Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
raskopusa

#7776 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

Image
Alfons Kauders

#7777 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

mefistofilis wrote:
Alfons Kauders wrote:
ja ne znam jesmo li mi gledali isti video... jer ja vidim pokusaj privodjenja osobe (opravdan), pracen napadom civila na sluzbene osobe...

i naravno na kraju ispadne da lik bas i nije "gladni & obespravljeni" vec da je politicar... isto kao sto su i 7.2. neki retardi slicnog backgrounda po forumu pisali kako su gladni hljeba, a zaboravili skloniti ono "Sent from my iPhone 5" iz potpisa

slozio bih se sa svime osim mozda sa ovim podvucenim
moguce... ali jbg ja da urlam na drota... i da me krene privesti da se ohladim, i jos da se pride opirem... ne vjerujem da bi za to odgovarao

plus sto govorimo o vanrednom stanju, ne svadji nakon saobracajke ili koje casice vise
Alfons Kauders

#7778 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

raskopusa wrote:Image
bez uvrede... al pobjede i kuuuurca... :roll:
Svakodobro!

#7779 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Svakodobro! »

Da li mi neko može reći mjesto (lokaciju) u okolini Zenice koje treba pomoć ( posebno oko radne snage) Ako imate kontakt osobu iz određenog mjesta molim vas da mi se javite što je prije moguće. Ako znate nekoga iz Zenice pokušajte doci do ove informacije. Grupa je od više ljudi, biće neke i pomoći, dakle interesuje me direktni kontakt s ljudima, pomoć u radnoj snazi i čišćenju???? Hitno je, molim za odgovor?
azurna_obala

#7780 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by azurna_obala »

Jel se neko prijavio za BBC volontera?
Meni su odgovorili...ne znam, traže neku ekskluzivu, da vide šta konkretno :roll:

BBC bi hteo da napravi montazu sa amaterskim snimcima sa terena – da li postoji mogusnost da mobilnim telefonom snimite kratki film sa lica mesta – najduze jedan minut – koji bi pokazao nesto konkretno ili nekoga upecatljivog: poplavljenu ulicu, unistenu kucu ili komsiluk, evakuisanu baku, majku sa decom, mozda i nesto vase sto ste izgubili ili sto je osteceno poplavama? Bilo bi super da dok snimate vrlo kratko na engleskom opisete sta se vidi – na primer – This flooded house belongs to a family with three children, they lost everything and now have nowhere to go.

cid:[email protected]
Natasa Simovic
Broadcast Journalist
BBC World TV
Tel: +44 7909 565102
Email: [email protected]
@indigo_sunday
Logovan

#7781 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Logovan »

Niemand wrote:Sad gledam na njemackom rtl punkt 12, dolaze iz dresdena takodjer pomoci, planiraju ostati naredne 2 sedmice :thumbup:
Hvala im. :thumbup: :thumbup:
guber90

#7782 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Mapa sa mjestima za dostavu pomoci u Sarajevu:

https://mapsengine.google.com/map/edit? ... M-FkaLr0Wk

Ovo je neko postavio jucer i bilo bi dobro da se ponavlja svakih par stranica, da olaksa ljudima dostavu pomoci.
Mister Yes

#7783 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mister Yes »

Herr Flick wrote:Šta kaže Baktrix:Nije kasno da se sve ponovo zasije :skoljka: :skoljka:
Čovjek je potpuno lud. I opasan.
It_is_a_Leclerc

#7784 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuvajte se ljudi zmija.
Ne znam tačno jesu li ovo otrovne, ali naše bolnice ni u normalnim uslovima nemaju poštene količine protuotrova. A i putevi su zakrčeni.
Bolje ih ne dirati.
VjecitiStudent

#7785 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

U Hrvatskoj se i ne bave pretjerano teorijama zavjere, jer kao i obično, uzroci za nesreću su najvjerovatnije, krajnje banalni:
KATASTROFA BIBLIJSKIH RAZMJERA Nasip u Rajevu Selu pao jer su šljunak kopali za autoceste?
http://www.jutarnji.hr/istraga--nasip-u ... -/1192817/
Svakodobro!

