Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

salik79

#7776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Image

Iran’s Khamenei: Trump reveals America’s ‘real face’

Iran’s supreme leader Ayatollah Ali Khamenei said on Tuesday he was grateful to US President Donald Trump for revealing “the real face of America”.

“We are thankful to this gentleman… he showed the real face of America,” Khamenei said in a speech to military officers in Tehran.

“What we have said for more than 30 years — that there is political, economic, moral and social corruption in the ruling system of the US — this gentleman came and brought it out into the open in the election and after the election.”

He referred to the case of a young Iranian boy who was pictured in handcuffs at a US airport following Trump’s ban on visas for seven Muslim-majority countries, including Iran.

“By what he does — handcuffing a five-year-old child — he shows the true meaning of American human rights,” Khamenei said.

He also responded to Trump’s tweet of February 3, when the US president said: “Iran is playing with fire — they don’t appreciate how ‘kind’ President Obama was to them.”.

Khamenei ridiculed the idea of being grateful to former president Barack Obama, saying he was the one who placed “paralysing sanctions” on Iran and helped create the Islamic State group through his destabilising actions in Iraq and Syria.

AFP
Ova slika i vijest su tipican primjer kako danas fake news ne samo kruze svijetom, vec kako se na osnovu njih formira propaganda i dalje cak svjetski lideri daju izjave. Ovaj forumas iznad je godinama na forumu iskljucivo samo da postavlja pro-iransku propagandu, isto kao sto postoje oni koji postavljaju pro-sunitsku. Za to je ili placen ili dobro podrzan i nema veze sto je to tako, ha jel.
Sad zamislite razne "salike" sirom svijeta, sa mnogo sofisticiranijim metodama sirenja fake news.

Slika postavljena iznad je LAZNA. Dobro se je sjecam, jer je bila vijest u nekoj skoli kako je malac pizdio, onda dosao glupi drot i stavio mu lisice. :roll: I uostalom nije tesko to zakljuciti jer je iza malca fudbalska lopta.

Znaci neko napravi vijest, sklopi neke slikice, ovi se na to upale i onda sire propagandu vidite kakvi su zli Amerikanci. Isto rade u Americi sa Irancima ili nekim trecim. U takvom jebenom svijetu zivimo. :zid:
Ovo ad hominem necu ni komentarisati, a kod slike sam zaboravio staviti "foto ilustracija"...Nego, odgovori, da li je 5-godisnjak vezan lisicama, ili nije?!!

Vijest je prenijela AFP, a sliku sam postavio kao ilustraciju i komentar grdjanina SAD na nju, a svi smo bili u prilici vidjeti da je, kao prvo, djecaku drugacija frizura odzada od ovog djecaka na slici. A to da se djeca hapse iz ovog, ili onog razloga je svima poznata stvar, samo sto je kod ovoga petogodisnjaka jedina krivica bila ta da je porijeklom Iranac.
Last edited by salik79 on 08/02/2017 23:15, edited 1 time in total.
salik79

#7777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Jimmy the conspiracy theorist Carter :D
'taaaa će Džimi, vidi mu glave, pojma on nema. Navukao se na teoretičare, gleda Paralele i Mufida preko YouTube. Sad će njemu sve objasniti naši intelektualni giganti.

:nargila:

Pitaj jeza i nesanicu, 'ta ce senilni Carter.
insomnia78

#7778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Znao sam da je ilustracija [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
insomnia78

#7779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Sjecam se dva snimka sa fejsbuka, bili su mislim i na forumu. Na prvom IDF maltretira Palestince na drugom desnicari u Parizu prebijaju imigrante. Ispostavilo se da je prvi snimak iz Sirije kad SAA maltretira neku ekipu s drugi sukob huligana PSG-a i policajaca u civilu.
Pa ond vehabije i ono djete izmedju roditeljskih mezara u Iraku...
Svi nekako zaboravise reci da je u pitanju ilustracija
salik79

#7780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Znao sam da je ilustracija [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Da i tebe pitam - da li je djecak vezan lisicama, ili nije, te zadrzan zato sto je Iranac? Da li je bivsi norveski Premijer (nositelj diplomatskog basosa) priveden zbog iranskog pecata u pasosu, ili nije?!
insomnia78

