanine pa često zapinju o odjeću i dosta se prenose vibracije od struganja kabla do uha. Zato sam sad razmišljao neke povoljnije bežične pogledati da izbjegnem to struganje kablova koje se čuje dok slušam glazbu.
Tabijat

#7779 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

Humljanin wrote:Hoćemo li otvarati posebnu temu ili da ovdje napišete kakve slušalice koristite? Ja koristim EINSEAR T2 https://audiobudget.com/product/EINSEAR/T2 .
Dobra mi je kvaliteta zvuka, ali mi smeta što su kablovi ispleteni od neke tkanine pa često zapinju o odjeću i dosta se prenose vibracije od struganja kabla do uha. Zato sam sad razmišljao neke povoljnije bežične pogledati da izbjegnem to struganje kablova koje se čuje dok slušam glazbu.
Imam i preporučujem:
https://www.philips.com.sg/c-p/SHQ6500C ... headphones
i agree

#7780 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Pitanje za iskusnije,kako se postaje beta tester posto ne daju da se instalira rom sa foruma?
Humljanin

#7781 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Tabijat wrote:
Imam i preporučujem:
Odlično izgledaju! :thumbup:
Koliko su para i odakle se može kupiti?
ferratilis

#7782 Re: Xiaomi mobiteli

Post by ferratilis »

Vec sam spominjao, ali godinama koristim ove Panasonic slusalice i prezadovoljan sam. Najpopularnije su na Amazonu, cak 56k recenzija :-) Kod nas se mogu pronaci u skoro svim prodavnicama tehnike. Sad cekam da Xiaomi AirDots malo pojeftine, da padnu barem na $30. :)

https://www.amazon.com/Panasonic-Headph ... 00E4LGVUO/
Tabijat

#7783 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tabijat »

Humljanin wrote:
Tabijat wrote:
Imam i preporučujem:
Odlično izgledaju! :thumbup:
Koliko su para i odakle se može kupiti?
Na amazon.de 27-30€. Ja sam dobila na poklon, ali mislim da ima i u nas negdje, ili da naručiš s amazona.
Zvuk je dobar, bluetooth dobro radi, dobiješ nekoliko stilova i veličina ovih gumica za uho, i magnetić da ih zakačiš na kragnu da ne landaraju :)
Sve u svemu, vrijede tih para.

*edit: evo juče neko stavio na njuškalo, mozda ti je i to opcija?
https://www.njuskalo.hr/slusalice/phili ... s-27078036
Gargi

#7784 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Gargi »

.
Last edited by Gargi on 22/01/2019 20:26, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#7785 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Humljanin wrote:Hoćemo li otvarati posebnu temu ili da ovdje napišete kakve slušalice koristite? Ja koristim EINSEAR T2 https://audiobudget.com/product/EINSEAR/T2 .
Mene interesuju kakve su ove njihove xiaomi
Mislim onako generalno. Nikakav poseban model.
Sto mi je pravo cudno, usli su cjenovno sa slusalicama u trku tako da se takmice sa bas jakim igracima u tom polju. Ono tipa philips, panasonic, sony....
Da li je moguce da su u relativno kratkom periodu napravili takav skok da su ih kvalitetom dostigli.
Mislim slusalice su stvar koje ne trebas puno testirati. Stavis na usi i u roku od par minuta mozes dobro vidjeti kakve su. Telefon natrpas memorije, procesor, par flashy detalja i samo na osnovu napisanog ces kod krajnjeg kupca biti u mogucem izboru.

Evo da izreklamiram i ja svoje. Koje koristim. Bt su. Odlican i jasno definisan zvuk. Obzirom da sam tip koji bas voli muziku i to glasnu, ova mi bas zadovoljavaju to sve. Ljeti se fino sklone ispod kragne od neke polo majice. Zimi je svakako na nama tona odjece. Baterija traje 4-5 sati aktivnog slusanja. U zavisnosti od jacine.
Postoji i noviji model na kojem se ovi kablovi uvlace nekim mehanizmom u samo kuciste. Ali to je upravo ahilova peta jer se kablovi stalno namotavaju, lome, istezu, cupaju...i onda ide prekid istih.
https://www.amazon.com/LG-Electronics-H ... B00FO0IHMY
skafiskafsnjak

#7786 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Treba mi telefon za majku .

