Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prije par godina i ja prođoh tu na crveno, srećom bez posljedica...
nisam stvarno imao namjeru, poštujem saobraćajne propise, ali jednostavno sam ga previdio, ne znam šta mi bi...
Black swan wrote:ja sam jucer tri kilometra bez svjetala vozio
jos po pehu nisu upalili rasvjetu
i kontam bemti kako ovako slabo farovi bacaju a nema rasvjete
i ja neki dan tako uletih u mrak
a jbg stajao 20 puta pa se omaklo
Dr. Kuca wrote:Samo sdaovci? Ostali nista? Daj ba. Inace presmjesno da ministar ima tremu pred kamera a javna licnost.
Najgora stvar koju je SDA uspjela ubijediti ovaj narod jeste da su "svi isti". Genijalna kampanja majke mi, na taj način su efektivno za sva vremena uništili svaku konkurenciju jer prosječan čovjek misli da je pametan kad kaže "ma sve su to ista govna". Na taj način se pametni,vrijedni i čestiti ljudi u svim drugim opcijama automatski nipodaštavaju a onda SDA uzima glasove na nacionalizam, nepotizam i podilaženje vjerskim senzibilitetima.
100% tacno. Uz dodatak da im je u tome debelo pomogo i sdp svojom vladavinom od 10. do 14.
Poštovani nama se obratila grupa radnika poznatog HOTELA MARŠAL kako kažu ne radi zadnjeg nedeljnog događaja nego radi desetine istih ili sličnih događaja koji pohađaju nas radnike direktno radi posla a i radi fizičkih i psihičkih napada na nas !
Pismo prenosimo u cijelosti
Poštovana javnost
Mi radnici HOTELA MARŠAL želimo iznijeti u javnost ono što se događa našem hotelu a samim tim i nama .
Naime imenovana direktorica Amra Kaljic koja je odmah sa sobom dovela i svog muža na mjesto "savjetnika i tjelohranitelja" Mirsada Kaljica inače Amra je radila u ZOI 84 u marketingu i još prima tamo prima platu od 1.500 km a kod nas ima platu 2.500 km da ne komentarišemo u kakvom je stanju firma ZOI i kako je tamo vodila marketing .
Nas radnike zanima da iznesemo u javnost našu brigu koju imamo a to su plate kojih nemamo već mjesecima i nasilničko ponašanje navedene direktorice i njenog savjetnika .
Nedeljni događaj je samo povod koji je potakao nas sve 99 posto da izađemo u javnost jer je napadnut naš stalni gost koji dolazi u naš hotel preko 15 godina Muhamed Švrakić i naš obraz kao dobrog ugostitelja .
Prije par mjeseci imenovana je nova direktorica koja je po odlasku u penziju starog direktora imenovana isključivo po partijskoj liniji i zadatku da se hotel uništi do kraja da bi se prodao što jeftinije !
Njem ugovor o postavljenju je istekao 01.10.2016 godine i svi smo bili u nadi da će otići njih dvoje da će doći neko drugi i pokušati sanirati štete makar da se pripremimo za dolazeću sezonu ali se to nije još dogodilo .
Ali da pređemo na korektno šta nas muči i šta se događa odmah po dolasku na mjesto direktora tražili smo kao sindikat sastanak sa njom i da damo ideje ili da čujemo njene ideje ali umjesto toga desilo se suprotno na samom početku nije dala nikome da kaže niti jednu riječ i odmah je krenula po nama kao da smo mi krivi zašto je hotel prazan a svi ostali hoteli puni, poslije toga rekla je *od danas ja komandujem nema više neko je šef a neko kuhar svi ćete raditi šta ja naredim čistiti prati farbati i sve ostalo raditi kako se kaže ili odmah otkaz* (tako je i bilo odmah je dobio šef sale stari ugostitelj čovjek koji zna sve i ima cijeli hotel u malom prstu )na sastanku je bio neki muškarac za kojeg smo prvo pomislili da je neko iz kantona pa onda ako je on iz kantona kako može ona tako pred njim govoriti , da se razumijemo mi smo svi ugostitelji i nije nam strano da peremo i čistimo ali ne na ovaj način vratimo se na tog muškarca mi iz sindikata smo se usprotivili takvim riječima jer svi tu radimo kako se i otvorio hotel to nam je jedini izvor prihoda dolazimo godinama iz sarajeva na posao i pokušavamo spasiti što se može spasiti na pitanje sindikata a ko je gospodin dobili smo odgovor *to je moj lični savjetnik i zaštitnik na volonterskoj osnovi* !