#7781 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Znao sam da je ilustracija [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Da i tebe pitam - da li je djecak vezan lisicama, ili nije, te zadrzan zato sto je Iranac? Da li je bivsi norveski Premijer (nositelj diplomatskog basosa) priveden zbog iranskog pecata u pasosu, ili nije?!
Kakav djecak, zasto lazna slika?
salik79

#7782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Sjecam se dva snimka sa fejsbuka, bili su mislim i na forumu. Na prvom IDF maltretira Palestince na drugom desnicari u Parizu prebijaju imigrante. Ispostavilo se da je prvi snimak iz Sirije kad SAA maltretira neku ekipu s drugi sukob huligana PSG-a i policajaca u civilu.
Pa ond vehabije i ono djete izmedju roditeljskih mezara u Iraku...
Svi nekako zaboravise reci da je u pitanju ilustracija

Kada se svega tako dobro sjecas, da nam "objasnis" i ovu "situaciju":

Shocking footage shows Israeli police officers pushing Palestinian man out of his wheelchair
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4098089748
salik79

#7783 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Kakav djecak, zasto lazna slika?
Petogodisnji Iranac, na aerodromu u SAD, "lazna slika" zato sto je zabranjeno fotografisanje.
Challenger__

#7784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Jimmy the conspiracy theorist Carter :D
'taaaa će Džimi, vidi mu glave, pojma on nema. Navukao se na teoretičare, gleda Paralele i Mufida preko YouTube. Sad će njemu sve objasniti naši intelektualni giganti.

:nargila:

Pitaj jeza i nesanicu, 'ta ce senilni Carter.
Ih da je prolupao samo Džimi, kamo sreće, nego se - nekad ugledna američka akademska zajednica ili njeni sumnjivi dijelovi - uhvatila teze o oligarhiji pa se i senilni Džimi primio.

Umjesto da pjeva "don't worry be happy", on širi heretičke zavjereničke teze... :oops:
insomnia78

#7785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Ja i. Je l neko tvrdi da se to ne desava? I to potkrjepljuje nekim laznim slik...ilistracijama
jeza u ledja

#7786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ovo ad hominem necu ni komentarisati, a kod slike sam zaboravio staviti "foto ilustracija"...Nego, odgovori, da li je 5-godisnjak vezan lisicama, ili nije?!!

Vijest je prenijela AFP, a sliku sam postavio kao ilustraciju i komentar grdjanina SAD na nju, a svi smo bili u prilici vidjeti da je, kao prvo, djecaku drugacija frizura odzada od ovog djecaka na slici. A to da se djeca hapse iz ovog, ili onog razloga je svima poznata stvar, samo sto je kod ovoga petogodisnjaka jedina krivica bila ta da je porijeklom Iranac.
Zaboravio staviti foto-ilustracija? :lol: Haha ma nemoj.

Zasto ja moram dokazivati da je petogodisnjak vezan lisicama, pogotovo ovako, kad ti iznosis tu tvrdnju? Pogotovo da je AFP prenio? Mislis AP?

Cuj djecaku drukcija frizura od ovog na slici? Od kud ja znam kako izgleda djecak? Na osnovu ove 'foto-ilustracije' i cega jos?

Mali je zadrzan na aerodromu nekoliko sati, nigdje ne pise da je vezan lisicama. Nadji ti link gdje pise da je malac vezan lisicama.

Ovo sto si prenio je jednostavno VIJEST FORMIRANA NA OSNOVU LAZNE SLIKE, sto tekst sasvim jasno govori:
He referred to the case of a young Iranian boy who was pictured in handcuffs at a US airport following Trump’s ban on visas for seven Muslim-majority countries, including Iran.
i ti ako kazes da si "zaboravio napomenuti da je u pitanju foto-ilustracija" svjesno lazes.
jeza u ledja

#7787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Petogodisnji Iranac, na aerodromu u SAD, "lazna slika" zato sto je zabranjeno fotografisanje.
Sta je zabranjeno? Nije zabranjeno fotografisanje na aerodromu.
salik79 wrote:
Jeste zadrzan zato sto je Iranac i jeste Norvezanin zadrzan. To niko nije spominjao. Zasto mijenjas pricu?
salik79

#7788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Zaboravio staviti foto-ilustracija? :lol: Haha ma nemoj.

Zasto ja moram dokazivati da je petogodisnjak vezan lisicama, pogotovo ovako, kad ti iznosis tu tvrdnju? Pogotovo da je AFP prenio? Mislis AP?

