Studentice mi jos uvijek daju 26, a ja onako uvrijedjeno, kazem, sto me postara, meni 24Tito_i_Partija wrote:
Auuuu prika, pa koje si ti onda godiste?![]()
Za Di Stefana sam bio sarkastican
A imam malo vise od 26
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Studentice mi jos uvijek daju 26, a ja onako uvrijedjeno, kazem, sto me postara, meni 24Tito_i_Partija wrote:
Auuuu prika, pa koje si ti onda godiste?![]()
Ja ne interpretiram tebe uopste. Ti interpretiras druge i nabijas im neke epitete.omar little wrote: nigdje pratitelje engleske lige nisam nazvala hipsterima. sasvim jasno govorim o dvije odvojene kategorije, hipsteri sa cvajtom i interpretacijama onda englezi sa otvaranjem ociju i ostalom pricom.
vecina posta ti se bazira na falicnom citanju, nemam se na sta osvrtati.
a, to kako ti interpretiras mene, moje navijanje za barcu ili moje vidjenje ovog sporta me ni najmanje ne zanima.
svoje conversational skills prilagodjavam sugovrniku.
Barcelona, Dortmund, Roma, iz razlicitih razloga, ali zato ranije namjerno napisah ne gotivim nikog aman zaman, sa nekim zarom, ne znam sad sta sam tacno napisao.Tomahawk11 wrote:Eno sad, Barcelona, a prije toga ni jedan evropski tim...tja![]()
Hipsteru
Ma dobro, imas svoj neki rezon, svoj pristup tome i ok.jeza u ledja wrote:Barcelona, Dortmund, Roma, iz razlicitih razloga, ali rekoh zato ranije namjerno ne gotivim nikog aman zaman, sa nekim zarom, ne znam sad sta sam tacno napisao.Tomahawk11 wrote:Eno sad, Barcelona, a prije toga ni jedan evropski tim...tja![]()
HipsteruOvdje ljudi imaju svoje adaptirane timove i onda virtuelno ratuju jedni protiv drugih isto ko da su Sarajevo i Zeljeznicar u pitanju.
Towelie wrote:O jebo vas, al mozete raspravljat. Nek prati i navija ko sta voli. Sto neko rece, fudbal je ko ukus za muziku. Na kraju dana koga briga jel bolja Primera ili EPL ako uzivas u onom sto gledas?
tebi je citanje u kurcu, nauci citati.jeza u ledja wrote:Ja ne interpretiram tebe uopste. Ti interpretiras druge i nabijas im neke epitete.omar little wrote: nigdje pratitelje engleske lige nisam nazvala hipsterima. sasvim jasno govorim o dvije odvojene kategorije, hipsteri sa cvajtom i interpretacijama onda englezi sa otvaranjem ociju i ostalom pricom.
a, to kako ti interpretiras mene, moje navijanje za barcu ili moje vidjenje ovog sporta me ni najmanje ne zanima.
Potpuno opusteno pricamo, ti ulijeces klizecim. Zasto? Ne razumijem? Iznervira te sto neko hvali svog konja, boze moj. Sajprusu napisala da ti "ne projicira svoju inferiornost", meni da sam "iskompleksirani malogradjanin". Mislim vodfak? Raspravu odmah uzimas kao licni napad. Ne prilagodjavas ti nista, conversational skills su ti u kurcu.
Inace, od svih pobrojanih klubova meni je Barcelona jedino draga. Zasto, jer i ja sam volim tu furku, politiku, antagonizam izmedju lafo dobra i zla, volim sto tradicionalno izbacuju dobre igrace, volim sto igraju na gol vise, itd. No savrseno mi je jasno zasto je nekome preko glave toga, pogotovo prenemaganja njenih zvjezdica, naizgled privilegovanog statusa u fudbalu, itd. Upravo u tom smislu sam napisao komentar o navijacu Barce kao hipsteru. Nista pretjerano maliciozno kontra tebe. No ti odmah kao sto rekoh klizeci. Tebi je to dovoljno da nekom nabacis gomilu epiteta. Odmah pull out all the stops. Ruzno, da ne kazem bezobrazno. I nije ti prvi put.