Šutnja nismo znali šta još pitati i ako je sastanak sindikata ona je još rekla gotov sastanak idemo raditi .
Rad nije naša nepoznanica da se razumijemo ali stvari idu na gore njen taj savjetnik volonter u hotelu se ponaša kao da je privatni ne plaća ništa jelo piće časti prijatelje apartman koristi za dnevni odmor i tako dalje bolje je bilo da mu je dala platu ali da toliko ne jede i pije na naš račun obzirom da se vidno vidi od kako je tu da je dobio oko 20 kilograma .
Mi stari radnici koji radimo tu preko 15 godina ne smijemo ništa pojesti popiti ili nekoga častiti a kamo li otići u sobu pa leči spavati ali savjetnik volonter može a pri tome mi mjesecima nemamo platu topli obrok niti prevoz nego ako hoćeš čuvati radno mjesto onda izvoli i snalazi se .
Kao da mi nismo ljudi samo su oni živa bića oni imaju potrebe ali mi ne niti naša djeca .
Ali opet vratimo se pravom problemu i mi kao i svi radnici primorani smo šuti i radi samo neka ne puca ali u našem slučaju puca ne iz oružja nego iz usta savjetnika psovke na nas radnike to je svakodnevnica povici a zadnje vrijeme i fizički nasrtaji nisu strani mi moramo šutjeti i trpit kome šta reći ako kažemo ministru privrede kantona on je i postavio ako kažemo policiji oni ne mogu ništa jer njegov i njen dobar prijatelj je komesar policije kantona i kako dalje .
Onaj od nas ko je šta rekao tako je i dobio otkaz do sada tri otkaza a da ne govorimo da se za 80 posto radnika vodi kao neki disciplinski postupak za otkaz .
Da stvari krenu dalje na gore njen savjetnik počinje dijeliti pravdu i oko hotela desetine pritužbi radi njegovog napada radi igrališta ( inače igralište nije naše vlasništvo nego je javna površina za koju mi i ne plaćamo korištenje ) što uđu djeca gostiju da se igraju , onda su krenuli i tuče sa drugim komšijama što samo stvara lošu sliku našeg poslovanja pa onda imate tri objekta oko nas i svi su puni a kod nas neće ni pas lutalica da dođe .
Pored toga kreće najveće ponižavanje radnike tjerati da rade one poslove koje nemaju o ugovoru o radu ali savjetnik kaže * ja sam ovdje Bog i vlast biće onako kako kažem ili marš vani* pa tako neko ko ima više škole nego njih dvoje zajedno cijepa drva ili čisti kotlovnicu sramota države i osnivača ove naše firme to jest kantona .
Svi ovi događaji nebi nikada isplivali da se nije dogodilo u nedelju ono što će troje male djece da pamte cijeli život ono što normalan um ne može da shvati našim pismom ne branimo nikoga branimo obraz našeg hotela i nas radnika branimo i želimo reći ljudima to nismo mi to nije hotel taj čovjek nije dio nas on ne pripada nama želimo se ograditi od te sramote i direktorice i njenog muža savjetnika zaštitnika !
Nedelja izašlo sunce mi pripremamo baštu možda bude posla ljudi dolaze puna je planina ali kod nas opet prazno pa prazno ali možda neko i uđe potroši nešto kod nas to je u našim glavama da napravimo posla direktorica šalje našu pravnicu i još par radnika da cijepaju drva kuhara da čisti travu i tako dalje i dalje ovako i da neko uđe nema mu ni kafu ko napraviti !