#7786 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Svakodobro! »

Svakodobro! wrote:Da li mi neko može reći mjesto (lokaciju) u okolini Zenice koje treba pomoć ( posebno oko radne snage) Ako imate kontakt osobu iz određenog mjesta molim vas da mi se javite što je prije moguće. Ako znate nekoga iz Zenice pokušajte doci do ove informacije. Grupa je od više ljudi, biće neke i pomoći, dakle interesuje me direktni kontakt s ljudima, pomoć u radnoj snazi i čišćenju???? Hitno je, molim za odgovor?
Ja se izvinjavam, moram ponoviti post, dakle treba mi lokacija i konkretno, ponavljam, grupa je od vise ljudi. Hvala unaprijed.
hladan.preminger

#7787 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hladan.preminger »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuvajte se ljudi zmija.
Ne znam tačno jesu li ovo otrovne, ali naše bolnice ni u normalnim uslovima nemaju poštene količine protuotrova. A i putevi su zakrčeni.
Bolje ih ne dirati.

Nisu te zmije otrovne. Jedine dvije otrvne zmije su šargan i poskok. Obje po ljeđima imaju iscrtane baklave i nisu duze od 80 cm. Poskok je jedina zmija sa rogom na glavi tako da ju je lako identificirati.
hzsa22

#7788 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hzsa22 »

To se ovako radi,

http://www.24sata.hr/news/nezaposleni-c ... ook+status

Znaci otprilike 700 KM + prijevoz.
Last edited by hzsa22 on 20/05/2014 12:38, edited 1 time in total.
guber90

#7789 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Svakodobro! wrote:
Svakodobro! wrote:Da li mi neko može reći mjesto (lokaciju) u okolini Zenice koje treba pomoć ( posebno oko radne snage) Ako imate kontakt osobu iz određenog mjesta molim vas da mi se javite što je prije moguće. Ako znate nekoga iz Zenice pokušajte doci do ove informacije. Grupa je od više ljudi, biće neke i pomoći, dakle interesuje me direktni kontakt s ljudima, pomoć u radnoj snazi i čišćenju???? Hitno je, molim za odgovor?
Ja se izvinjavam, moram ponoviti post, dakle treba mi lokacija i konkretno, ponavljam, grupa je od vise ljudi. Hvala unaprijed.
:thumbup:
Ovakve postove, koji su direktno vezani za hitnu pomoc ugrozenim podrucijima, naglasavajte velikim fontom crvene boje, vjerujem da administraciji nece smetati. Ko zloupotrijebi dobije ban i rijeseno ;).
Banksy

#7790 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:U Hrvatskoj se i ne bave pretjerano teorijama zavjere, jer kao i obično, uzroci za nesreću su najvjerovatnije, krajnje banalni:
KATASTROFA BIBLIJSKIH RAZMJERA Nasip u Rajevu Selu pao jer su šljunak kopali za autoceste?
http://www.jutarnji.hr/istraga--nasip-u ... -/1192817/
Jeste ljudski faktor, ali i biblijski potop, kako sam naslov kaže.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7791 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Velkoski »

http://sport033.com/bordo-armija-za-bih/

Fudbalski Klub Sarajevo u saradnji sa Udruženjem Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo - UNFKS, navijačkom skupinom Horde Zla i Udruženjem Bordo Prijatelji 1946. - UBP1946, organizuje volontersku akciju čišćenja gradova Bosne i Hercegovine koji su pogođeni katastrofalnim poplavama.

Ovim putem pozivamo sve uposlenike, članove, navijače i simpatizere FK Sarajevo da nam se priključe i prijave za ovu akciju. Obrazac za prijavu možete downloadovati na linku ovdje i dostaviti putem e-maila [email protected], na tel/fax 033/664-262 ili lično u prostorijama Bordo caffea, klupskog bifea u ul. M.Tita 38b.
FK Sarajevo se obavezuje da svakom volonteru obezbjedi besplatnu ulaznicu za finale Kupa BiH za tribinu “Sjever – Vedran Puljić”, 2 sendviča i 1L vode.