Koji xiaomi preporucujete ?
sta je bolje, mi a1 ili mi a2 lite ?
fortaleza

#7787 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

skafiskafsnjak wrote:Treba mi telefon za majku .

Ako joj telefon treba za jednostavne stvari poput drustvenih mreza i slicno oba su dobra, sasvim je svejedno.

Prednost mi a2 lite je sto je noviji i manje mesa ima, pa vjerojatno bolje lezi u ruci, posebno ako ima manje ruke.

A cijenom su tu negdje, def a2 lite.
Maharadza

#7788 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:
skafiskafsnjak wrote:Treba mi telefon za majku .

Ako joj telefon treba za jednostavne stvari poput drustvenih mreza i slicno oba su dobra, sasvim je svejedno.

Prednost mi a2 lite je sto je noviji i manje mesa ima, pa vjerojatno bolje lezi u ruci, posebno ako ima manje ruke.

A cijenom su tu negdje, def a2 lite.
Potpis za ergonomiju a2 lite koji u ruci leži odlično, a za razliku od npr redmi note 5 kojeg baš rijetki mogu koristiti jednom rukom a da to nije uz neko riskantno "balansiranje"! :mrgreen:
kazo

#7789 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kazo »

Kakav je ovaj Redmi Note 7, je li fkt kamera 49mpx :O ? Cijena mu 320, kako da nabavim kupon od 20 KM :D
edys

#7790 Re: Xiaomi mobiteli

Post by edys »

kazo wrote:Kakav je ovaj Redmi Note 7, je li fkt kamera 49mpx :O ? Cijena mu 320, kako da nabavim kupon od 20 KM :D
Vjerovatno isti fazon kao i kod huawei p20 pro. Mislim da ce imatinsenzor 12mpx a digitalno uvecanje do 48mpx.
Tih 48mpx ce se moci koristiti samo u pro modu, automatski mod ce vjerovatno snimati sa 10 ili 12 mpx.
Humljanin

#7791 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

edys wrote:
kazo wrote:Kakav je ovaj Redmi Note 7, je li fkt kamera 49mpx :O ? Cijena mu 320, kako da nabavim kupon od 20 KM :D
Vjerovatno isti fazon kao i kod huawei p20 pro. Mislim da ce imatinsenzor 12mpx a digitalno uvecanje do 48mpx.
Tih 48mpx ce se moci koristiti samo u pro modu, automatski mod ce vjerovatno snimati sa 10 ili 12 mpx.

Griješiš, senzor stvarno raspoznaje 48 milijuna pixela, samo što najvjerojatnije hvatati sliku u 48 megapixela nego u 12 megapixela. Svejedno je to poboljšanje brz obzira kako naštiman softver bio, jer veliki senzor koji raspoznaje toliko točaka hvata i puno više svjetla, tako da bi te slike trebale biti puno bolje pogotovo u uvijetima slabog osvjetljenja.
Laki77

#7792 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Laki77 »

broj pixela veze s vezom nema sa veličinom sensora, (mada teoretski ta formula da ako je veći sensor da ima veći broj pixela važi: ali to nije slučaj kod ovih mobitela srednje klase, nego samo kod rijetkih kao što je huawei p20 pro koji uistinu ima najveći sensor od svih mobitela) a pogotovo veze s vezom nema sa hvatanjem svjetla, tj. otvorom blende
niti veći veći milion pixela znači bolju sliku, naprotiv
12 mpx je postao neki standard za većinu najkvalitenijih foto mobitela
nabijanje miliona pixela je reklama na koju padaju oni koji pojma nemaju
Laki77