Ipak ulaze djeca na igralište troje male djece dvoje jedva da hodaju a treći ima oko 5 godina kao ova dva će mu pucati na gol a on će braniti sigurno se mali umislio da je golman ili se nada tome biti , radnica koja cijepa drva dobila je poziv od direktorice odmah poslije dvije minute kako su djeca ušla u igralište ( trebamo napomenuti da je jednom i premijer uputio kritike za igralište jer je prazno a koševi okrenuti da niko ne može igrati golovi bez mreža i tako dalje) to je sve da se razumijemo ali nije igralište koje bi bilo uslovno da se nešto naplati nekome , ali idemo dalje radnica prilazi djeci i želi im reći da idu tu se našao njihov djeda inače naš stalni dobri gost kojeg svi poznajemo kao dobrog gosta koji je stotinu puta svima nama ostavio bakšiš počastio nas nečim i tako dalje svi ga poznajemo Muhamed njih dvoje se poznaju pita je on u čemu je problem ? Treba platiti 5 km ! Za djecu koja i ne znaju još ni hodati kaže on ? Dobro nije to problem ali ko je naredio ? Direktorica , izvini nisam ja kriva vidiš mene na šta sam spala pored diplome cijepam drva i ja i cijelo računovodstvo ! Dobro gdje je ona ? Evo je iza vas ! Direktorica je bukvalno stajala 5 metara od čovjeka a mene je zvala da prijeđem 150 metara i to da kažem , dobila sam simpatičan odgovor od njega hajde ti dušo radi a neka ona dođe neka kaže jel je tu a sram je neka bude šta vam radi ! Nije malo prošlo direktorica reče dobar dan imali problem gospodine ? Nema samo mi nije jasno da ovako djeca stvaraju problem što su ušla da se igraju dali je bolje da budu u sportu naša sva djeca ili da se drogiraju pita je muhamed ? To mene ne zanima svi plaćaju bez obzira na godine ja sam to naredila ! Dobro platit ću nije problem isti odgovor kao što je bio i radnici ! Problem nastaje kada muhamed kaže ZOI ima 20 miliona duga pa će ga valjda izvaditi ovih 5 maraka . Onda se uključuje njen tjelohranitelj koji imenom i prezimenom proziva Muhameda i kaže * koji kurac tebe to briga ko je dužan i koliko * sa druge strane se mogla čuti molba gospodine molim vas nemojte psovati djeca su tu nije red , odgovor Kaljica je bio uhvatio se objema rukama za svoj " muški" organ i rekao ovo me boli za tebe i tu djecu evo vam dobro se napušite svi , opet se čula molba djeca su tu molim vas nemojte ili ako imate nešto protiv mene ja vas ne znam doći ću da raspravimo , opet tjelohranitelj nastavlja evo vam kurac dobro ga se ispuši i ti i oni ! Znam u jednom momentu se okrenuo čovjek prema djeci i krenuo sa igrališta djeca su plakala ali onda dolaze dalje uvrede od strane tjelohranitelja i krenula je psovka opsovao mu je majku dobro smo svi čuli i čovjek je krenuo prema njemu , tjelohranitelj je počeo bježati i došao do nas tražeći od radnika sjekiru da se obračuna cijelo vrijeme je čovjek šutio više je bio izgubljen nego da se prepao pored njega je stajala direktorica ali njen muž nije prestao da psuje i vrijeđa skidajući se da se tuče u jednom momentu je prišao jedan radnik to je onaj jedan od nas sviju i uhvatio Muhameda oko ruku a direktorica je uhvatila ga isto onda je taj silni savjetnik zaletio i udario u lice Muhameda tačnije u nos . Tu je stalo sve jer obilno krvarenje iz nosa se nije moglo zaustaviti prišlo je nas par da vidimo i ukažemo pomoć jer je tražio maramicu i vode ali direktorica i tjelohranitelj su nam naredili da se maknemo .