Cuj djecaku drukcija frizura od ovog na slici? Od kud ja znam kako izgleda djecak? Na osnovu ove 'foto-ilustracije' i cega jos?

Mali je zadrzan na aerodromu nekoliko sati, nigdje ne pise da je vezan lisicama. Nadji ti link gdje pise da je malac vezan lisicama.

Ovo sto si prenio je jednostavno VIJEST FORMIRANA NA OSNOVU LAZNE SLIKE, sto tekst sasvim jasno govori:
i ti ako kazes da si "zaboravio napomenuti da je u pitanju foto-ilustracija" svjesno lazes.
Ako je tebi laz spiritus movens, meni nije:

http://www.telesurtv.net/english/news/I ... -0041.html

Obrati paznju na frizuru (i odjecu) djecaka na snimku i na onoj "ilustraciji" koju je postavio korisnik twittera.

Donald Trump's team says 5-year-old boy was 'handcuffed and held' because he was a 'security threat' to the USA
http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... -5-9725070
vivaldi

#7789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:To za NAKON izbora mi ne stavljaj u usta. Nigdje nisam spomenuo ni rustbelt ni nista slicno i uopste se ne slazem s tim. To za PRIJE izbora i ja sam kao i svi ostali isao logikom zdravog razuma, pod jedan, i pod dva brojevima, koji na kraju uopste nisu bili daleko od konacnih brojeva - a oni su takvi da je Trump pobjedio sa rekordno negativnom razlikom u odnosu na protukandidata.Ja se uopste ne slazem sa ovima koji izvlace zakljucke o nekoj grandioznoj pobuni protiv establishmenta, radnickoj klasi, bla bla. Naravno da je to imalo uticaj, ali to smo znali i ranije. Ja mislim da je imalo mnogo manji uticaj nego sto se zeli predstaviti. I kazem, generalno se ne slazem sa generalisanjem poslije bitke i izvlacenjem sveobuhvatnih zakljucaka jer je Trump uzeo u foto finisu. I uopste se ne trebaju izvlaciti zakljucci kakve neki izvlace na osnovu samo jednih izbora.Sto se tice mocnih struktura, naravno da nekima odgovara Trump. Kao sto rekoh, nemaju sve mocne strukture sve iste ciljeve. Uostalom neke stvari koje je predlagao korporacijama idu u korist, neke ne idu. Na kraju ce se po obicaju uspostaviti da se ptica okrece svom jatu, a zna se za koga rade Republikanci.
kad je u pitanju vanjska politika mislim da vise niko imalo ozbiljan ne smije nista tvrditi. sta se sve izdesavalo u zadnjih par godina u svijetu je shokantno. ima bar 5 krupnih stvari za koje do nedavno nikada ne bih vjerovao da ce se desiti pa se desise. posljednje u nizu je nepredvidivi predsjednik najmocnije drzave. da li ce to biti i zadnje iznenadjenje niko nema pojma
salik79

#7790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Sta je zabranjeno? Nije zabranjeno fotografisanje na aerodromu.
salik79 wrote:
Jeste zadrzan zato sto je Iranac i jeste Norvezanin zadrzan. To niko nije spominjao. Zasto mijenjas pricu?
Zabranjeno je na aerodromu slikati, snimati, ili bilo sta slicno raditi na entry check pointu, a kamoli snimati tšsluzbenu osobu tokom vrsenja sluzbene duznosti (bez dozvole).

Ne, nisu zadrzani, nego su privedeni. Mali je bio vezan lisicama, za Norvezanina nisam siguran.
insomnia78

#7791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Spomeni mu indijance jal Vijetnam. To ce ga razoruzati. Ako je pak ve'abija udri ga jezidom i onim drugim
RNG_25

#7792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

vivaldi wrote:da li ce to biti i zadnje iznenadjenje niko nema pojma
Razumljivo je iznenađenje nekih ljudi. Što se mene tiče... nema iznenađenja. Ni sada, ni u budućnosti. Za tebe će, možda, još i biti, ali to je zbog drugačije perspektive posmatranja.

