Duplo krvavija ali priča tamo je gotova.commendatore wrote:na stranu to sto ti imas materijalne dokaze za tokamberovica polje wrote: Hoće, čim prestanu od ISIL-a kupovat naftu.je l ti misliš da je nafta i gas iz libije koju kupi Agip, Repsol, Total manje krvava
Republika Turska
- kamberovica polje
#7776 Re: Republika Turska
- ioannes
#7777 Re: Republika Turska
to su obični vojnici koji su pratili naređenja.... ko da su oni krivcimO k3 wrote:Zao mi ih je bilo ,ali sada kada razmislim i nije ! Bacili su zemlju u kaos , nestalo je toliko životaMrljavi wrote:
-
smijesni_ste
#7778 Re: Republika Turska
Sve više simpatija imam prema Izraelu i Izraelcima kada čitam naše portale i forume...
-
Hendrix
#7779 Re: Republika Turska
Vojnici ginu, narod gine...sultani idu dalje i bogatstvo im ostaje potomcima, sve za dobrobit naroda koji uvijek najebe prvi.
SDA pucanstvo se pravo nasikiralo, fejs se uzario jutros od podrske i prizivanja vladara slicnog kalibra da i nas vode i tjeraju pred tenkove, kao da smo zaboravili da smo to i radili prije 20 i nesto godina.
SDA pucanstvo se pravo nasikiralo, fejs se uzario jutros od podrske i prizivanja vladara slicnog kalibra da i nas vode i tjeraju pred tenkove, kao da smo zaboravili da smo to i radili prije 20 i nesto godina.
- commendatore
#7780 Re: Republika Turska
pa eto jaruga - nemoj barem ovdje dvostrukih aršina kad su tamo trenutno 3-strukikamberovica polje wrote:Duplo krvavija ali priča tamo je gotova.commendatore wrote:na stranu to sto ti imas materijalne dokaze za tokamberovica polje wrote: Hoće, čim prestanu od ISIL-a kupovat naftu.je l ti misliš da je nafta i gas iz libije koju kupi Agip, Repsol, Total manje krvava
litar nafte je u sarajevu 1994e bio 30 maraka.... neko i danas s tim parama haos dobro zivi ako je uvezo jedno 5 tona goriva u sarajvo
- bingov buraz
#7781 Re: Republika Turska
Kao principijelan insan moram podrzati Erdogana,volja biraca se mora postovati,kao i u slucaju Asada.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7782 Re: Republika Turska
Zašto misliš da ostali (Asad, Kurdi, Rusi...) ne kupuju?kamberovica polje wrote:Hoće, čim prestanu od ISIL-a kupovat naftu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebote 100 ljudi koji su još jučer ujutro imali svoje snove, želje, probleme...u PM.commendatore wrote:kontam šta je sad u glavama ljudi koji su svoje karijere i zivote posvetili vojsci, pilot helikoptera i borbenog aviona se ne postaje tek tako, pukovnik, general........ i sta li je sad njemu na pameti....nakon stotina i hiljada sati leta, obuka pizdi materina - miljona ulozenih u njega - posta škart preko noći.....Fakat me interesuje šta su rekli tim vojnicima koji su podržali puč, koja je njihova motivacija?
Sa druge strane ako već biram između Erdogana i vojne hunte onda uvijek biram Erdogana, bar je izabran na redovnim izborima većinom glasova. Nisam toliko slijep pa da ne vidim sve njegove greške i mane ali bolje i ovakav Erdogan sa koliko-toliko stabilnom Turskom nego neka vojna hunta kojom upravlja neka strana sila. Vjerujem da će Turska imati snage da se vrati na kolosjek stabilnosti.
P.S Jesu li stigli aparati za ove što mrze Tursku?
- Kombat
#7783 Re: Republika Turska
Ne znam da li je iko sinoc pratio CNN tokom ovih "nemilih dogadjaja"/ uglavnom, po obicaju - imaju goste iz "struke" koji se javljaju uzivo sa neke lokacije / tipa bivsi pukovnik, bivsi agent CIA-e, itd...