Poslije dva tri sata dolazi policija interesantno direktorica je kasnije prišla muhamedu i sa njim i njegovim sinom razgovarala nije bilo svađe niti bilo čega sve se završilo i čovjek je otišao u bolnicu da to doktori pregledaju . Oko 4 sata dolazi žena u hotel i prilazi policiji sa riječima želim da prijavim tog čovjeka što mojoj djeci pokazuje spolni organ to je seksualno uznemiravanje ali policija drsko je želi udaljiti iz hotela nastaje ponovo gužva dok policija smiruje muža žene koja prijavljuje seksualno uznemiravanje Kaljic svojim psovkama i uvredama nastavlja svoj luđački izljev bijesa na majku djece i to pred dva policajca koji na to ne reagiraju i on skače na majku pokušavajući je uhvatiti za vrat govoreći i tebe cu sada ubiti . Policija je udaljila roditelje koji su željeli prijaviti seksualno nasilje nad maloljetnom djecom bez uzimanja izjave ili bilo čega a to nije ni čudo jer komesar je njegov dobar prijatelj a još bolji bliži prijatelj je našoj direktorici ! Sve se završilo ali policija proziva Muhameda da odmah iz bolnice dođe dati izjavu u hotel ulazi muhamed sa još par rođaka niko nikome ništa ne govori sve je mirno ulaze i neki građani jer kod nas ako nema gledalaca ništa se nije ni dogodilo to su jedini gosti taj dan znamo da su došli radi problema više nego naše kafe ali narod hoće da vidi i čuje šta je bilo , ma to su jedini gosti koje je direktorica i dovela u hotel .
Muhamed je mirno prišao stolu policajac ustaje i kaže momci odmaknite se oni su bili oko šest metara a drugi policajac je pozvao Muhameda da sjedne svi smo to vidjeli kada je muhamed prišao stolu za kojim je bio policajac direktorica i tjelohranitelj Muhamed postavlja pitanje * zašto si me udario i zašto si krenuo udariti i moju kćerku ? * Kaljic ustaje i kaže * ja sam Bog sve cu vas pobiti ja mogu šta god hoću to ces tek vidjeti ko sam ja* a potom je krenuo prema Muhamedu pred policijom da ga udari onda je dobio tjelohranitelj šta je i trebao od Muhameda oni koji su došli nisu prilazili jer je policajac im to onemogućio ali problem je mogao biti i veći jer u sali je u tom momentu bilo oko 20 ljudi niko od nas nije znao jesu li posmatrači ili su sa nekim od njih ali na svu sreću policija je brzo razvadila njih dvojicu !
Ovo smo napisali da svim građanima kažemo da mi nismo to niti je hotel mi sami imenom problem sa njima molimo sve nadležne organe da ne budu slijepi na nama radnicima da ljude koji ne pripadaju našem hotelu razrješe i oteraju ih odavde a posebno Mirsada Kaljica !
Ovo smo napisali svim našim građanima jer se digla velika prašina u javnosti ali svi kažu hotel Maršal pa neka se zna ko je ne branimo ni našeg dragog gosta Muhameda Švrakića ali čovjek ovdje nema niti malo krivnje i treba javnost znati da mi nećemo krivo svjedočiti kako nas na to tjera direktorica i njen muž da svjedočimo lažno kao u njihovu korist jer je to dobro za sve nas pa neka svi znaju da mi nismo oni ali pod cijenu otkaza bićemo svjedoci ovoj istini koju smo napisali .
Hvala svakome ko ovo pismo prenese dalje jer njime pomažete nas radnike .
Hvala
uopste nisam sumnjao u oreole oko glave svrakica.
suvisno je to i pricati
Ali svi ovi tzv prinudni direktori koji dodju u neke firme i firmice kao da "dizu iz pepela posrnule" da bi se isti lakse prodali khmmm khmmm
su isti i isto se bahato odnose prema radnicima i svemu ostalom.
tako da ne sumnjam niti jedne sekunde da je hamsa "let the dog out", a ovaj nije bas izdresiran najbolje.
isto tako ne sumnjam da ce sve ovo ostati na "ovome". nisu svrakici neki heroji ili sl, ali ovdje je sujeta povrijedjena. a i nos.
Odario rog na rog
Ista govna i jedno i drugo
Ovo kao svojevremeno scepo i selimovici kad su se prepucavali samo eto nije bilo fizickog obracina medju njima dok ovdje ima i samo sto su beznacajnija govna od gore pomenutih