Trump će donijeti promjene. Dobre, ili loše, vidjet ćemo, ali u svakom slučaju - nikako nemoguće, neočekivane ili "iznenađujuće", bar za neke...
salik79

#7793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Spomeni mu indijance jal Vijetnam. To ce ga razoruzati. Ako je pak ve'abija udri ga jezidom i onim drugim

Sta je, maca popala jezik?! Vezan, ili ne? Lisice, ili vezice? Sta ti je draze?
RNG_25

#7794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:To za PRIJE izbora i ja sam kao i svi ostali isao logikom zdravog razuma, pod jedan, i pod dva brojevima, koji na kraju uopste nisu bili daleko od konacnih brojeva - a oni su takvi da je Trump pobjedio sa rekordno negativnom razlikom u odnosu na protukandidata.
Dobra.
jeza u ledja

#7795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:

Obrati paznju na frizuru (i odjecu) djecaka na snimku i na onoj "ilustraciji" koju je postavio korisnik twittera.

Donald Trump's team says 5-year-old boy was 'handcuffed and held' because he was a 'security threat' to the USA
Ne. U vijestima ne pise da su mu stavljene lisice niti to kaze ovaj debil od glasnogovornika, niti on to uopste zna. Mirror je najvece zutilo na svijetu, ako nisi upucen, ova druga vijest je samo preneseno to isto.

Zasto bi ja obracao paznju na frizuru malca na vijesti koju si ti postavio kad ne znam uopste kako malac izgleda. Koji video? Ti nisi prvobitno postavio video vec samo vijest koja je laz. U samoj vijesti koju si postavio pise da je ona formirana na osnovu slike, a slika je lazna. Znaci da je sama vijest lazna i da si ti toga svjestan.
insomnia78

#7796 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Spomeni mu indijance jal Vijetnam. To ce ga razoruzati. Ako je pak ve'abija udri ga jezidom i onim drugim

Sta je, maca popala jezik?! Vezan, ili ne? Lisice, ili vezice? Sta ti je draze?
[emoji23][emoji23][emoji23]
Moram u 5:30 ustati na pos'o, prekovremeni su cudo plus imam gripu haman al ne pomisljam da spavam. Forum je cudo
jeza u ledja

#7797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Zabranjeno je na aerodromu slikati, snimati, ili bilo sta slicno raditi na entry check pointu, a kamoli snimati tšsluzbenu osobu tokom vrsenja sluzbene duznosti (bez dozvole).

Ne, nisu zadrzani, nego su privedeni. Mali je bio vezan lisicama, za Norvezanina nisam siguran.
Zadrzan i priveden je isto znacenje. Gdje pise da je mali vezan lisicama?

Kakvom entry check pointu? Ovo nije entry check point. Ovo je skola.
Ako je na mjestu gdje je zadrzan zabranjeno slikanje otkud onda slika koja predstavlja malca?
insomnia78

#7798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Pa vidis da pise na sliKi. Reko 'omeini
salik79

#7799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Ne. U vijestima ne pise da su mu stavljene lisice niti to kaze ovaj debil od glasnogovornika, niti on to uopste zna. Mirror je najvece zutilo na svijetu, ako nisi upucen, ova druga vijest je samo preneseno to isto.

Zasto bi ja obracao paznju na frizuru malca na vijesti koju si ti postavio kad ne znam uopste kako malac izgleda. Koji video? Ti nisi prvobitno postavio video vec samo vijest koja je laz. U samoj vijesti koju si postavio pise da je ona formirana na osnovu slike, a slika je lazna. Znaci da je sama vijest lazna i da si ti toga svjestan.

Da, vijest je laz :roll: (Mislio sam da znas kako malac izgleda, posto je ovo bila prilicno udarna vijest, sa snimkom konacnog zagrljaja majke i djeteta nakon 4-satnog "zadrzavanja")

The White House has said a five-year-old boy was detained for more than four hours and reportedly handcuffed at an airport because he posed a “security risk”.

http://www.independent.co.uk/news/world ... 54521.html

Koji si ti pacenik, cudo jedno... :-)
salik79

#7800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Zadrzan i priveden je isto znacenje. Gdje pise da je mali vezan lisicama?

Kakvom entry check pointu? Ovo nije entry check point. Ovo je skola.
Ako je na mjestu gdje je zadrzan zabranjeno slikanje otkud onda slika koja predstavlja malca?
Autizam, sta li?! Objasnjavam liku zasto nema slike malca kada je privodjen i zasto je twitteras, Amerikanac, postavio onu sliku uz komentar da se sada osjeca puno sigurnijim...
Post Reply