Kaze hladno ovaj bivsi centralni "mi kad smo organizovali drzavne udare oni su bili puno agresivniji u inicijalnoj fazi jer to tako mora da bi se uspjelo"
Ono...svi to znamo, ali hladno tako nesto na TV izjaviti i voditelj samo klimne glavom i kaze "aha...slijedece pitanje"
Kaze hladno ovaj bivsi centralni "mi kad smo organizovali drzavne udare oni su bili puno agresivniji u inicijalnoj fazi jer to tako mora da bi se uspjelo"
Ono...svi to znamo, ali hladno tako nesto na TV izjaviti i voditelj samo klimne glavom i kaze "aha...slijedece pitanje"
-
smijesni_ste
#7784 Re: Republika Turska
Kad su izvještavali o Bosni tada nam je CNN bio dobar...
- Drvosjeca iz Dejcica
#7785 Re: Republika Turska
100%bingov buraz wrote:Kao principijelan insan moram podrzati Erdogana,volja biraca se mora postovati,kao i u slucaju Asada.
Meni je fascinantno vidjeti likove na forumu koji se prodaju kao legalisti, demokrate, promotori zapadnjačkih vrijednosti i onda napiše sinoć mrtav-hladan recimo da je bilo i vrijeme za vojni puč ili da podržava pučiste.
I ja isto prema Palestincima i Turcima kada vidim ko sve podržava Izrael.smijesni_ste wrote:Sve više simpatija imam prema Izraelu i Izraelcima kada čitam naše portale i forume...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/07/2016 11:00, edited 1 time in total.
-
LSD
#7786 Re: Republika Turska
Naravno da su krivci za toliko broj nevinih žrtava, mrtvih i ranjenih.ioannes wrote: to su obični vojnici koji su pratili naređenja.... ko da su oni krivci
Uostalom, Wilhelm Reich je davno raskrinkao tu jeftinu demagogiju o "vojnicima koji jadni samo slijede naređenja svojim zapovjednika" u svom eseju Čuj, mali čovječe koji je posvetio svojim nacističkim zemljacima odmah nakon WW2
Mali čovjek sam sebi stvara tlačitelje, jer mu je sigurnost uvijek važnije od istine. Mali čovjek voli da kaže : "Radim svoj posao, slušam šefove i ne mješam se u visoku politiku"...."Istina je to" veli Reich i primjećuje :" Ali kada hiljade muškaraca, žena i djece trpaš u gasne komore , i tada slušaš naredbe svojih šefova, zar ne, Mali čovječe?"
Last edited by LSD on 16/07/2016 10:59, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#7787 Re: Republika Turska
Sta tek onda reći za nas kad biramo ove sto nas vode već godinama, u kakvu nas propast vode.. I mi nešto turcima pricamo.. Golemo.
- mO k3
#7788 Re: Republika Turska
Pala maska jeli pale ili širokismijesni_ste wrote:Sve više simpatija imam prema Izraelu i Izraelcima kada čitam naše portale i forume...
- Edin H.
#7789 Re: Republika Turska
Kombat wrote:Ne znam da li je iko sinoc pratio CNN tokom ovih "nemilih dogadjaja"/ uglavnom, po obicaju - imaju goste iz "struke" koji se javljaju uzivo sa neke lokacije / tipa bivsi pukovnik, bivsi agent CIA-e, itd...
Kaze hladno ovaj bivsi centralni "mi kad smo organizovali drzavne udare oni su bili puno agresivniji u inicijalnoj fazi jer to tako mora da bi se uspjelo"![]()
Je li u Turskoj obavezno sluzenje vojnog roka, tj. da li se radi o regrutima ili profesionalnoj vojsci?