Klub će nastojati da u saradnji sa svojim sponzorima i prijateljima Kluba obezbjedi i dodatnu opremu, a ovim putem preporučujemo da svaki volonter, ukoliko je u mogućnosti, sa sobom ponese sljedeće:
• Lopatu;
• Gumene rukavice;
• Gumene čizme;
• Kompletnu odjeću za presvlaku (za povratak).

Prijave za volontersku akciju “BORDO ARMIJA ZA BiH” će se zaprimati svakim radnim danom od 8:00-18:00 sati, od utorka 20.05.2014. do petka, 23.05.2014. godine, a vrijeme i mjesto polaska, kao i sve ostale informacije, bit će naknadno objavljene putem zvanične web stranice http://www.fcsarajevo.ba i putem zvanične Facebook stranice FK Sarajevo.

Evo i ovdje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7792 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

guber90 wrote:
Svakodobro! wrote:
Ovakve postove, koji su direktno vezani za hitnu pomoc ugrozenim podrucijima, naglasavajte velikim fontom crvene boje, vjerujem da administraciji nece smetati. Ko zloupotrijebi dobije ban i rijeseno ;).
Ne smeta, slobodno. :thumbup:
Volimbordo

#7793 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Volimbordo »

Velkoski wrote:http://sport033.com/bordo-armija-za-bih/

Fudbalski Klub Sarajevo u saradnji sa Udruženjem Navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo - UNFKS, navijačkom skupinom Horde Zla i Udruženjem Bordo Prijatelji 1946. - UBP1946, organizuje volontersku akciju čišćenja gradova Bosne i Hercegovine koji su pogođeni katastrofalnim poplavama.

Ovim putem pozivamo sve uposlenike, članove, navijače i simpatizere FK Sarajevo da nam se priključe i prijave za ovu akciju. Obrazac za prijavu možete downloadovati na linku ovdje i dostaviti putem e-maila [email protected], na tel/fax 033/664-262 ili lično u prostorijama Bordo caffea, klupskog bifea u ul. M.Tita 38b.
FK Sarajevo se obavezuje da svakom volonteru obezbjedi besplatnu ulaznicu za finale Kupa BiH za tribinu “Sjever – Vedran Puljić”, 2 sendviča i 1L vode.

Klub će nastojati da u saradnji sa svojim sponzorima i prijateljima Kluba obezbjedi i dodatnu opremu, a ovim putem preporučujemo da svaki volonter, ukoliko je u mogućnosti, sa sobom ponese sljedeće:
• Lopatu;
• Gumene rukavice;
• Gumene čizme;

Prijave za volontersku akciju “BORDO ARMIJA ZA BiH” će se zaprimati svakim radnim danom od 8:00-18:00 sati, od utorka 20.05.2014. do petka, 23.05.2014. godine, a vrijeme i mjesto polaska, kao i sve ostale informacije, bit će naknadno objavljene putem zvanične web stranice http://www.fcsarajevo.ba i putem zvanične Facebook stranice FK Sarajevo.

Evo i ovdje.
Baba_Droga

#7794 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Obavještenje za javnost
Povodom novonastale situacije uzrokovane elementarnim nepogodama, izazvanih poplavama i klizištima na području Tuzlanskog kantona, Udruženje osoba oboljelih od celijakije TK moli građane koji doniraju pakete sa hranom, vodom i higijenskim potrepštinama da doniraju i prehrambene namirnice bez glutena za oboljele od celijakije. Prema riječima predsjednice udruženja Suade Salihović u prihvatilištima se nalaze i oboljeli od celijakije ,među kojima ima i djece, kojima je neophodna adekvatna ishrana jer bi u nedostatku iste kod oboljelih moglo doći do zdravstvenih komplikacija, ali i fatalnog ishoda. Zbog svega navedenog molimo sve građane koji su u prilici da doniraju mlijeko i konzerve bez glutena. Namirnice možete predati u prostorije Crvenog križa Tuzla, a za sve potrebne informacije možete kontaktirati broj 035 291 645 mob: 062 01 25 96 ili putem e-mail-a: [email protected] (Suada Salihović, predsjednica Udruženja).