Haj sad samo ti nastavi.
ja nisam ovu raspravu zapocela nego sam odgovarala covjeku koji je iznio samo jednu vrstu price koja se pojavljuje na temi i uopste nisam govorila o njemu nego o tipovima ljudi i prica koje se pojavljuju. on ukazao na jednu ja nadodala jos dvije vrste koje se vrte.omar little wrote:
ne ti osobno nego kao primjer kazem. da ne bude drame bez veze
Ne prihvatamo ulogu favorita. Real je favorit.Tomahawk11 wrote:Naravno da je Bayo favorit
Dobro ba, ne smaraj me vise.omar little wrote:tebi je citanje u kurcu, nauci citati.jeza u ledja wrote:Ja ne interpretiram tebe uopste. Ti interpretiras druge i nabijas im neke epitete.omar little wrote: nigdje pratitelje engleske lige nisam nazvala hipsterima. sasvim jasno govorim o dvije odvojene kategorije, hipsteri sa cvajtom i interpretacijama onda englezi sa otvaranjem ociju i ostalom pricom.
Potpuno opusteno pricamo, ti ulijeces klizecim. Zasto? Ne razumijem? Iznervira te sto neko hvali svog konja, boze moj. Sajprusu napisala da ti "ne projicira svoju inferiornost", meni da sam "iskompleksirani malogradjanin". Mislim vodfak? Raspravu odmah uzimas kao licni napad. Ne prilagodjavas ti nista, conversational skills su ti u kurcu.
Inace, od svih pobrojanih klubova meni je Barcelona jedino draga. Zasto, jer i ja sam volim tu furku, politiku, antagonizam izmedju lafo dobra i zla, volim sto tradicionalno izbacuju dobre igrace, volim sto igraju na gol vise, itd. No savrseno mi je jasno zasto je nekome preko glave toga, pogotovo prenemaganja njenih zvjezdica, naizgled privilegovanog statusa u fudbalu, itd. Upravo u tom smislu sam napisao komentar o navijacu Barce kao hipsteru. Nista pretjerano maliciozno kontra tebe. No ti odmah kao sto rekoh klizeci. Tebi je to dovoljno da nekom nabacis gomilu epiteta. Odmah pull out all the stops. Ruzno, da ne kazem bezobrazno. I nije ti prvi put.
Haj sad samo ti nastavi.
ja nisam ovu raspravu zapocela nego sam odgovarala covjeku koji je iznio samo jednu vrstu price koja se pojavljuje na temi i uopste nisam govorila o njemu nego o tipovima ljudi i prica koje se pojavljuju. on ukazao na jednu ja nadodala jos dvije vrste koje se vrte.omar little wrote:
ne ti osobno nego kao primjer kazem. da ne bude drame bez veze
kad sam rekla da me ne zanima sta ti mislis, bila sam ozbiljna.
U finalu protiv Reala, jel?MyTao wrote:Prolazi Atletico, Borusija, Bayern i Juventus
Atletico uzima sve
Fakat, ove godine čak i gledam LP pomaloAmiĐa_Idriz wrote:Moram pohvaliti ovogodisnje izdanje Lige Prvaka. Za razliku od prethodnih nekoliko godina gdje su stvari bile nekako monotone sve do 1/2 ove godine je knock out faaza zaistaevo u 1/4 ce svaka utakmica dernek da bude. Jedva cekam april.
Bilo bi lijepo... ali mislim ako osvoje onda to nece biti protiv reala... Protiv njih bi imali 10x veci "pressure" nego inace jer su dva puta izgubili i to na kakav nacinjeza u ledja wrote:U finalu protiv Reala, jel?MyTao wrote:Prolazi Atletico, Borusija, Bayern i Juventus
Atletico uzima sve
Pa to ti kazemVelkoski wrote:Fakat, ove godine čak i gledam LP pomaloAmiĐa_Idriz wrote:Moram pohvaliti ovogodisnje izdanje Lige Prvaka. Za razliku od prethodnih nekoliko godina gdje su stvari bile nekako monotone sve do 1/2 ove godine je knock out faaza zaistaevo u 1/4 ce svaka utakmica dernek da bude. Jedva cekam april.