- ioannes
#7790 Re: Republika Turska
Sve to stoji...LSD wrote:Naravno da su krivci za toliko broj nevinih žrtava, mrtvih i ranjenih.ioannes wrote: to su obični vojnici koji su pratili naređenja.... ko da su oni krivci
Uostalom, Wilhelm Reich je davno raskrinkao tu jeftinu demagogiju o "vojnicima koji jadni samo slijede naređenja svojim zapovjednika" u svom eseju Čuj, mali čovječe koji je posvetio svojim nacističkim zemljacima odmah nakon WW2
Mali čovjek sam sebi stvara tlačitelje, jer mu je sigurnost uvijek važnije od istine. Mali čovjek voli da kaže : "Radim svoj posao, slušam šefove i ne mješam se u visoku politiku"...."Istina je to" veli Reich i primjećuje :" Ali kada hiljade muškaraca, žena i djece trpaš u gasne komore , i tada slušaš naredbe svojih šefova, zar ne, Mali čovječe?"
ja ti pak garantiram da oni jadnici sa slika pojma nemaju o ničemu
- JThomas
#7791 Re: Republika Turska
znaju da za njih niko ne bi ni pred romobil stao...Hendrix wrote:Vojnici ginu, narod gine...sultani idu dalje i bogatstvo im ostaje potomcima, sve za dobrobit naroda koji uvijek najebe prvi.
-
Mrljavi
#7792 Re: Republika Turska
RegrutiEdin H. wrote:
![]()
Je li u Turskoj obavezno sluzenje vojnog roka, tj. da li se radi o regrutima ili profesionalnoj vojsci?
- Partijaner
#7793 Re: Republika Turska
Kakvi naslovi po fejsu, oplace covjek svaki put.

-
stari grad Visegrad
#7794 Re: Republika Turska
Ovaj vojni udar je dosao iz vana, jer nije imao podrske naroda.
Kako je organizovan, vise mi lici da su sansali da peruzmu vlast. Zalim sve ubijene civile i policajce.
Kako je organizovan, vise mi lici da su sansali da peruzmu vlast. Zalim sve ubijene civile i policajce.
Last edited by stari grad Visegrad on 16/07/2016 11:08, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#7795 Re: Republika Turska
Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.
Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.
Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.
Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.
Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.
Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
-
LSD
#7796 Re: Republika Turska
https://twitter.com/ask1907com/status/7 ... 7190394880ioannes wrote:Sve to stoji...LSD wrote:Naravno da su krivci za toliko broj nevinih žrtava, mrtvih i ranjenih.ioannes wrote: to su obični vojnici koji su pratili naređenja.... ko da su oni krivci
ja ti pak garantiram da oni jadnici sa slika pojma nemaju o ničemu
Jah, nemaju pojma kako su sinoc iz helikoptera štemali po civilima na mostu i pokušali izvesti vojni udar.
-
Samprotivsviju
#7797 Re: Republika Turska
Covjek se krio na odmaralistu a pozivao narod da se bori za njega, tek kad je narod obezbjedio dobar dio istambula...sultan skupio hrabrosti da dodje u grad...
Ja ne znam kako neko uopste moze gajiti simpatije prema ovom covjeku
Sva sreca pa vojska nije odlucila prumjeniti silu na narodu
Ja ne znam kako neko uopste moze gajiti simpatije prema ovom covjeku
Sva sreca pa vojska nije odlucila prumjeniti silu na narodu
- insomnia78
#7798 Re: Republika Turska
[emoji23]Partijaner wrote:Kakvi naslovi po fejsu, oplace covjek svaki put.![]()
![]()
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#7799 Re: Republika Turska
Ne znam za ostale ali meni su u očima porasle sve opozicione partije kao i najveća CHP. Svi su osudili pučiste, fakat respekt...nalogodavcima očitali lekciju iz demokratije. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7800 Re: Republika Turska
Regrutima.Edin H. wrote:Kombat wrote:Ne znam da li je iko sinoc pratio CNN tokom ovih "nemilih dogadjaja"/ uglavnom, po obicaju - imaju goste iz "struke" koji se javljaju uzivo sa neke lokacije / tipa bivsi pukovnik, bivsi agent CIA-e, itd...
Kaze hladno ovaj bivsi centralni "mi kad smo organizovali drzavne udare oni su bili puno agresivniji u inicijalnoj fazi jer to tako mora da bi se uspjelo"![]()
Ono...svi to znamo, ali hladno tako nesto na TV izjaviti i voditelj samo klimne glavom i kaze "aha...slijedece pitanje"![]()
Vojni rok traje do 15 mjeseci.