#7793 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Laki77 »

edys wrote:
to ni približno nije huaweiu p20 pro, najboljem foto mobitelu, koji uistinu ima najveći sensor i stvarnih dobrih 40 mpx
a ne bezvezno nabijenih 49 mpx kao kod redmi note 7 i sličnih mobitela srednje klase koji ni približno ne mogu imati kvalitet slike kao p20
jer nije sve u mpxelima, čak šta više, oni su najmanje bitni, jer većina najkvalitenijih foto mobitela se standardizovao na 12 mpx

Google Pixel 3
- 12.2 MP, f/1.8, 28mm (wide), 1/2.55", 1.4µm, OIS, dual pixel PDAF
plus, ostao je samo na jednoj kameri, i izbjegao trend budalasanja redanja 15 kamera
a ima najkvaliteniju kameru na tržištu, kao što je imao i Pixel 2, naročito video snimanje

kao što se vidi, izbjegao je i trend kretenskog ajfonovskog zuba, (mada na XL modelu ima) za kojim su svi poletili da kopiraju
sa stock androidom i punom podrškom vlasnika Google-a, najkompletniji i najbolji (po meni) mob na tržištu
mada ga "ubija" cijena

Image
skafiskafsnjak

#7794 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileja Laki :lol: :lol:
367 acc lik ima :D
EvoMeneJopet

#7795 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

Kako je ruzan ovaj Google, fuj. :(

Po meni tri najbolja telefo a trenutno, Op 6t, Mate 20 Pro i Mi Mix 3.
HardCore

#7796 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

skafiskafsnjak wrote:Dileja Laki :lol: :lol:
367 acc lik ima :D
Jeli s tobom s sve ok? Visis na forumu 24/7, jel ima neko takmicenje ko ce nabiti vise postova dnevno? Jer vidim ti zakucavas, 95% tvojih postova je spam, ko neki padobranac uljeces i i na svaki odgovor ti imas komentar dileja i novi acc, idi ljeci se, ne znam sta ovi moderatori rade al spam na sve strane...
skafiskafsnjak

#7797 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:
Potpis za ergonomiju a2 lite koji u ruci leži odlično, a za razliku od npr redmi note 5 kojeg baš rijetki mogu koristiti jednom rukom a da to nije uz neko riskantno "balansiranje"! :mrgreen:
Vjerovatno cu a2 lite...samo jos ne znam da li China ili Njemacka sa garancijom. Nekih 25e skuplji u Deu.
HardCore wrote: Jeli s tobom s sve ok? Visis na forumu 24/7, jel ima neko takmicenje ko ce nabiti vise postova dnevno? Jer vidim ti zakucavas, 95% tvojih postova je spam, ko neki padobranac uljeces i i na svaki odgovor ti imas komentar dileja i novi acc, idi ljeci se, ne znam sta ovi moderatori rade al spam na sve strane...
Hvala sto brines za mene, ali nema potrebe. Brini se za sebe, potrebno ti je... ti se ne mozes suzdrzati da vrijedjas , kao i kolega Dileja . Pa samim tim budete banovani.
HardCore

#7798 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Hhaahhah, pa sta ako budem banovan? Odmorim se od tvog spama, kad god udjem, vidim skafidksojdjksjf i dileja i odmah mi padne mrak na oci, nego mi nije jasno zasto si toliko opsjednut njim?? Ko je on? Sta ostali korisnici ovog foruma imaju od toga sto ti je svaki drugi post dileja i novi acc, sta mislis da ces postici s tim, de prosvjetli nas ?
O'zone
Globalni moderator

#7799 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

Banned user for reason
» HardCore

Mjesec

Banned user for reason
» i agree » skafiskafsnjak

7 dana
korektno

#7800 Re: Xiaomi mobiteli

Post by korektno »

E bas im je ova baterija bezveze. Valjda je fazon kod apdejta da nesto izgleda bolje, a ne gore.
Post Reply