Ovo je odličan način da neko, ko želi pomoći, obezbjedi paket prehrambenih namirnice bez glutena te na paketu napisati napomenu: prehrambene namirnice bez glutena za oboljele od celijakije!!!
Te pakete možete predati u prostorije CK vaših gradova, a oni mogu preusmjeriti dalje.
Hvala !!!
Pismonosa

#7795 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

Velkoski wrote:http://sport033.com/bordo-armija-za-bih/

• Lopatu;
• Gumene rukavice;
• Gumene čizme;

Evo i ovdje.
:thumbup: :bih:
VjecitiStudent

#7796 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

hladan.preminger wrote:
Bolje ih ne dirati.

Nisu te zmije otrovne. Jedine dvije otrvne zmije su šargan i poskok. Obje po ljeđima imaju iscrtane baklave i nisu duze od 80 cm. Poskok je jedina zmija sa rogom na glavi tako da ju je lako identificirati.
A sve su i otrovne i neotrovne, izuzetno korisne, efikasnije tamane miševe i pacove koji prenose gomilu bolesti, nego mačke.
O'zone
Globalni moderator

#7797 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Sjetile se i ove smante da nešto odrade
Prikupljanje pomoći za žrtve polava i u BBI Centru

BBI Centar, u saradnji sa svojim partnerima, zakupcima, prijateljima i volonterima udruženja Pomozi.ba, organizira akciju prikupljanja pomoći za žrtve poplava koje su proteklih dana poharale Bosnu i Hercegovinu.

20.05.2014 u 11:34

Pomoć možete dostavljati već od sutra, 21. maja od 10.00 h na punkt za prikupljanje pomoći koji će biti postavljen na etaži -1 BBI Centra, kod ulaza u Konzum. Volonteri udruženja Pomozi.ba, ali i uposlenici BBI Real Estate d.o.o za nekretnine, donesenu pomoć pakovat će u pakete i dijeliti na dalju distribuciju ka ugroženim mjestima.

Distribuciju prikupljene pomoći vršit ćemo direktno preko udruženja Pomozi.ba koji svakodnevno odlaze u ugrožena područja kako bi dostavili pomoć direktno ljudima.

Prema informacijama sa terena kojima raspolažemo, najpotrebnije u ovom trenutku jeste da se izvrši dezinfekcija zahvaćenih područja što znači da je važno da donacije sadrže sredstva za dezinfekciju, lijekove, platnene maske, šumeće tablete za pročišćavanje vode, pelene za odrasle, lopate, rukavice, gumene čizme, baterije, šibice, svijeće, ali i sve drugo što možete donirati, biće svakako dobrodošlo.

Pridružite se akciji.

Janjicar

#7798 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Na kraju videa svaka cast novinaru :)
hladan.preminger

#7799 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by hladan.preminger »

VjecitiStudent wrote:
hladan.preminger wrote:
Bolje ih ne dirati.

A sve su i otrovne i neotrovne, izuzetno korisne, efikasnije tamane miševe i pacove koji prenose gomilu bolesti, nego mačke.
To da. :-D
Alfons Kauders

#7800 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
hladan.preminger wrote:
Bolje ih ne dirati.

upravo tako... ja na vikendici nikad nisam ubio zmiju... ako bas pocne da smeta, fino je ufatim i odnesem nazad u sumu

dvije godine sam imao problem s mishonjama iz sume i s okolnih polja... bas one dvije godine kad nije bilo guja oko kuce... haman se naljutile - meni sto metara do sume par minuta hoda, a njima po dan gmizanja
Post Reply