OK sve, samo ako tako postavljamo stvari, onda je potpuno opravdano navijanje za Real i Barcelonu nazvati turbo-folkom... Pod tim ne podrazumijevam nužno nešto loše, ali ako poredimo sa muzikom, to je otprilike to...omar little wrote:normalno da imamo, nogomet je kao muzika. zanrova koliko hoces i kombinacija sta ti se svidja i pase uhu koliko hoces i ne postoji "ispravno" nista. ni klub, ni tip, ni vrsta, ni nacin, niti ista. gledas sta ti pase i navijas iz milijun razloga. nekad racionalno, nekad totalno iracionalno. i bogu hvala da je tako. zbog tih raznoraznih kombinacija i volimo i pratimo ovaj sport.cyprus wrote:Nađoh se![]()
Ne znam, ali meni puno više smisla ima navijati da slabiji pobijedi jačeg, nego da jači ubije nogama ovog slabijeg... Al hajd, sto ljudi, sto ćudi... Svi mi imamo svoje afinitete...
o svemu se moze cavrljati, pricati i raspravljati, bez problema. zajebavati i podjebavati jos vise i meni draze.no, da ti pun sebe projiciras na mene nekakvu inferiornost zato sto navijam za barcu a ti za cvajtu je debilitet , ali eto. forum je, sve moze, ali necemo se sad praviti da je samo jedna strana odgovorna za takve stvari.
edit:
ne ti osobno nego kao primjer kazem. da ne bude drame bez veze![]()
Tako je kad navijas za JedinstvoVelkoski wrote:
Fakat, ove godine čak i gledam LP pomalo
ja sam govorila o nogometu sa razlicitim stilovima i nacinima igre kao muzici sa razlicitim zanrovima, ne o navijanju. ne vidim navijanje kao muziku ali ako ti vidis, okej, sto se mene tice nazivaj kako hoces. turbofolk mene nicim ne vrijedja, ja tako na muziku ne gledam. a, i imam vise nego solidno znanje diskografije juznog vetra.cyprus wrote:OK sve, samo ako tako postavljamo stvari, onda je potpuno opravdano navijanje za Real i Barcelonu nazvati turbo-folkom... Pod tim ne podrazumijevam nužno nešto loše, ali ako poredimo sa muzikom, to je otprilike to...omar little wrote:normalno da imamo, nogomet je kao muzika. zanrova koliko hoces i kombinacija sta ti se svidja i pase uhu koliko hoces i ne postoji "ispravno" nista. ni klub, ni tip, ni vrsta, ni nacin, niti ista. gledas sta ti pase i navijas iz milijun razloga. nekad racionalno, nekad totalno iracionalno. i bogu hvala da je tako. zbog tih raznoraznih kombinacija i volimo i pratimo ovaj sport.cyprus wrote:Nađoh se![]()
Ne znam, ali meni puno više smisla ima navijati da slabiji pobijedi jačeg, nego da jači ubije nogama ovog slabijeg... Al hajd, sto ljudi, sto ćudi... Svi mi imamo svoje afinitete...
o svemu se moze cavrljati, pricati i raspravljati, bez problema. zajebavati i podjebavati jos vise i meni draze.no, da ti pun sebe projiciras na mene nekakvu inferiornost zato sto navijam za barcu a ti za cvajtu je debilitet , ali eto. forum je, sve moze, ali necemo se sad praviti da je samo jedna strana odgovorna za takve stvari.
edit:
ne ti osobno nego kao primjer kazem. da ne bude drame bez veze![]()
Za ostale nije bitno. Navijam i ja jos za Herthu, Fiorentinu, i Granadu, al' koga je briga kad ti, k'o navijac Chelzija, govoris nekom da ima vise smisla navijat' za slabije nego jace, i da je navijanje za velike klubove jednako turbo-folku.cyprus wrote:... Sarajeva (lokalpatriotizam), Omonije (ideološki) i Extremadure (čisti hipsterluk)Tito_i_Partija wrote:Rece navijac Chelskog.cyprus wrote:Nađoh se![]()
Ne znam, ali meni puno više smisla ima navijati da slabiji pobijedi jačeg, nego da jači ubije nogama ovog slabije... Al hajd, sto ljudi, sto ćudi![]()
![]()
A za Chelsea sam počeo navijat kada to nije bilo coolpa sam nastavio, tj. učvrstio kada je postalo biti još manje cool